!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
Amúgy a könyv ezt írja:
A corairomat minden verzióban támogatja, 1 db, 2 db, 4 db esetén is. Ebbõl 1 db -om van, ezt bármelyik foglalatban támogatja. Tehát bárhova rakom mennie kellene, meg anno ment is.

A crucial a könyv szerint csak párban támogatja, 2 is van, bármelyik azonos színûbe rakhatom. De hát már egyikbe se megy, mert ugye egyik sárga és az egyik fekete rossz.

Na jó ne túráztassuk magunkat. Csa klegyen is ilyen rossz a boltban is és akkor majd õk is meglátják.

Ami most a fontos, hogy akkor baj lehet e a díszítõlemez hiány, vagy sem?

Mert ha igen akkor nekiállok teljes erõvel kiegyenesíteni.

kirol
Na kipróbáltam a 4.-et is, az is jó. Az elõbb beleraktam a Crucialt, mert az van párban a 2 sárgába (Ugye így van: CPU felõl indulva: Sárga - Fekete - Sárga - Fekete. NA utóbbi 2 a rossz.)

Így ugyan elindult, de mire félig megírtam a hsz-t ki is fagyott.

Nem raktam vissza a díszítõt, mert nem tudtam tökéletesen kiegyenesíteni, és úgy feltûnõbb lenne. Szerintetek ez lehet bibi garinál, hogy nincs rajta? Vagy küzdjek a tökéletes kiegyenesítéssel?

zolo
Ez olyan, mimtha zárlatos lenne valami a gépben. Nem lehet , hogy amikor visszaraktad a díszítõt, akkor nem teljesen jól , és rálóg valamire? Én jártam már úgy, hogy új alaplap beszerelésénél bekerült vmi az alaplap alá, és emiatt csak hosszasan sípolt, mást nem csinált a gép.Újra szét kellett szedni és összerakni, és azóta is hibátlanul megy.

http://flickr.com/photos/zolika90/

kirol
A VGA-mat nem tudtam kipróbálni, mert a haver házába be se fért, meg nem volt az a 6 tûs VGA tápcsatija. De övét elhoztuk, sõt egy régi S3 Triót is, és azzal se indult.

Mondom RAM-ok tesztelve és jók.

Puklis kondi? Nem látok semmi rendellenest.

Na másik RAM-ommal is megy Orthos a 3-asban rendesen. 1-es és 2-es nem indul.

Most leoperálom a ninjáról a ventit, elvileg amúgyis lehetne anélkül használni, de azért csak ideiglenesen veszem le és kipróbálom a 4-es slot-ot.

SimaSuna
""Kizárt" hogy a kb. 6 hetes Crucial Ballistix 2x1 GB-os moduljaim rosszak lennének, meg a 4 hónapos Corsair XMS2 Pro -m is egyszerre. Egyikkel se indul elsõ kettõben."
ilyet ne jelents ki soha..mert volt rá eset h a méregdrága CPU 2 napig bírta míg 1 olcsóbb szar 4 évig...a technika kiszámíthatatlan..
SimaSuna
Alaplapon nincs e puklis kondi..
VGArendesen megy e haverodnál?
MEMeket is teszteld le a haverodnál.
kirol
Na szuper, elsõ kettõben meg indul el a gép. Csak maradjon is így, amikor a boltban lesz. 😊

Ha hazajövök, leveszek kicsit a ninja ventijét, és megnézem 4.-ben mit mûvel a RAM.

Addig a Corsair helyett most az egyik Crucialt beleraktam a 3-asba, orthosozok rajta. Az elõbb a csak 3-asban ram -al vissza is jött S3-bõl 4-bõl 4x.

Tuti alaplapi hiba szerintem.

kirol
Hát 2 rossz, a 4.-et letakarja a ninja ventije, abban nem próbáltam.
Meg hát eddig, kb 3 hónapig jó volt neki az a foglalat, most meg nem? Ez is érdekes lenne, nem?

Most csak a 3-as (kék nyillal jelzett) foglalatban van 1 db RAM és Orthos ment vele 70 percet hiba nélkül. Most mindjárt átrakom elsõ kettõ közül valamelyikbe, de mondjuk el se indul úgy, így nehéz orthosozni rajta. De kipróbálom, hátha most pont elindul.

