!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugye ha ilyan problémák állnak fenn mint a nállad említettek akkor szokták a CMOS cleant...
Ehhez nézd meg az alaplapod hu. ját és abban le van rajolva a "kapcsolási" rajz...
Ott a jumperek (azok a kis vackok..)helyét keresgéld.
Ez a CMOS jumpere egy 4 tûs tömbben van...
Na már most...
Ha azt a kis jumpert átrakod a másik 2 tûre akkor az zár egy áramkört és
az egész bios 0 zódik....Xal minden alapra áll....
De ha nem akarsz ennyit bajlódni akkor kiráncigálod a kábelt a 220 ból és az alaplapon lévõ kis elemet kiszeded...
Vársz 20 mpt és visszarakod...
ennyire tényleg nem vagyok benne a témában.
a hang kb ilyen ní-nó-ní-nó-ní-nó volt, nekem hosszúnak tûnt, vagyis nem olyan, mint mikor bekapcsolom a gépet.
ha nem játszok vele, akkor nem füstöl el alapjáraton?😄
Award BIOS
1 short system boots successfully
2 short CMOS setting error
1 long 1 short DRAM or M/B error
1 long 2 short Monitor or display card error
1 long 3 short Keyboard error
1 long 9 short BIOS ROM error
Continuous long beeps DRAM error
Continuous short beeps Power Error
nekem egyforma hosszúnak tûntek a beepelések, csak az egyik magasabb hangon volt, a másik meg mélyebb.
akkor az DRAM error?
hát köszi a válaszokat.
majd megpróbálok egy másik tápot, elõtte nem volt ilyen probléma vele.
Mert + kéne estleg próbálni külön választani õket, hátha nem szeretik egymást egy kábelen. Ritkán de elõfordulhat. Vagy próbáld a kábelen felcserélni õket....hátha.
Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
De minek az átalakító ha kettészedted???
Anniy...
De jóesetben az...Nállam nem az volt.XD...Ezért van most 5x jobb gépem...
Szerintem ebbõl biztos diagnózist nem lehet felállítani. A vinyó kipurcanásának lehet hogy semmi köze az egészhez. Az elemcsere, lehet hogy segít, ugyanis a jelenség amit leírtál azt jelenti, hogy a biosod alapbeállításról, vagy "safe" módban indult.Ha az elem lemerült, elfelejti a beállításaidat,és ugye alpból satárol nem butol rendszer, így a másik vinyódon keresgélt 😊. A rendszeridõ is ugye a bios által beállított 0-ról indult. De most jön a rossz hír : Ha valami gebasz van, akkor is alapról indul a bios, csak akkor ugye a biztonság miatt.
Úgyhogy a diagnózis,ha nem elem, akkor :<#nemtudom>#nemtudom><#fejvakaras>#fejvakaras><#rinya>#rinya>
és ha igen, mit lehet tenni?
nemjó a táp?
akadt egy kis problémám a géppel.
nagyon lámán fogom leírni, mert nem értek hozzá.
azt hittem a videokártya miatt van (radeon 9200), mert játék közben csinálta eddig, de most az elõbb mp3 konvertálás közben is.
szóval fogja magát, sípoló hangot ad belülrõl (nem a hangszóróból), és kikapcsol. már 3-adjára 3 nap alatt.
elõtte egyszer csinált ilyet, mielõtt kiégett a tápegység, de az akkor ki lett cserélve (kb. 2 hónapja).
tudjátok, hogy mi okozza ezt?
elõre is köszönöm a segítséget!
Olyan problémám van, hogy éppen rakok össze egy gépet és nem stimmel az alaplapi tápcsatlakozó a tápegység csatlakozójával.Pedig mind a kettõ ATX. Az alaplap ASRock 945pl-glan a ház pedig Vikings V54. A lapon az aljzat 20 a táp pedig 24 pólusú. Valaki el tudná mondani, hogy mit kellett volna még néznem a választásnál? Mitõl nem jó?
Kezelni tudja, legfeljebb a rá való telepítéshez kellhet driverfloppy.
