64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
yossarianHUN #61409 Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék a szakértőktől. Az utóbbi időben abnormálisan sok RAM-ot (2 GB) fogyaszt a gép alapjáraton, úgy, hogy mindössze a Chrome fut. Nézegettem feladatkezelőben a folyamatokat, de nem találok sem ismeretlen nevűt/gyanúsat, sem olyat, ami sok memóriát zabálna, a 2 GB viszont így-is úgy-is le van foglalva. Mi miatt lehet ez? Teljes verziós Avast és Malwarebytes van a gépen, viszonylag rendszeresen szoktam szkenneléseket futtatni, de úgy látszik nem oldotta meg a dolgot.
A konfig:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Asus P5K Premium alaplap
Intel Core 2 Duo E8400 proci
4 GB 1066MhZ DDR2 RAM
Asus GTX260 896MB grafkártya
-
gforce9 #61408 TomStorm, hdd-t másik gépen meg kéne nézni. Én azzal kezdeném. A bios azért nem jön be, illetve bejönne az, csak várni kéne pár percet, mert vár arra, hogy minden lehetséges booteszköz visszaszóljon hogy "oké, itt vagyok" nyilván a hdd ezt nem teszi meg és a bios erre vár. Egy idő után timeout van és mindenképp bejön a bios. Hacsaknem annyira szar a hdd hogy szétfagy tőle a lap.
badamkaaa: friss a driver hozzá, mármint a vga-hoz? És hol próbálod állítani? A windowsban vagy az nvidia vezérlőpultban? Az utóbbiban általában van lehetőség arra, hogy olyan felbontást is beállíts, amit a windowsból nem tudsz. Ott keresgélj. -
badamkaaa #61407 Továbbra is fennáll a problémám, pls help :)
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy vettem egy 21:9 monitort (LG 29EA73), de a felbontást nem tudom magasabbra állítani FullHD-nál. Amatőrként a régi Windowsra gyanakszom, hardver probléma nem valószínű, hogy fennáll. Remélem tudtok nekem segíteni. Üdv! -
TomStorm #61406 Üdv.
Bemásolom ide mert másik topikba kezdtem írni de ott nem foglalkoznak ilyennel:
"Hát akadt egy kis gondom.Csak HDD nélkül boot-ol a notebook.Ha kiveszem HDD-t akkor bejön a Bios de ha bennthagyom akkor még a Bios-ba se jutok be.
Elötte telepítette W8-at de mikor 100%-ra ért akkor ugye újraindult és azóta van a probléma.Tehát félig rajta van Win8.
HDD nélkül megkezdődik a windows telepítés,simán eljutok a particiós részig ahol ugye üres mert nincs bennt HDD.
Viszont ha visszateszem HDD-t akkor a Bios se jön be csak az a képernyő ahol kiír mindent,hogy jó és ott megáll nincs tovább."
Hibás HDD vagy más a gond? -
gforce9 #61405 http://line6.com/support/topic/133-audio-in-windows-8-randomly-stops-working-with-ux2/
szerintem ez eséllyel lehet megoldás -
mrrichi77 #61404 Sziasztok nekem olyan kérdésem lenne hogy a barátnőmnek a laptopján van mikor elmegy a hang és csak újraindításnál jön vissza de van mikor még akkor sem.
Windows 8 van rajta samsung laptop
Van valakinek sejtése hogy mi lehet a probléma?
előre is köszönöm! -
#61403 Másik topikban megválaszolták.
Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2014.08.15. 23:00:31 -
#61402 Valaki segítsen nagyon gyorsan. Újra tettem a VGA driver, azt ami eddig is fent volt (14.4 , legújabb nem béta AMD driver) Display Driver unsitallerrel teljesen töröltem az előtte. Fel telepítése után pedig centis baszott csík van MIND a 4 oldalon pedig a felbontás (1920 x 1080 , 1080p) és a frekvencia (60Hz) is jól van beállítva, még a monitor menüjében is ezek az értékek vannak. Mi a franc ez akkor? HELP -
badamkaaa #61401 Újra lett azóta indítva, továbbra sem tudom magasabb felbontásra tenni. VGA: AMD Radeon HD 7660G + 7670M Dual Graphics
Lehet ez probléma? -
#61400 Rendesen felismerte a rendszer(újra indítottad első "rádugás" óta?)? VGA milyen? Támogatja a felbontást(gondolom csak-csak)? etc.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.08.15. 13:09:06 -
badamkaaa #61399 Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy vettem egy 21:9 monitort (LG 29EA73), de a felbontást nem tudom magasabbra állítani FullHD-nál. Amatőrként a régi Windowsra gyanakszom, hardver probléma nem valószínű, hogy fennáll. Remélem tudtok nekem segíteni. Üdv! -
#61397 Sziasztok. Egy kérdéssel fordulnék hozzátok... Játék elindítása után kiírja, hogy valami nem stimmel a videókártyámmal, régen futott rajta a játék, most nem. Megnéztem a típusát a videókártyámnak, ezt írta ki: intel sandy bridge-MB integrated graphics controller MB-GT1. Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, segítséget kérnék, hogy drivert hol lehetne hozzá letölteni, nem találtam túl jó megoldást a gugliban. Egyébként egy egyszerű Packardbell laptopom van. Előre is köszönöm! -
#61396 "eddig" -
Fantasy18 #61395 fingom nincs milyen vinyó van benne azért most nem bontom meg a gépet.. nem hiszem hogy ssd hiánya van... eddig minden jó volt... -
TomStorm #61394 Üdv.
