!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Valaki ötlet? Vigyem vissaz boltba? 😉
ReaL MaDRid x siempre
nem szoktam vírust kapni,ahhoz azért kell némi figyelmetlenség is,h vki bekapjon egy vírust,ezért nem is kell vírusírtó,mert már kb 2 éve vírusírtó nélkül nyomom,és azóta egy vírust sem kaptam még.
ReaL MaDRid x siempre
Hasonló gondom nekem is volt...megoldás annyiból ált hogy felhívtam a net szolgáltatót, tettem egy hibabejelentést hogy nem ad rendesen IP-t router nélkül meg vele se. Eltelt 1 nap és lássunk csodát azóta is mûködik minden rendesen.. egyszer talán próbáltak is hívni de nemtudtam felvenni+ rejtett szám.
Asus P5B|C2D E6420 @ 2,56 Ghz|HIS Radeon 2900xt 512ddr3|1x1 GB Kingston DDR2-800 Mhz|Freezer 7pro|160 Gb SATA Maxtor HDD/80GB Seagate|WinXP/Vista|Nem szülői pénzből:P (Ram csere alatt)
Utána a router menüjében a porrt beállításokat.
kezdõdött ott,h az sg be sem jött,másnál meg igen...utána már az msn sem volt jó,nem jelentkezett be.utána csináltam egy router restartot,és nem akarta kiosztani az ip-ket.hát ilyet...aztán vhogy csak sikerült,volt net kb 2 percig,utána megint nem észlelt semmit,és ennyi is volt.akármit csináltam,semmi.aztán most nem routerrõl nyomom,de még most is vannak olyan oldalak,amiket nem tölt be!feltûnõen sok,+ msn még most is rossz...és tuti,h csak nálam.az miért lehet,h egyes oldalak nálam nem mûködnek,de egyébként meg másnál igen?
ReaL MaDRid x siempre
Asus P5B|C2D E6420 @ 2,56 Ghz|HIS Radeon 2900xt 512ddr3|1x1 GB Kingston DDR2-800 Mhz|Freezer 7pro|160 Gb SATA Maxtor HDD/80GB Seagate|WinXP/Vista|Nem szülői pénzből:P (Ram csere alatt)
Beleszaladtam egy igen érdekes problémába! Egyik pillanatról a másikra eltünt a két DVD-írom a menükbõl!
Újraindítottam, az BIOS felismeri, a Windows nem.
Windows újratelepítve: eredmény semmi.
Kábelek kicserélve: eredmény semmmi.
Drive-ok egyenként tesztelve: semmi.
Egyik DVD író cserélve: semmi.
Az IDE1-eb is egy vinyó, meg egy DVD író, meg az IDE 2-n is ugyanez.
ASPI driver frissítve.
Eszközkezelõ: azt felkiáltó jellel jelennek meg a DVD-írók, de az illesztõprogram frissítés vagy újrahúzás sem segít!
Bármilyen ötlet?
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
A grafikai bugok azok több hete vannak de annyira nem zavartak, a fagyás az meg olyan 2 hete kezdõdött de akkor még csak ilyen 3-4naponta(napi 8-10óra játék mellet) aztán egyre gyakrabban, mostmár 2percenként😊
igen errõl a géprõl írok amin gond van szoval windows-ba semmi baja.. vagyis egyszer fagyott de tálcán volt a jaték közbe😊
Gondomat mostmár tudom pontosítani jobban, szóval szeretném a TI véleményeteket kikérni a dologba!
eddigi gondobb elõzõ hozzászólásomba van(válasz erre).
elkezdtem memóriákt ki be pakolni hátha van valami változás.. 1verzió az ami az alap felállás volt eddig is, 1giga ram(2*256infineon, 2*256 noname) játékba max 2 perc után fagyás ha változtatom a helyzetem, ha egyhelybe állok semmi baja.
köv verzió hogy vévigpróbáltam a 4 ramot egyesével ami eléggé terhelte a gépet !DE! nem fagyott egyszersem csak pár grafikai bug volt...
aztán az utolsó amit próbáltam az 2ram egyszerre (2*256) elöször az infineon majd a a noname, természetesen mindkét verzióval 1-2perces játékidõ adott aztán fagyás,kékhalál meg amihez épp kedve volt...
kékhalálnál ha épp olvasható volt a kép akkor az ati2dvag-ra nyavajgott, ha az atinak ez a recoveryje tudodd mukodni akkor ezt a 2 fajta üzit kaptam: üzik
kérdés.. A videókárty a rossz ugye?
Ha igen akkor ez orvosolható vagy érdemes inkább újat venni?
