!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nos kösz saviola
most azt csinálom hogy kifújom a proci hûtõbordát amennyire tudom, hétvégen teszetelgetem játékkal progikkal aztán meglátom mi lesz.
Nagyon köszönöm, hogy válaszolgattál, segítgettél!
most azt csinálom hogy kifújom a proci hûtõbordát amennyire tudom, hétvégen teszetelgetem játékkal progikkal aztán meglátom mi lesz.
Nagyon köszönöm, hogy válaszolgattál, segítgettél!
F.K.T.
ReaL MaDRid x siempre
jaj jaj hülyeségeket beszélek bocs!!!!!
A borda az az északi hídra kerûlt!
A procin van borda és venti is!!
Bocs!!!
Amúgy kipróbáltam játékkal nos a proci hõfok 71 volt a max a vga: 58 fok volt a max.
szerinted?
Bocs!!!
Amúgy kipróbáltam játékkal nos a proci hõfok 71 volt a max a vga: 58 fok volt a max.
szerinted?
F.K.T.
egy idõ után perzse teljesen csak a húlt helye marad, komolyan ezért is van pl hogy új hûtõkkel kapsz pasztát. De mindenképp vegyél egy ventit rá mert a passzív nem bvalami jó
ez igaz, de akkor majd ha tod mindenképp cseréld ki karit majd késõbb mert a 7300 gs az nem olyan jó fõleg ddr2 memóriával, mert mindjuk 7300gt dd3-al 22-ért máe nem rossz.
hát az alaplapot 12-ért,a vga karit meg 15-ért.úgy gondolom jó olcsó volt.de most kinéztem magamnak egy pci-e x16-os alaplapot 17-ért,és ha hajlik a bolt a cserére,akkor ráfizetek 5 k-t,és boldog lesz mindenki
agp-set azért nem szeretnék,mert kimenû platform,és most ha megint agp-set vennék azzal nem sokat érnék
agp-set azért nem szeretnék,mert kimenû platform,és most ha megint agp-set vennék azzal nem sokat érnék
ReaL MaDRid x siempre
mert pl nekem se jött elõ egy darabig azt megáll a cucc ennyi vagy pkl a proci felzabálta az összes pasztát
amúgy érdekes de még ugyan nem futtattam a játékot,de ha leveszem a ház oldalát leugrik 2-3 fokot a hõ a felrakom akkor felmegy 72 re is
F.K.T.
a ventis megoldást azétr próbáld amig a régi karimra nem raktam rá az új hûtõt én is így nyomtan :-D
hát agp-s kell mert az bele nem teszed. ddr2 meg nem igazán alkalam jobb játékokra ha arra akarod hasznélni mennyi pénzért vetted illetve mennyit szánsz rá? mert akkor inkább egy 6600 gt vegyél ddr3-al és az jobb ugyan ennyiért
bár mondat akkor újraindítod ami szintén melegedésre utal, de mindenesetre csináld amit mobndtam, 71 alapbókl iszonyat sook nem is tom de asszem pl 80tól már sebesség csokkenést okozhat, nekem pl a procim alapból csak 43 fokos
jaj jaj hülyeségeket beszélek bocs!!!!!
Bocs!!!<#szomoru1>#szomoru1>
Bocs!!!<#szomoru1>#szomoru1>
F.K.T.
és abban az esetben mi a teendõ?
dehát régebben nem volt ilyen gond ugyan ezekkel a játékokkal
dehát régebben nem volt ilyen gond ugyan ezekkel a játékokkal
F.K.T.
igen,jól mondom,de eddig nem találkoztam más pci-e csatlakozóval,nem is tudtam több létezésérõl,vmilyen oknál fogva,de utánanéztem,és igen,ez csak olyan célt szolgál,h lehet beletenni egyes hálókártyákat,meg hasonló eszközöket.
a videókártyát nem akarom kicserélni,vagy ha ki kell,akkor milyet ajánlasz,ami hasonló kaliberû mint ami most van nekem?és miért nincs értelme a ddr2-es memóriás videókártyának?
a videókártyát nem akarom kicserélni,vagy ha ki kell,akkor milyet ajánlasz,ami hasonló kaliberû mint ami most van nekem?és miért nincs értelme a ddr2-es memóriás videókártyának?