Notebook-hoz memoriát akarok venni.Nem tudom mi szabad eltérjen?CPUZ-t nézem éppen onnan minek kell stimmelnie?Annyi elég ami a "memory" fülön van,hogy DDR3+dram frequency vagy mindennek kell stimmeljen az "SPD" fülön lévőknek is mint pl Max bandwidth. -
#61393 Vinyó? Ehhez a géphez? Max filmeknek... nyomás SSD-t venni és máris meg fog oldódni a gondod. Remélem pont WD Green-ed van... az jó. (Kitámasztani vele a billegő asztalt.) -
#61392 laptop-ba lehet-e egyáltalán és vajon van-e értelme cserélgetni az alkatrészeket erősebbre ? :D
elméletileg a 2GHz-es procim helyére mehetne 3GHz-es mert volt gyárilag belőle olyan is, a 2 giga ram helyett 4 vagy akár 8 is :D
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.08.10. 12:52:10 -
Fantasy18 #61391 sziasztok!
van egy kis problémám ami 2 napja kezdődött! még pedig az ha a gépet hagyom 3 percig nyugton nem mozdítom az egeret mert esetleg filmet nézek akkor elkezd be szaggatni addig szaggat amíg meg nem mozditom az egeret vagy valamelyik billentyűt le nem nyomom utána megint tökéletes kb 3 percig aztán megint szaggat... olyankor megint meg kell mozdítanom az egeret és megint jó. ugyan ez van ha pl autószimulátorral játszom.. kormánnyal.. 3 percenként be lassul és le esik kb 2fps re a játék... kormányt mozgatom akkor nem jó csak ha az egeret vagy billt lenyomok akkor jó... nagyon idegesítő...
Gépem:
I7 3770 3.40ghz
Nvidia 660GTX 2gb
Fatality z77 performance alaplap
16gb DDR3 ram
1 terra vinyó
nincs húzva semmi kb a gép 3-4 hónapos -
Blum #61390 EZ alapjan menne a 400-as is. -
#61389 köszönöm :)
400mhz-s ram is jó lenne bele szerinted? kezelné?
Utoljára szerkesztette: Endiman, 2014.08.09. 18:26:28 -
#61388 2048MB max/2 foglalat=2*1024MB
Logika alapján elfogad 2db 1024mb PC2700 333Mhz DDR SDRAM SO DIMM 200-pin -es RAM-ot. -
#61387 Sziasztok! Külön topicot nem akartam nyitni, ezért kérdezek itt. Vettem egy használt Amilo L 7300-as laptopot, de nem tudom meddig támogat ramokat. Lehet venni bele két 1-1 gigásat vagy csak 1-1 512-eset? Köszi -
#61386 OK, megoldottam :D -
#61385 Kellene egy kis segítség. Van egy Asus Xonar DG hangkártyám és a ház elülső audió kimenetét rákötöttem a hangkártyára. Ami ez után történt az meglepett. A mikorfon működik, de a külső hangszóró csak akkor, ha a fejhallgatót teljesen bedugom az elülső bemenetbe. Viszont ha csak félig, akkor a fülesben jön a hang. Ez valami kontakt hiba lehet? -
#61384 Helló!
Ez egy automatikusan induló alkalmazás próbáld a következőket:
Nézd meg a start>minden program>indítópult-on szerepel-e
Ha nem:
win+r kombinációr írd be regedit
ctrl+f kombináció írd be hogy "run" jelöld be hogy "kulcs"ok közt keresse,ezen belül "teljes szóval megegyezés". Két kulcsa lesz ha egyik érték oszlopban(!) sem szerepel akkor, F3-al a következő run kulcsot keresi meg és ugyanúgy nézd át az érték oszlopot. Amennyiben meglesz akkor kijelölöd a "név" oszlopánál és delete gomb aztán igen-re kattintasz a megerősítéshez.A fájlt megkeresed és törlöd a shift+delete gombbal(ezzel még a lomtárban se találod meg).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2014.08.08. 12:33:54 -
#61383 Elvileg vírus.
