64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gaba60
    Pontosan 4 perc után elindult !
    2x egymás után próbáltam és megy !
    Beszarás !!!

Köszi az infót !
  • TomBond
    A mai napon vásároltam egy ASUS H97-PRO alaplapot. Nem tudom milyen beállításokat kellene használni, mert az internet sebességem tizedére csökkent. Tudna valaki segíteni?
  • gaba60
    Eddig nem érdekelt soha ! Csak az ismeretségemben én szoktam a gépeket " restaurálni "
    Van akinél csak pendrájvról lehet telepíteni. Gondoltam én is kipróbálom. Azóta izgat a miértje. És mindig Rufust használok.
    Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 20:52:51
  • Blum
    Mi anno kb. 20 percet vártunk. Tényleg nonszensz de ez van :)
    btw, tényleg nem tudok rá mit mondani...amúgy ha DVD-ről pengén felmegy akkor miért foglalkozol vele ilyen vehemensen? :) No offense, csak kérdezem.
  • gaba60
    A max. amit eddig vártam az 10 perc volt. De az nonszensz !
    Annyi idő alatt lemezről felmegy az egész !
    A kütyü az 3.0-s de az nem jelent semmit mert a lapon ugye csak 2.0-s a csati.
    Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 20:39:07
  • gaba60
    Sőt ! Itt van, hogy gyakorlatilag is menni kéne.

http://www.youtube.com/watch?v=3uZTyqWvvSM

Nekem is ilyen a lapom.
    Tőlük is kérdeztem, de ott is megállt a tudomány.
  • Blum
    Nem lehet, hogy várnod kéne egy kicsit?

Még anno amikor megjelent a Win8 akkor haverom gépére akartuk rátenni a rendszert egy 2.0-ás pendrive-ról és ugyanígy bejött az ikon de nem töltött. Vagy 3X restartoltunk és állítgattuk a dolgokat de nem akarta az igazságot. Aztán egyszer úgyhagytuk, leültünk meccset nézni és egyszercsak beadta.
  • gaba60
    Pontosan ! Erre nem kapok hosszú hetek óta választ.
    Gyakorlatilag a kék logó bejön, de a folyamat jelző alatta már nem pörög.
  • Novatek
    Hello!
    Szeretnék mac cím tiltás létrehozni vezeték nélküli eszközökre.
    A routerben meg lehet adni hogy melyek legyenek engedélyezve, ez eddig oké. A tablet és telefon mac címe is ilyen forma pl.= 12:34:56:78:91 stb.
    Viszont a számítógépemben egy wifi stick van aminek az ip címe már nem kettősponttal van elválasztva hanem kötőjellel pl.=12-34-56-78-91
    Kérdés, miért nem fogadja el a router a pc wifis mac címet?
    válaszokat köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: Novatek, 2014.09.30. 20:22:05
  • Blum
    Oké, hogy települ de nem bootol. Igaz?

/* kezdi elveszteni a fonalat */
  • gaba60
    Az előbb azt is írtam, hogy települt pendrájvról a 8-s.
    Marad tovább a lemez. Az is csak 8 perc ami kimondottan a lemezről megy.
    Csak b.......a csőrömet, hogy miért nem indul a kütyüről ?
    De lehet, hülyén halok meg !!!
  • Blum
    Ja tényleg, tehát Win7 indul USB-ről...akkor meg a Win8.1-ben mókoltak valamit.

btw, én múlt héten költöztem vissza 8.1-ről Win7-re és nálam meg a Win7 nem indult pendriveról...vagyis elindult de nem ismerte fel a laptop HDD-jét és maradt a DVD-s szarakodás. (szinte vadonat új gép, már a billentyűzetről is látni, hogy Win8-hoz lett optimalizálva.)
  • gaba60
    Már csak egy kérdés, de már kérdeztem ! Oké, öreg lap. Hogy a bánatba indul el még is a 7-s róla ?
    És ratyi ide, ratyi oda, tökéletesen fut a masina. Kb. 20-25 mp alatt áll a rendszer.
    Kék halál még nem volt eddig. Kezdetektől, mióta 8 - 8.1 létezik az van rajta.
    Tehát okosabb itt se lettem sajna. Mindenkinél megállt a tudomány bárkit kérdeztem.

Azért Köszi !

Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 19:27:00
  • Blum
    Ez a giga lap elég ratyi (VIA chipsetes lapok mindig problémásak voltak, hál' Istennek eltűntek a süllyesztőben), simán előfordulhat, hogy a bootable USB-kkel nem tud mit kezdeni. Ha a BIOS beállítások módosításával sem javul a helyzet akkor ez van.

Nővérem is vett valami low-end notebook-ot és az sem tudott mit kezdeni egy Ubuntu pendrive-al. De DVD-ről hiba nélkül futott.
  • gaba60
    Azt is csináltam már kínomban, hogy lemezről indítottam.
    Amikor elfogadtam a liszencet, akkor lemez ki és maradt a kütyü.
    És folytatta tovább. Ami nekem is új volt.
    Ebből kéne kiindulni.
    Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 18:42:07
  • gaba60
    Vissza olvasol kicsit, akkor írtam erről is ! Ha átfutottál rajta, akkor a 7-s az települ róla.
    Egy marék működő pendrájv volt már beizzítva.
  • milk4
    Win7 USB/DVD Tool nekem töbször is müködött. Próbálj másik pendriveot.
  • gaba60
    Egy pár gépet már én is telepítettem.
    Bár, mindig tanul az ember !
    Nem hiszem, hogy a 7-s és a 8-s között különbség van. Legalább is telepítésből kifolyólag.
    Ezért nem kell a BIOS-ba matatni külön, ha 7-s gond nélkül fel megy.
    Alaplap neve : Gigabyte GA-VM900M v2
    Igen ! A BIOS a legfrissebb van rajta.
    Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 18:05:46
  • Blum
    Akkor a BIOS-ban kell valamit állítani mert én simán tudtam Win 8.1-et USB-ről telepíteni laptopra és asztali gépre is.
    Milyen alaplap van a gépben? Vagy ez egy laptop?
  • gaba60
    Nos !
    Minden varázsló progit kipróbáltam közel 3 hónap alatt.
    A neten biztos nincs olyan, amit nem !
  • Blum
    Win7 USB/DVD Tool-lal készítsd el az USB Installert.
  • gaba60
    Üdv !
    Win 7-t még igen, de Win 8, 8.1-t nem tudok pendrájvról telepíteni.
    Lemezről engedi ! Jelenleg is 8.1 van a gépen.

Köszi !
  • oneal1
    próbáltam, de kizárnám ezt is, mert most is 2 rammal megy
  • gforce9
    Mielőtt alaplapot cserélnél azért próbáld ki 1 db rammodullal is. Előfordul nem egyszer olyan hiba is hogy 2 ram nem szereti egymást.
  • oneal1
    igen, vagy elindul vagy nem. de inkább nem. őst most azt vettem észre, hogy ha bekapcsolom és megy 10 percet akkor kb beindul az esetek felénél. se sokat kell hogy menjen .
    Memióriákat néztem, az megy, most épp megy a gép, látja mind a nyolcat.
    A gép sebességét néztem, teszteltem, minden rendben.

Csak az indításnál szórakozik. Kondik rendben vannak, nincs púpos darab.

Másik táp próba megvolt szintén, másik videókártya is megvolt.

Proci az biztos jó.

Marad az alaplap, de akkor sem értem....
  • gforce9
    Tehát vagy elindul vagy nem? Jól értem? Ha nem akkor csak pörögnek a ventik és annyi?

Leggyakrabban kontakthiba okoz ilyet. Ram vagy vga, nagyobb eséllyel ram. Ki lehetne venni őket, kitakarítani másik slotba áttenni, ha van lehetőség.

Táphibára nem gondolnék ebből azért, mert manapság a táphibák 90%-ban annyit tesznek, hogy megdöglött és kész.A p4-esek korában volt jellemzőbb ez, hogy hülyéskedtek a tápok. Persze ha van egy cseretáp kéznél azt is meg lehet próbálni.

Kizárni eddig a monitort zártuk ki :)

Az alaplapot púpos kondik miatt átnézhetnéd

Ilyesmiket keress:

http://www.technet.hu/data/cikk/39/91/89/cikk_399189/2.jpg

A képen a 3 nagy kék közül 2 púpos

Ez is előidézhet ilyen hibát.
  • oneal1
    most végre újra elindult és megy rendesen, megőrülök tőle :D

Így viszont akkor az alaplapot legalább ki lehet zárni nem? mert akkor tuti nem menne.