Vettél nyomtatót -> Meghalt az usb. Kékhalál még nem volt, csak miután új rendszer lett? Vagy egybõl
utána? Mert ez fontos. Mivel egyértelmûen a hiba okozza a kékhalált.
DE egy nyomtató nem nyírja ki az usb-t! Esetleg ha nyomtató meghibásodik és az magával viszi
az usb portot/vezérlõt.
Lehet hiába tiltod le, mert más is megsérülhetett.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
Szóval olyan alaplapom van, hogy lehet bele tenni DDR-t, meg DDR2-t is.
Amikor vettem ezt az alaplapot, akkor írtózatosan drágák voltak a DDR2 ramok. Így a régi alaplapomban használt 4 darab 256-os DDR400 ramokat tettem bele.
Namost a régi cuccokból jó lenne összerakni egy gépet, és most meg nagyon alacsonyak a ram árak, úgyhogy úgy érzem itt az ideje vennem 2 darab 1 GB-os DDR2 ramot.
Az alaplapom olyan, hogy 533MHz órajellel tudja a DDR2-t, de azt írja, hogy natívan tud 600-as DDR2-t is.
Ezt nem teljesen értem. De nem ez a lényeg.
Mivel már 800-as 1GB-os ram is van 10000 alatt, ezért úgy gondoltam, hogy 800-ast kéne vennem. Az izé kérdésem az, hogy ugye nem más a DDR2 sem abban a tekintetben, hogyha én belerakok egy 800-as ramot az 533-at tudó alaplapba, akkor az gond nélkül fog futni 533-on?
Egyrészt 533-ast semmiképp nem akarok venni, mert húzva van a procim, így a ram is magasabb órajelen megy.
Szóval ugye simán menni fog a 800-as DDR2 is az alaplapomban?
Mert ez az ésszerû, csak szeretek biztosra menni mindenben. És DDR2-vel még nem igazán volt dolgom.
Amúgy mostani ramjaim 400-asok, de 2 féle, ezért csak 333-on hajlandó vinni õket az alaplap. De a húzásnak köszönhetõen most 400-on mennek.
Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4
A következõ problémával szembesültem, remélem tudtok segíteni, vagy irányt mutatni, hogy merre keressem a megoldást.
A múlt héten egy komolyabb összegért vettem mindenféle vasat és azt tapasztalom, hogy néha bizony újraindul a gép. Eddig háromszor sikerült produkálni: 2-szer Doom3 közben, 1-szer pedig World of Warcraft közben. Mivel játékok közben tapasztaltam, ezért a megnövekedett terhelésre tudok gondolni, mint okra, csak azt nem sikerült még kitalálnom, hogy pontosabban mirõl van szó... hûtés, áramellátás, vagy egyéb...
A jelenség annyi, hogy egyszer csak újraindul a gép.
Infó még az ötleteléshez:
Ház: Thermaltake Tsunami - minden ventije bekötve, speaker szintén, nem sípol újrainduláskor, szellõzés szerintem rendben van, mert a kábeleket is kötegeltem.
Táp: FSP Bluestorm 500W - két SATA eszköz üzemel róla (1 vinyó, 1 DVD író) az alaplapon, procin, VGA-n és a ház ventillátorain kívûl
Deszka: ASUS Commando
CPU: C2D 6600 - gyári, Intel hûtõbordával (amikor összetettem a cuccost, a hûtõn 3 párhuzamos csík volt, amit nem kentem széjjelebb, szét kellett volna???) újrainduláskor a setup szerint a proc 40-42 fokon van
VGA: Asus EN8800 GTX
Szerintetek mi okozza az újraindulást? Mégis túlmelegszik a cucc? Kevés az áram? Valami egyéb?
Legyetek szívesek segítsetek, mert elég gáz, hogy újraindul a zsír új gép 😞
Elõre is köszönöm.
------ BecX
Olyan érdekelne engem hogy a 101/102 gombos billenytûzeten a power gombot ki szeretném kapcsolni..
Régebben találtam valamit az interneten (egy megváltoztatott drivert), de most nincs meg.
Köszi elõre is....
