64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • pxxl
    Én a helyedben nem használnék semmi ilyen programot. A gyártó hivatalos oldaláról, a hivatalos drivert leszedni a megfelelő op rendszerhez, és kész.
  • Risu Führer
    Viszont azt is észrevettem hogy néha ha több honlapot megnyitok és nagyon elkezd szaggatni akkor a proci teljesítménye egy pillanatra felugrik 60-70%-ra is.
  • Risu Führer
    A drivereasyt használom frissítésre, elvileg minden friss.A feladatkezelő a netezésnél 6% kihasználtságot ír a procira.A modemet rácsatlakoztattam egy laptopra semmi gond nem volt, viszont itt még mindig akad.Én arra gyanakszom hogy mivel már 2-3 éves ezért nem tetszik neki a gép, mert ha net nélkül megy akkor semmi akadás a filmeknél.
  • zotya10002
    Meg oldódott!

Egy kolléga adott tippet hogy Cachet és cookiekat ürítsem.
    Háát ez volt a bibi .-D
  • zotya10002
    Annyit még hozzá tennék,hogy ha valahol veben nézek videót akkor müxik!De a you tube oldalán nem :F
  • zotya10002
    Sziasztok!!

Olyan problémám lenne hogy a Firefox böngészőm kb. 2 napja nem játszik le full hd-ba videókat!
    Ha elkezd menni a videó és én felrakom nagyobb felbontásba,akkor csak simán leáll és kész!
    Pedig jó volt mindig :F Nem értem mi lehet mert az Internet Explorer meg simán müxik,de azt nem szeretném használni!
    Vga driver legfrissebb! Adobe plugin is friss! Nem értem :F

Segítséget előre is köszönöm!
  • Calver
    malwarebytes-t próbáld ki szvsz.
  • Vadnokedli
    Szerintem ez olyan vírus ami beette magát a Google fiókodba és autómatice letölti magát ha letörölted. Bár lehet csak gépbe ette magát bele.

Miért gondolom hogy vírus? Mert olyan értelmes az azonosítója mint pl: asrdwqetsdnst4thdas vagy srdzhgfjnageartasgdf.

Lehet hogy egy win reinstall + jót tenne.
  • Piszkos  Fred

Ezeket a nyomiságokat mivel lehetne eltakarítani? A legfelsőt hiába törlöm le, pár perc múlva újra megjelenik, az alsóval meg egyszerűen semmit sem tudok kezdeni. Folyamatosan redirectelnek ilyen reklámokra, rohadtul idegesítő.
  • oliwwer
    Az is biztos, hogy a megfelelő driver van fent? Én nagyon arra gyanakszom.

Feladatkezelő nem ír semmi háttérben futó cpu zabáló programot? Nekem pl avg update szokta befogni, de kétlem hogy egy 4magos i5-öt megfogna ilyesmi, max vírus. Egy víruskeresés mehet szerintem, meg a feladatkezelőt nézd meg hogy nem ír-e valamit
  • Risu Führer
    és az ide ata/atapi vezérlőknél csak az intel 8 series/c220... van kiírva semmi más.
  • Risu Führer
    az összes driver friss :)
    az udma-t pedig nem tudom hogyan kell bekapcsolni mivel a speciális beállítások fület nem találom.lehet hogy a 8.1 nem tartalmazza mivel csak a 7ig találok leírást.
  • oliwwer
    Szerintem igazából mindegy, hogy min van a rendszer, egy p4es gépen nem akadozik a zene meg a film, ezen a majd erőművön meg pláne nem :D

Nézd meg hogy vga driver friss-e.

A vezérlőpulton a RendszerHardverEszközkezelőIde/ATA/ATAPIELsődleges illetve másodlagos IDE csatornaSpeciális beállítások részét nézd meg. UDMA mód be van kapcsolva?
  • Risu Führer
    SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3
  • Vadnokedli
    Vinyó? SSD? Milyen vinyón van az Oprendszer?
  • Risu Führer
    ASROCK H87M Pro4
    INTEL Core i5-4570 3.20GHz 1150 BOX
    KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT
    MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5 PCIE
  • oliwwer
    Írd le hogy mi van a gépedben, milyen proci, mennyi ram, stb
  • Risu Führer
    a gépen csak akkor veszem észre hogy filmet nézek vagy zenét hallgatok.igazából ugyanaz mintha a youtubeon nézném, tehát ha megnyitok egy honlapot ahol több dolgot is be kell tölteni akkor addig akadozik, recseg ameddig be nem tölti.és ez érvényes a sima netnélküli filmnézésre is.érezni rajta hogy ezt azért csinálja mert tölt.
  • oliwwer
    Szia!

