!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tehát ezek a tesztek nemszámítanak,hogy nemtalált problémát,mert van benne más ami nemmûködik jól terhelés alatt. Gondolom tápegyseg,vagy ilyesmi jól értem?

A lepényhal elöször, a reményhal meg utoljára.

fery02
Memtest86-ot is kipróbáltad?
Amúgy mindegy is, igaza an oliwwer-nek, elégnek kell lennie olyan indoknak, hogy nem bírja a terhelést. 😊

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Megírom ígérem. =)

oliwwer
Majd írd meg, érdekel.
Én sem értem,miért nem mûködik rendesen,én is visszavinném legszívesebben,csak az a probléma,hogy neten rendeltük egy oldalról és a bolt elég messze van.Már írtunk nekik,hogy gond van a géppel,még nemérkezett válasz,gondolom hétvége van és ezért,mindenesetre kíváncsi vagyok mit válaszolnak. Nemtudom mi lesz ennek a vége =).

Nem talált problémát a teszt alatt. Ez most mit jelent? Esetleg valami mással lehet a gond? Le kéne tesztelni mást is?

Laky
Okes, koszonom.

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

oliwwer
Ezt a "Milyen gépet vegyek MOST" topikban kérdezd meg, ott rögtön válaszolnak. Én ehhez sajnos nem értek.
Laky
Szep estet!

Meglepnem magam egy uj geppel, ezert szeretnek feltenni nehany hulye kerdest:

Az alabbi szerszamosladan minden klappolna, ha a rendeles megerkezte utan elinditanam? Nem lenne kompatibilitasi problemaja?

ASROCK 880GM-LE FX
AMD FX-4130 3.80GHz AM3+ BOX
2 db Kingmax 4GB DDR3 1333MHz
Gigabyte GTX650 2GB DDR5
WD 1TB 7200rpm
és egy Approx 500PS

Erdemes lenne hangakartyat is venni, ha nincs komoly hangcuccom es lefekvos filmezesek miatt csak egy hdvt-re dugnam ra?

Elore is koszonom a segitseget 😊

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

oliwwer
Egyébként szerintem az sem normális dolog, hogy egy vadonatúj gép nem tud játékokat vinni. Én hogy õszinte legyek már ezzel visszavinném a gépet, mivel terhelés alatt nem mûködik megfelelõen. Jobbak az esélyeid, ha a gépet már úgy vetted a boltból, hogy rajta volt az OP rendszer, és a játék is eredeti ami rajta van, mert akkor tényleg rajtad kívülálló ok miatt van gond. De minél több "bizonyítékkal" menj, így a memtest is menjen. Nem tudom Szlovákiában mennyire segítõkészek a boltosok... de ha egyértelmû hiba van, akkor javítják.
fery02
Õszintén szólva nem vagyok annyira jártas az ilyesféle programokban.

Most rákeresve tapasztalom én is, hogy beépítve a Windows-ban is van ilyen teszt program, errõl itt olvashatsz például (igaz ez Win7-es, de szerintem nem lehet nagy különbség 8-on sem).
Kezdésnek szerintem futtasd le ezt a Windows-os memória tesztert.

Aztán, ha az nem mutat hibát, következhet az elismert, régebb óta használt Memtest86.

Ez a Memtest86 program régebben úgy mûködött, hogy kiírtuk boot-olható formába CD-re, majd arról bootolva futtatuk le a gépen (lehet most már Windows alól is futtatható, nem ismerem róla a híreket).

És igen, ahogy mondod, ezekkel már nyugodtan lehet menni a céghez panaszkodni.

Hogyan tudok memória tesztet futtatni,megköszönném ha elmagyaráznád,valamit konyítok ezekhez a dolgokhoz,de ilyesmi teszteket még nemcsináltam. Egyebként nagyon köszönöm,hogy segítetek,mert egy két topicból már elhajtottak,nem volt türelmük,vagy netom,de örülök,hogy találtam pár normális segítõkész emberkét. Neked is köszi oliwwer. Tehát ha a teszt mutat hibát akkor már nemkereshet a cég semmi kifogást,jól értem?

fery02
Próbálj meg lefuttatni a gépen valami memóriatesztet például!
Ha hibázik, már mehet is garanciába azzal az indokkal ugye, hogy memóriahibás.

Szervízben ránéznének a gépre az tuti, hozzáértéstõl függõen akár hozzá is tudnának nyúlni igen.