Marad a táp?
  • oneal1
    kipróbáltam a monitort másik gépen, semmi baja.

de szerintem félreértettük egymást, ha látom indulni akkor az elejétől látok mindent.
  • oneal1
    Es mi a masik eshetoseg?

Marmint ha a biostol latom?
  • gforce9
    Ha a betöltött asztal fogad, amikor bekapcsol a monitor, akkor monitor baj lesz nagy valószínűséggel. Tesztelheted úgy is hogy a hangfalat bekapcsolod, elindítod a gépet. Ha hallod a windows bejelentkezési hangot, akkor a rendszer elindult csak nem látod. Ez esélyes, hogy monitor.
  • oneal1
    rögtön látom a képernyőt ha persze méltóztatik bekapcsolni.

haldoklik a tápom?

vagy ez lehet memória nyűg is?
  • gforce9
    Olyan, mintha nem ismerné fel a monitort jól. Esetleg próbából egy kábelcserét megérne.
  • mrrichi77
    Csaó!
    Az a helyzet hogy ez mind kivan pipálva és mégsem működik.
    A régi gépemen xp volt ott nem volt ilyen probléma sosem.
    Azért köszi a segítséget!
    Csak sikerül valahogy beállítani egyszer :)
  • yossarianHUN
    Üdv! Nem vagyok biztos benne, hogy hardweres problémám van (sőt, gyanítom hogy nem), de nem tudtam hova forduljak. Következő lenne a gond: ma hosszabb időre (~fél óra) áramtalanítva lett a gép egy tápventi kicserélése miatt, és mikor visszakapcsoltam, el volt állítva a felbontás, olyannyira, hogy nem is tudom visszaállítani a monitor natív, 1440x900-as felbontását, mivel egyszerűen nem ajánl ilyen opciót. Próbálkoztam mindenfélével, VGA-kábel slotok közötti átdugdosásával, DDU-val leszedtem az összes régi, majd feltettem a legújabb nVidia drivert, vírusirtottam, de egyik sem oldotta meg.

Mostanra eljutottam oda, hogy az nVidia Control Panelban egyedi felbontásként be tudtam állítani az 1440x900-at, így az asztalon már oké, ezzel csak az a baj, hogy például a játékok továbbra sem kínálják ezt fel a beállításokban (mindegyik átállította magát 1366x768-ba).

Gondoltam rendszervisszaállításra, de egy fórumon olvastam egy hasonló problémával küzdő usert, akinek nem segített rajta, ahhoz meg nem olyan kicsi macera, hogy feleslegesen megcsináljam.

Ha esetleg valaki tudná a megoldást, azt megköszönném:)
  • gforce9
    Beállítások->általános beállítások->Képernyő->Mutassa gyorstippszerűen........

+még alatta van a win32 sílusú......

Itt keresgélj
  • gforce9
    Amikor bekapcsol a monitor, akkor mit látsz? Épp akkor indul el a gép, vagy már a betöltött asztal fogad?
  • mrrichi77
    Sziasztok!
    Nekem olyan kérdésem lenne hogy a total commanderbe hogyan tudom azt beállítani hogy mikor egy mappa vagy mp3 fájl fölé érek az egérrel akkor mutasson minden infót pl: szám hossza, kbs, stb... Win 7 van a gépemen.
    Előre is köszi a segítséget!!!
  • Blum
    Tedd csak be, ég és föld. Ráadásul az XM még mindig elég jó kis kártyának számít.
  • TomBond
    Vettem egy Asus H97-pro alaplapot, ami egy "Realtek® ALC892 8 csatornás nagyfelbontású hangkodek" található. A kérdesem az lenne, hogy a jelenlegi gépemben található X-Fi XtremeMusic PCI-os kártyát beletegyem e a gépbe vagy jó lesz az alaplapi.
  • oneal1
    sziasztok

következő volna a probléma:

Gép bekapcs, hallom hogy indul, pörögnek a ventik, viszont, a monitor nem kapcsol be.

otthagytam fél órára akkor bekapcsolt....

Ez mi miatt lehet? nem lett a gépben cserélve semmi mostanában, eddig hibátlanul indult ssd vel 10 mp alatt.

Köszi!