!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze. Lekell tesztelni a letezo osszes variacioban a RAM-okat hogy biztosra tudjuk mi a rossz.

A legtutibb az lenne ha egy masik gepben is letudnad oket tesztelni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gergely1991
Elképzelhetõ.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Molnibalage
A 2. modulnál csak egy passt futattam le, hibátlan volt. Ha az alaplap foglalata a rossz, azt a memtest képes kimutatni? Tehát, ha a hibás memóriát átrakom egy másik cellába, ott már jó is lehet?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ha KIT-ben vetted a cuccot,akkor bizony sz.rban vagy mert gariba csak ugy tudod leadni ha mind a 4 modult visszaadod. Eleg kicsi ra az esely amugy,hogy mind a 4 rossz... meglennek rajta lepodve.

Ha jofejek,akkor addig adnak egy cseredarabot amig nem szerzik be neked az ujat. Ha makod van akkor meg kapasbol adnak masikat. Melyik boltbol vetted oket?

Molnibalage
Attól félek, hogy ha minden RAM rossz, akkor megszívtam. Mert ok, hogy letesztelik, de mikorra adnak csere memóriát...? Nemhogy hetekre, de napokra sem tudom nélkülözni sajnos a gépemet...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nincs meghatarozott ertek. En ha biztosra akarok menni akkor 24 orat szoktam futtatni,de boltokban altalaban 1-2 pass-t csinalnak.

Molnibalage
Hány pass-t kell futtatni? Az elsõ cellánál hagytam kétszer, egy menet alatt 5000+ hibát talált.

Pfff....az brutalis. RAM-okat kuldd vissza garanciaba,azok a rosszak. (felteve,hogy KIT-ben vetted oket.)

Amugy ez lehet,hogy azert van mert az az adott program/jatek a hibas modul azon reszebe probal irni -es olvasni abbol- ami epp rossz.
Ez alapjan siman kicserelik a RAM-ot. Egyebkent ok is lefogjak tesztelni a RAM-okat,ugyanigy Memtest-el es annak alapjan dontik el ok is,hogy csere vagy sem. Bar ha naluk nem hibazik,akkor viszont lehet hogy az alaplap a ludas. Mindenkepp jobb lenne egy masik gepbe is berakni a RAM-okat. Ha ott is hibazik akkor megvan a bunos.

A jo RAM az nem hibazik. Ez kb. olyan,mintha egy ovszerbol kihagynanak 0.1%-ot. Az se epp idealis 😊

Szerk.: Esetleg meg ezeket telepitsd fel es nezd meg hogy igy mit produkal a jatek. Ha igy is gebasz van akkor mar tenyleg hardveres hiba lesz a hatterben.

-Visual C++ 2005 Redistributable (x86)
-Visual C++ 2005 Redistributable (x64)
-Visual C++ 2008 Redistributable (x86)
-Visual C++ 2008 Redistributable (x64)
-Visual C++ 2010 Redistributable (x86)
-Visual C++ 2010 Redistributable (x64)

Molnibalage
Kritikus hiba csak ez van a listában. Van néhány olyan hiba, ami a Kernel 41 elõtt van, de nem csak akkor vannak és nem is mindig. Az egyik ez.

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Microsoft-Windows-WMI" Guid="{1edeee53-0afe-4609-b846-d8c0b2075b1f}" EventSourceName="WinMgmt" />
<EventID Qualifiers="49152">10</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2013-07-07T13:47:17.000000000Z" />
<EventRecordID>24419</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="0" ThreadID="0" />
<Channel>Application</Channel>
<Computer>molny-PC</Computer>
<Security />
</System>
- <EventData>
<Data>//./root/CIMV2</Data>
<Data>SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99</Data>
<Data>0x80041003</Data>
</EventData>
</Event>

Egyébkén már nekiálltam memtestell bohóckodni is. 4x4 GB RAM-om van. Még nem futtattam egyesével cellánként végig a memtestet, de az elsõ futásnál 20 perc után 3 ezer hibánál úgy éreztem, hogy felesleges tovább futtatni...

