64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#61649 maxell metallics? 3k edigital-ban (sőt, postával 2,2k-ért is lehet találni), minden teszt szuperlatívuszokban beszél róla, nekem is ilyenem van, gyönyörűen szól, főleg az árához képest. -
#61648 Köszi. -
Blum #61647 AKG jól ismert, bevált márka ebben a szegmensben, bár ezt a típust nem ismerem. Specifikációk alapján kifejezetten ígéretes, 4K-ért elég jó vételnek tűnik de Amazonon nagyon lehúzták.
5k-ért van jóféle Sony ITT, ezt ismerem is és tényleg jó cucc ennyiért. -
#61646 Sziasztok! Nem szeretnék sokat költeni fülhallgatóra, de azért nem a leggagyibbat akarom megvenni. Ezt ismeri valaki, van tapasztalat? link -
#61645 NAS? -
Novatek #61644 Üdv!
Létezik olyan adattároló amit egyszerre két eszköz is tud használni?
Arra gondolok, hogy egyik portján a PC-re van kötve egy másik porton meg egy házimozira.
Ha egy új fájl kerül erre az adattárolóra (pl. film) akkor azt mindkét eszköz tudja olvasni.
Ha kikapcsolom pl. a PC-t akkor nem kapcsolja ki ezt az eszközt. -
yossarianHUN #61643 Közben vidkártyát kivettem, megfújkáltam, visszatettem, a kontaktját csekkoltam, gépet újraindítottam. Egyelőre most jónak tűnik, aztán majd meglátjuk visszatér-e a dolog vagy sem. -
Dodo55 #61642 Én akkor láttam ilyet, amikor HDMI jelet vittünk egy UTP-s extenderrel és még nem volt feltekerve rajta az erősítés.
Ha szerencséd van, lehet csak kontakthiba, kábel sérülés, vagy valami erős zavaró forrás van a közelben. -
#61641 Ez lehet RAM is. -
yossarianHUN #61640 Szerk.: De, más programok alatt is csinálja. Most fogom kipróbálni másik monitorral, ha azzal is problémás, akkor gondolom vidikártya. -
yossarianHUN #61639 Üdv!
Ma jelentkezett nálam először ez a probléma. Ha meg van nyitva a Chrome, a kurzor mozgatásának, írásnak, satöbbinek hatására furcsán elkezd "hangyásodni" a kép. A pontok sűrűsége és helyzete folyton változik, van, hogy egész tiszta a kép, máskor viszont nagyon kásás. A lényeg, hogy ha bármilyen mozgás van a képen, grízesedni kezd. Furcsa módon ezt csak Chrome alatt csinálja, Asztalon, más program alatt nem. Mellékelek pár szemléltető képet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mi lehet ez? Videokártya, monitor? Egyik sem? -
RYO21 #61638 Üdv mindenkinek!
Volna egy igazán furcsa problémám. A laptopom (GTX 850M + hd4600) rá van kötve az asztali monitoromra HDMI kábellel. Az oprendszer 60Hz képrfrissítéssel működik, ugyanúgy ahogy a DX9-es játékok is. Viszont a DX11-es játékokat csak max 59Hz-re birom állítani. Ez nem is lenne gond, viszont ilyenkor a monitoron olyan csúnya a kép mintha 30Hz-vel működne. És igen ilyenkor a jel monitor szerint csak 1080i. Viszont ha csak a laptop képernyőjén indítom el a játékot, akkor simán beállíthatom 60 Hz-re (1080p) a DX11-es játékokat is.
Valami ötlet, hogy miért nem bírom 1080p (60Hz)-ben futtatni a játékokat az asztali monitoron? -
#61637 köszönöm, ez egyből adott kb. 2 - 2.5Gb helyett, jó ötlet volt, nem használom a funkciót, ha jól sejtem akkor így a mindennapi használatban ennek semmi hátránya nem lesz? :)
többieknek köszönöm a választ szintén, kipróbáltam az említett programokat, de se azokkal, se a beépített Windows kezelővel nem tudtam a C meghajtóhoz (amin a Win is van és elsődleges, aktív partíció) hozzáadni a másikról leválasztott x Gb helyet... fogalmam sincs mi lehetett a probléma, végül random rákerestem még egyszer a dolgokra, és találtam egy ilyet: MiniTool Partition Wizard Home Edition - próbálkoztam, sikerült... újraindítás szükséges (legalábbis nálam kellett, pedig tudná a rendszer futása alatt is elvileg) volt, bootolás közben megoldotta a dolgokat, tehát meghagyom és ajánlom másoknak is, felületben és tudásban kb semmi különbség a többihez képest, úgyhogy nagy gond nem lehet vele...
