!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A lapozó fileokat elvileg kikapcsoltam, a C meghajtón fel is szabadult hely, mégis Everest azt jelzi, mintha még létezne...

Hogyan lehet a virtuális memóriát kikapcsolni? Cél az lenne, hogy ne swappoljon a winyóról...

a lényeg, hogy vagy
1.-ben kell lennie
vagy
1.-ben és 3.-ban
vagy 1.-ben 2.-ban 3.-ban
vagy mind a 4-ben lehetõleg ugyanolyan modulnak.

Ha jól értettelek, akkor neked csak egyetlen Corsair memóriád van, illetve 2 Cruical. Én megpróbálnám duálba tenni a Cruicalt Corsair nélkül... de ugye írtad, hogy nem mennek a slotok (én azért még kipróbálnám hátha mégis)
Másegyébként meg kicserélném az alaplapot.

kirol
Nekem i dobozos mindkét féle. De csak pípír van benne. De ezt hagyjuk.

szeva!
Nekem is volt már ilyen. Egyértelmûen a SATA winyóra vezethetõ vissza. A megoldáshoz nekem elég volt egy olyan XP telepítõ, amelybe alapból integrálva van az SP2, mert az már felismeri....
Az enyémhez adtak egy pici könyvet 😊 Mivel dobozosan kaptam.

kirol
A RAM-os értelemszerûen nincs könyv. Legalábbis én még nem láttam.

Amit írtam, azt az alaplap könyve írja természetesen.

Catti
Volt egy tippem, és lehet bejött.

Úgy néz ki, hogy az ovlt a baj, ogy gye a CD-k azok IDE cuccok,d e mivl még vannak IDEs inyóim, így vettem olyan kártyát, amire IDE-t leht kötni... és a CD-ket erre kötöttem (mert sikerült kicsi házat venni, és egyszerûbb megoldás az volt)
de most ráerõszakoltam a CD-s IDE madzagot az egyetlen IDE-s helyre az alplapon (közben az összes vinyót fizikaileg kiszedtem a gépbõl..) most kipróbáltam és elindult a telepítés - persz nem tom mire, mert vinyót nem tettem vissza 😊

szóval elvileg most jó lesz, megyek vissza-össze szerelem a gépet.. azért köszi midennkinek!!!

amúgy akkor ezekszerint a IDE-s kártyát csak aztuán tudom használni miután telepítettem a gére valami oprendszert
valószíûleg nem fogom, de utána már visszatehetném a kártyás IDE-re a CD-ket?

Az egy dolog, hogy a Corsair mit ír, nade a lényeg, hogy az alaplap mit ír... Egyébként meg próbáld meg lecserélni az alaplapot, ha lehetséges.

Desiderata
illetve érdemes cserélgetni a szalagkábel helyeit is, pl. winchestert és cd-t felcseréled a kábelen
két kábelt használsz..., minden poziciót próbálj végig
Desiderata
a cd meghajtó hátán vannak esetleg Jumperek?
lehet hogy ott kellene primary masterre rakni
kirol
Már lentebb leírtam.

Amúgy a könyv ezt írja:
A Corsairomat minden verzióban támogatja, 1 db, 2 db, 4 db esetén is. Ebbõl 1 db -om van, ezt bármelyik foglalatban támogatja. Tehát bárhova rakom mennie kellene, meg anno ment is. De már elsõ 2-ben nem megy.

A Crucial RAM-ot a könyv szerint csak párban támogatja, 2 is van nekem, bármelyik azonos színûbe rakhatom. De hát már egyikbe se megy, mert ugye egyik sárga és az egyik fekete rossz.

Persze a Corsairt már nem használom, csak a Crucialt, csak kipróbáltam.

Így ha elsõ kettõ slot nem megy, nem is meget dualban. Anno persze úgy ment.

Bandi 18
Másik rommal próbáltad már? Eddig mindent rendesen olvasott?

Legalább 1. és 3. ba ugyanolyat és ha lehet, akkor 2. és 4. be is ugyanolyat, és akkor kellene tutira mennie, ha mind a 4 memória ugyan olyan lenne.

Akkor neked nem is duál módban mennek a ramjaid?? 1. és 3. slotba tegyél ramokat! Illetve 2. és 4.-be, így lesz duál channel

kirol
Hát ha a CPU-tól számolva 3. vagy 4. -be rakok RAM-ot, akkor nem indul el a gép. Ha a másik kettõbe, akkor megy rendesen. Most is ez megy.

