64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Brinn
    Tegnap este egy harmadik vinyóra felment a windows. Szépen fut, nem akad. Az elem tutkó le van merülve, mert ha áramtalanítom eldobja az időt.

Szerintetek mi lehetett a gond? Mert használt gép, ha alaplap vagy egyéb gondja van visszaadom. Szerintem OC volt rajta, windows reinstallal az ugye eltűnik? Mert nekem annyira nem fontos, inkább működjön tovább mint erős legyen.
  • gergely1991
    Reggelt!
    Ha kiírja megint ezt a "checksum" hibát,próbálj belépni a bios-ba és nézd meg az időt.
  • Lacee86
    Alaplap gyanús. :/
  • Brinn
    Elkezdi telepíteni a windowst, csak naggggyon lassan tölt mindent.
  • Brinn
    Sziasztok,

vettem egy használt gépet, a tulajnál nem volt vele gond, amikor átkerült hozzám akadt a windows. Elviekben szervízben volt előtte, letakarították a gépet. Amikor átkerült hozzám belassult. A windows akadt, pl megnyitottam a chromet és a start menüre kattintottam akkor "nem válaszol" állapotba került a chrome és kb 10mp után tért magához a gép. Játékok futottak rajta szépen, simcity 2 full grafikán stb stb..
    Viszont egy ideje bootolás előtt CMOS checksum errort ír. Nem bootol be a gép. Kicseréltem a vinyót és másikra próbáltam egy friss windowst rakni, de miután a "Windows loading installing files" fekete-fehér képernyő lefut (az is irtó lassan) a színes W7 képernyő után az installer setupot nem tölti be.

Mit gondoltok?
  • Anonymusx
    Az mitől lehet hogyha több nagy fájlt akarok letölteni, akkor annyira belassul a gép hogy nem tudok semmit se csinálni?
    Régebben is töltögettem, de akkor nem volt ilyen problémám..
    2 merevlemez van a gépemben, mind a kettőre próbáltam..
    A merevlemezekkel elvileg nincs baj.
  • Coral Springs
    Lenne egy olyan problémám hogy a rendszer nem ismeri fel a monitort, azt jelzi hogy általános nem pnp képernyő. Korábban egy hétig volt ilyen majd egy gépindításnál magától helyreállt és hónapokig jó is volt, mostanában viszont rendszeresen feltűnik a probléma megint. Ebből kifolyólag a monitor normális felbontását sem tudom beállítani ami 1680x1050, a maximális elérhető 16:10 -es felbontás amit jelenleg is használok 1440x900.

Egyből driver hibára gyanakodtam ezért megtettem a szükséges lépéseket, frissítés, stb. Ez nem oldotta meg a dolgot, a következő lépés a gép tesztelése volt egy másik VGA -val, de a probléma a másik VGA -val is fenn állt. Ma viszont újratelepítettem a Windows -t is, és a probléma ezzel sem szűnt meg. A monitor még nem lett alapos teszteknek alárendelve, ezért feltételezem a monitorral vannak problémák.

