!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van egy eléggé zavaró problémám
ez a köcsög vista átrakta a vinyómat UDMA5 (ATA-100) módba és fingom sincs, hogyan állíthatnám vissza eredeti állapotába
nem lenne jó, ha így maradna, mert csak amíg betölt a windows kb 7 perc az adatmásolási sebességrõl ne is beszéljünk
vkinek vmi építõ ötlet ? 😞
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Meg egy másik volt osztálytársam....
Nomármost az egyik a mostani oszttárs mett egy full uj gépet...p5bdeluxe,C2D e 6400, 7600 gs...STB STB....
És a régi oszt társ az meg aszonnya tesztelik kijé a jobb gép....háháhá..
Ezen befostam....
Hát ha az én volt 5200 as om leveri a 9800 at akkor egy 7600 gs...nem fojtatom....
Meg 2005 ben el lehetett vele nagynehezen lenni, nekem is az volt. Igaz, hogy masok az igenyeink, de szerintem most egy 6600GT az also hatar jatekokhoz. Meg trogerzsiger is jatekra akar vmi gepet csinalni. En azt mondom, ha most vesz egy jobb procit, akkor szinte semmivel nem lesz elorebb. Memoria meg egy VGA kell elso lepesben.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Es manapsag egy 6600GT alatti kartyaval nem nagyon lehet jatszani. De ahhoz semmi ketseg, hogy egy 9800se jatekra alkalmatlan. Akar van alatt egy C2D 6600, akar egy 3.2es celeron.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
háháháhá...
Azt még egy fx 5200 is leveri.....
szerintem memó+proci upgrade elsõ körben, aztán spórolás izmosabb VGA-ra
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Errõl mit kell tudni? Ez mekkora? Neten nem sokat találtam róla. Milyen progikat lehet rátenni?
Igazság szerint azt nem értem hogy /60GB-os memóriája van akkor az ember minek vegyen ipod-ot mikor ez mindent le tud játszani és szebb, nagyobb képet had és csak 27990??
http://bf2s.com/player/swy/
http://atwwebmaker.tx.hu/
Hol lehet beállítani, hogy indulás után bekapcsolt állapotba legyen a Num Lock és ne kelljen a billentyû lenyomásával bekapcsolni?
Elõre is thx!
http://atwwebmaker.tx.hu/
az én gépem egy celeron 2.2ghz 768 mb ddr RAM és egy tai radeon 9800se
na most már régóta tervezem hogy beújítok, és mivel csak 30 rugóm van ezért az találtam ki hogy veszek egy P4-3,0GHz/800MHz S478 1MB és még 1GB/400MHz DDR Brand PC3200. ebbõl utána miyolen gép lenne? lehetne rajta bf2zni megy bf 2142zni?
Asus P5PL2, Celeron 3,2 Ghz, Asus Geforce 7600 GS Silent,2x 512\\667 DDR2 Kingmax, Maxtor 160GB, Logitech Formula Force EX
Nos volt egy problémám amit sikerûlt veletek megoldani köszönöm az együttmûködést alább leírom a megoldást hátha valakinek jól jön még.
Problémám az volt hogy: ha frissítettem a nero író progimat akkor az dvd olvasóval egy kábelen levõ dvd író nem írt (író kábel végén masteren olvasó közte slave-n) amint levettem az olvasót szépen írt.
Megoldás:
Na szóval nekem az alaplapom zenith 7njs ehhez gyárilag van adva egy lemez melyen rajta vannak az ide csatornák driverei, nos a lényeg hogy azokat nem szabad feltenni hanem engedni kell hogy az xp maga ismerje fel az IDE csatornákat. Ennyi. Ha a gyári lemezé van fent vagy netrõl van frissítve az IDE csatornák drivere akkor csak az író lehet a kábelen,ha viszont az xp talál rájuk akkor tökéletes. Nos ehhez egy teljes sika kell a gépen, mert az IDE rivereit hiába akarod xp alól eltávolítani nem fog menni.
De utána redben minden.
Annyi még hogy az a dolog még fennt áll, hogy mivel az alaplapomon van egy RAID vezérlõ ezért a betöltõdéskor a bios kiírja, hogy nem találja a "Fast track controller"
Most STORUNG javaslatára megkeresem majd a BIOS-ban ennek a RAID-nak a kikapcsolását, mert ugyan lehetne szintén gyári lemezrõ telepíteni ezt a Fast Track-et de félõ hogy az is bezavar majd.
STORUNG szerinted?
Nem baj ha betöltõdéskor mindig jelzi a bios hogy nem találja?
Üdv
psg5
F.K.T.
Ha készenlétbe kapcsolom a gépem ugyan normálisan leáll, de 5-6perc múlva magától visszakapcsol. Minnél többször próbálkozok, annál hamarabb visszakapcsol. Így semmi értelme az egésznek. 😊
Help PLS!