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Mostanában a gépem hardverérõl:még nyáron lett véve bele +512MB RAM, október-november körül egy 7600GT (9600XT-rõl). Az USB pár hónapja meghalt teljesen hirtelen (értsd: semelyik port nem mûködik a 8-ból: sem az elsõ 2 sám a hátul lévõ 6) elõtte vettem pár nappal USB-s nyomtatót és hozzá volt kötve, de ennek nemtom h mennyi köze lehet az usb halálához. Ezután formáztama gépemet, szétszedtem, kifújtam, de semmi nem javult, tehát hardveres a probléma. Éppen PCI-os USB kártyát készülök venni. Naszóval amikor a probléma elõször elõjött, azthittem h talán az a baj, hogy engedélyezve van az USB, pedig nem mûködik, BIOS-ban letiltottam az egész USB-t de ugyanúgy elõjött a hiba a rákövetkezendõ napon. Íme a gyönyörû kis hiba amirõl beszélek:
Alapesetben, szivárványos 😊
Most egy játék tesztelõjét lefuttatva azt írta ki h P4 2,8GHz stb stb és a végén hogy x2. Mintha 2db lenne a gépemben? Most megnéztem az eszközkezelõben és ott valóban kétszer van benne ugyanaz a proci... Lehet h ez okozza az IRQ halált? Eltávolítsam az egyiket? Megpróbáltam már eltávolítani, de egyszerûen nem hagyja, mindig ott marad a 2 proci az eszközkezelõben... Vkinek van vmi tippje esetleg? 😊
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
http://atwwebmaker.tx.hu/
kategóriában a lehetõ legnagyobbat táp nélkül pls elõre is köszi csáó
Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
azért kiszedegettem a mem kártyákat és csodát látvan a bugok nagyrésze eltünt... persze msot is vannak ilye bevillanások de az nem olyan gáz mint volt... vagy lehet hogy most azért megy ilyen "jól" mert a videókártya memóriája nem töltött be olyan részre ahol bugos lehet?
Lenne egy olyan problémám az NBA Live 07-ben, hogy egyszerre nem tudok több gombot lenyomva tartani. Pl ha nyomom a jobbra+fel nyilakat és akarok csinálni egy cselt akkor egyszerûen megáll a játékos. Vagy ha nem szemben állok teljesen a palánkkal és úgy megyek rá üresen és nyomok két irány nyilat meg mondjuk egy freestyle gombot akkor is megáll és beérnek az ellenfél játékosai és buktam a tiszta helyzetet 😄 nem tudjátok h ez mitõl lehet? Ja lecseréltem a billentyûzetemet vezeték nélkülire és azóta csinálja ezt! De nem találtam se a vezérlõpultban sem a játék beállításinál erre vonatkozó beállítást...
Elõre is köszi a segítséget!
A választ elöre is thnx!!
Üdv.: Baba
Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB
gondom az hogy játszom-játszom ami alapból érdekes mert ilyen mindenféle grafikai bugok vannak pl: ahol víznek kéne lenne ott hegy van (wow-ba), villog a parketta mint valami diszkofény (l2-be) és az alap gond ami mindkettõben fennál ,hogy többnyire a karakteremre meghatározattlan helyekrõl csíkok jönnek.. van széles, vékony, hosszú, rövid! ezeket túl is élem DE egy idõ után lefagy! eddig olyan fél-1 órát bírtam játszani...mostmár ez az idõ 1-2percre csökkent😊
próbáltam vista-val és XP-vel is.. kettõ között ugye C:/format próbáltam a legújabb drivert videokártyához meg régebbieket is..
jah igen.. fagyásnál van mikor kapok kék halált és ha esetleg kapok akkor erre nyafog: ati2dvag!!
A kártya az egy radeon x600pro.
még valami😊 vista alatt néhány progiba meg az asztalon is a képen szürke kis foltok jelentek meg.. xp alatt ez a jelenség már nincs és se xp alatt se vista alatt nem fagyok ki ha csak netezek meg ilyenek...csak ha játszom..
kérdés.. a kártya mehet a kukába vagy mit érdemes még kipróbálni?
elõre is köszi a segítséget!
(remélem érthetõ voltam😊 )
Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!
Intel oder AMD?
Azt tudom hogy a Biosban kéne a feszültséget emelni a memóriáknál csak azt nem tudom hány volt a biztonságos amit lehet huzni ??
nem rosszindulatból írom,de ha valami gondod lesz akkor csak a szívás marad...
Mivel még sosem huzattam túl a memóriákat azt se tudom hogy hol kell ?
Talán Biosban de ott hol ???
Bocs a láma kérdésért !!!
Ezzel sok hasznos dolgot tudsz módosítani.
Külön tudod pl az összes meghajtón engedélyezni vagy tiltani az autoplayt...
a programon belül itt találod:
my computer/autoplay/drives
ha van egy mp3 file-om és van egy hozzá tratozó cue filom akkor,hogyan kell megírni Neroval egy cdt,hogy tudjak pl egy több órás mixet léptetni hallgatás közben.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Pestről Hazajövet mondtam magamban:Huzasd ki 4,5,6 padlógáz,pici fék vissza 5,4,3,2 éles jobbra,gáz 3,4,5,6 több gáz,nagyon gáz,vissza 5,4,3,2,1 másszunk ki a sóderból!