A netet le tudod ellenőrizni, ha szerzel egy laptopot kölcsönbe kipróbálni havertól, vagy valakitől. Ha azon is szar, akkor az internetszolgáltatással van a gond. - Nekem az első internetszolgáltatóm egy kalap szar volt, zsír új gépen hol volt net, hol nem. Kihívtam őket, mondták, hogy biztos rossz a gép, hálókártya haldoklik. Aztán mondtam, hogy vegyék elő a laptopjukat, azon is szar volt, aztán jött a makogás.

Gép akadozik - ez mit jelent? Pontosan hogyan mutatkozik ? Lassú?
  • Risu Führer
    sziasztok.az lenne a gondom hogy néha akadozik a net és a gép is.eddig azt hittem hogy a routerrel van a gond mert amikor csak a modemet csatlakoztattam akkor jól ment.na most azzal is akadozik :) windows 8.1-em van és az összes driver friss, megnéztem hátha a valamelyik ramom nincs rendesen csatlakoztatva de elvileg azzal sincs gond.a géppel lehet valamilyen probléma, és ha igen akkor mi okozhatja?
  • JethroHUN
    FSP Hexa 550-es. Én is ugyan azt csinálom mit te, és abba hagyja.
  • MR ME
    milyen tápod van? nekem gigabyte superb 460 csinálja ezt, de csak hidegbe h zúg, én várni szoktam kicsit aztán kicsit megmozgatom a gépházat és elkussol
    nyáron semmi baja
  • JethroHUN
    A tápegység csinálja az a zajt. De naponta egyszer. Ha kikapcsolom majd újra be akkor nem. De még mindig ötletem sincs miért nem érzékeli a gép rendesen a CPU venti fordulatszámát. Lehet szoftver hiba.
  • Szabi #60863
    van egy aksihibás régi gps-em amibe a win ce felületet használom, usb kábellel rálehetne vajon varázsolni legalább helyi hálózatos belső "netet" ? :D
  • Blum
    Ezt a kerdest inkabb a Win7 topikban tedd fel,ott meg akad 1-2 olyan mazochista aki szinten IE-t hasznal.
  • pxxl
    pl használj értelmes böngészőt :)
  • hajdum
    Sziasztok!

W7 alatti IE11 használatával, a "Fájl-Küldés-Lap, vagy Hivatkozás E-mailban" funkció nem működik (a két mező szürke színű, a rákattintásra nem reagál). A levelezőm a Windows Live Mail. Mi a teendőm?
    Köszönöm a segítséget!
    HM
  • Vadnokedli
    Indításnál hajolj oda a géphez, hallgasd honnan jön, tedd rá a kezed(persze ne a ventilátorba, hanem mondjuk a közepére a kezed, VGA- 'házára' és nézd meg.(
  • JethroHUN
    Üdv. Van egy kis problémám a gépházamban lévő ventilátorokkal.
    Minden egyes bekapcsolásnál elkezd zúgni valamelyik mintha akadna vagy nem nem tudom. Aztán fél perc múlva abbahagyja. Rendszeresen van takarítva. Előbb is szét szedtem, egyik ventilátor sem akad ránézésre. 2x 12cm-es Arctic Cooling, + a vga 7850 gyári dual-x ventik, + a gépházban elől valami vacak. AXTU programbanb pedig ezt látom: link A cpu fan1, chassis fan1 és power fan-nál(ebben nem vagyok biztos, hogy mutatta-e egyáltalán: FPS Hexa táp, porszűrő van alatt amúgy, szóval nincs tele kosszal) régebben normális értékeket mutatott: most vagy 0 vagy valami abszurd értéket mutat. HWiNFO64-nál szintén ugyan ez van. Egyedül a GPU ventinek mutatja a normális fordulatszámát.

kb 4 hónapos a gép és már szarrá mentek a ventilátorok? Megérte akkor a 10k az A30-as hűtő, ha ekkora szar. Gépház elejében is van porszűrő. Vagy az alaplap vezérlője ment szét? A CPU centi az alaplap vezérelt. A házban lévő másik az viszont saját hőérzékelős.
  • Harly18
    ez is megoldva....a biosban le volt tiltva az usb, de hogy miért, azt nem tudom, nem állítottam semmit sem ott korábban...
  • Harly18
    nem sikerült egyik sem, lett egy új merevlemez. arra felraktam az xp-t, s gondoltam majd get data back-el átmentem erre a cuccokat. de az a baj, hogy az xp nem ismeri fel az usb-t. vagyis se usb-s egér, se pendrive, semmi...felraktam a via usb 2.0 drivert, de így is semmi...nincs már ötletem :(
  • oliwwer
    Persze
  • piamania
    Persze,külön mappába rakom.De ez így elvileg jó, ugye?
  • oliwwer
    Én beleraknám egy mappába. Pl: A pendrive-on csinálok egy "Ünnepség" nevű mappát, és ebbe bemásolom a VIDEO/TS és AUDIO/TS mappákat.

