64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#61529 Köszönöm a segítséget, valóban a Ram volt a bűnős, nagyon poros volt. -
TomStorm #61528 Így van.A memóriákkal kell vacakolni ilyenkor sajnos.Van amikor többszöri újraindítást igényel ha egy RAM-al próbálkozol tehát ha kiszeded a többit és egyel próbálod azzal akár többször is újra kell indítani masinát,hogy megjöjjön a kép.
Ahogy bejön bios azonnal nyomass default-ot rajta.
Ha sehogy nem lesz kép akkor CMOS reset az alaplapon kikapcsolt állapotban.
Ha ezek nem segítenek nézünk más megoldást -
gforce9 #61527 Ez esetek nagyobb hányadában, ha nincs kép az nem videokártya gond szokott lenni. Ha régi gépekről van szó és hurcolászták őket, a ramok szoktak kimozdulni. Az alaplap indítása már a ramoknál elakad így. Próbáld kivenni a ramokat, csak 1 db modullal indítani őket, de előtte takarítsd le jól. -
#61526 Még annyi, alaplapi videokártya van bennük, raktam bele másikat, de úgy sincs kép! -
#61525 Sziasztok!
Kaptam tegnap kettő darab gépet, amibe csak egy hdd-ét kellet rakni, az a gond, hogy a monitort egyik sem indítja el. A monitor tuti jó, mert most is azt nézem.
Előre is köszi. -
#61524 gyakorlatilag ugyan az a kettő ;) -
#61523 Köszönöm szépen! :)
Erről az azonosító progiról még nem hallottam, csak az Everest home-ról. -
gforce9 #61522 Üdv!
A laptopoknál az a gond, hogy sokszor még gyári szám alapján sem tudja a gyártó, hogy épp abba a készülékbe milyen wifi kártya van. Általában többféle driver is fenn van a weblapjukon. A kártya beazonosítására kéne a vendor id vagy fel kell rakni egy aida64-et mondjuk.
innen tölthető:
http://www.aida64.hu/letoltes
elég a 30 napos próba verzió
telepíted és az eszközök - > ismeretlen eszközöknél meg lehet találni milyen kártya is van a gépben. Ha ez megvan, onnantól már általában egyszerű drivert találni hozzá (nem feltétlenül a fujitsunál)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2014.09.23. 12:22:59 -
#61521 Sziasztok! Egy régebbi laptopra újraraktam az xp-t. (Amilo L 7300-x) Hangkártya, vga drivert már sikerült találnom, viszont a lényeg számomra a wireless drivert sehol sem találok jót. A fujitsu támogatási honlapról amit a típusa alapján leszedek azt sem ismeri fel.....
Aki tud mondjon már egy megfelelő linket.
Köszönöm -
polipeti #61520 Szia. Ha a Linuxot sem tudtad beolvasni /ha lemezről akarod futtatni nem pedig telepíteni/ akkor szerintem a RAM - mal lesz gondod. Az ubuntu-t még akkor is be tudod olvastatni ha nincs benne HDD. -
n.mate92 #61519 Sziasztok. Ha nincs meg a vezeték nélküli egerem és billentyűzetem vevő egysége akkor tudok valamit kezdeni vele? Ergo, univerzális vevővel, vagy valami hasonló okossággal tudok életet lehetlni bele? Gigabyte márka.
Köszi a választ előre is!
Máté. -
#61518 Szia!
