!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Picit még tegyél hozzá és Aquában van 13,5k-ért 160GB Samsung 7200rpm 8MB cache winchester.
10k-ért 80 giga körüliek vannak.
De Samsung, Seagate, Hitachi jó választás, Hogy IDE vagy Sata már rajtad múlik én az elõbbi mellett döntenék.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

dotkom
hat ja. sztem bios upgrade+windows reinstall. valamelyik csak hasznal, mert nagyon ugy tunik, hogy minden osszeeskudott most ellened 😊

http://atwwebmaker.tx.hu/

Bandi 18
Lehet hogy a win kergült meg vagy valami víruska 😊

psg5
nos valóban😊
Összegyûjtöttem a kérdés csokromat alább, ezek alapján csak bios frissítés lehet az elsõ lépés? szerinted?

Miért van, hogy ha az alaplappal összekötõ ide kábel legégén egyedûl a dvd író van és nincs közben rádugva más akkor szépen ír bármilyen progival, de ha példáúl az olvasót is rádugom ugyanerre a kábelre akkor már nem, és kiírja, hogy a tároló túl nagy?
a és az ide/raid vezérlõ drivert nem tudom frissteni mert ha frissítem akkor nem indítja újra a gépet hanem mondja, hogy a változtatás elõtti rendszerbeállításokkal indítsam mert különben nem jó.
alamint nem engedi frissíteni az író a firmware-t pedig tuti hogy jó verzió A306 az Lg GSA-4160B hez.
és semmilyen alaplapi driver frissítést nem enged a gép. Chipset-et sem lehet frissíteni.

F.K.T.

dotkom
hat az igaz, hogy miden bios frissitesnek meg van a maga izgalma 😊

dotkom
de szerintem mindenkepp vegyel Serial ATA csatisat, es azok kozul ennyibol olyan 80Gb-os jon ki.

psg5
kösz bár bios frissítésnek csak akkor állnék neki ha tuti hogy az a baj

F.K.T.

dotkom
mekkorat szeretnel?

dotkom
nem tom, de a biost mindenkepp erdemes frissiteni.

psg5
az okozhat problémát firmware frissítésnél ha kb 4 éves a bios?
Annak van köze hozzá?
Érdemes ezért frissíteni? Lehet hogy ezért nem lehet az alalpali drivereket frissíteni?

F.K.T.

psg5
és semmilyen alaplapi driver frissítést nem enged a gép. Chipset-et sem lehet frissíteni.

F.K.T.

Philips sa1100 512m készülékrõl van szó rávan irva hogy usb 2.0-ás de mégis csak 1.1 -el szalad. szoval akkor ez az usb-s cumo usb-s támogatottságának felismerése teljesen automatikus? nem lehet valahol átállítani hogy 2.0 val szaladjál fiam?
Falconer
Termesztesen lehet. Csak nem a value-val. A normalis sebessegu cuccoknal ki is emelik, hogy super speed, vagy up to 2MB/s, vagy ilyesmi. De azok masfelszer - ketszer annyiba kerulnek. Amit megveszel a boltban vmi noname olcso cucc annak mind ennyi a masolasi sebessege. Ugyanugy mukodik, meg semmi hibajuk nincs, csak turelmesnek kell lenni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

nyamiag
hy

ugyan nagy bajban nem vagyok, csak egy wincsesztert szeretnék venni 😊 olyan 10-12 ezerért milyet érdemes?

\"It\'s gonna be legen... wait for it... dary!\"

Hali! Nekem az XP készenléti állapotával akadt problémám. Régebben használtam, nem volt vele gond. Viszont mostanság ha készenlétbe kapcsolom ugyan normálisan leáll, de 5-6perc múlva magától visszakapcsol. Minnél többször próbálkozok, annál hamarabb visszakapcsol. Így semmi értelme az egésznek. 😊 Találkozott már valaki ehhez hasonló problémával???
nehogy mar ne lehessen egy pendrivera 1 megánál gyorsabban másolni
psg5
valamint nem engedi frissíteni az író a firmware-t pedig tuti hogy jó verzió A306 az Lg GSA-4160B hez.

F.K.T.

Üdv!
Félre ne értsd pusztán kíváncsiságból kérdezem, hogy mi indokolja a cserét? (Az Asus is egy igen "bika" lap és egy creativ hangon valamint egy firewire vezérlõn kívül jóformán ugyanazt tudja...)
Egy BIOS resetet és egy próbát az új táppal megér a dolog, ha utána sem indul akkor mehet vissza garban a lap, de elõtte valami más megbízható cuccban próbáld ki a többi eszközt. Az ördög nem alszik...Szerintem...