Amúgy tegyél fel neki egy Win7-et. -
pike011 #61382 Hello!
Kellene egy kis segítség és tanács. Anyukám régi xp-s gépe a napokban megkattant és minden rendszer bekapcsolásnál ezt a hibaüzenetet hozza ki és nem tudunk vele mit kezdeni. Nézegettem már neten mi lehet, de nem találtam megoldást. Mert ugyan sok ilyen jellegű probléma volt de nem kifejezetten a patch_ff.exe fájllal. Valakinek valami ötlet, tipp, tanács?
Előre is köszönöm!
http://kep.psharing.com/806389.jpg -
NMYx #61381 Köszi a választ!
Próbáltam de állandóan 691-es hibát kapok akkor. A router ugyanazt a felhasználónév/jelszó párost használja és azzal tudok kapcsolódni. Közben a routeren frissítettem a firmware-t, azóta szakadás nincs, de lag és 400-800 as ping-ek akadnak. Lehet a router a hibás? -
#61380 Szerintem reboot után visszaáll....így a helyedben a msconfig-al körülnéznék az automatikusan induló listában. -
#61379 Nem open, hanem ONLY a neve, elírtam.
Sikerült a firefox alaphelyzetbe állításával megoldani a gondot. -
#61378 MalwareBytes Anti-Malware vagy Combofix fel és utána elintézi magának. -
#61377 Sziasztok!
Elkelne némi segítség, igaz, szoftveres gondom van.
Sógornőm gépén megjelent egy open search nevü progi. Új ablaknál ezt nyitja meg, nem a google-t. Eltávolíthatatlan a cucc. (Firefoxot használ) Nem jelenik meg egyetlen helyen sem. Sem az add-ons-ok közt, sem a telepített programok közt, Ha F4-el előhozom a választható keresőmotorokat, ott sincs a listában. Már átnéztem a programfájlokat, ott sem találtam meg. Mi lehet a megoldás? -
#61376 Szevasz!
A böngéző hangerejéhez se ártana hozzányúlnod. -
#61375 Semmi. Ez normális. -
Susarc #61374 Urak! mi nincs jól beállítva a hangkártyámmal /Asus Xonar DG/,hogy bár 100% on a csúszka ,de mint látjátok a zöld kis muatatóból kb 25-30% a tényleges hangteljesítmény.....mi lehet a baj? Roccat Kave 5.1 fejessel megy
-
#61373 Hali!
Nézd meg a router kikerülésével a kapcsolatot. -
#61372 Sziasztok!
Egy géppel a következő volna a probléma.
Adott pár játék amivel szeretnének játszani egy laptopon. Lenovo g580:i3, 6gb ddr3, nvidia 635m
Win 7 64bit.
Nvidia driver legújabbra frissítve.
Battlefild3, 35-50 fps közt megy, low beállítások mellett. minden tökéletes is volna, kivéve, hogy kb 5 mp-ként leugrik az fps 18 ill 20 fps körüli értékre. Ez kb 1 mp-ig van így, aztán újból fut 50 fps-el.
Dirt3 nál ugyan ez a helyzet.
Dayz esetében szintén.
Tehát a lényeg, hogy hoz egy bozonyos fps számot minden játék de időközönként leugrik több mint a felére.
Ez akkor is jeletnkezik ha pl mozdulatlanul állsz egy játékban.
Előre is köszönöm a segítségeket! -
NMYx #61371 Sziasztok!
Digi 200/80 előfizetésem van, egy Tp-link WR841N routerrel. Pár napja elkezdett megszakadozni a vezetékes net kapcsolatom. A telefonon Wifi van, de az asztali gépem(Win 7 64 ultimate) ami vezetékesen van a routerhez kötve, az van hogy percenként megszakad. Ilyenkor nyomok neki egy Windows-os hálózati hibaelhárítást aminek a végén nem tudja (?) azonosítani a hibát, ellenben a kapcsolat helyreáll. Gondoltam rá hogy esetleg a router az ami haldoklik vagy az alaplapi hálókártya. Mostanra odáig fajult ez a szakadozás, hogy percenként elszáll az internet.
Tudna esetleg rá valaki megoldást? Minden tanácsot szívesen fogadok.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
Blum #61370 Ha szar az elem akkor mar mindenkepp cserelni kell. Par szaz HUF-os tetel.
Ha kiveszed az elemet 1-2 percre akkor tutira visszaall default ertekekre a BIOS is de ha nem akarsz ezzel szarakodni akkor tuti, hogy van olyan jumper beallitas ami ezt megoldja...csak kicsit elegansabban :) -
#61368 CMOS resettel tűnik el az OC, vagy ha sokáig nincs benne elem.