Értem,megpróbáljuk megreklamálni,bár itt nálunk nemtudom mennyire fog ez sikerülni(Szlovákia),mivel semmi biztosat nem tudunk és nemtudom megindokolni a cégnek hogy mi is pontosan a hibája, nemfognak csinálni semmit,mert ha egy olyan üzenet küldök nekik,hogy nemmennek a játékok a notebookon amit vettünk,lehet kinevetnek,na de próba cseresznye. Ha pedig még sem jönne össze esetleg egy szervízbe elvinném ott biztos megtudják állapítani a hibát és cserélnek benne valamit esetleg?(Bocsi a hülye kérdesekért,de már pánikolok)

oliwwer
Igen, w7-et én is csak abban az esetben tanácsoltam, ha xp van fent.
fery02
Ha mindenhez a hozzávaló, netrõl leszedett legfrissebb stabil (nem beta) driver-t telepítettél, akkor szerintem igencsak valami gyári hibás laptopot fogtál ki (talán memória hibás), innentõl azt tanácsolom ne próbálkozz vele, garanciás ügy lesz ez.

Windows-ból nem szükséges oda 7-es, a 8-assal is gond nélkül el kell, hogy boldoguljon egy olyan gép (fõleg, hogy a gyártó is Win 8-at ajánl hozzá).

Igen ez egy teljesen uj HP Probook 455. Windows 8,van rajta,bar azota,mart frissitett 8.1-re.

oliwwer
Hát nem tudom hogy újonnan vetted-e a laptopot, de ha igen, akkor nagy valószínûséggel azt mondom, hogy arra már csak win7 driver van (feltéve hogy xp-d van most fent). Mindenképpen tanácsolnám a win7 telepítését.
Per pill ez a driver van fent 13.251.0.0 nemtudom van e frissebb,amit pedig a Windiwson belul probálok,hogy magátol keressen frissitest mindig azt irja hogy napra kesz.

Internetrol telepitettem a drivereket,nagyon sok felet kiprobaltam mar,es csak annyi változas tortent,hogy kicsit tovabb birta a jatek,illetve volt meg,hogy DirectX hibaval dobott ki. Nemtudom mit lehetne még tenni. Esetleg ha Win 7 et rakok fel nemoldodna meg? A hardver hiba amit emlitesz,mit takarhat? Mivel lehet gond? Erdemes lenne megreklamalni?

oliwwer
In your 'Start' menu click on 'Run' and type in services.msc
You'll see a long list called Services (Local), click on the name parameter to have them sorted alphabetically.
Find the one called VAIO Event Service. Double click this and ensure that for Startup Type it says 'automatic', if it does not, change it to 'automatic' and click 'apply'.
Then be sure below that, that the Service Status says 'Started'.

This should help, I had the same problem where I could not use my Fn key to adjust volume or brightness and this solution worked for me.

Ezt találtam rá, nem tudom mennyire tudsz angolul.

Start menüben katt a futtatásra - "services.msc" -beír, enter. Elõjön egy lista, keresd ki hogy "VAIO Event Service", - dupla klikk rá, és bizonyosodj meg, hogy a "Startup Type" automatikusra van állítva. Aztán alkalmaz gombot nyomsz. Meg nézd meg hogy a "Service Status" (szolgáltatás állapot - vagy valami hasonló) el van indítva.

Ez kell neked:
bboyatty
Helló. Van nekem egy Sony Vaio VPCEH1M1E laptopom, mikor vettem nem kaptam hozzá driver-es dvd-t és úgy töltöttem hozzá a Sony hivatalos oldaláról, na most az lenne a problémám, hogy a gyorsbillentyûk nem mûködnek, hiába nyomom az FN-t nem csinál semmit és a legjobban a hang szabályozás zavar. Esetleg tudtok valami tanácsot adni? Köszi!

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

Vadnokedli
Nem kell formázni, ha volt biztonsági mentésed akkor talán vissza tudja állítani. Illetve van ilyen bizonyos visszaállító szolgáltatás (Nem akarok hülyeséget mondani de azt hiszem 1GB-nként 5 ezer forint kb a visszaállítás)

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Krisztiam
sziasztok
külsõ winchesteren megsérültek a fájljaim van olyan program ami ki tudja ezt javítani? vagy le kell formázni az egészet? köszi a választ

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

kastil
ja annyit hozzátennék, flickering csak akkor van, ha mozog a kép, sebesség szinte mindegy

kastil
Sziasztok!

Nem sok tapasztalatom van LCD tévék terén, ezért csak egy gyors kérdésem lenne, bizonyos filmeknél (pl hobbit) szakáll, haj, ruha valamint növényzeten észreveszem a "flickeringet", ez normális? a készülék csak 60hz, ha shardpnesst leveszem, akkor szinte teljesen megszûnik.

valamint lenne még1, ha oldalról nézem a kijelzõt, középtájt van egy alaktalan világos volt, ami minél világosabb a kép, annál jobban látszik, szembõl semmi. visszavigyem vele, vagy ez "normális"?

oliwwer
Simán elképzelhetõ. Csekkold
Tibi7
Keyloggerrel ráéztem és nincs bill beragadva. Viszont a weboldalak közt folyton kiír egy hugotube nevû oldalt. A böngészõm nem nyit meg semmit, de a keylogger szerint történik valami. Vírus lenne?
Tibi7
Bill driver egyféle van, beragadást ellenõrzöm majd, de most épp jó kedve van, és nem szórakozik 😊
keress másik oprendszert és ne használd a "fost"!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

cody1994
Üdv! olyan gondom lenne hogy zenét hallgatok és random el kezd akadni és ezt nem tudom mire vélni és ez böngészõbe is meg van amikor a youtube-rol megy valami és a másik ha maxon megy halogattok valamit egy ideig és meg állítom zenét és menne a következõ akkor a hang el megy nyaralni és csak akkor jön vissza ha gép resit csinálok kezdek ideges lenni a winfost 2napja raktam újra hangkártya realtek hd audio beépített és razer surround ezt használom EQ-nek. Elõre is köszi ha valaki tud-rá valami megoldást!

