64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Molnibalage
    20-30 sec után ez ugrik be nekem a fórumban. Miért?

https://sg.hu:32141/?callback=_resp
  • gforce9
    Ezt nem tudhatom látatlanban :) A crosslink tuti működik, az egyenes meg lehet hogy működik.
  • Dodo55
    Ha nem túl régi egyik gép sem, akkor mindegy már milyen kábelt használsz.
  • TomStorm
    Na ez így jónak tünik meg is van mindenem hozzá,köszi.Meg majd W8.1 OS-el próbálkozok mind a 2 gépen hátha azzal nem kell sokat vacakolni:)
  • gforce9
    arra ügyelj, hogy a kábel crosslink legyen
  • gforce9
    http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/using-internet-connection-sharing#1TC=windows-7

így kellene mennie
  • TomStorm
    Üdv.
    Notebook fogja a wifit itthon és erről szeretném kábelen továbbküldeni Netet egy asztali PC-re.Lehetséges ez?Van még egy Router-em ha kellene az összekötéshez.
    Úgy,hogy ne kelljen semmit se vennem hozzá,hálókártyát sem
  • gforce9
    Ahogy elmondod a dolgot, drasztikus változás csak a gépen a bios frissítés volt csak. Mondjuk azt nem értem miért is kellett, ha a gép hardveresen rendben volt. Megpróbálhatnál visszatérni a régi biosra ami volt. (bár ha randomban újraindul a gép ez veszélyes muri) Mondjuk előtte egy RAM és egy HDD tesztet nyomnék, mint 2 leggyakoribb ludas.

A bluescreen üzeneteire nincs mit adni ilyenkor. Felesleges keresgélni is. Tipikusan azt jelenti, hogy a folyamatokban valami nagyon félrement. Az ilyen jellegű hiba az esetek jórészében memória írás-olvasási gondból vagy egyéb hardveres bajból ered. Ebből kifolyólag az, hogy a hibaüzenet mit tartalmaz nem releváns. Bármi állhat benne. Én arra tudok gondolni, hogy az új bios nem jól kezeli a ramokat, nem jól állította be és ezért vannak a hibák. Az eredeti modulok vannak a gépben amúgy?
  • plu604
    Csak utána. A beállításokat átnéztem, nem találtam semmi furcsát.
  • Blum
    Nincs.
    Lehet, hogy telement porral meg minden szarral...szétkell szedni és kipucolni, az segíthet.
  • Gladiator
    Hello

Van egy Acer Aspire V3 laptopom (asszem:D) es mar eleinte se volt valami hu de fasza a hangzasa, de az utobbi idoben meg szerintem meg halkabb. Most mar max hangeron is alig hallom a videokat YouTube-on. Van valami lehetoseg, hogy meg tovabb huzzam valahogy a hangerot?
  • gforce9
    A kékhalál jelentkezett telepítés és biosfrissítés előtt is vagy csak utána?
  • ricsa008
    Az új Tomb Raider megy vele de csak az egyik analog joy működik ... :(
  • Vadnokedli
    A játék támogatja?
  • ricsa008
    Sziasztok vettem a tescoba egy fapados M-Tech controllert telepítettem meg minden világit pirosan de egy játékban sem tudok vele mozogni a menüben... mi lehet a gond? ez az 1. controllerem
    Utoljára szerkesztette: ricsa008, 2014.09.07. 20:23:44
  • gergely1991
    Ha BIOS-t frissítesz újra kell beállítani az egészet(pl. az integráltat tiltani kell ha van egy külön vga kártya,stb..).
    Ha BIOS frissítést csesznéd el akkor nem lett volna hová telepíteni a win7-et.
  • plu604
    Sziasztok,