Falconer
Hat pedig hidd el. Altalaban nem megy gyorsabban.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

sziasztok. vettem egy mp3 as pendriveot (philips sa1100) és csak 1megával tudok rá másolni. win xp sp2-m van. alaplap is támogatja mert mást tudok usb 2.0 -n használni (usb info 1.3 progi mondta). Nem hiszem hogy ne lehetne gyorsabban másolni az mp3asra. hogy tudom atallitani hogy 2.0 asnak ismerje fel? vagy valami driver kene? az mp3as cd-jén nem volt semmi iesmi.
psg5
ja és az ide/raid vezérlõ drivert nem tudom frissteni mert ha frissítem akkor nem indítja újra a gépet hanem mondja, hogy a változtatás elõtti rendszerbeállításokkal indítsam mert különben nem jó.

F.K.T.

psg5
ha jól látom jumperelve az író ms-en van masteren az olvasó sl-n slave-n.

F.K.T.

psg5
Miért van, hogy ha az alaplappal összekötõ ide kábel legégén egyedûl a dvd író van és nincs közben rádugva más akkor szépen ír bármilyen progival, de ha példáúl az olvasót is rádugom ugyanerre a kábelre akkor már nem, és kiírja, hogy a tároló túl nagy?

F.K.T.

Bandi 18
Kapcsold ki a biosban ezt a szolgáltatást. Majd tedd fel a SpeedFant és azzal kedved szerint szabályozhatod a ventiket. De mint az elõttem szóló én is javasolok egy tisztítást is pluszban 😉

Met
Ja, hogy hidegebbet akarsz, azthittem, hogy a zaj miatt akarod lassítani.
Hát ha max fordulaton se tudja kellõképen hûteni akkor vagy rosszul van felrakva a borda, ha régi a gép akkor poros a borda. De ha elvileg minden jó akkor vagy lecseréled egy nagyobb teljesítményûre a hûtõt vagy beraksz 1-2 plusz ventillátort a házba, hogy keringtesse a levegõt.

Bandi 18
Igen a Zalmannak is van ZM500-HP és 500-as. Valamint vannak 1000W-os tápok is már Thermaltakenél és még 1 gyártónál csak annak nem jut eszembe a neve

lehet kevés a memória...
vagy dolgozik még a proci, vagy egyéb progi a háttérben
lehet format c: jóljönne neki :9

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

Ha kilépek akármelyik játékból elõfordul hogy nagy feketeség fogad, csak a kurzor látszik. Ujra kell indítani. Nem fagy le: Mi a baj???
Ha kilépek akármelyik játékból elõfordul hogy nagy feketeség fogad, csak a kurzor látszik. Ujra kell indítani. Nem fagy le: Mi a baj???
Hali
Köv. kérdésem lenne mindenféleképpen moduláris tápot szeretnék valaki tudna segíteni melyiket mert egyenlõre én csak egyet ismerek a Chieftech 560W-os moduláris tápját ezen kívül mik vannak még?
THX

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Igen...
És úgy is össze-vissza jumperelve.. és akkor sem akarja csak a 250GB -sról bootolni!

Falconer
Hmm. Meg valami. Azt probaltad, hogy a kabelon a ket vinyo helyzetet felcserelted?

Igen, jelen pilanatban én is azon töröm a fejem, hogy elviszem egy haverhoz a winyót és ott megcsinálom Particion Magic -kel!Így a legegyszerûbb talán! De nem értem miért akar mindenáron a nagyobb winyról bootolni! Azért mert 250GB -s vagy miért? Nem értem...

Falconer
Haatt... En elvinnem azt a vinyon amin az adatok kellenek vmi haverhoz, szepen lementeni, aztan megformazni mind a kettot. Most igy elvben nemtudok jobb megoldast, nalam is volt vmi hasonlo szivas mar, biossal meg a win telepitolemezzel el kell jatszadozni. (Gyakran sok logika nincs a megoldasban.)

Hozzáteszem, hogy össze-vissza jumpereltem már a két winyót...
A kis winyó amin a windows van, azt Masterre állítottam, a 250GB -set meg Cable Selectre mert nem lehet Slave -re jumperelni... vagy master vagy cable select... Szóval mégy így is, hogy ak is winyó masteren van még így is ha be van dugva mindkét winyó, akkor a 250GB -sról akar bootolni! És nem lehet átállítani a BIOSban, hogy a First Boot Device az a Maxtor 60GB és nem a Seagate 250GB! ??? Segítség!

Helló!
Van egy hatalmas problémám!Újítottam a gépet... de teljesen, új alaplap,processor,ram,vga minden... Na most az adataimat szeretném megtartani (pl. outlook expressbõl a levelek stb.). A régi gépbe 4 IDE -s eszközt használtam egyszerre, 2winyót és 2CD-ROM -ot. Az új alaplapon viszont csak egy IDE van tehát csak két IDE -s eszköszt tudok rádugni.Mivel ugye az XP az alaplap cserét azért már nem bírja, be sem indul, ezért feltelepítettem egy kisebb partícióra az XP-t hogy majd bedugom a másik winyót is és akkor a Partition Magic -el csinálok egy partíciót amire csak a Windows megy meg egy-két program... Na de bedugom a winyót, és nem hajlandó arról bootolni amire feltettem az XP-t, hanem mindenáron a 250GB -s ról akar pedig azon nincs windows csak adatok amik szintén kellenek nekem és ezért nem tehetem rá a windowst mert leformázza! A windows telepítõ CD-je meg tudtommal nem tud olyat hogy "szeletet" levágni egy winyóból... tehát a meglévõ szabad helybõl megadni neki annyi gigát amennyit akarok és azt partícionálja külön és arra menne a windows... amit viszont a partition magic tud, de az a másik winyón van amirõl nem hajlandó bebootolni a gép, ha beleteszem a 250GB-set, mert akkor a First Boot Device -nak a 250Gb-st látja és nem lehet átállítani a másik winyóra... Nem tudom mennyire érthetõ, de tudtok segíteni? Légyszi! Nagyon fontos lenne, elõre is köszi!