gergely1991: nem tudom mire gondolsz azzal hogy ítélkeztem, egyszerűen leírtam, hogy már gyakorlatilag a Win működéséhez, alapműveletekhez is alig volt hely, plusz töröltem arról meghajtóról minden fölösleges dolgot (gyakorlatilag csak a rendszerhez, működéshez szükséges dolgok és frissítéseik voltak, plusz java, directx, stb)... egyébként hozzáteszem hogy a töredezettségmentesítés alapötlet volt és le is futtatom rendszeresen, de köszönöm mindenkinek a választ még egyszer :) -
#61636 Nálam volt hogy segített. -
#61635 Acronis Disk Director messze veri mindet. -
gforce9 #61634 Töredezettség mentesítés ezen nem segít. Legalábbis számottevően nem. C:\users\felhasználóneved\appdata\local\temp könyvtár tartalma törölhető. Ott sok szemét fel szokott gyűlni. (win7 esetén igaz ez, XP-nél más az elérési út) Valamint némi helyet meg lehet spórolni azzal, ha a hibernálást kikapcsolod (ha amúgy se használod).
Rendszergazdaként futtatod a parancssort és oda: powercfg -H off -
#61633 Először próbálkozz meg lemezkarbantartóval,töredezettség-mentesítéssel aztán ítélkezz. -
#61632 De ez is jó, amit te találtál, én is próbáltam már. -
#61631 Partition Magic nevű program is tud segíteni ezen pl. -
Blum #61630 Nem emlékszem rá pontosan de szerintem ehhez nem kell külön program, Winfos lemezkezelő (Számítógép jobb klikk-->Kezelés) is megtudja ezt oldani. Másik partícióból lecsípsz egy kicsit és a C meghajtót kiterjeszted. -
#61629 hali... partíció átméretezésére melyik a legjobb program, mi a tapasztalat ez ügyben? így hirtelen ezt a lehetőséget találtam például.. eddig nem volt rá szükség, de most a C meghajtón egyre kevesebb a hely, és a Windows - bár én sem - nincs kibékülve ezzel.. néztem CCleanerrel és a windows programjával is, de egyszerűen több helyet nem tudok már felszabadítani, ahogy jöttek a frissítések az évek alatt úgy fogyott a hely, így sincs már semmi extra az alapokon kívül... help! -
gforce9 #61628 nvidia vagy amd panelen be tudod állítani, hogy a kártya milyen felbontásokat engedélyezzen a windowsnak a felbontások menüben. Ott beállítod, hogy a max felbontás 1920*1080 és onnantól a windowsban lehetővé válik ennek a felbontásnak a beállítása is. -
#61627 monitor driver? -
#61626 Fura hogy 4:3-as arányu felbontást ad alapból 16:9 helyett. Nvidia/ati driver frissítést/resetet csináltál? -
Opium1987 #61625 Hali. Monitor felbontással van problémám. Benq G2220HDA a páciens, de lehet valami más hardware probléma. Rendszerindítás követően a maximum felbontás csak 1600*1200 és nem állítható 1080p-be. Viszont van mikor restart vagy másik rendszerindításnál már működik a max felbontás. Van hogy időszakos a jelenség, napokig nincs felbontás probléma, aztán napokig megint rosz. Kábelcsere már volt. Másik gépen még nem próbáltam a monitort. Remélem tud valaki segíteni. Üdv: OP -
#61624 köszi ezzel okkés lett minden :) -
#61623 System Monitor II? -
#61622 Gyere be a hogy néz ki az asztalod topikba, és keresd vissza a hozzászólásaimat, pont ilyen témában -
Blum #61621 Passz, nem használtam ilyeneket soha de ezeket szokták használni a "profik" :)
Esetleg Intel Power Gadget? -
#61620 leszedtem egy újabb verziót de azt írja ki h core temp not running....miért? :) (all cpu meter) -
#61619 all cpu meter nekem nem ír hőmérsékletet az már fennvan, a core temp meg vmiért nem ír semmit :( -
Blum #61618 All CPU Meter
Core Temp -
#61617 sziasztok
olyan gadget kellene nekem ami kiírja a processzor hőmérsékletét (i7)
előre is köszi ha vki tud hasznos progit -
Blum #61616 Ha tudja a monitor a FullHD-t és a VGA driver is felvan telepitve rendesen akkor átkéne állnia automatikusan nativ felbontásra. Ha mégse, akkor asztalon jobb klikk-->képernyőfelbontás -
Janika0819 #61615 Hello hogy kell beállítani a monitort full HDra? Philips 22es a monitor. Kell hozzá valami driver? köszi -
Blum #61614 Sokkal...ekkora felbontásnál még egy GTX 780 kaliberű kártya is térde tud rogyni némelyik játékban. -
#61613 Akkor ajánlott majd egy új VGA is? akko majd az is lesz... köszi. -
#61612 Játéktol függ. Valószínüleg mediumon fog a legtöbb játék rendesen futni. -
#61611 De mégis nagyjából mennyivel lesz gyengébb a teljesítmény? -
#61610 Ez olyan mint 1080p-n kevesebb lesz az FPS-ed mint 1280*1024-en. Több a pixel, többet kell kiszámolnia a VGA-nak.