!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
Kattints jobb gombal a hálózatokra a wifi engedélyezéséhez majd utánna (balgombbal)ott lesznek majd kilistázva a csomópontok, kattints rá és töltsd ki az ott lévõ dolgokat.
Vagy a "új hálózat létrehozzása" a balgombbal és beállítod hogy wireless legyen,és utánna állítsd be.Ez hirtelen emlék alapján de mindjárt átjelenkezem xubunturól.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Animefox
Linux Lubuntu 13.10-nél nem tud valaki segíteni hogy telepítés után hogyan lehet belõni a wifit?

Rendben, köszi.

kastil
igen, éppen most akartam, de az adott játék pont crashel vele (skyrim)

amivel még közben kiegészíteném, most Skyrimet próbáltam éppen radeonpro nélkül builtin vsyncel 60hertzre, controllert betámasztottam forgásra egy adott irányba, 50-60on ugrált fps, iszonyat látványosan akadozott a kép, bekapcsoltam fps-t (semmi máshogy nem nyúltam, 35-50 között ugrált ahogy forgott tovább, viszont sokkal smoothabb volt mint mikor nem ment a felvétel, mi a franc oka van ennek?

ja még az villant be, hogy eredetileg akartam gta5 miatt xboxot, viszont haver mikor áthozta nagyon akadt, akkor vettem észre elõször, eleinte azt hittem a xbox és a gta5 teljesítménye miatt, de mikor gépen is észrevettem ugyan azt jóval magasabb fpsnél akkor jöttem rá, hogy más gond van

Calver
ööö... csak vakon lövöldözök a semmibe, de próbáld ki Dxtory fps limitáló funkcióját, hátha.

"The trees move. Do you not see it?"

kastil
Hali!

Pár hónapja kûszködök egy problémával, és talán most rájöttem az okára.

Legtöbbször TV-n játszok controllerrel, a gondom pedig az lenne, hogy ha 350/60 hertzre állítom az adott játékot, és nem pontosan ennyi az fps-em, (akár alatta akár felette) akkor akad, leginkább forgásnál veszem észre, vagy teszemazt GTAban elmegy elõttem keresztbe egy auto, az ugrálva halad, nemtom máshogy leírni, egyáltalán nem folyamatos, ez lehet 50hertz esetében 48 vagy 52 fps is, teljesen mindegy, amint eltér az fps a képrfrissítéstõl, ez jelentkezik. (próbáltam custom resolutiont custom refreshel, hiába)

Radeonprot használok, mindig triple buffer fps limit és vsync mindig be van kapcsolva.

Na viszont, lenne játék (tpsek) amit inkább játszanék magasabb grafikai beállításokkal 30 fps-en, viszont ha 30hertz(váltottsoros, nekem nem mond semmit)/30 fps, akkor ugyan az a probléma jelentkezik, ha 50/60 hertz és radeonproval lockolom fps-t akkor is, a 30, vagy a fentebb említett 48-62 fps is jó ha 20-nak tûnik.

Eddig betudtam annak, hogy szar a tv, nincs fix, viszont az imént beugrott, hogy korábban mikor olvasgattam voltak akik írták, hogy a felvett videó folyamatos, játék közben meg nem szóval kipróbáltam frapsel felvenni.

Tv-t 30hertzre állítottam, belõttem frapset, full size 30fps, és nemhogy a felvett videó, de felvétel közben a 30 fps teljesen sima, amint kikapcsolom felvételt elkezd "ugrálni" megint, a felvett videó teljesen jó megintcsak.

Bocs ha klicsit hosszú/érthetetlen lett, de ha esetleg valaki tudna erre egy fixet, leginkább a 30 fps-es problémára azt nagyon megköszönném.

ja, egyébként egy satnya hd5770 kártya van és természetesen a drivercsere nem segít.

Inkabb egy elektro-muszerezhez vidd (pl. TV szerelo)

Ha meg nem forrasztottal akkor inkabb ne ezen kiserletezz,mert konnyu elcseszni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Esetleg ezt egy számítógépes boltban meg tudják szervizelni? Sosem cineztem még, nincs tapasztalatom, elrontani nem szeretném.

Ha rendesen visszaforrasztod akkor eleg jo esellyel mukodni fog.