Barney Tech
Azt mondjátok meg ,miért nem akar nekem néha a vidokártyám felkapcsolni 3D-s orajelekre?Vlamikor felkapcsol valamikor nem mintha meg lenne hibbanva,már nagyon unom és ennek rengeteg probálémája lehet,én ilyenekre gondoltam:alaplap,driver,táp,service pack,vga-bios,vagy maga a vga,vagy régebben nem csinálta ezt mi lehet a baj?

Arra van beállitva.(OPTIMAL).De ha a performance-re állítom akkor sem pörög gyorsabban.Azt szeretném,hogy lejebb menjen a hõfok.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Met
biosban kapcsold be a q-fant, terheléstõl függõen szabályozza a ventit

Üdv!
Tud valaki,vagy létezik olyan program amivel a ventilátor sebességét lehet szabályózni ???? konkrétan a proci ventijére gondoltam.elöre is kösz...

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

saviola
memóriát próbáld azért ki

Danecay
Ez az, hogy semmi sípoló hang, a monitor nem kapcsol be, ami tuti, hogy már a tápegység bekapcsolásánakhatására beindulnak a ventillátorok,a winyók,aház világítása, és ennyi. Érdekes, hogy be sem kell lapcsolni a gépet, hogy beinduljon, sõt még a POWER SW sarut is lehúztam a lapról, de így is egybõl indul. Szerintem az SLI switch is a helyén van, és nem SLI módban, bár nem tudom, hogy mit csinál, ha esetleg nem lenne a helyén és a 12V segédtáp is be van kötve. Ha a memóriákkal lenne gond véleményem szerint sípolna folyamatosan, de nem hiszem, hogy azzal lenne a gond, mert már egy ideje kiszolgálnak, több alaplapban is használtam õket és eddig nem volt velük gond.
Erre is érdekelne a válasz:
Továbbá, nem tudom, hogy a VGA Power Connectort (PCIE_PW1)-et minden esetben csatlakoztatni kell e, mert az ASUS lapnál ahol ez a csatlakozó EZ-Plug-ként szerepel tudomásom szerint csak SLI mûködésnél volt jelentõsége én pedig csak 1 VGA-t használok.
Holnap eljön az igazság pillanata, amikor megjön az új tápom, kíváncsi leszek.

saviola
de ha tudod szerintem mindenképp próbáld ki más rammal is ha nem jön helyre a dolog.

Üdv!
Semmi sípszó,alapkonfig(lap, proc,VGA,RAM,)sem indul? SLI switch kártya a helyén (a NEM SLI mód az alapértemezett), RAM/RAM-ok a helyükön? A 12V-os segédtáp csatlakoztatva van?

Üdv!
Semmi sípszó,alapkonfig(lap, proc,VGA,RAM,)sem indul? SLI switch kártya a helyén (a NEM SLI mód az alapértemezett), RAM/RAM-ok a helyükön? A 12V-os segédtáp csatlakoztatva van?

psg5
Üdv!
Ha a jó öreg 6.0.0.0.ás nero val írok akkor semmi gond ha bármilyen más nero verzióval akkor mindig kiírja hogy: túl nagy a tároló.
Nos arra már rájöttem, hogy nem szoftveres hiba van hanem valami olyasmi, hogy az író nem mindegy hogy hogyan és milyen módon van az alaplaphoz csatlakoztatva, de a mikéntre még nem jöttem rá.
Szerintetek?

F.K.T.

Tévedsz, semmi jelentõssége sincs, hogy 20 vagy 24 tûs a tápcsatlakozó. A 24 tûs csak a tápból kijövõ vezetékek terhelését csökkenti, a lapon az azonos feszültségû tûk össze vannak kötve. Emiatt az átalakítóknak sincs semmiféle értelme.

saviola
de azt írta az elõzõ lapja ment így is, de ettõl még lehet, illetve memória is lehet, nekem se ment a gépem a hozzávett memóval. Azt kipróbáltam a haverom gépében neki ment, az õ memóriáját betettem az enyémbe és azzal elindult nekem is a gépem. Táp meg Chieftec

Na, a táp.
Háát abból egy chieftech gps 500-AB t vegyél...16900 bruttó.
Tápon ne spórolj.

ööö..ott az lesz a baj, hogy a 20 pin mellé nincs bedugva a +4....
az nagyon sokat számít...