ReaL MaDRid x siempre
bocs hogy 3-ba írok de van még egy megoldás ha van ventid tos sima asztali venti vedd le az oldalát a gépnek fújass rá levegõt nézd meg a hõfokokat és játsz vele és ha nem kapcsol ki tuti hõfok gond, de szerintem biztos.
lassú voltam az írással:
szóval már nem venti van rajta hanem hûtõborda, de már vagy egy éve
szóval már nem venti van rajta hanem hûtõborda, de már vagy egy éve
F.K.T.
oké amint kiíródtam megnézem, de azt még megvárom ne menken kárba a lemez😊
vagyis lehet hogy a cpu is levághatja?
Pedig azon igen komoly hûtõbordám van már a venti helyett.
vagyis lehet hogy a cpu is levághatja?
Pedig azon igen komoly hûtõbordám van már a venti helyett.
F.K.T.
forog a cpu hûtõje? biztos hogy be van dugva minden? aez nagyon magas akkor lehet hogy ezért nemtod bekapcslni és ezért ki kikapcsolha a gép cpu hûtõ lesz a ludas szerintem ha forog rendesen, de az is lehet hogy csak ki kell tisztítani azt újra pasztázni
nah cpu nagyon magas, és nemtom a gpu az nem vészes még de terhelés alatt kéne megnézni úgy hpgy elndítod a progit és aztán a játékot és gyorsan ránomysz a windows jelre a billentyüzeten és megnézed
Kösz , egyszerû de nagyszerû program.Már csak 6 óra mire kész a dvd <#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1><#szomoru1>#szomoru1>
http://flickr.com/photos/zolika90/
control panel nincs de ezzel az everestel megtalálta:
GPU: 54 fok
GPU környezet: 50 fok
most éppen lemezt írok
ez jó vagy rossz?
GPU: 54 fok
GPU környezet: 50 fok
most éppen lemezt írok
ez jó vagy rossz?
F.K.T.
szerencséd hogy nekem is már atim van 6600 gt helyett nah nemtom neked melyik catalystod van de az enyének van egy contorol centere amin van egy ati overdrive fülecske és ott kiírja, de az everest is kiírja és aida-õl let kifejlesztve a modernebb változata.
mi? ha jól értem van rajta sima pci-e csatoló, ami ugye egy nagyon kicsi fogalat, nah már most az pci-e eszközökre találták, de nem vga kártyákra annak a 16x a jó vagy van asszem 4x-is. nah most néztem az alaplapod és úgy látom van rajta egy agp foglalat, vagyis olyan vidókártyát vegyél bele ill. ezt cseréltesd ki. de ddr3-as memórásat vegyél mert a ddr2-esnek nincs sok értelme
nem vagyok otthan teljesen ebben hol tudom megnézni? aida-val csak a cpu és az alaplap hõfokátlátom
F.K.T.
film konvertálás az nem használja ki a vga-t, a játék oigen nos csináld azt hogy nézd meg mmennyi a vga-d hõfoka.
most hogy netezek közben filmet konvertálok, dvd-t írok és semmi különös nem történik vagyis így nincs hiba. Csak ha erõs grafikus játékkal nyomulok kb 15 perc után durr levág.
Bár konkrétan nem is tudom minek van nagyobb erõfelvétele a Call of duty játéknak vagy egy filmkonvertálás dvd írásnak.
Bár konkrétan nem is tudom minek van nagyobb erõfelvétele a Call of duty játéknak vagy egy filmkonvertálás dvd írásnak.