Valakinek van valami konkrét elképzelése hol és mi lehet a gond ?
  • Blum
    Ess neki egy GParted LiveCD-vel,azzal tudsz adatot is menteni. Ha azzal nem megy akkor a GetDataBack-et probald meg de az azt hiszem, hogy fizetos. ( kiveve ha elmesz erte a viragboltba...:D )
  • bboyatty
    Szép estét. Barátnőm laptopja vacakol ismét, régebben írtam már vele kapcsolatban, tünetek alapján HDD-re gyanakodtam, lefutattunk egy hdd sentinel tesztet, itt az eredménye !!!katt!!!, napokba újra kellett instalálni a windowst és azóta nem ismeri fel a D particiót. Kérdésem az lenne, hogy meg tudom menteni az adatait arról a particióról vagy felejtse el? Csak annyit kéne kicsikarni belőle, hogy az adatokat lementsem, aztán kap új HDD-t. Válaszokat előre is köszönöm.
  • Shep
    Rejtély megoldva, a táp ventije adja azt a kis berezonáló hangot ami olyan, mintha a vinyó pörögne. Porolás hatására javult a dolog de sanszos, hogy eljár az idő a venti felett.
  • Shep
    Samsung SATA vinyóm pár napja azt csinálja ,hogy folyamatosan kerreg, mint amikor apró fileokat másolok, tehát ilyen alig hallható, kicsit hangosabb lenne a venti szerintem észre sem venném. Mikor bekapcsolom a gépet még nem viszont ha utána pl újraindítom és belépek BIOS-ba már ott is csinálja. Valami mechanikus gondja van, vagy mi lehet ez? HDD sentinel 100/100-at ír rá és, hogy semmi gond.
  • Toto652
    Bezony ám! Én raktam fel mindkettőre... még nem találkoztam ilyennel.
  • milk4
    Az OS ugyanaz a 2 gépen amin tesztelted?
  • gergely1991
    Lehet ugyanarra jutnál(max egy elosztóval több lesz a háztartásban).
  • Vadnokedli
  • Blum
  • Vadnokedli
    Sose tesz jót az alaplapnak egy USB elosztó. (ezt hallottam)
  • Toto652
    Közbe utánanéztem.
    Ezen a laptopon mindhárom USB 2.0-ás.
    Arra tudok gondolni, hogy talán túl sokminden van ezekre telepítve. Egy USB elosztó lehet megoldaná a problémát?
  • gergely1991
    A 3.0-ás "belseje" kék.
  • Blum
    Akkor a zajosodas volt a gond.
    TV az mas vilag, teljesen felesleges abbol eredmenyt levonni ezugyben. Ha nagyon erdekel, hogy miert van ez akkor a TV topikban biztos megvalaszoljak a kerdesed. (ahhoz en mar hulye vagyok meg soha nem is erdekelt a tema :D)
  • Molnibalage
    1,5 méteres kábellel eltűnt a hiba. Furcsa. A 32 colos TV-n ugyanazon 10 méteres kábellel meg semmi hiba nincs.
  • Vadnokedli
    DisplayPort! Ha van a kártyán- monitoron.
  • Molnibalage
    A BIOS és a win töltőképernyő alatt semmi hiba nincs. Ha pixelhibás lenne, akkor gondolom itt is látszódnia kellene. Megyek kábelért, oszt meglátjuk...
  • Vadnokedli
    Nekem bevilágítás hibás a DELL . Persze nem olyan mértékben hogy cserélni kéne. U2312HM
  • Molnibalage
    A furcsa az, hogy csak akkor jelennek meg a ezek a valamik, ha bejön az asztal, a korábban megjelenített képernyőn nincsenek.
  • Molnibalage
    Na, mert abból soha nem készült még pixelhibás...
  • Blum
    Tehat akkor mar erted, hogy miert inkabb DELL :)

"Zsír új a monitor, most vettem." Ja,latszik...nagyon zsir lehet :DDDDD
  • Molnibalage
    Zsír új a monitor, most vettem.
  • Vadnokedli
    Nekem volt hasonló; BIOS-t kellett frissíteni a VGA-mon. Bár ha nálad ez csak mostanában jelentkezik.. akkor dunno.
  • Molnibalage
    6 ropis kábel. A 32 colos TV-n érdekes módon nem volt zaj. Az már bónuszpálya, hogy a drivere nem is telepíthető... Az meg megalol, hogy ha nincs itton ez, akkor ki sem próbálhattam volna, mert a kedves LG baszik HDMI kábelt adni mellé csak az ősrégi analóg tüskés szart adja, amilyen csatlakozó nincs is már a VGA-n vagy 3-4 éve és ha lenne is, akkor is zajos szar kép lenne...
  • Blum
    Siman lehet az a baja,hogy tul hosszu a kabel es elkezd zajosodni. Ertelmes,minosegi 10m hosszu HDMI kabel egy kisebb vagyon, gondolom valami kommersz par ezer forintos darabot vettel hozza. Kikell probalni egy rovidebb kabellel, ha azzal is fos akkor mehet vissza gariba.
  • Molnibalage
    Vettem egy új 24 colos IPS panelos (?) monitort, de folyamatosan kis fehér pixelek villognak a képernyőn mindenfelé. Néhol szólóban, de néhol egyés kis folyamot alkotnak.

Kényszerűségből csak 10 méteres HDMI kábellel tudtam a géphez kötni. Emiatt lehet a baj vagy ez monitor gyártási hiba?
  • Blum
  • Zoli007
    A 3.0-ás kék színű.
  • Zoli007
    That's what she said
  • Vadnokedli
    Csak ha egymásmellé teszi.
  • Blum
    Marmint az 1 coll kulonbseget..
  • Blum
    btw,azt a kokemeny 1 collt az eletben nem fogod erzekelni. :)
  • Blum
    ok
  • Toto652
    Az összes lehetséges kombinációt kipróbáltam... 3-ból nem nehéz :P
    Különben hogyan tudom megkülönböztetni a 2.0-es 3.0-ast?