Videókártyára gyanakszom de azért próbáld egy másik megjelenítővel. -
#61517 Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy játszok és egy idő után teljesen random eltolódik a képernyő! Középre bejön egy fekete csík! Ketté osztódik a kép. Elcsúszik jobbra az egész! Ez mitől lehet? -
#61516 Ja amúgy nem tudom mikor történt pontosan, de valszeg jobban kiszárítani már nem tudja, hajszárítóval kiszárította amikor leöntötte. Szóval ez valószínűleg nyákcsere lesz. -
#61515 Köszi, továbbítom neki. -
#61514 Hozzá kell tenni ne ilyen zacskós instant főző rízst, hanem lehetőleg a legszárazabbat és a legkisebb szeműeket. -
#61513 plusz legszebb emlékeim szerint ilyenkor egy kevés rizs is segíthet, egynek mert becsalja az éjszaka portyázó ázsiai szerelőket, másodszor meg mert baromi faszán kiszlopálja a nedvességet. -
Blum #61512 Szoftveresen...bahh :)
Szvsz ott maga a bill. alatt lévő NYÁK őrült meg. Szedje ki a gépből az akkut és pár napig hagyja száradni, ha szerencséje van akkor nem döglik meg teljesen de abszolút benne van a pakliban egy teljes NYÁK csere. -
#61511 Nagybátyám megkínálta kávéval a laptopját. A billentyűk működnek, csak néhányhoz új funkció rendelődött. Pl asszem a "d" megnyomására az aktív ablakot lehúzza tálcára, egy másik gomb meg készenlétibe rakja a gépet. Ezt valahogy meg lehetne javítani pucolás meg szerviz nélkül? Én nem tudom szétszedni, ő sem. Valami szoftveres megoldás kéne, mert minden gombnál érzékeli, ha le van nyomva, szóval hardveresen ilyen téren nem romlott el, ár biztos történt ott valami más hogy ilyeneket művel. -
Dodo55 #61510 "Ha nem megy, valószínűleg a HDD lesz a hibás"
Így van, rengeteg bad sector tud ilyet produkálni, és arról könnyű felismerni, hogy a fél órás betöltés során a HDD led halványan és nagyon gyorsan villog. -
#61509 Nálam is fennáll a hiba, de tanácstalan vagyok, hogy mitől lehet. Sőt már volt korábban is, de aztán megszűnt, pedig szerintem semmit nem csináltam. -
#61508 1. BIOS-ban CMOS (memory) reset/clear
2. Gép kikapcs és tápból kábel ki (laptop esetén aksit is ki)
3. 30 mp-ig a bekapcs gombot benyomod
4. Gép bekapcs és imádkozol
Ha nem megy, valószínűleg a HDD lesz a hibás. 'Seatools DOS'-al HDD-t megnézeted, utána 'Memtest'-el a RAM-ot. -
#61507 Sziasztok (ismét)
Most a barátnőm gépével lenne probléma. Egyik nap amikor bekapcsolta a gépét, nagyon lassan töltött be, nézte egy bő fél óráig a hullámzó Win 7 logót, aztán bebootolt a gép, másnap már egyáltalán nem. Hullámzik a Win 7 logó, de nem hajlandó továbblépni, bármennyit várunk. Próbáltunk hibajavítást rendszerhelyreállító dvd-vel (ami az én gépemen készült), fél óra alatt sikerült is elindulnia, megkérdezte hogy milyen nyelven szeretném csinálni, kiválasztottam hogy magyar, "tovább", és újabb várakozás. Ezt megunva (valószínűleg nem itt van a probléma, ha merevlemezről és dvd-ről bootolva is ugyanolyan lassú), egy ubuntu dvd-vel próbálkoztam, ami szintén csak odáig jutott, hogy mutatja a logót, és alatta haladnak a kis pöttyök, tehát tölt, de ezt a képernyőt is nézzük már fél órája.....
mi lehet a gond? vagy mivel lehet gond? mielőtt ez a probléma elkezdődött, nem csinált bnőm semmi rendkívülit, nem telepített új programot, nem dugott a gépbe új pendriveot vagy ilyesmi. Próbáltam elindítani csökkentett módban is, az egyik komponens betöltése után meg is akadt. -
gforce9 #61506 Olybá tűnik, mintha a szoftver felülírt volna egy alap windows fontot. Szerintem a megoldás az lenne, hogy egy szűz windowsról levadászni a fontkészletet és felülírni vele a tiedet. -
#61505 Találkoztatok már olyan hibával, hogy teker a VGA ventije mint a bolond, de látszólag semmi oka rá? Bekapcsolom a gépet, pár perc után a videokarim gyári PWM vezérlésű ventije felpörög ~2400 RPM körüli fordulatszámra és ott is marad...mindezt teljesen tipikus idle hőmérséklet mellett teszi, így netezés közben. Pár nappal ezelőttig még 1300 RPM körül susogott ilyenkor, ahogy kell a gyári vezérlése szerint, majd elkezdett saját életet élni és időnként pár száz RPM-mel magasabb fordulatszámra váltott rövid időre, majd visszatért a 'rendesre'. Megnéztem a Win feladatkezelőt nem-e fut valami process a háttérben ami gyilkolja suttyomban, no de mi is futna amikor a GPU-Z mérhető terhelést sem tud kimutatni? Kivettem a VGA-t a gépből, alaposan megvizsgáltam, a hűtés kábele tökéletesen csatlakozik, a heatsink és venti szinte pormentes, látszólag minden rendben... Próbáltam EVGA Precision X-ben felülbírálni a gyári vezérlést, de úgy tűnik hogy nincs rá lehetőség ennél a modellnél...bár régen sem reagált rá,, amikor még nem volt ilyen problémám. Az egyetlen élhetőbbnek tűnő megoldás amire gondolni tudok hirtelen, hogy rákötöm a vga ventijét az egyik fix 'x' voltos csatira amelyet valami másik ventihez kaptam, aztán fixálódik a fordulatszám egy kisebb, kevesebb zajt eredményező értéken...persze a problémát nem oldja meg, csak tüneti kezelés...