F.K.T.
kicsit pontosabban leírom a kínomat:gepbolt.hu-ról rendeltem egy XpertVision GeForce 7300 GS-t,256 mb-os,ddr2-es memóriája van,nagyon jó már ránézésre is -.- pci-e x16-os,nem is ezzel van a gond.
hanem azzal,h vettem egy asus p5vdc-mx alaplapot 11 900 ft-ért egy másik pesti boltban,és hát nézem,pci-e,oké,meg amúgy minden okés volt.
hazaviszem,nézem a videokarit,nézem az alaplapot,hát mondom ez nem passzol.aztán megnézem,pci-e x1.én nem vagyok jártas ilyen csatlakozós dolgokban,azt hittem,h ez is olyan,mint h agp 4x meg h van 8x,de x8-os agp-s videokártya ugye kompatibilis 4x-es agp csatlakozóval rendelkezõ alaplappal(most is így van nekem)
aztán google,pci-e-re rákeresel,wikipedian találtam egy képet,ahol 4 fajta pci-e csatlakozó mutat be nekem.
DE!az alaplapon úgy van,h pci-e x1_1 és ott van a csatlakozó,mellett meg ilyenek: ::::::::::: és itt egy lyuk a csavarnak kihagyva,a kettõspontok felett meg h pci-e x16.felhívtam egy ismerõst,megkérdeztem,h ezt most ki lehet bõvíteni pci-e x16-osra,vagy mi?azt mondja nem,szte azért van úgy,mert van olyan fajta is,ami x16-os,és valószínû,h csak azért van ráírva,de nekem ez nem tûnik logikusnak,na mind1.
a kérdések:meg lehet csinálni x16-osra?vagy létezik x1-x16-os átalakító?
sztetek kicserélik az alaplapot egy másikkal term.árkülönbözet kifizetése mellett?egyébként a mistralról van szó,csak azért mondom,hátha vki ismeri,bár ez egy ismert bolt,és van több boltja is,én a rákóczi útiban vettem ezt az alaplapot
elõre is köszi a segítségeket!
hanem azzal,h vettem egy asus p5vdc-mx alaplapot 11 900 ft-ért egy másik pesti boltban,és hát nézem,pci-e,oké,meg amúgy minden okés volt.
hazaviszem,nézem a videokarit,nézem az alaplapot,hát mondom ez nem passzol.aztán megnézem,pci-e x1.én nem vagyok jártas ilyen csatlakozós dolgokban,azt hittem,h ez is olyan,mint h agp 4x meg h van 8x,de x8-os agp-s videokártya ugye kompatibilis 4x-es agp csatlakozóval rendelkezõ alaplappal(most is így van nekem)
aztán google,pci-e-re rákeresel,wikipedian találtam egy képet,ahol 4 fajta pci-e csatlakozó mutat be nekem.
DE!az alaplapon úgy van,h pci-e x1_1 és ott van a csatlakozó,mellett meg ilyenek: ::::::::::: és itt egy lyuk a csavarnak kihagyva,a kettõspontok felett meg h pci-e x16.felhívtam egy ismerõst,megkérdeztem,h ezt most ki lehet bõvíteni pci-e x16-osra,vagy mi?azt mondja nem,szte azért van úgy,mert van olyan fajta is,ami x16-os,és valószínû,h csak azért van ráírva,de nekem ez nem tûnik logikusnak,na mind1.
a kérdések:meg lehet csinálni x16-osra?vagy létezik x1-x16-os átalakító?
sztetek kicserélik az alaplapot egy másikkal term.árkülönbözet kifizetése mellett?egyébként a mistralról van szó,csak azért mondom,hátha vki ismeri,bár ez egy ismert bolt,és van több boltja is,én a rákóczi útiban vettem ezt az alaplapot
elõre is köszi a segítségeket!
