!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hen-tes
Ahahh, thx! Ugyanezt szedtem le, de nem indult el az install, most viszont jó! Na befejeztem.

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Narancs
Innen szoktam, de ha googlebe beíron ezer helyrõl leszedheted.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Narancs
Nekem is ilyen procim van (2000+), egy P3 bordával (átlagnál kisebb) és egy 2200rpmes 8centis ventivel, és 47 fokos alapból, 54 játéknál. Szerintem vagy rosszul van feltéve a hûtõ, vagy nincs alatta paszta egyáltalán. Mindkettõn lehet segíteni, kapd le a hûtõt, pasztázd újra a magot és tedd vissza. Légy óvatos, ha sosem csináltál még ilyen inkább kérj meg valakit aki már igen, amd proci könnyen lesarkazható hûtõ felrakásnál, és akkor kuka.

hen-tes
Hm, te honnan szedted a speedfant? Mert nekem hibásan jött le. :s
Bocs az offért.

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

billywood
AMD Athlon XP 2004+, a hûtõt passzolom, 2801 rpm

SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!

Narancs
Hát, akkor biza CPU túlmelegedik jócskán. Milyen procid és milyen hûtõd van? Milyen fordulaton forog? (speedfan mutatja ezt is)

billywood
Köszi!
Feltettem, és alapból 69 fok a hõmérséklete :S

SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!

Narancs
Szedd le a Speed Fant, és a Charts fülnél szépen figyeld a cpu hõmjét. Játék után hamar visszahül, közben meg nem tod nézni, de a progi loggolja és szépen vissza lehet keresni. Ha 60 fok fölé megy az lehet gyanús, de nem vészes. 90-nél szoktak lekapcsolni a gépek. Másik oka lehet a gyenge táp, vagy a nem megfelelõ áramellátás.

billywood
Sziasztok!

Nekem olyan gondom lenne, hogy néha a gép magától kikapcsol, semmi elõjel nélkül. Én arra gondoltam, hogy vmi túlmelegszik benne, és az lehet a baj, ezért leszedtem az oldalát, és egy ideje úgy megy már, eleinte mintha jobb is lett volna, de mostanába megint elõjött a gond. Talán a meleg miatt?!
Szerintetek mi lehet a gond?

KÖszi elõre is!

Narancs
Hát ha három táppal is megénzted, akkor esélyes hogy az alaplapod beadta a kulcsot. Valamelyik áramkör zárlatos lehet, azért azt nézd át, hogy nem -e zár össze valami, mondjuk a rábarkácsolt chipsethûtõ szokott össze rányúlni pár smd kondira vagy más alkatrészre és máris kész a baj. De sztem a lapnak már annyi, esetleg elem nélkül is próbáldd meg, hátha!

BiG G
üdv emberek

nagy bajom van. szomszéd rendelt adsl-t, laptopja van, és ha rádugom a kék ethernet kábelt akkor nem látja a modem a gépet (DSL-360T modemen az Enterhet/Link ACT led nem világít), se a gép a modemet (hátul a kis ledek sem világítanak).

ugyanezt a kábelt+modemet használva az asztali gépem faszán nyomja a témát. laptop bios-át néztem már, minden engedélyezve van. windows is látja elvileg a hálókarit, de mégse akaródzik mûködni a dolog.

hol keressem a hibát?

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Bandi 18
Hello

Elõfordulhat hogy a tápod meghalt és vitte magával a lapot is. Vagy cask egyszerûen behalt a lap. Indítsd el a tápot hogy nincs rádugva semmi hogy zet kizárjad. Amúgy szervízben alapos vizsgálatot szoktak csinálni.

Jha sorry elfelejtettem hozzá tenni, hogy 3 táppal néztem meg. Amúgy: Athlon XP 1600+ proci
Gigabyte GA-7vtxe+ lap

Sziasztok! Van egy problémám és remélem ti tudtok adni vmi normális magyarázatot rá. Tegnap este neteztem, egyszercsak kikapcsolt a gép. Az alaplapon világitott az a kis led, amúgy ventik, minden leállt. Kikapcsoltam, kábeleket azért picit megigazgattam. Azóta az van, hogy mikor bekapcsolom a gépet a ventik egy pillanatra megmozdulnak és kész. Kiszedtem mindent a gépbõl, csak a proci maradt, úgy is ezt csinálja. Kiszedtem a procit, a ventit rádugtam, úgy is hasonló a helyzet. Az alaplap lenne zárlatos, vagy mi a fene? Szervizben mennyiért néznek át ilyen dolgokat? Remélem tud valaki segiteni. Köszi elõre is!

csá. az aláírásomban szereplõ konfigra érdemes feltenni, az alaplapi cd-n lévõ agp drivert? mert mûködik anélkül is. ha érdemes, akkor a videokártya drivere elõtt vagy utána kell telepíteni? xp sp2 van a gépen.