Ha egyesével lefutottam mennyi az a hiba, ami még elfogadható? Vagy csak 0 hiba az elfogadható? Memtest eredménye cserére kötelezheti a forgalmazót? A garancia bõven él még a RAM-ra.

Azért vizsgáltam meg a RAM-okat, mert a gépem egy konkrét játék futtatásakor 1-30 percen belül hazavágja a rendszert, de pár kékhalál már korrában is elõfordult. A fura az, hogy az asztalon ügyködve vagy más alkalmazást használva nincs baj, de egy adott programot (Gothic III) a teljes fagyás elkerülhetetlen és néha még a hard reset sem segít, csak az OFF gomb...

Az a Kernel 41 mar arra utal,hogy a rendszer ugy indult el,hogy elotte nem megfeleloen allt le. Tehat ez mar az okozat.
Nezd meg az esemenynaplot es keress benne ez a Kernel41 elotti bejegyzeseket.

" Az Eseménynapló megnyitásához kattintson a Start gombra,kattintson a Vezérlõpult parancsra,kattintson a Rendszer és karbantartás segédeszközre,kattintson a Felügyeleti eszközök fülre,majd ezután kattintson duplán az Eseménynapló elemre.‌ Rendszergazdai engedély szükséges Amennyiben a rendszer rendszergazda jelszót vagy megerõsítést kér, írja be a jelszót vagy hagyja jóvá a mûveletet."

Molnibalage
Na, annyit sikerült kideríteni, hogy a Kernel 41 hibám van, azonban eddig semmilyen frissítéssel, registry cleanerrel nem tudtam javítani. Csak egyetlen program okozza a hibát, de az most már állandóan. A furcsa az, hogy amikor elkedztem vele játszani, akkor semmi baj nem volt vele.

Molnibalage
A gépen egy, de csak egyetéen program használata esetén kékhalálozik vagy csak egy zizegõ hangot hallgatva teljesen hazavágja a rendszert. Néha még a reset gomb sem segít csak a power gommbal lehet a gépet leállítani vagy újraindítani. Van valami logfájl, amit meg lehet nézni ilyenkor, hogy mi a frászakirka lehet a géppel? Más program estén a rendszer teljesen stabil de ezen egy használataok valamikor 5 perc, valamikor 1-2 óra után, de jön a totális összeomlás.

Vagy az értestési terület beállításainál. Tálcán jobb klikk-->Tulajdonságok.

gergely1991
Valahol az "Energiagazdálkodás"nál tudod ezeket beállítani.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Lacee86
Hali!
Nekem olyan problémám van, h az utóbbi idõben ha aksiról használom a laptopot, nem szól a Winfos, h ha már túl kicsi az akku töltöttsége, hanem csak egyszerûen fogja magát és kikapcsol. Hol lehetne ezt visszaállítani? Amúgy nem vettem észre, h csökkent volna az akku mûködési ideje, kb. most is 4 órát tudom használni akkuról, mint 1 éve, mikor vettem a gépet.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

fery02
Szerintem hamarabb választ kaphatsz, ha ezzel inkább az iphone topikban kopogtatsz. 😉

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

fery02
Nincs mit!
Örülök, hogy akkor volt valami haszna a tegnapi napomnak. 😄

Danyi95
Üdv.
Lehetséges hogy nem jó helyen kérdezem meg ezt, de ha valaki tudna benne segíteni nagyon örülnék! Samsungomat egy iPhone-ra cseréltem le és nagyon "megszerettem" már a Samsungnak az alap ébresztõjét. Ami ez lenne a linkben. De honnan tudnám leszedni normális verzióban és nem zongorázottban? Mivel ezt szeretném beállítani az iPhoneon is!<#vigyor>
Valaki ha tudna ebben segíteni, mivel már kerestem mindenhol google,youtube, de rendesen sehol nincs fent. Köszönöm!<#worship>