ReaL MaDRid x siempre
és olyan összefüggés nem lehet, hogy a régi táppal volt hogy újraindult a gép, az új táppal is lehet hogy újra indulna de ez a táp nem engedi indítani?
Hülye gondolat?
Bár ha ez van akkor is rossz a táp.
Hülye gondolat?
Bár ha ez van akkor is rossz a táp.
F.K.T.
hát lehet, de inkább csak újra indul a gép, ha a kari hõfoka nagy, de az hogy lekapcsol, és utána meg nem lehet bekapcsolni csak akkor ha kihuzod a 220-ból az bizony táp hiba gyanús. Nekem is volt egy ilyen tápm igaz az nem szír új volt. De pl a vadi új tft monitorom meg nem kapocslt be szóval az újdolgok is lehetnek rosszak, rádásul samsung volt szóval elég márkás is :-D
Grafikus kártya probléma amúgy lekapcsolhatja a gépet?
Már csak azért kérdem mert amiért a régi tápot cseréltem az igaz hogy az volt az ok hogy leállt a venti és nem kockáztattam, de nem lehet-e hogy a grafikus kártya rakoncátlankodott, mert hogy azért mert leáll a táp ventije azért nem kapcsol le a gép ugye?
És lehet hogy az új táppal sincs gond hanem a grafikus kártya bûnös, mert visszagondolva olyan progiknál száll el amelyeknél a graf kártya igénybe van véve rendesen.
Már csak azért kérdem mert amiért a régi tápot cseréltem az igaz hogy az volt az ok hogy leállt a venti és nem kockáztattam, de nem lehet-e hogy a grafikus kártya rakoncátlankodott, mert hogy azért mert leáll a táp ventije azért nem kapcsol le a gép ugye?
És lehet hogy az új táppal sincs gond hanem a grafikus kártya bûnös, mert visszagondolva olyan progiknál száll el amelyeknél a graf kártya igénybe van véve rendesen.
F.K.T.
a megoldás...The film machine
Nem hardver kérdés, de szükségem lenne segítségre sürgõsen:
Adott egy avi film (Eurotrip) és van hozzá egy .srt szövegfájl.Ebbõl nekem dvd-t kéne varázsolnom, a filmet meg tudom csinálni dvd-re , de nem tudom hogy kell mellé tenni a szövegfájlt, úgy hogy egy hagyományos asztali dvd vigye.A program amivel próbálkozok: Nero Vision 4.
Tudnátok segíteni?Ha lehet , részletesen írja le valaki.Ha meg ez a program nem jó, tudtok ajánlai egy nem túl bonyolult,nem nehezen fellelhetõ ingyenes programom?
Adott egy avi film (Eurotrip) és van hozzá egy .srt szövegfájl.Ebbõl nekem dvd-t kéne varázsolnom, a filmet meg tudom csinálni dvd-re , de nem tudom hogy kell mellé tenni a szövegfájlt, úgy hogy egy hagyományos asztali dvd vigye.A program amivel próbálkozok: Nero Vision 4.
Tudnátok segíteni?Ha lehet , részletesen írja le valaki.Ha meg ez a program nem jó, tudtok ajánlai egy nem túl bonyolult,nem nehezen fellelhetõ ingyenes programom?
http://flickr.com/photos/zolika90/
De az nem számít, hogy csak akkor kapcsol le amikor már régebb óta megy egy komolyabb program? vagyis nem az elején hanem egy idõ után.
Vagy pont ez a tipikus táp gond?
Vagy pont ez a tipikus táp gond?
F.K.T.
Hat nemhiszem.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Hát úgy néz ki valóban.
Saviolával beszéltük, hogy lehet hogy nem jó az új táp.
Más módon nem tudnék megbizonyosodni róla hogy valóban a táppal van-e hiba?
Saviolával beszéltük, hogy lehet hogy nem jó az új táp.
Más módon nem tudnék megbizonyosodni róla hogy valóban a táppal van-e hiba?
F.K.T.