Valami a memóriavezérlõjével nem stimmel, d emár régóta erre gyanakodtam, mert már annó a ramjaim nem mentek a sárgákban, meg S3-ból se tért vissza.

Most, hogy csak a belsõ 2 -be rakom érdekes módon visszajön S3-ból is.

Catti
Hozzá nyúl a CD-hez, olvas róla, vagy legalábbis pörög a CD meghajtó, de még mielõtt bármi is indulna a CD-rõl, ott írja ki.
Ott, ahol azt szokta kiírni, hogy nincs rendszer a vinyón és nem tud elindulni. Szóval még a 'DOS-os' felületen.
Olyan mintha a CD nem lenne rendszercd, bootolható - persze akkor nem ezt írná ki - illetve ez a CD másik gépben mûködik.

Bandi 18
Olyan winnel próbálkoztál már amiben alapból benne van az SP2?
Attól hogy a bios felismeri a win telepítõ nem mindig, bár attól bootolni tudni kell róla csak amikor kérdezi hogy melyik particóra ott megáll. Neked melyik résznél áll meg?

Catti
Új alaplap, még meleg, Gigabyte GA-965P-DS4, a vincsesztert látja (csak ugye nem tud bootolni róla, mivel ponthogy arra szeretnék rendszert telepíteni), biosban is jelzi, hogy ott van.

Hogy sikerült kinyírnod aztat? 😛

Némely alaplaphoz szükséges sata floppy lemez, különben nem ismeri fel a telepítõ a sata merevlemezt...

Catti
Sziasztok!

Esetleg nincs valakinek tippje, hogy mit tehetnék, ha a gépem cd-rõl való bootoláskor azt írja ki, hogy
CDBOOT: Couldn't find NTLDR
Tehát még az oprendszer telepítését sem tudom elkezdeni.

Eddig többek között próbáltam
- 2 különbözõ XP CD-vel
- 3 különbözõ CD (DVD) meghajtóval (elõástam egy õslelet meghajtót :])
- bootolási sorrend csak CD-rõl
...

A gép legfõbb alkatrészeit (alap, proc, memó..) tegnap vásároltam. A vincseszter SATA, új.

Catti

kirol
Nincs valakinek leszedve egy tökéletes állapotban lévõ ASUS P5W DH Deluxe Északi-híd díszítõlemeze?
(Nincs meghajolva, mert az enyém meghajlott és nem tudom rendesen kiegyenesíteni.)
Mert kölcsönbe kellene, mert az enyém megsérült, és nem szeretném, ha emiatt belekötnének a gariba.

Csak kölcsönbe kellene, aztán visszaadnám. A szivességet meg meghálálnám!

Bandi 18
Hello

Egy olyan kérdésem lenne hogy DV Camerát géppel Fire-Wire kábellel kell összekötni ahhoz hogy tudjam a szalagot digitalizálni? Ha igen akkor milyen kell hozzá, mert láttam 4 illetve 6 pólusút is.

Bandi 18
Laptopban max vinyót és memóriát tudsz cserélni asztali pc rulez <#ravasz1>

bloodnero
nehezen müködne ebben a laptopban... Ismerösök tapasztalataibol beszélek, amugy korrekt konfig, de game-re?!...

Mark\"Rent-boy\"Renton:Choose Life.Choose a job.Choose a career.Choose a family.Choose a fucking big television,choose washing machines,cars,compact disc players and electrical tin openers.

illetve,ha integrált a VGA,a laptopban,azt le lehet tiltani és rakatni bele másikat? gép adatok:Asus A6F-AP115.
CPU: 1, 73GHz (667MHz FS😎, Intel Core Duo T2250E Processzor 2MB L2
RAM: 2x512MB DDR-II (667MHz)
HDD: 100GB 5400 PATA
VGA: Intel 945GM integrált
Chipset: Intel 945GM Express
Windows vista home basic

Ha jól rémlik, akkor lehet bele tenni Opteron procit.

Laptól bizony.

azok meg nem vista-kompatibilisek?! inkább XP?

