64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Vadnokedli
    a Dévai utcába viszed, ott a garanciáztatás. (vagy most már máshol van?)

1:1-ben nem cserélik ki. A garanciáztatás naptári napban 15 nap, tehát ha hétfőn leadod. 15-16.-án már mehetsz érte.Majd azzal fognak jönni (mint minden gariztató) hogy túlterheltek ezért csúszhat.

Amúgy
  • Molnibalage
    Akkor ez szopás, vehetek egy IJ kártyát...
  • Gundark 1 1
    Sehol nem fogják neked egy az egyben cserélni, csak ha éppen most vetted és még nem járt le a 3 nap.
    Bevizsgálják, aztán megmondják mi a helyzet. Ha jól emlékszem 30 nap a határidő. De az én vállalati cuccaimat sokkal hamarabb visszakaptam. (illetve az újakat helyette :)
  • Molnibalage
    Ott vettem. Majd elkezdek velük levelezni. Ha 1:1-ben cserélik, akkor mehet a dolog.
  • milk4
    Vidd be a 13. kerületi ipon-hoz.
  • gforce9
    Vidéki vagyok webről nem szoktam rendelni, így nincs tapasztalatom az IPON garügyintézésével, de biztos jön valaki ide akinek volt már ilyen ügye. Kiderül érdemes e megpróbálni.
  • Molnibalage
    IPON-nál vettem.
  • gforce9
    Hát a vga hőmérő a gpu-t méri elsősorban. Ha valami egyéb nem bírja a meleget, akkor azt csak saccolni lehet. Ha nálam vetted volna kapnál addig cserekártyát a gar lefolyásának idejére ez nálam alap :) Ha pedig másik gépben is ugyanezt produkálja, akkor nem kérdéses, hogy garos e. Természetesen igen. Mondjuk az más kérdés, hogy sajnos sok a "cigánykodó" bolt... :S A bevétel az nagyon kell, de ha garizni kell az büdös sok helyen. :S
  • Molnibalage
    Köszi a kiegészítést, de a lényegen nem változtat. A VGA hőmérő 60 fokot mutat és elszáll a francba... Ha érvényes még rá a gari akkor erre kicserélné bárki? Kétlem. Még, ha ki is cseréli, akkor is mit csinálok, míg a csere és bevizsgálás megy? A hazai viszonyokat ismerve 1-2 hónap. Addig vegyek egy új VGA-t...?

Fasza...
  • gforce9
    Valószínűleg nem a GPU száll el. Annak teljesen jó az 50-60 fok de még több is lazán (hacsak nem hibás eleve). Azért nem pörög a venti mert minek pörögne, a GPU-nak ez még simán üzemi hőmérséklet. Ezzel ellentétben a vram-ok már nem ennyire hőtűrőek. Ha elkezdett felválni esetleg a nyákról egyik-másik, akkor kis hőterhelésre dobhat ilyen hibát. Holott ugye a 60 fok még bőven beleférne a GPUnak. Szóval vagy fizikailag hibás a kártya, vagy a ramok hűtését nem ártana megnézni rajta. Én inkább az előbbire tippelek sajnos, persze így látatlanban nem lehet biztosra mondani.
  • Molnibalage
    Lehet, hogy ez az elv, csak nem igaz... 60 foknál hirtelen elsötétedik a képernyő, berregő hang, aztán csá. Még a reset sem megy, a power gombbal kell lelőni.

Soha nem találkoztam semmilyen számítógépemnél olyat, hogy már 75-80 foknál ne lett volna gond. A CPU75-80 foknál csinált nekem ilyet régen elégtelen hűtésnél, a VGA meg 65 fok előtt elszáll, mint a győzelmi zászló.
  • Vadnokedli
    Elvileg 90 fokig oké.
  • Molnibalage
    Van egy kis gond a VGA-mal. (ATI) Van néhány olyan játék, ami úgy meghajtja, hogy az AMD Overdrive használata nélkül is 58-60 fokos hőmérsékletnél a rendszer szimplán kifagy a túl meleg VGA miatt. A ház oldala rajta sincs a gépen, 20 fokos a szoba, de olyan hülye szar a driver (?), hogy 30-35% fölé nem is pörgeti fel a ventilátort. A VGA hűtője tiszta, ahogy a ház is, rendszeresen tisztítom.