Animefox
Thanks!

fery02

oliwwer
Nézd meg nincs-e valamelyik billentyû beragadva.

Bill driver ha van frissítés? ilyen ötleteim vannak.
Tibi7
Sziasztok!
Nagyon idegesítõ problémám van. Szövegírás közben, gondol egyet a gép, és elveszi a kurzort, és nem ír tovább. Újra a szövegmezõbe kell kattintanom, hogy írjon tovább. És ezt rendszeres, kb 5 másodperces idõközönként. Film nézés közben, teljes képernyõrõl, egyszercsak feldobja a tálcát. Rohadt idegesítõ. Mi okozza ezt?
Animefox
Boldog karácsonyt! Valaki nem tudja hogy kell kikapcsolni a jelszós bejelentkezést win 8.1-nél? Gépházban sehol se találom... És persze ez akkor van amikor windows fiókos profillal vagyok bejelentkezve..

Krisztiam
sziasztok olyan problémám lenne, hogy adott egy router meg ilyen vezeték nélküli internet és azt szeretném, hogy a fõgépre rákötöm a routert és a laptop-on is legyen internet odáig sikerült, hogy a gépen van net, de a laptopon azt írja, hogy Korlátozott a kapcsolat és akármit csinálok nem jó.. valaki tudna segíteni?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

fery02
Kékhalál általában friss telepítés esetén valami inkompatibilis driver miatt lehetséges.
Nem tudom hogyan telepítetted a drivereket. Ha lemezrõl, akkor internetrõl töltsél inkább frissebbeket mindenhez (feltéve ugye ha vannak ott frissebbek)!

Bár írásodból az jön le, hogy csak játékokkal van gond. Ez viszont lehet hardver hiba is, ami garanciás ügy lesz szerintem, ha a javasolt megoldásaim nem vállnak be.

oliwwer
vga driver frissítés? szerintem valami ilyesmi gond lesz
nearo
jack hosszabbító?

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Vásároltam egy HP notebookot,jatékokat telepítettem rá és ezzel a hibakóddal 0xa00001 kékhalálozik. Windows 8 van a gépben és AMD Radeon HD 7420G kari. Segítsetek légyszi ha tudtok,mit csináljak,hogy jól fussanak a játékok? Elõre is köszi.

SirAlo
Nem lehet mert igy be van melyedve a hatlapnal es nem lehet a hatlaptol oldalra forgatni, ide akkor valami vekonyabb adapter kell😊

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

oliwwer
A régi realtek-es alaplapi hangkártyámmal nekem is meglehetett ezt csinálni.

A problémára: ha egyszerûen függõleges irányba fordítod a jack elosztót? (nem akarlak hülyének nézni).
SirAlo
Amugy azert kellene felcserelni mert van egy bemenetem a hangkartyaba es a hangszorok amiknel ilyen atalakitot hasznalok: KEP es ebbol nem fer el ketto egymas melett a hangkartyaba mert a lyukak tul kozel vannak egymashoz, most ugy van megoldva hogy a bemenetet elore dugtam a gephaz elso csatlakozojaba

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

SirAlo
http://hu.gigabyte.com/products/mb/specs/ga-ep43-ds3l_10.html Ilyen alaplap volt Realtek ALC888 hangkartyaval , ha bedugtam egy fulest pl. felugrott az a kis Realtekes ablak es be tudtam pipalni hogy ez mi legyen: elso hangszorok kimenete hatso, vonalszintu bemenet stb...

En se hallottam meg ilyet,hogy egyik kimenetet fellehet cserelni a masikkal. Valoszinuleg az az elozo alaplapod sajatossaga volt.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Hmmm, nem tudom, hogy a kimenetet a bemenettel hogy tudod felcserélni <#wow1>.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

SirAlo
Ezt tudom, hogy meik szin minek a kimenete, de a driverbe nem lehet felcserelni oket? A Regi alaplapomnal fel lehetett

semmi sikerült megoldani!😊

Sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy jelenleg a Laptopomat összekötöttem a TV-mel(HDMI kábellel) minden szép minden jó de hogy tudom azt beállítani hogy a Hang a TV-n keresztül és ne alaptopból jöjjön??
Elõre is kösi aválaszokat