RAM-okat memtest-el leteszteltem, jók. Bár tegnap ezt írta ki rá:
Hiba: 0, de Unexpected Interrupt - Halting, és leállt. De a 3-asban jók.
Ezért gyanús az alaplapi vezérlõ. Bár mondom a dualchannel miatt elsõ kettõ pont más csatornán van, és az egycsatornán lévõ feketék közül meg az egyiken megy.

Kizárt hogy a kb. 6 hetes Crucial Ballistix 2x1 GB-os moduljaim rosszak lennének, meg a 4 hónapos Corsair XMS2 Pro -m is egyszerre. Egyikkel se indul elsõ kettõben.

Nem tudom emlékeztek e, de annó mondtam, hogy az új ramjaim, a Crucialok, nem mentek a sárgákban, mert mindig újraindult. Csak a feketében mentek. Eddig. Most ezekszerint már ott se.

És a slágertémám, hogy nem bírnak visszajönni S3 készenlétbõl, lehet, hogy ez is az alaplap RAM vezérlése miatt volt. Nem?

A tápom egy k****drága Zalman ZM600 HeatPipe 600W -os szupetjó táp. Ilyen géphez azért nem ajánlatos pont a táppal spórolni.

Na most én szerintem három rossz memófoglalat egy meg jó elég furcsa, bár én is úgy tudom, hogy bármelyikben el kell indulnia, de mivel a proci felõl szokás megkezdeni a modulokkal való feltöltést, nem kizárt, hogy csak az elsõ memóriamodulban hajlandó elindulni ez a lap.
A nagyobb problem, hogyha elindul, késõbb újraindul. Ez lehet hibás memória, de inkább táp! Írd meg milyen tápegységet van (márka, típus, teljesítmény), mert nekem ez gyanús.

UI: tudom, nálunk vidéken is gagyi a kínálat, de azért komplett gépet nem vennék Pesten, mert nehezebb visszajuttatni, ha valami gond van (ergo csak személyesen lehet).

kirol
A véleményeteket szeretném kérni:

A valami nem stimmel a gépemmel, mert most kb 20x kapcsoltam be, de soha nem pittyent, és nem indul el a gép. Most kb 30x-ra elindult.

Már nagyon felidegesített. A hiba lehet Alaplap, CPU, RAM, vagy VGA.

Tudom az lenne a legegyszerûbb, hogy vigyem vissza a boltba. Oké, csak azt hittem ezek nem romlanak el, mert nekem még sose romlott el semmi, ráadásul azok nem is voltak olyan márkásak, ezek meg igen. Na a lényeg hogy Pesten vettem, attól meg kb 320 km -re vagyok.

Ha nincs kép, akkor pittyenés sincs, csak felpörögnek a ventik.
Mindegy alapon megy, VGA soha nem is volt húzva.

Most éppen megy, de állandóan újraindul, pedig most a másik RAM-om van benne. VGA miatt szerintem nem indul újra. Én most alaplapra gondolok elsõsorban.
De alaplapot hogyan lehet tesztelni, azt nem tudom.
CPU az szerintem jó lehet. Ezért maradna az alaplap.

Na elõbb kórencsáltam egy S3-at, mert az elõbb pont megint nem indult el.
Gyorsan úgyhagytam, hogy a kölcsön VGA-val kipróbálhassam. És azzal se ment. Tehát Ram, VGA kizárva.
Marad CPU és alaplap. CPU-m van 478-as, de az meg nem jó 775-be. De a CPU az vagy megy, vagy nem. Nem?

Szerintem az alaplap lehet a hibás, mert:
4 hely van RAM-nak, elsõ kettõben nem indult, 3-ban indult, vissza elsõ 2 -be nem ment, vissza 3 -ba ment. 4. -ben nem próbáltam, mert ráér a ninja ventije.

Ebbõl én arra következtetek, hogy az alaplap a rossz, mert valami a RAM foglalattal nem stimmelhet.

De bár ikább ez legyen, és legyen meg a hibás, mert már unom. De hogy hogy romlik el, nem értem.

Most már csak az lehet ciki, hogy ugye van ez az alaplap:

Na én errõl, hogy ne legyenek a hidak 70 fokosok, és jobban levegõzzenek levettem a díszítõlemezt. A délié lejött rendesen, de az északié nagy felületen ragadt, és annak a díszítõlemezén látni a csavarhúzóval történõ leszedést, mármint az a gagyi kis díszítõlemez vékony lezem, és a hajlítás rögtön látszik rajta.