De lehet hogy nem teccik neki valami ...
Az 1.9 es amd bõl én egy olyan 4,5 éves gépre gondolok....
Nekem is ezt csinálta a régigépemben a bios és utánna rá 3 napra meg is healt....:S
Vmi komoly gond van a gépemmel.Pár hete csak úgy ledobta a winyó a C particiót.Uj HDD,ujra Xp,stb.A régi maxtor azóta is kitünõen muzsikál egy mobilrack-ben.Ma megint volt valami gondja.Amikor bekapcsoltam,nem jött be még a bios boot menû sem,és nem pörgette a vinyót.(a rack-et igen,de azon ugye nem volt rendszer).Szétszedtem,kicsit megmozgattam az alkatrészeket,aztán ujra bekapcs.Az 1.9 AMD XP-t csak 1200MHZ-nek ismerte fel,és nem ment tovább,míg át nem állítottam vissza a BIOS-ban a first bootot HDD0-ról SATA-ra.Aztán felállt a rendszer majdnem tökéletesen,csak a rendszeridõ lett 2003.01.01.
Szerintetek mi lehet a gond?A rendszernaplóban kb ötezer hibakód van,de mind tegnap estérõl,cd-romra panaszkodva,7es eseményt emlegetve.Ez mi lehet?
Van vmi ötletetek?
Elõre is köszi a segítséget!
Ja,és ha nem jó helyre írtam a gondomat,hova írjam?
Köszi!
Dodo
Ügyelj arra, hogy PONTOSAN milyen kártyád is van, revision A vagy Revision B.
Valaki megtudná nekem mondani,hogy D-link DWL-G520as kártyához van valahol Vista 64bites vagy 32bites driver?Ha nincs,akkor szerintetek mit lehetne csinálni?
Nem nyitok új topikot ezért, úgyis kimoderálnák, ezért ide írom:
TvNetes vagyok, és érdekes módon a külföldi oldalakat iszonyat lassan hozza be a böngészõ, mikor online játszani, multizni akarok, lagol a külföldi szerver, stb. Ott beírom chatbe, hogy nekik laggol e, õk azt mondják, tökéletes.
De nem egészen értem akkor, mivel a magyar oldalak viszont nagyon gyorsan jönnek be...
Felhívom a tvnetet, õk ott azt mondják nekik külföldre jól megy a kapcsolat. Most õszintén fogalmam sincs mi okozhatja ezt, de nagyon jó lenne ha mihamarabb megoldódna, mert így egész egyszerûen nem lehet semmit sem csinálni magyar oldalakon kívül. Gondolom nem velem hanem a szolgáltatóval van a probléma, és ha igen akkor mi?
Elõre is köszönönöm a jól átgondolt, segítõkész válaszokat.
...+.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner
lehet IDE gyorskáblet kellene venned..
700ft körül van a 45cm-es. lehet az a baj..
Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!
Egy olyan problemam lenne hogy vettem egy uj alaplapot a gepembe,a regiben csak IDE-s csatlakozok voltak, ezert csak ket IDE-s cuccot tudtam atrakni!(DVD iro + Winyo).Az lenne a gondom hogy nagyon-nagyon lassan olvas be a DVDrol.Nem kellene valahogy atrakni a master , slave kapcsolatot hogy megfelelo legyen? Vagy vegyek egy SATA-s DVDiro/olvasot es akkor meg lesz minden oldva ?!
Elore is koszonom
De ha jól emléxem /asszem giga lapoknál volt így/ egy led jelzi a lapon, ha használni kell a +csatit.
Vagy esetleg, ha nem indul a vga/rendszer, akkor rádugod.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner
Kézikönyv, 6. oldal, 2.4.1. fejezet: This connector provides an auxiliary power source for devices added on PCI Express slots.
Magyarán a pci-e-n keresztül cuccoknak ad plussz energiát --> nagy áramigényû/teljesítményû pci-e cuccoknál kell alkalmazni.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Semmi baja nem lesz a gépnek....
Szted árulnék ha ártana???