Hedgehunter
szar vga nem sok jatek fog futni... 4-5 evesek talan....<#falbav>
w77d
egyébkénz ha a mostani procim 939-es akkor nem is tudom am2-esre lecserélni? mitõl függ hogy milyen jó a gépembe? alaplap?

sziasztok,most szereztem be egy laptopot (2napos,még nem igazán használtam vizsgák miatt) :Asus A6F-AP115.
Windows vista home basic
A kérdésem az lenne,hogy mit jelent,hogy a teljes grafikus memó 251MB,dedikált 64?
tényleg gyengének számít ez az integrált VGA? pár éves játékokat azért tudok rajta használni? ,toca2-3,most wanted,GTR,GTR2? a vistával kompatibilisek ezek?
jó ez az op.rendszer ,vagy rakassak fel xp-t?
felraktam rá a GTA san andreast és tökre villódzott a kép átfolytak a betük,vibráltak össze vissza,ez miért volt? nem lehet,hogy magas a felbontása a gépnek,1280x800? mi a turót csináljak? Megköszönném,ha válaszolnátok,és bocs a bárgyú kérdésekért

köszi peti

Légyszi,ha nem gond válaszoljatok,tudom,hogy elég retardált kérdéseim vannak,de nemigazán vágom ezeket
ja és tényleg nem kompatibilisek a 2-3 éves játékok a vistával??? 576-nál ezt mondták...

kétmagosban FX60, egymagosban FX57. Ha lehet egyáltalán még kapni. Esetleg szétnézhetsz Opteron fronton, ott kétmagosban 185, egymagosban 154. Utóbbiakat talán még lehet kapni is.

w77d
939-es foglalatba melyik a jelenleg kapható legerõsebb proci?

baszki még a klaviaturám is haldoklik😊
máin hgy vissza megyek😊
s ek az A4team be vissza
zolo
Vidd vissza oda, ahol vetted, és add elõ a gondod...

http://flickr.com/photos/zolika90/

sziasztok!

Van egy AcerTravelmate 2413wmli laptomon. Újratelepítettem rajta az XP SP2-t, és azóta nem megy wi-fi. Az acer által ajánlott wi-fi drivereket felraktam, de mindig azt a választ kapom, hogy nincs adapter, vagy szoftver nem találja az eszközt.
Mi lehet a probléma, tud valaki segíteni??
Az eszközkezelõben nyomát sem találom wi-fi eszköznek...
thx!!
sziasztok,most szereztem be egy laptopot (2napos,még nem igazán használtam vizsgák miatt) :Asus A6F-AP115.
Windows vista home basic
A kérdésem az lenne,hogy mit jelent,hogy a teljes grafikus memó 251MB,dedikált 64?
tényleg gyengének számít ez az integrált VGA? pár éves játékokat azért tudok rajta használni? ,toca2-3,most wanted,GTR,GTR2? a vistával kompatibilisek ezek?
jó ez az op.rendszer ,vagy rakassak fel xp-t?
felraktam rá a GTA san andreast és tökre villódzott a kép átfolytak a betük,vibráltak össze vissza,ez miért volt? nem lehet,hogy magas a felbontása a gépnek,1280x800? mi a turót csináljak? Megköszönném,ha válaszolnátok,és bocs a bárgyú kérdésekért

köszi peti

Légyszi,ha nem gond válaszoljatok,tudom,hogy elég retardált kérdéseim vannak,de nemigazán vágom ezeket

oksa kösze te tudsz kölcsön adni egyet?😊
Met
akkor kérj kölcsön egyet bios frissítés idejére

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ez egy új gép
nincs régi proci akkor már túl lennék rajta
Met
tedd vissza a régi procit, frissíts bios-t és mehet vissza az új proci

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

msi alaplap k9n sli platinum ésnem ismeri fel a bios a 5600+ x2 amd-t ccsak biosfrissítésután de nem tudok biost frissíteni amíg nem frissítettem fel😊
mekkora mi ez valami zsákutca
amíg nemismeri fel a procit system halted van és nem tudok flopyról sem bebootolni
segítsetek légyszi
zolo
Én most ezzel szemezek nagyon.
Csak még nem találtam meg , hogy mennyibe kerül...😞 Ha esteleg valaki tudja, az megírhatná.
Van hozzá teszt is.

http://flickr.com/photos/zolika90/

Mondjuk Ez hogy tetszik?

vki
HI!

Tudtok nekem ajánlani egy olyan TV-tunert, ami jó is, külsõ is, és nem olyan drága, és képes videót felvenni.

A válaszokat elõre is köszi.

ACER Aspire 5738ZG