Egyes játékoknál csak azt tudom csinálni, hogy az Overdrivot bekapcsolom és lejebb (!) húzom a defaultnál az órajel értékeket és a kézi ventilátor vezérléssel 45-50% venti fordulatszámot állítok be.

Ez normális? Hogyan lehetne megoldani azt, hogy valóban akkor pörögjön fel a venti amikor kell...? Egyáltalán hogy a rákba melegedhet túl a VGA, amikor elvileg zárt házban meleg szobában sem szabadna ilyet csinálni. Tényleg ennyire béna emberek tervezik ezeket a hűtéseket és a vezérlést..?
  • milk4
    Mindent lehet. Google-ba beírod, hogy "xyz ubuntu alternative".

Amúgy, inkább rakj fel egy windows-t ha már ilyet kérdezel.
  • Lacee86
    Itt segítenek a szakik. link
  • mrrichi77
    Sziasztok!
    Ma vettem egy Dell laptopot linux ubuntu oprendszerrel és olyan kérdésem lenne hogy tudok e rá ugyanúgy progikat telepíteni mint a windows-ra Pl: total commander rar kicsomagoló stb... és ugye vírusírtó is kellene valami jó! :)
    Köszi előre is a segítségeteket!
  • gforce9
    Másik gépen leteszteled, ha ott is produkálja, akkor meg kell nézetni a monitort. Gyanítom az lesz a ludas nem a gép.
  • Szabi #61432
    nekem gépindítás után fél percig megtükrözi a képet majd visszaáll normálisra, majd megint megtükrözi.. :D
  • lac coo
    Mi a tökömért csinálja azt a monitorom, hogy bekapcsolásnál, vagy sok állás után ha lekapcsol nem akar elindulni , milliószor ki-be kell kapcsolnom a monitort mire bejön a kép...az mi lehet ? :) Nem igen van kedvem új monitort venni :))
  • Kaknub12
    végül win újratelepítésével megoldottam a problémát,köszönöm a segítséget
  • gforce9
    Jaaa értem már :) SATA csatis noteboookba nyilván az ATA nem fog belemenni. Egy régi notebookban lehetne tesztelni vagy esetleg átalakítóval egy asztaliban. Bár az átalakító áráért már majdnem kapsz egy kis használt hdd-t. Amúgy az a csatlakozó nem különleges :) Egyszerűen csak annyi, hogy régi típusú, régebben mind ilyen volt a sata szabvány előtt. Nem, hinném, hogy alaplapi gond lenne. Mondjuk egy koros laptopnál azt már nem is éri meg megcsinálni.
  • TomStorm
    Sima ATA/IDE link a HDD amibe belemegy foglalat az meg olyan amit linkeltél.DELL laptomon meg Sata van felső foglalatos,sehogy nem lehet rátenni még átalakítóval sem.
    De már rendeltem egy használt IDE HDD-t(3e.ft nem összeg) amivel ki fogom próbálni.Aztán ha azzal se jó akkor alaplap(vezérlő) gond van ami szerviz lesz vagy kuka:)
  • gforce9
    Különleges ide csatis? Nem tiszta, mi a notebook pontos típusa? Olyan van, hogy az ide csatira rámegy egy átalakító, ami nem hasonlít a normál csatlakozóra, de azt le lehet szedni. Nem találkoztam még másfajtával, pedig taposom már jóideje gépeket. Az a fura csatlakozó nem jön le a hdd-ről? Alatta kéne legyen a normál csatlakozó. Onnantól belemegy bármilyen 2.5 ides-s keretbe.