Zsozsoooo
Hali all!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a processzorom kb egy hete olyan dolgoktól is meghal amit régebben röhögve vitt. Pl elkezdek nézni egy filmet és 5 perc múlva 100% használatot produkál. Újraraktam a gépet hátha... de nem segített. Nem egy bajnok darab (1.7 celeron) de eddig ilyen LineAge II élvezhetõen ment rajta, most meg egy 5 perc múlva 100%-ra ugrik. Miért lehet ez? Lehet a ramom szállt el?
Elõre is köszi!

sziasztok! a videókártyát még mindig nem tudtam sajna kicserélni, de most olyant talált ki a gépem, hogy este leált minden gond nélkül, ma délután kapcsolnám be.. semmi... képernyõ be se kapcsol.. jolvan.. ramokat ki 1-et be a nonamebol..megy rendesen a gép!
beteszem mellé dual channelba a másik noname ramot és lõn nem tölt be..
kiszedtem, betettem a márkás ramokat dual channelba megy gond nélkül!
jo.. beteszem mellé a két noname ramot is hogy mit szól hozzá.. 3.újraindításra bejutottam a biosba de le is fagyott a gép. szoval most úgy meg hogy bentvan a 2 márkás ram dual channelbe es egyedül egy noname, és így mûködik...próbáltam hogy mindkét noname kártyát berakom egyedül a márkásak közé és úgy is ment gond nélkül.
Ez a hiba mire utalhat?
foglalatnak nemhiszem hogy baja van mert mindegyik teszteltem eggyesével hogy megy-e vele a gép és ment is!
lehet hogy már csak a videókártya ennyire szar, hogy még felálni se hajlandó noname rammal dual channelbe??? 😊

Asus P5B|C2D E6420 @ 2,56 Ghz|HIS Radeon 2900xt 512ddr3|1x1 GB Kingston DDR2-800 Mhz|Freezer 7pro|160 Gb SATA Maxtor HDD/80GB Seagate|WinXP/Vista|Nem szülői pénzből:P (Ram csere alatt)

hunbasser
simán.szétszedni 5 perc sincs,és csak az alaplapot kell vinni,a procit,hûtõt benne/rajta is hagyhatod,meg még a vga-t,h azért ne kelljen azt is a boltosnak beletennie.

ReaL MaDRid x siempre

gondolom tuner kari..
videó amin a kazettát nézed..
és 1 progi..ami felveszi neked..

Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!

hello egy olyan kerdesem lenne, hogy szeretnek videokazettàrol àtvenni gépre! Milyen eszkoz kell hozzà?? nem a legjobb minoségben! thx
precision
thx 😊

Bazinga!

hen-tes
Sõt, itt nézd meg az elsõ hozzászóllást, a végén vannak a kártyához ajánlott hûtések

precision
thx a tippet

Bazinga!

hen-tes
Inkább itt egy link. 😄

hen-tes
Én kéthete cseréltem le az inno7600gst-men a hûtést, gondolom hasonló szintû lehetett mint ami a tiéden van... Egy zalmanvf700ALCU-ra. Fényévekkel jobban hût, és az lassabb sebességen nem is hangos. Bár nem tudom nálad mi számít hangosnak, mert ugye több venti van egy gépben. Nah mind1, szvsz ez egy frankó hûtés.

precision
Üdv!

Tanácsot szeretnék kérni. Egy Inno3D Geforce 7300 GT videokártyám van és a gyári kis cooler rajta olyan hangos mint egy tank. Szeretném lecserélni valami halkra de azért ne égjen szét a kártya 😄 Milyen coolereket ajánlanátok? Lehet aktív/passzív, nekem mindegy. Thx elõre is.

Bazinga!

vki
Köszönöm szépen a válaszokat. Most egyelõre nForce680i-s alaplapokat néztem, de ezek után megfontolom.

ACER Aspire 5738ZG

Ja, végülis szedjem szét az egész gépem, és menjek el egy alaplappal pestre, ami 60km innen.

Szerintem sokkal egyszerûbb lenne, ha annyit mondanátok, hogy igen, a DDR2 is ugyanúgy visszafelé kompatibilis, mint az eddigi összes SDRAM.
sb1
Ahogy inquisitor is mondta: 965 most a nyerõ !

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

"Core2 duo rendszerhet most melyik a legjobb chipset ár/érték arányban?"