Lenovo Y500 iPhone 5S BMW E30

Kly
Engedélyeztem és megoldódott a probléma, kösz 😊

Scientia potentia est.

fery02
Nekem is volt hasonló régebben.
Nálam segített, hogy kivettem a VGA kártyát, kitakarítottam alaplapon a foglalata belsejét (félbehajtott keményebb papírlap megteszi), majd vissza a kártya.

fery02
Azt próbáld még ki, hogy ha van BIOS-odban valami "memory remap" rész, akkor azt kapcsold be, ha ki van kapcsolva!
Ha pedig ki van kapcsolva, akkor meg be.

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
Egy olyan Filmszerkesztõ/Vágó program kellene, ami felismeri a Windows Media Center által létrehozott wtv formátumot.
És az is jó lenne ha magyar lenne a program de elviselem ha nem az...

Dante73
Hibát jelez a cover designer sajnos. Valamiért nem indul.

http://www.freetvmaci.info/

gergely1991

Dante73
Sziasztok!
Volna egy olyan gondom, hogy a cannon nyomtatóm nem tud alapból DVD- borítót nyomtatni. Milyen progit tudnátok ajánlani, ami megy win7-en?

http://www.freetvmaci.info/

greg benz
Nem létezik olyan program véletlenül ami ellenõrizni tudja a VGA állapotát,kideríteni az esetleges hibáit? Ma reggel megint villódzott a kép, aztán az egész kép csíkos szürkére váltott (hang még volt), végül a hang is kiakadt és újraindult a gép, de aztán alig tudtam újra elindítani (indítási javítás, stb, nem volt hajlandó elindulni, mire betöltötte volna az asztalt megint villogott és újraindult, végül csökkentett módban tudtam elindítani, onnan nyomtam egy restartot és így indult el)

gergely1991
Videókártya?
Próbáld meg a következõket:Nyomogasd a F8-at majd válaszd ki a Automatikus újraindítás kikapcsolása menüpontot.

greg benz
Na az adatmentés probléma megoldódott, szerencsére még tudtam annyi életet lehelni a winchesterbe, hogy gyorsan átmásoljak mindent. Fogtam egy másik winyót, formáztam és arra került fel a rendszer. Viszont elõjött egy eddig nem létezõ hibajelenség. Villog a kép. Kék-zöld-lila-fekete "foltok" jelennek meg a monitor véletlenszerû részein, leginkább youtube videóknál vagy egy oldal frissítésekor, ablakváltáskor, satöbbi. Egy alkalommal ki is fagyott a gép youtube videó lejátszása közben, újraindult magától. Mi okozhatja ezt a hibát? Talán a videokártyával van valami? Ötletem sincs, fõleg, hogy eddig nem volt semmi baja..

greg benz
Ezt ki tudnád fejteni kicsit? 😊 Nem vagyok ekkora spíler 😄

gergely1991
linux live USB-rõl?

greg benz
Sziasztok!

Ma bekövetkezett velem az, ami reméltem, hogy sosem fog 😊 Összetojta magát az egyik winchesterem, ami annyira nem érdekes mert egy száz éves 80 gigás WD-rõl van szó, viszont volt rajta pár dolog amit szeretnék megmenteni. Nem teljesen döglött a cucc, ugyanis ha rákötöm a gépre akkor látja a windows, viszont elég bajosan fut vele, nagyon lelassítja, és nem igazán tudok érdemben cselekedni a gépen, magába a winchesterbe sem jutok be az intézõben mert egyszerûen kifagy. Viszont mint írtam szépen látja a gép, azt is, hogy mekkora terület foglalt ill. szabad rajta. Létezik esetleg valamilyen program vagy megoldás, hogy még addig amíg az utolsókat rúgja valahogy kimentsem róla az adatokat? Tudom léteznek adatmentõ szakemberek de elég horror árakon dolgoznak, annyit azért nem érnek a rajta lévõ dolgok, mindössze ha van még rá lehetõség az ésszerûség keretein belül, akkor kimenteném õket.