http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/106846977/IDE_Laptop_Adapters_FOXCONN_2_5_Connectors.jpg

Ilyesformát gondolok.
  • Kaknub12
    nem történt változás, vírust nem talált a gép... más ötlete valakinek?
  • Inquisitor
    Friss a VGA driver? Engedélyezve van a beállításoknál, hogy a monitorból kiolvasott értékek alapján dobja fel a felbontás és frissítés kombinációkat? Ja és főleg milyen csatlakozón használod, mert pl. analóg VGA szvsz nem tud 2048-nál többet, meg a HDMI bizonyos verzió 1920x1080-nál nagyobbat.
  • Inquisitor
    Hát esetleg tűzfal/vírusirtó probléma nem lehet? Nálam volt olyan, hogy megzizzent a tűzfal/Sandbox rész és betette a böngészőt sandboxba, meg letiltott egy csomó exe fájlt ... Meg persze van olyan néha, hogy az MS saját telepítője (amit sok program is használ) megzizzen és generál soha fel nem telepedő program szindrómákat.
  • TomStorm
    Oké köszi.Még nem tudom szerviz legyen vagy bepróbálkozzak egy másik HDD beszerzésével,próbálni másik gépen sajnos nem tudom mert ez különleges IDE csatis.A másik Notebook-ba se megy bele,semmibe.
  • Kaknub12
    Köszi, megpróbálom :)
  • gergely1991
    Vírusgyanús a dolog, "Kaspersky Rescue Disk" futtatása ajánlott.
    Indok:Vírusok általában szeretnek dolgokat akadályozni.Kommunikál a kiszolgálóval és levesz a sáv szélességből így lassan töltögetnek a dolgok(akadozások).
  • Kaknub12
    bármilyen programot telepítek megakad a telepíésnél, újrapróbálom, szintén... oldalakat néha hiányosan tölt be, videókat nem mindig... ötlet, hogy miért van mindez?
  • Fehercsoki
    Nem normális, nézd meg mi terheli.
  • yossarianHUN
    Hmm. Lehet hogy processzor? Az olyan 50-60% terhelésen van üresjáraton, nem tudom ez normális-e.
  • milk4
    Annak más oka van. Ha valaminek kell a memória, akkor a Windows gond nélkül csinál helyet a memórián.

Szerk: Nekem most 2.4GB/4GB. Házi szerveren/HTPC-n általában 6-7GB/8GB.
    Utoljára szerkesztette: milk4, 2014.08.19. 18:34:31
  • yossarianHUN
    Hát nem tudom. Erőforrásigényesebb játékoknál látszik a legegyértelműbben. Olyan játékok, amik egy-két hónapja még fix 40 FPS-el futottak, most jó ha eldöcögnek 25-30-on.
  • milk4
    Mondom, hogy normális. Amíg 100%-osan nem használja, addig nincs semmi gond.(Itt is vannak kivételek.) A Windows 7 nagyon jól tudja kezelni a memóriát.
    Utoljára szerkesztette: milk4, 2014.08.19. 18:30:46
  • yossarianHUN
    Nem tudom, de úgy tűnik eddig megoldották másképp, mert frissen rakott Win7 alatt a közelében nem volt az erőforrásigénye a mostanihoz. Pedig a driverek már akkor is fel voltak rakva.
  • yossarianHUN
    Mellesleg azért is meglep, mert egy-két hónapja még ennek a közelében nem volt. Az 1 gigát is csak néha-néha lépte át, nem is volt vele gondom. Mostanában viszont gyakran lassul a gép, ahogy a RAM-igényesebb programok is, ezért kezdtem figyelni a feladatkezelőt, ahol észrevettem ezt az eddig példátlan fogyasztást.
  • milk4
    Igen. Szerinted a windows és minden egyéb driver miről futna?
  • yossarianHUN
    2 giga RAM fogyasztás egy üresjáraton futó rendszernél?
  • milk4
    Az normális.