Csak azért, hogy ha később más film és adat is kerül rá, akkor ne keveredjen össze.
  • piamania
    Sziasztok!
    Kérdésem nem ide tartozik, de nem tudom, hogy hol kéne feltennem.
    Adott egy ünnepségről készült kamerás videó,amit dvd lemezre kiírtak.Nekem erről a lemezről kellene pendrive-ra raknom.Elég, ha megnyitom a meghajtót és a VIDEO/TS AUDIO/TS mappákat átmásolom a pendrive-ra?
    Köszi szépen.
  • kastil
    Hali!

prohardveren is bekérdeztem, úgyhogy ide csak óvatosan spoilerbe teszem.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sziasztok!

Remélem nem baj, hogy necrózok..

Problémám a következő lenne:

Tegnap Fable 3 közben összecsuklott gép, kék halál nem volt, csak lefagyott gép, vagyis Xlock billentyűk ledje változott, ha lenyomtam valamelyiket, csak hát úgy 10-20 másodperces késéssel. Meguntam, reseteltem gépet. Windows indulásnál megadta, magától újraindult, következőnél meg egyszerűen csak fagyott. Proci kicsit húzva volt, alapra vettem, elindult. Megformáztam mind2 vinyót és újratelepítettem. Gond nem volt.

Ma viszont akadt.. Two Worlds 2-ben akartam felbontást változtatni, megint megcsuklott, kép maradt, nem reagált semmire csak a billentyűzeten ledek 10-20mp késéssel. Reset. játék indít, felbontást váltok, no signal, hang meg ment tovább rendesen, viszont olyan nem is tudom, rezgett, nem zizegett, nem búgott v recsegett-ilyet még nem hallottam 10 év alatt-, nem az a szokásos lockupos hang volt, hanem valami más, de mondom, nem fagyott be a hang. Semmit nem tudtam kezdeni vele, hardreset. Google, és találtam a Two Worlds 2-vel kapcsolatban másnál is no signal panaszt, de engem ez nem nagyon nyugtat meg - már csak azért sem, mert azóta már vagy 5x változtattam, hogy kiszűrjem.

Na szóval nemsokára futtatok egy furmarkot, remélem nem a vga. esetleg estére még egy primeot, de a többi nem érdekel, elég satnya egy gép, átmeneti.

Driverek uptodate

Azért esetleg ha valakinek lenne valami ötlete azt megköszönném.

Alaplap: Asus P5VD2-VM
    Prockó: Core 2 Duo E6600 (már) nincs húzva.
    2x1 GB DDR2
    VGA: HD5770
    Táp: noname 450 v 500as Hwmonitor szerint feszkót adja (már ha a value min/max ezt takarja.)

Túlmelegedés nincs, 720p max grafó élsimítás nélküli több óra játék után vga 49 fok proci meg 57. (two worlds 2).

Eseménynapló hibára nem ír semmit, csak hogy kritikus hiba után helyreállt vagy ilyesmi, de ez már utána van 5 perccel, hardreset után
  • Tinman #60850
    Láma kérdésem lenne, biztos tudjátok rá a választ.

Hogy tudom azt megoldani, hogy adott egy PC:

- 2 billentyűzet (wireless + wired)
    - 2 egér (wireless + wired)
    - 2 user account
    - profi VGA kártya, proci, SSD, sok ram. VGA kártyán: HDMI, DSUB, DVI kimenet
    - 2 kijelző van rákötve (HDMI + DVI)

Egyszerre szeretne a 2 user a saját accountjában dolgozni! Egyszerű Wordeccel, DE EGY GÉPEN EGY IDŐBEN!
  • bardocz
    Angol, és ilyen pipát nem találok, de gondolom az extend these displays lenne az, az ablakokat át tudom húzni a másik monitorra, azzal nincsen gond, de a tálcát sehogy sem tudom átrakni. Olyasmi megoldásokról írnak, hogy le kell hozzá tölteni valami programot, ami megcsinálja, de ha a windows tudja valahogy alapból, akkor inkább azt használnám.
  • Tibi7
    Jobban szeretem, mivel sok külföldi sorozatot nézek, és ez ha elindítom a filmet, rögtön keres hozzá feliratot, míg a vlc esetén külön kell netről letöltenem.
  • gergely1991
    Szia!
    Próbálj USB-ről bootolni egy linux liveOS-t.
    A rendszer USB-ről indul tulajdonképpen nem fér hozzá a helyi lemezedre(csak ha fájlkezelőjével rámész).Ha ott nem kapsz kernel panic-ot akkor lehet hogy merevlemeznél lehet a gond.