Elõre is köszönöm a segítségeteket!

Kly
Az integrált videokártya mellett van egy radeon HD 5600/5700-asom, de a bios-ban nem nagyon találok olyan opciót, hogy disable. A win eszközkezelõ nem is látja a integrált kártyát egyébként.

BIOS
Advanced>Chipset settings-nél

Primary Graphics Adapter: Onboard/PCI/PCI Express
Internal Graphic Mode Select: Auto/1mb/8mb

Próbálgattam variálni õket, de több memória nem lett, csak kevesebb 😄

Scientia potentia est.

MR ME
próbáld meg letiltani az alaplapit, persze ha van másik 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

gergely1991
Integrált videokártya használja a ramodat.😊

Kly
Van.

A bios-ban néztem amúgy a video kártyához tartozó opciókat, van: onboard, PCI és PCI-express. Körülbelül fél éve PCI-on van, ne tegyem át PCI-express-re?

Scientia potentia est.

gergely1991
Nincs,mert megvan manipulálva.

MR ME
van alaplapi videókártyád?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Kly
64bites win 7-em van, pont ma telepítettem (ma vettem egy SSD-t is).

Scientia potentia est.

MR ME
tegyél fel 64bites rendszert és tudja majd kezelni

na még egyszer az elsõ kép, bocsi

Szevasztok Asus ZenBook UX32A laptopom van, Problémám van a hang kártyával.

Normál esetben így néz ki a dolog, 1 jack dugó van a gépen ha bedugok valamit azon szól ha nem akkor a laptop hangszoró. Na most ha minden gyári akkor így néz ki a téma, viszont nem szól a laptop hangszoró.

Ha letörlöm az illesztõ programot akkor azt hiszi hogy 2 jack-em van. és ha a hangszóróra teszem az alapértelmezést akkor szól a laptop hangszoró, viszont ha a fülhallgatóra akkor meg csak azon megy vagy amit rádugok. És ha váltani akarok akkor mindig be kell lépnem ide és átváltani hogy én most min akarok zenét hallgatni vagy bármit.

Tudtok valami tanácsot adni? Köszönöm

Kly
Üdv!

A mai nap folyamán a régi 2x1 GB DDR2-es RAM-omat 2x2 GB-osra cseréltem az asztali gépemben, de a bios, illetve a windows csak 3,2GB-nak látja.

Win 7 Alapvetõ rendszerinformáció:
"Telepített memória(RAM): 4 GB (3,19 GB használható)"

Ennek mi lehet az oka? Az alaplapom "papíron tudja kezelni" a 4 gigát.

Scientia potentia est.

Igen, úgy töltöttem le.És erre sem létezik megoldás?
gergely1991
Ha kalóz verziót használsz ne csodáld.

Esetleg valaki tudna megoldást a problémámra?Megköszönném a segítséget! (bocsi ez lemaradt)
Sziasztok!Remélem jó helyre írok.Egy olyan problémám lenne, hogy egy játékhoz (Men of war assault squad)-hoz szeretnék feltelepíteni patchet, de nem engedi, mert a ddl.32 fálból hiányzik az AIL_set_listener_3D_orientation@28
Calver
<#nemtudom>
bár szerintem fi relére gondolsz te, mágneses (reed) relét ajtóba/ablakba szokik beszerelni h hangosan visítson a riasztó amikor gazsiék jönnek kipakolni a házat <#idiota>
btw ph-n elég hosszasan fejtegették, szerintem minden gyönyörûen le van írva ott

#60101-ért meg köszi, most szenvedek vele <#bohoc>

"The trees move. Do you not see it?"

gergely1991
Ilyenkor a mágneses relé nem szokott segíteni, eme esemény megelõzése érdekében? 😄

Köszi ezt mindenképp elintézem!
USB portok miatt😊