-
#61504 Különleges IDE? Csak nem SATA-s az illető? :)
Esetleg kapcsold ki a BIOS-ban a POST-ot (vagy állítsd át hogy Fast boot vagy "gyors boot"-ra).Utána bootolj USB-ről és próbáld formázni a kis 'drágát'.Nem csipogott még olyat hogy: "beeeeeeep-beep-beep.......beeeeeeep-beep-beep...........beeeeeeep-beep-beep"?
Ha igen annak szaga is lesz. :( -
#61503 Nincs plugin. Nem csak Chrome, IE-ben is. Pontosan hol kutassak? Már kutattam korábban ki is töröltem de maradt ugyan olyan.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.13. 17:13:07 -
mrrichi77 #61502 Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy a tsmuxer nevű program azt a hibát írja ki hogy not found mikor a playlist fájl-t szeretném futtatni
tud erre valaki valami megoldást win 7 van a laptopon
Ja és a régi asztali gépen sose volt ilyen problémám vele!
Előre is köszi a segítséget! -
gforce9 #61501 Némely szoftver frissítésekor csuda dolgok tudnak belekerülni a böngészőkbe. Érdemes átnézni néha :) -
gforce9 #61500 Más böngészőben is átalakul vagy csak a chrome-ban? Ha mindegyikben akkor windows ban kell kutatni. Ha csak chrome-ban akkor meg lehet valami plugint feltelepítettek, akkor azt kell kipucolni. -
#61499 Most látom, hogy valami szar feltelepült csak úgy. Letiltottam és a probléma megszűnt. -
#61498 Nemrég telepítettem az EdgeCam / SolidEdge programokat, és a Google Chrome-on belül "CSAK" a Facebookon átalakult a Fontkészlet.
Próbáltam már kiszedni a Windowsba beépült hasonló/ugyanúgy kinéző legutóbb telepített fontokat, de nem segített.
Original hivatalos szoftverek. Ötletek?
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.13. 13:00:08 -
#61497 Semmi újat nem tettem fel, talán ha 1-2 kieget használok. -
gforce9 #61496 Valami kiegészítő nincs beleépülve a böngészőbe? -
#61495 Erre még mindig semmi? FF-et használok, de a céges gépen ősrégi IE8 alatt nincs probléma... -
TomStorm #61494 Hát ja valami ilyesmi kellene.Addig is fektetve van a gép és csak egyik oldalán lefogatva -
Blum #61493 Az adott típushoz próbálj meg keresni egy új lefogatót. Hardveraprón vagy eBay-en szinte mindig találni ilyeneket. -
gforce9 #61492 Én a helyedben elvinném egy olyan szervízbe a hűtőt, ahol foglalkoznak aprócseprő ügyekkel is. A lom között mindig lehet találni rá rögzítési megoldást. Ha drága hűtőről van szó megéri utánanézni. Sajnos a legtöbb szervizben rögtön hűtőcserét mondanak, de próba szerencse. Rögzítés nélkül a hűtő nem túl egészséges. -
#61491 Köszönöm a választ.
Igen, az eredeti modulok vannak a gépben. Megpróbálkozom egy HDD és RAM teszttel akkor, biztos ami biztos. Bár azóta nem volt probléma.
A BIOS-hoz inkább többet nem nyúlok. :D -
TomStorm #61490 Most olyan gondom lenne,hogy van egy nagyméretü processzor hűtőm és annak 2 széléről alul amivel a laphoz kell rögzíteni kis fehér pöcök letört nem tudom rögzíteni és menetközben leesett mert olyan nehéz,hogy nem tartja meg 2:)
Mit csináljak?Fektessem el a gépet és használjam úgy?