Szerintem Intel P965, nagyon jó kis költséghatékony gépet lehet ilyen lapokkal összerakni, olyan 23-30K között vannak, már ha nem kell valami Deluxe vagy Platinum tudású lap.
Újabb reviziók alapból támogatnak négymagos procit, 1333 FSB-t, 10660-os ramot. Tehát egy darabig még használhatóak lesznek. Jobb tuninglapban lehet akár 100% vagy nagyobb tuningot is csinálni, megfelelõ hûtés és mázlis proci esetén, persze ramfüggõ.
Leg közkedveltebb ilyen lapok az Asus P5B széria (van jó sok belõle), GigaByte P965-S3, DS3, DQ6, DS4. Meg mostanság Abitnak is van pár ilyen lapja (picit kisebb tuningpotenciálal.

Ha nem kell se (nagyobb) tuning, se késöbbi nagy bõvíthetõség, akkor lehet kapni 17-20K között i945 lapra épülõ Core 2 képes Abit, GigaByte, Asus lapokat is!

hen-tes
800-as és 667-es között árkülönbség nagyon kicsi. Bár tény, hogy van ahol és amelyikre plussz egy ezrest is rá kell fizetni de ennél több nem hinném hogy lenne a különbség.

takraj
Mert mennyit kéne kérniük érte? És amúgy mennyire fogom észrevenni, hogy a memó ugyan 2GB, de csak 667-es?

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

hunbasser
sztem legjobb lenne,ha elvinnéd az alaplapot oda,ahol veszed a ramot,és akkor kipróbálod.az eladó biztos szívesen leteszteli neked.

ReaL MaDRid x siempre

czky
Memóriából minél több van, annál jobb.
Bár elég fura hely lehet, ahol 2x512/800-as ramért majdnem annyit kérnek, mint 2x1gb/667-ért...
Ettõl függetlenül a 2x1gb 667-es a jobb választás!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

takraj
Egy gyors kérdés:

Melyik éri meg jobban: 2x1GB DDR2-667 Dual-ban vagy 2x512MB DDR2-800 Dual-ban?
Az áruk kb. egyezik... egy AMD A64 3800+ X2 proci mellé kellene.

("Vegyél jobbat" tipusú válaszoktól kíméljetek!)

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Hova ordibálsz? Hangrögzítõ se észleli?

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

HELP ME!Komolyan már tippem sincs, hogy mi lehet a gond....Vettem egy T7900-as rendszert,valamint egy Creative X-Fi Extreme Fidelity kártyát,nagyon jól szól meg minden azzal nincs gond.Van egy Logitech Precision Gaming Headsetem,ami az integrált kártyával tökéletesen mûködött,de most a hangkártyát nem kedveli és nem jó a mikrofon,mindenhol engedélyezve van full max hangerõn de egyszerûen hiába ordibálok 🤣 SEMMI.....Mi lehet a gond?

Asus M2N-E ,AMD Athlon 64 X2 6400+ ,A-Data 2*1 GB(800Mhz), MSI 8800 GTS(512Mb)OC , 7.1 Sound Blaster X-Fi Extreme , Logitech Precision Gaming Headset , Logitech G5@Steelpad 5L

vki
Hi!

Core2 duo rendszerhet most melyik a legjobb chipset ár/érték arányban?

ACER Aspire 5738ZG

vki
Akkor majd jön a kompresszor, vagy a sûrített levegõ.

ACER Aspire 5738ZG

Lehet újra kellene pasztázni a hûtõjét, por leszedése (Chipsethûtõ, VGA hûtõ, Proci hûtõ, stb.) meg nem árt, mert igen jó hõszigetelõ. Aztán az is lehet a venti kezd haldokolni rajta.

"És a Yahoo! Toolbart hogy lehet törölni?"

Jószerivel sehogy, néhány izmosabb Spy keresõ talán ... na de ha fel se mennek miatta? Miért lett felrakva? 😊

vki
Hi!

Haveromnak van egy Geforce 6600GT-je. A kari alapból 74 fokon jár. Ez normális? Nemtom, hogy milyen hûtõ van rajta, de sztem referencia hûtõ. Az ASUS-omon a hûtõ legalább 45 fokon tartja a cuccott. Továbbá a proci is 50 fok felett jár alapon. Ez lehet azért, mert a bordán vastagon áll a por, és hogy a komolyabb játékok alatt a gép újraindul?

A válaszokat elõre is köszi.

ACER Aspire 5738ZG

Erre plz valaki válaszoljon.

Tudom, elég izé kérdés, de biztosra akarok menni.
hunbasser
na,annyi volt a gond,h átállították a dns-t bent,és át kellett írni,de routerrel meg így nem tudok nyomulni.a mac címrõl dumáltak vmit,csak az a baj,h ha router alatt vagyok,NEM TUDOM ELÉRNI A ROUTERT!beírom,h 192.168.1.1,404-es hiba,mondom hátha megváltozott,vagy nem tudom,beírom futtatásba h cmd,ide ipconfig és az ip 0.0.0.0 maszk 0.0.0.0 átjáró meg nincs.pedig a dhcp engedélyezve van,mégsem osztja ki a router az ip-t/ip-ket,mintha nem is lenne routerre kötve a gép.ez miért van?

