!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Õõõõh egyenlõre próbálkozom a feltelepített szarok írtásával,mert most agyalás utána arra jutottam hogy 1 napot vígan végigszórakoztam a géppel összerakás után és semmi nyügje nem volt aztán telepítgettem mindenféle szart...Thx!

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

saviola
hm nekem vol olyan hogy nem volt kompatibilis csak akkor el sem indult :-D de lehet valóban ez is hiba

Videokari proci sztem is kizárva. Sõt még a vinyó is mert annak már jelentkeznie kellett volna hamarabb is nem csak egy új gép összerakásánál, vagyis elég kicsi a valószinûsége.
Van még egy ötletem de az mostanában nem szokott elõfordulni.
Az alaplap nem kompatibilis a memóriával, vagy a memória késleltetésen kell állítani.

Megkeccsolom lassan thx,csak a vinyó meg 3-4 éve faszán müxik,szal valszeg tényleg vmi driver lesz mert amikor felraktam a rendszert vagy 1 napig folyamatosan élvezkedtem oblivionba,és semmi hiba nem volt és ha jóldereng utánna telepítgettem még alaplapi hülyeségeket...Vagy neagyisten nemtom mond-e valamit a Diskkeeper nevü cucc (hátha azabaaaj) monnyuk az most lekaptam..no mind1 thx a segítséget ha másnem felrakom ujra a rsz-t megnézem milesz...

saviola
ide kábeleket ellenõrizd ha van cseréld le

saviola
de ha van donor gép akkor lassan ki lehet zárni midnenr, bár alaplap meg proci nem hinném hogy lehet videókari se szerintem, vinyó probléma kábel amikre gyanakszom

Nah az egyszerüség kedvéért: 550w-os táp (codegen) M2n-e Sli,amdathlon64 3500, gef7600gs(inno),512 ( bár félpercen belülo visszarakom a másikat is szal 1g) kingstone 667mhz ddr2, Seagate 80 gb vagy 3-4 éves vinyó sima ata-s...

saviola
itt néz körül it írnak crc problémákról.

A CRC egy hibaellenõrzési eljárás amit okozhat szinte minden.
Saviolának igaza van bármi lehet.

Nem alapbl nyomtam a gépbe 512 megát gondoltam az a szar vettem még 512-t (úgyis kell) kivettem a másikat ezt beraktam direkt másik slotba is hátha a slot a szar de ugyanaz a hiba,gondolom annyira balf nemlehetek hogy mindkét kingstone amit szereztem szar legyen...😊

saviola
ez van most?

m2n-e sli régi vinyóval ide kábelon..
Ha jóldereng akkor játékból is,webrõl is: Az alkalmazás hibát vétet blabla...

saviola
crc hiba sok mindentõl lehet, lehet kábeltõl ha jól tudom memóriától, de írtad az nem rossz, illtve szerintem vinyótol is lehet

Dualban használod?

Igen!
Milyen hibaüzenettel dob le a netrõl?
Milyen hibaüzenettel dob ki a game?
Milyen alaplapod van?

Nem várok csodát,csak a véletlenszerû crc-zgetés,kifagyás,stb általában memó kín,de mivel kicseréltem és nem lett változás gondoltam találkozott már vki hasonló gonddal.

Az alaplapi cuccok driverei,pl nforce-os ide cucc,stb?

Bár majd megprobálnak tippelni mások is de csodát ne várj!

Menj bele az üzenetbe és olvasd el.
Mert amiket leírtál hibákat abból neharagudj de nem nagyon lehet még tippelni sem haogy mi lehet a hiba.
De sztem driver hiba lesz!!!

Gondolom magyar windows-od van.
Vezérlõpult\Rendszer eszközök\Eseménynapló
Angolul
Control Panel\Administrative Tools\Event Viewer

ok megvan...van benne pár piros felkiáltójeles...Kb mitnézzek?😊

Hüh ennyire nemvágom,azt hol?

Eseménynaplót nézd meg lehet hogy ír valamit amibõl kiindulhatsz!!

Hi mindenki!
Egy kis tanácsra lenne szükségem..
Összeraktam egy új számítógépet magamnak (nemírok konfigot nemtom lényeg-e,sztem nem)...
Akadt egy kis problémám. Játékokból idõközönként kilép a gép, netezés közben néha hibaüzenet jön be, néha kifagy a win (xp), és rar kitömörítéseknél crc hibázgat,pár játék telepítésénél szintén (mindig ugyanott). Az elsõ gyanúm a memória volt (ddr2) hát beleraktam egy másik memót. A probléma ugyanúgy megmaradt. A gépben minden új kivétel a vinyót. 5let hogy mi lehet a gixer? Kezd behalni a vinyó vagy alaplap? Másra már nemtok gondolni....Thx!

kirol
Hát egy 5 perc után felment 48 fokra az alaplap.
Valami nem stimmelhet. Az alaplapon hõcsövet hûtõ van. Elvezetve megy rá egy kis venti, amire pedig pont ráfújja a hideget a házhûtõm.
Nem értem.

Mi lesz itt akkor hosszú megterhelés esetén nyáron.

kirol
Na bekapcsoltam mindent. Összeraktam a házat.
Holnap kíváncsi vagyok mi lesz. De tuti csak rosszabb lesz, mert ha megterhelem a CPU na meg a VGA úgy fel fogja fûteni, mint atom.