Szóval emiatt inkább nem rakom vissza, mert nem hinném, hogy présgép nélkül újra tükörsimává tudnám valázsolni a lemezt. Emiatt beleköthetnek a garanciába? Remélem nem, hiszen ez csak egy dísz, viszont az alaplapon volt gyárilag.

Szóval ti mint gondoltok?

De a Samsung kicsit meleg (de nem vészesen meleg), a többi meg hûvösnek mondható.

kopa1

Nem meleg ez egy kicsit?

,,Linuxot a stabilitásért, Macintosht a produktivitásért, Windowst a pasziánszért\" -.-\" 4ever / A lényeg lényegének lényege lényegében lényegtelen /

Sziasztok!

Mitõl lehet, hogy minden weboldal valami ilyen vagy ehhez hasonló hibával indul, és csak a 2. vagy 3. betöltésre jön be?

Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.

Invalid URI in request BitTorrent protocol

Apache/1.3.33 Server at forum.supergamez.hu Port 80

w77d
lenne még 1 kérdésem: élsimításnál mi a különbség a 16 os élsimítás és a 16q között?

HyperGames
Nah, letöröltem a régit, felraktam az újat, de semmi!

www.CRIMEMUSIC.try.hu

HyperGames
Most már nincs is ott! És el sem indul a WMP! Ez egy fos!

www.CRIMEMUSIC.try.hu

w77d
ma is tanultam vmit! köszi <#vigyor3>

A foglalatban. Tehát 939-es lapba csak 939-es CPU, AM2-esbe csak AM2-es megy. Ilyen egyszerû.

w77d
sziasztok! miben különbözik az am2-es és a 939-es proci? ha nekem 939-esem van csak másik 939-esre tudom kicserélni?

bloodnero
nah akkor most már tutkora tudni fogod XP XD

Mark\"Rent-boy\"Renton:Choose Life.Choose a job.Choose a career.Choose a family.Choose a fucking big television,choose washing machines,cars,compact disc players and electrical tin openers.

bloodnero
start(menü)-->vezérlõpult--> programok hozzáadása/eltávolítása <#whatever>

Mark\"Rent-boy\"Renton:Choose Life.Choose a job.Choose a career.Choose a family.Choose a fucking big television,choose washing machines,cars,compact disc players and electrical tin openers.

janos666
Vezérlõpult/Programok telepítése-törlése vagy Startmenüs parancsokonról uninstall ha olyan is van neki (szokott).
HyperGames
Nem, miért azt hol tudom?

www.CRIMEMUSIC.try.hu

janos666
Ha valakinek van Gigabyte GA-P35-DS4 vagy DQ6 alaplapja akkor megnyugtathatna hogy milyen hûtõ az ami elfér a CPU-hoz közeli rézborda-hõcsõersõben?
Pl. itt ez a CoolerMaster HiperTX vagy inkább egy ASUS V60. Elférnek a FET-bordák felett?
Vagy ami még érdekel hogy egy hagyományos vastagságú ház oldallapját is fel lehet-e tenni ezektõl a magasépítésû hûtõktõl (pl. egy ASUS TA-89-ét)?
bloodnero
és az uj cpack elött uninstalltad a régi codecpakkot?

HyperGames
Leszedtem egy új codecpack-et, de semmi...<#wilting>

www.CRIMEMUSIC.try.hu

HyperGames
Minden formátumu videónál ezt csinálja!<#szomoru1>

www.CRIMEMUSIC.try.hu

vegicsek
Nekem a memóriával nincs bajom, nemrég sikerült beszereznem 1 gigát.
Viszont amikor feltettem a Pandá-t, sokkal lassabban töltött be a windows, ami a vírusirtó leszedése óta megmaradt.Pedig cleanerrel kipucoltam<#shakehead>
Amúgy már érik egy reinstall, csak olyan sok meló van vele, adatmentés, driverek, progik játékok feltelepítése...<#szomoru1>

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

bloodnero
Milyen formatumu a video? Szedj le egy ujjabb codecpackot!