Van a winyón egy kör alakú átlátszónak tûnõ mûanyag, benne valami spirális mintával és van egy felé mutató nyíl, DO NOT COVER THIS HOLE felirattal. Ez mi lehet?
Olyan gondom lenne, hogy alaplapcserén vagyok túl, ami jelenleg egy MSI K8N SLI, de valamiért nem ismeri fel a Seagate 250GB-os SATA2-es winyómat, sem a BIOS sem az SP2-es Windows. Próbáltam már az összes alaplapon található SATA satlakózóba dugni a SATA kábelt, de nem jelenik meg mint hardware. Már a RAID-et is bekapcsoltam de semmi.
<14:01:15>14:01:15> NeroVision 2:01:13 PM #22 CDR -1046 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1765
<14:01:15>14:01:15> NeroVision Illegal disc
<14:01:15>14:01:15> NeroVision
<14:01:15>14:01:15> NeroVision 2:01:13 PM #23 TRANSFER -27 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1765
<14:01:15>14:01:15> NeroVision Could not perform start of Disc-at-once
<14:01:15>14:01:15> NeroVision
<14:01:15>14:01:15> NeroVision 2:01:13 PM #24 Phase 38 File APIProgress.cpp, Line 276
<14:01:15>14:01:15> NeroVision Burn process failed at 2.4x (3,324 KB/s)
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
Kösz mindkettõtöknek valóban ez a raid dolog lesz a gond és nincs rajta eszköz,(olvastam angol fórummokat is és ott is ezt a választ adták erre a problémára. Most nekiálok sikálni és remélem okés lesz
Kösz mégeszszer
F.K.T.
Kékhalálozik a gépem játék közben,és nem tom mi lehet vele.
Csak játék közben egyszerûen kiakad, majd egy kék képernyõ h. " ha elõször látja ezt a képernyõt kérem indítsa újra a gépet...". a proci hõmérséklete 30fok, a HDD 27fokos, a VGA 32 fokos szokott lenni.
Elõször felraktam egy új drivert a videokártyához (81.85-öst),nem jöt be, majd újraraktam a rendszert meg minden mást, ez se jöt be... és most nincs ötletem és még mindig kékhalálozik!!!
VKI HELP?!!!!
a Gépem:Asus P5ND2-Sli lap, D805-ös CPU(2magos 2,6Ghz-es), egy db MSI 6600Gt VGA, 2 db 512es 667Mhz-es Kingmax Mars DDR2-es Ram
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Ez nem feltétlenül hibaüzenet. Valószinûleg Promise PDC20378 vagy hasonló RAID vezérlõ van az alaplapodon és nincs rajta eszköz(vagy van de nem látja). Ez a elvileg a déli hídon keresztül kommunikál a BIOS-szal és mivel nincs eszköz a vezérlõn(vagy nem látja) nincs szükség a BIOS-ban a "befordításra".Ha valóban nincs rajta eszköz akkor nyugodt szívvel kapcsold ki a RAID vezérlõt a BIOS-ban. Ha van, akkor felmerül a kérdés, hogy miért nem látja...
Lenne egy elég szokatlan problémám,megoldást nem nagyon várok már rá,de ha tudtok a cserén kívül,akkor szivesen fogadom.
A probléma a következõ:
Adott egy gép egy eagle geforce 6600 as vga-val.windows xp fut rajta,amióta össze van rakva minden gond nélkül.Linux,Solaris mindenféle driver és monitorbeállítás mellett csak valami 79 hz es frissítésû jelet küld a monitorra(tft-m van max. 75 hz -et jelenit meg).Vista(eredeti kulcsal,egyetemi licencel) a telepítés után egyszerûen nem küld jelet rá.
Kicseréltem a vga-t egy inno gef2mx400-ra,azzal a Vista már megy a linuxot nem néztem valszeg az is menne.
Beállítottam a felbontást meg a frissítést is a vistán,de a 6600-assal még mindig nem megy,csak a gef2-vel...
Nemtom ki látott már ilyet,én még nem...Ha valaki tud rá megoldást,a cserén vagy a "használj xp-t"-en kívül,akkor kíváncsian várom.
bocs már nem kinlódok a szöveggel tovább, de ez ahibaüzi
F.K.T.
win lehet bajban😞
Amúgy azóta az történt hogy próbáltam az eredeti ide drivereket a gyári lemezrõlfelrakni és azóta állandóan újraindítja magát a gép. És kiírja hogy (úgy emlékszem) not detection fast track controller. Not installed bios.
Bebootoltom az xp lemezérõl és egy másik partícióra raktam az xp-t. egyenlõre itt tartok de valszeg tényleg sika lesz, bár nemértem ezt a not detection fast track controller. Not installed bios.-t mi lehet ez?
Még mielõtt sikálni kezdek jó lenne tudni. E szerint nincs fent bios? de akkor a másik partíción levõ xp miért épûl fel rendesen?
Vagy frissítnei kellene?
F.K.T.