ReaL MaDRid x siempre

Semmi furcsa abban hogy 2 procit lát, HT-s a proci, a windows 2-õt lát mindenhol, nekem is ilye, pontosan nem tom mire jó, de mindig faszán meg van osztva a kihasználtság.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

scorpeeon
Sry, az üzenetedet benthagytam a kommentem elején.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

scorpeeon
Tehát:
Vettél nyomtatót -> Meghalt az usb. Kékhalál még nem volt, csak miután új rendszer lett? Vagy egybõl
utána? Mert ez fontos. Mivel egyértelmûen a hiba okozza a kékhalált.

DE egy nyomtató nem nyírja ki az usb-t! Esetleg ha nyomtató meghibásodik és az magával viszi
az usb portot/vezérlõt.

Lehet hiába tiltod le, mert más is megsérülhetett.

Nah. Szóval a gépemmel minden 100%-osan rendben volt, soha nem csinált kékhalált. Lett bele véve +512MB RAM, jól mûködött tovább, lett bele véve egy 7600GT, jól mûködött tovább, vettem egy USB-s nyomtatót és másnapra az egész gép USB-je elszállt. Sztem nincs összefüggés a nyomtató és a meghibásodás között, mert a nyomtatónak semmi baja, egy másik géphez van most itt kötve és mûködik tökéletesen. (meg amúgyis hogy ronthatná már el az egész usb-t egy nyomtató...) Aztán miután az USB szétment, még mindig nem csinált egy darabig más tünetet, pár héttel utána kezdett el kékhalálozni, és ezt a mai napig csinálja, van hogy hetente, van hogy naponta. Aztán mostanában egy játék tesztelõjében kiírta a sarokban a procim típusát és a végére odaírta, hogy "X2", vagyis mintha 2 darab procim lenne. Megnézem az eszközkezelõben és ott látom, hogy 2szer van ott ugyanaz a proci. Nemtom, hogy ez okozza-e a kékhalált, de hiába próbálom eltávolítani az egyik procit a listából, ott marad. Engem önmagában nem zavar, hogy 2 procit lát (csak kicsit furcsa), csak ha ez okozza a kékhalált, akkor már jobban érdekel a téma.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Hali

Légyszi segítsetek!

P3 Celeron, 256 MB ram, 128 MB Radeon 9250, 80 GB Samsung hdd, Win xp sp2.
Egyre több alkalommal lép fel az a hiba, hogy gép indulása és a Windows-ba történõ bejelentkezés után, még mielõtt használatba venném a gépet, egyszercsak eltûnik a kép, monitor kattan is egyet mintha kikapcsolt volna, és gép sem reagál semmire, az is megfagy.
Viszont ha ez nem lép fel a windows indításakor, akkorr utána a gép teljesen jól mûködik, használat közben soha nem csinálja ezt.
Miután ma egymást követõ három alkalommal sikertelenül próbáltam meg beindítani rendszert, szétkaptam gépet, tisztítottam cuccokat, utána elsõ próbálkozásra elindult, és azóta is megy.
A legérdekesebb a dologban, hogy egy ilyen alkalom bekövetkezte után mindig átállítódik a bios órája. Csak az óra, a perc és másodperc nem, dátum sem. Az óra viszont mindig. Viszont amikor állítom vissza a rendes idõt, mindig csak az órát kell megfelelõ értékekre beállítanom, percet már nem, és mást sem.
Szerintetek ez mi a frász lehet? Összefüggést sehol sem látok. Aki tud errõl vmit légyszi segítsen...
Sziasztok!

Örülnék,ha valaki tudna segíteni...
Tegnap lefutattam az avast víruskeresõt (mély vizsgálatot végzett), és talált egy vírust nevezetesen: WINDOWS/MEMORY.DMP.
Karanténba akartam rakni,de nem engedte...valami memória hiányra hivatkozva. Utánnanéztem a netem és azt láttam,hogy ez a fájl tulajdonképpen valami rendszerösszeomlás utánni (elötti ? ) dolgokat tárol. NA,innentõl nem értem.
És a Yahoo! Toolbart hogy lehet törölni?
Elvileg nincs rajta a gépemen (nem találom sehol ),de amikor az F-secure-t akartam telepíteni,nem tudtam a yahoo miatt...???
Tikal
miért csökken le a sebesség ha pendrive-ra másolok? elkezdi 1500-al utána pár másodperc és már csak 150kbytes/s....néha meg visszagyorsul....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''