Falconer
Szertinem tul sokat kerdezel. Nyomd fel a fordulatot, hutsed le az egeszet aztan szepen nyomjad neki a jatekot.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

kirol
De a ventik még kevésbé forogtak, mivel hideg lett és mégis zöld a fordulatszám. Miért?

Na mindjárt bekapcsolom max ra a két házhûtõmet.

Bár érdekes azóta is jó a hõfok, bár már 43 fok a MB. 😊

következtetésképp sztem tedd maxra a forgást a ventiknek h hûtsõn és tervezd meg a ház belsõ hûtés keringetését..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

kirol
Ilyen lett:
KÉP

Érdekes, hogy most a ventik se pirosak.

MEg mi az a CHASSIS2?

jó vastag gyerek lehetel ha 1 szobaventi elfúj 😊

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

kirol
Na de most beraktam mellé egy szobaventit próbaképpen, ami engem is elfúj.

kirol
De nem is a proci hõmérsékletével van gond, az 35 fok.
Van valakinek ilyen alaplapja?

hunbasser
ez meg a másik

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
a te testhõmérsékleted is kb 35-36 °C és nincs rajtad kabát,a szobádban meg 20-25 °C lehet kb.ha a testhõmérsékletedet csak ennyire "hûti" le,akkor mit gondolsz,egy processzort mennyire? 1-2 °C-ot ha segít rajta...

ReaL MaDRid x siempre

az csak 1 dolog h le van véhe..de a hûtésnek keringenie kell..

kirol
Hát az Everest szerint az alaplap 51 fokos.
Nem értem miért, amikor a ház oldala le van véve.

hunbasser
próbáltam azt,h a power sw két lábát összeérintem,és úgy elvileg be kellett volna kapcsolnia,de úgy sem kapcsolt be,tehát nem ott van a gond.ha meg mondjuk vinyó nincs rádugva rendese,az nem baj,mer attól még bekapcsol,sõt,ram nélkül is bekapcsol,csak akkor nem lesz semmi,csak égni fog a hdd led egy ideig,utána már az sem.ha meg a hdd-t nem kötöttem volna rá rendesen,akkor meg bootolásnál nem talált volna semmit,még az a kérdés,h proci nélkül bekapcsol-e a gép.mondjuk proci az úgy szarhatott volna be,ha elfüstöl,vagy vmi,de akkor annak éreztem volna a szagát.
sztem alaplappal lehet vmi biztosan,vasárnap ismerõs elviszi,neki van tesztmonitorja meg tesztkártyája

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
ha azért veszed le a ventit,mert hangos,akkor gyorsan tedd vissza,ha zavar,h hangos,akkor szigeteld le belülrõl a házat,vagy nem tudom.

ha meg fura hangot ad ki,meg hûtõvel is magas hõmérsékleten üzemel,akkor cseréld ki a hûtõt

ReaL MaDRid x siempre

A memóriák hõmérsékletét semmi sem méri. Az MB az biztosan az alaplap esetleg a chipset.

hunbasser
MB=Motherboard sztem,tehát alaplap

ReaL MaDRid x siempre

MB sztem a Memória de igazad van lehet vinyó is..
de most következtetés képpen te inkább felfõzöd a géped, mint h elviselnéd a ventik kissebb-nagyobb zaját?

kirol
Miért melyik itt a RAM?
A "MB" az a vinyó, nem? Arról most lekapcosltam a ventit, mert hangos volt.
A Power 1 és 2 az meg a rendszerhûtõ venti ugye?
Azokat is a kis átalakítóval használom, hogy lassan pörögjön csak a hang miatt.

ha púpos az az áramkörökbe is bezavarhat
nekem nagyobb terheléseknél újraindult a gép..

norton partition magic-el próbált megformázni a vinyót..
továbbá lehet a kapcsoló rosszul érintkezik..esetleg nemérintkezik és nemkapcsol be..elõfordul az ilyen azt is meglesheted..

hunbasser
ha púpos,akkor kiégett.de ezek cseréjét azt hiszem nem nekem kell majd elvégezni 😊 egyáltalán ezeket lehet cserélni?

most már összeraktam,nem veszem elõ újból,de sztem nem púposak,ha egyik sem púpos,más hiba lehet?én az áramkörökre gyanakszom,akkor viszont cumi van

ReaL MaDRid x siempre

266-on.

hali
támogatja az alaplapom a 400mhz-et!!! akkor hogy menne a 512ddr 400mhz meg a 256ddr 266mhz? ALAPLAPOM: MSI K8T-NeoV
memória meleg, lassú a keringetés...
vegyél jobb ventiket!

psg5
Saviola vagy valahol?
Csak azért téged kereslek, mert te ismered a problémámat.
Én vagyok kinek táp csere volt mégis lekapcsolt komolyabb progiknál a gép, majd mivel 82 fokos volt a proci hûtõ cserét csináltam rajta.
Nos a helyzet az hogy most max 72 fokos a proci a grafikus kártya pedig max 70 fokos. De úgy 3 óra kemény használat után (call of duty,Moha) ismét lekapcsolt a gép és csak úgy tudtam újra indítani, hogy kikapcsoltam a tápot majd visszakapcsoltam.
Még mily hibalehetõség lehet?

F.K.T.

alaplapon kondikat nézd meg nem e púposak!