Kékhalál problémával fordulok hozzátok.
    Részletesebben: Tegnap újratelepítettem a Win 7-et. Partíciók törlése, formázása után szépen fel is települt, leszedtem a drivereket innen (emachines e732 notebookom van). A letöltések között van egy BIOS fül, onnan is leszedtem a legfrissebb (1.11) verziójú frissítést, és azzal kezdtem a driverek telepítését. El is indult a telepítés szépen, kiírta hogy nekem 1.08-as biosom van, erről frissít 1.11-re, végigment, majd normálisan újraindult a gép, és itt kezdődött a baj.
    Amikor elkezdett volna betölteni a Win 7, kezdett volna megjelenni a windows logó, egy másodpercre lefagyott, felvillant egy kékhalál-képernyő, és újraindult. Windows indítási hibajavító rögtön kapcsolt és próbálta megkeresni a problémát, kereste úgy fél óráig, amikor elegem lett és újraindítottam a gépet, ugyanez. Logo megjelenne, lefagy, kékhalál, újraindulás. Ezután beállítottam hogy CD-ről bootoljon, ismét újratelepítettem a windowst (formázás, miegymás), azóta működik.
    DE.
    Az imént amikor rá akartam guglizni egy folyamatra, beírtam a böngészősávba (chrome) a folyamat nevét, és entert ütöttem, ismét kékhalál jelentkezett, bár már nem villanásszerűen, pár másodpercig nézhettem. Újraindulás, windows indítási hibakereső. Szerencsére most megtalálta a problémát és el is tudott indulni, elindulás után "a windows helyreállt egy váratlan leállás után" ablak fogadott, a következő információkkal (ha ez valakinek mond valamit):

Probléma-aláírás:
    Problémaesemény neve: BlueScreen
    Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.48
    Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
    BCCode: a
    BCP1: 00000000
    BCP2: 00000002
    BCP3: 00000001
    BCP4: 82C788AC
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

A probléma leírását segítő fájlok:
    C:\Windows\Minidump\090714-25459-01.dmp
    C:\Windows\Temp\WER-35942-0.sysdata.xml

Az utóbbi két fájlt feltöltsem valahova, valaki bele akar/tud nézni?
    Azt hiszem a BIOS frissítésnél ronthattam el a dolgot. Mit tegyek? Egyelőre stabilnak néz ki a dolog, de nem örülnék ha random bekékhalálozna nekem.
  • gforce9
    Üdv!

http://support.microsoft.com/kb/314060

én ezt bogarásznám végig elsőkörön
  • oneal1
    sziasztok!

egyszer csak azt vettem észre, hogy eltűnt a sajátgépből a dvd olvasóm
    eszközkezelőben ezt írja :
    A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)

Ha frissítem az illesztőprogramját akkor azt írja hogy naprakész...

Ezzel együtt a daemon tools sem megy, nem tud a gép virtuális meghajtókat csinálni.

gondolom összefügg a két dolog.

Tudja valaki hogy mi lehet itt a nyűg?

Köszi!!

win 8.1
  • LeWyTy
    Hogyan tudom megállapítani hogy a tápom nem ad le elég áramot? Állítólag az a baja a gépemnek... de minden tökéletesen működik.
    (Az usb-k a hang out és input zúg mint az állat.)
  • fapipa
    Megoldódott, kössz.
  • fapipa
    Nincs hát...csak rohadtul idegesít szal mi csináljak,hogy normált mutasson ...?
  • gforce9
    Az a csík a hard disk sentinel program csíkja. Valószínűleg befagyott csak ott. Nem frissített valamiért, mert amúgy meg alatta a a zöldnek írja a lemezt. Szerintem nincs ok az aggodalomra.
  • fapipa
    Help !
    A C meghajtón 50% a szabad hely, mégis piros az ikon fölötti csík, mintha befagyott volna a 10% - nál ?
    ( próbáltam mindennel javítani , ... nem sikerül ... )
    Help
  • LeWyTy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nyugi nem fog :D
    Mellesleg csak azért írtad mert láttad mi ?D
  • Blum
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ezt a kérdést nehogy beírd a "Milyen gépet vegyek MOST?" topikba mert ha Fazer meglátja, hogy egy AsRock lap rossz akkor instant röhögésbe és ünneplésbe kezd :DDDD

Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.08.31. 12:54:08
  • LeWyTy
    A bal oldali az enyém...
  • LeWyTy
    Aha de attól még tökéletesen működik hálózatról. elég neki ha a a 4 jack van a gépbe dugva. (ez az usb-n csak áramot kap)
    A fülhallgató beállításain nem lehet javítani ha nem az a baja... azok jók voltak eddig is.. a lényeg hogy működik.
    Milyen chat?
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.08.31. 10:57:07
  • Vadnokedli
    ?? AZ USB a fejhallgatón nem arra van hogy onnan kapja az áramot. Az a beleintegrált hangkártyának van. Egyszerre 2 "sávon"(vagy hogy mondjam) hogy jöhet a hang, nem lehet hogy a "Chat" vagy ilyesmi fel van tekerve?)

Mert nekem zúg pl ha nem szól semmi a fülesben és fel van tegerve 50%-ra a chat amin nem a normális hangok szolnak.
  • LeWyTy
    Megoldottam egy használaton kívüli telefont töltővel.
  • LeWyTy
    A fülesnek semmi baja... kipróbáltam hogy az áramszedő USB-t bedugtam egy laptopba a többi dugó meg a hangkártyámban maradt. Kifogástalan a hang.
    Tehát az én gépem USBje nem jó... így mi lehet a gond?

(ipodja nincs mindenkinek... meg abba sem tudok bedugni 4 jacket és egy usb-t mivel ez 5.1es cucc)
  • milk4
    Próbáld ki a fülest egy ipodon. És csak azért mert egy füles drága, attól nem lesz jó.(lásd Beats by Dre)
    Utoljára szerkesztette: milk4, 2014.08.30. 21:26:48
  • LeWyTy
    A hangkártya új... a füles drága játék úgyhogy marad... egyébként az is új... már ki is zártam
    (És azért vettem hangkártyát mert az alaplapi FOS :D)
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.08.30. 21:12:35
  • gforce9
    Fülest, hangkártyát hamar ki tudod zárni cserével. Illetve az alaplapi bekapcsolásával. Legalább ezeket szűrd ki, könnyebb lesz a hibakeresés.
  • LeWyTy
    Egy érdekes kérdés..
    Van egy ilyen összeállításom:
    Tritton Pro+ 5.1 (Headset)->Asus Xonar DGX (Hangkártya)->Asrock FM2A75 Pro4 (Alaplap)->Thermaltake Matrix (Ház)
    Mi lehet az oka hogy zúg a füles?... alapból van zaj benne amint benyomom a gépet... engem idegesít... vagy ez ilyen?
    Erősítés miatt? Vagy valami feszültség probléma lehet? help mert megőrjít
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.08.30. 20:42:31
  • gergely1991
    Ajánlott a wine.
    Totalcmd-t itt szerintem felejtsd el.Ubuntu softverközpontban számtalan "totalcmd klónt" találhatsz.Wine-el ügyes módosítással csak a virtuális windózt fertőzheted meg.
  • Vadnokedli
    Aqua-ban igen, iPON-nál nem.
  • Lacee86
    Jó, hát ésszel kell visszaküldözgetni. :) Ha beviszed szervibe, ott is kifizettetik veled a bevizsgálást, ha kiderül, h nem garis dolog.
  • Vadnokedli
    Amennyiben meg "nem tapasztalták" a hibát, megy a számla.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.08.29. 16:15:14
  • Lacee86
    Pedig iponnál létezik a garanciafutár szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy ha futár szállította vásárláskor a termékedet, akkor garanciális javítás esetén a futár ingyen elviszi neked javíttatni, ill. vissza is hozza.