HyperGames
Hi! Leszeretnék játszani egy videót, de nem lehet. Kipróbáltam már Quick Time-nál, Winamp-nál, Mplayer-nél, és Windows Media Player-rel, de mind1iknél ugyanaz a hiba: nem jeleníti meg a képet, vagy csak barnás sötétséggel. Mi lehet a hiba?

www.CRIMEMUSIC.try.hu

SimaSuna
a vista 1 sz*r...
még várhatol rá kb 3-5évet h XP szinten mûködjön..addig felesleges..

rakd fel még1x a vistát..csak formázd meg a vinyód..
Sziasztok. Van egy olyan gondom h miután felraktam Vista-hoz a alaplapi drivert, szépen kékhalállal indul vmi royal.sys miatt. Az alaplapom egy MSI K9N SLI-2F. Ha vki tud megoldást rá (azon kívül h hagyjam a fenébe még a vista-t) kérem írjon. Elõre is köszönöm.

Gigabyte MA790XT-UD4P, Phenom X3 720 BE, Corsair 4 GB DDR3 1333 Mhz, MSI 8800GT 512MB OC, Win7 X64, WD 500GB GP

zolo
Ez furcsa, nekem pont ellentétesek a tapasztalataim. Még Panda 2005 anno nagyon sokat fogyasztott, akkor NOdra álltam , de csalódtam benne(hiába a "legjobb" vírusirtó), most Panda 2007-et tettem fel, és ennek sokkal kisebb az igénye, alig 12 mega memóriát eszik.
Ez az érték Nodnál és Avastnál s 40 mega körül mozgott...

http://flickr.com/photos/zolika90/

vegicsek
eGy gyors kérdés
A C:\WINDOWS\system\sservice.exe mennyire fontos?
Mindjárt nyomk neki egy törlést, mert fertõzött<#idiota>

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Ha értesz hozzá, akkor inkább szedd le, a pasztát is és kenjél rá új adagot...

Gubberx
köszönöm megpróbálom.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

CPU-z is kimutatja

Gubberx
ez egy P4 2.66-os készen vettem, elvileg jól van rajta a hûtés ahogy néztem, bár pasztát nem tudom kentek-e rá.

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Bandi 18
Egyáltalán nem. Everestben meg tudod nézni. De ha a procid intel akkor az a 63 nagyon sok. Jól van rajta az a hûtõ?

Gubberx
kb 1 éves(pár napja tisztítottam ki teljesen) viszont lenne egy nagyon noob kérdésem 😊 hol tudom megnézni hogy a procim s478-as vagy 775-s? Mindenképp muszály leszednem a hûtést a prociról hogy megnézzem?

Bandi 18
Az a 63 fok elég sok. Milyen procról van szó?

vegicsek
Egy ideig NOD32-t használtam, aztán rááltam a Panda 2007-re, de az túl sok erõforrást evett meg aztán visszaáltam NOD32-re.

Milyen idõs géprõl van szó? Ha öreg, akkor szintén egy hûtés tisztítást tudnék ajánlani.

Gubberx
Üdv
Kipróbáltam új táppal akkor sem bootol be ujraindítás után :/ aakor már csak azt nem értem mi az ami túlmelegszik 5 sec alatt hogy lekapcsoljon...(proci 63 system 34 fokos általában)

És vírusod nem volt? Nem ártana újratelepíteni a windowst, mert lehetséges, hogy ezzel valami biztonsági rés tátong a gépeden...

vegicsek
50 fokot nemkem akkor produkált, mikor alt+tab-bal váltogattam egy age3 parti, egy cod2 multi, és egy flatout verseny között.

Amúgy mostanában a gép egy olyan hibaüzenettel indul, hogy hiányzik neki a system32-bõl fservice.exe nevû fájl.
Vmi ötlet?

Lehetséges, hogy el lettek állítva a feszültségi értékek... Biosba tölts vissza a default settings-re, és próbáld meg úgy.

sziasztok,

érdekes problémám van: a gépem bizonyos idõ után fogja magát és újraindul. Az érdekes az hogy ekkor a Windows betöltése közben megint ujraindul. Ki kell kapcsolni teljesen, és 15-20 perc múlva tud csak rendesen elindulni. Gondoltam a túlmelegedésre, de az alaplapon 30-35 fok, mig a procinál 45-50 fok van, amit ugy gondolok nem tul sok. Viszontz még egy adalék: ha csak szöveget gépelek (szóval nem nagy teljesítményigény) akkor sosem indul újra. Gyors segítséget kérek tõletek, Köszi

Bandi 18
Ez videokari benchmark vagyis teljesítménytesztelõ hogy ilyen olyan effektek mellett hány FPS-t teljesít.

Bandi 18
Tesztelted a ramokat? mert akkor szokott ilyent csinálni hogy win telepítéskor újraindul