Sziasztok!
(lehet nem a megfelelõ topikba írok, de talán tudtok segíteni)

Van egy táblagépem, olcsó, semmi extra, aminek a jack aljazata tönkre ment, mert leejtettem a gépet, mikor be volt dugva a fülhallgató.
Bele van építve az alaplapba, 5 db érintkezõ fut ki belõle. Le is jött az alaplapról(bent van a helyén, csak nem jól érintkezik a laphoz) és nem mûködik, hiába próbálom bármelyik fülessel.
Meg lehet valahogyan javítani? Ha erõsen odaszorítom az alaplaphoz a jack kimeneteit, akkor szól rendesen, de amint elengedem nem jó már.
Esetleg ha odacinezem, akkor megjavulhat?
Gondolom nem lehet ezt kicserélni, hiába viszem el szervizbe.

Elõre is köszi.

oliwwer
Maradjon akkor a régi. Majd feldobod a következõt ha kijön. Nem annyira vészes, ha épp nem a legfrissebb driver van fent. Ha jól mûködik a gép így is..
Titan
Skacok! Kéne egy kis help! Van egy ASUS GTX 680-asom a gépben és ha felteszem a legfrissebb drivert 335.23, akkor a GPU-t 98%-ban tekeri üresben...😞 Ha visszateszem a 301.10-est. akkor minden jó...
Ötlet? <#conf><#fejvakaras> Op. WIN7 64bit.

Mayorpapa
sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy a CD/DVD írókat is lehet AHCI módba tenni, vagy hagyjam IDE-n? A másik: hogyan tudok AHCI drivert frissíteni? (Win 7, 64 bit)

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Vadnokedli
hal.dll
ntoskrnl.exe
<#nemtudom>
Érdekes, következõ bsod-t is lecsekkolom majd, bár azóta már lefolyt egy két dolog.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Sok minden okozhatja... kezdve driver hibától (software-es) egészen a fizikai hibiág (hardware-es).

Esetleg ránézhetsz ezzel a programmal hátha sikerül kibányászni valami használható információt.
Vadnokedli
Az operációs rendszer hibaellenõrzés céljából újraindította a számítógépet. A mûvelet a következõ volt: 0x00000124 (0x0000000000000000, 0xfffffa8007991028, 0x00000000bf800000, 0x0000000000000124). A memóriakép mentve a következõ fájlba: C:WindowsMEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: 033014-7706-01.

Ezt hogy derítem ki hogy mi okozta? Memroy.dmp-t ugye megnézni nem lehet. <#nemtudom>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

mostmár 256/250-et tud...és 15 sec alatt bootol...raktam AHCI frissítést ,de még mindig sztem kevés a sebessége

pxxl
elvileg nem, de nem árt egy biztonsági mentés amúgy se 😊

All hail the double x!

ha firmware frissítést nyomok az SSD-n akkor bukom a winemet megint?

win7 reinstall........😊

oliwwer
Innentõl passz. Egyik fajta csökkentett mód sem jön be?

nem sajna nem találom a WIN telepítõ cd met😛 nem tudtam winbe belépni 😞 a repairnél van opció,hogy van parancssor

oliwwer
Ha jól értem, akkor win 7 lemezrõl be tudtál bootolni.

Sajátgép- jobb klikk, tulajdonságok- elõ jön egy ablak, bal felsõ sarokban ott lesz hogy Eszközkezelõ. Katt rá, elõjön az eszközkezelõ. Kikeresed hogy videókártyák, lehúzod a fület, jobb klikk, eltávolítás.
letudod azt írni hogyan:😛 mert ennyire nem vágom a témát 😊

oliwwer
Ha oda bejutottál akkor az eszközkezelõbe is be tudsz lépni elvileg. Onnan meg sima ügy.
C😛rogram Files/ATI/CIM/BIN

nemlehet valahogy leszedni? ide bejutottam

parancssorból nerm lehet leszedni az ATI drivertÍ?

oliwwer
Az lett volna a következõ tanácsom
win7 telepítõ lemezrõl elindulhat?

oliwwer
Igen, nem is fog továbbmenni akkor.

Próbáld meg az összes elérhetõ módot ott az F8 által elõhozott menüben. Legutóbbi mûködõ beállítás, stb.
akkor gondolom ez nagyon gáz még mindig semmi...

class PNP.sys-nél tököl 3 perce....az normális?

oliwwer
F8 😊
ja persze,hülye vagyok! F8

oliwwer
win 7-en is van csökkentett mód. Csökkentett mód hálózattal, és tedd vissza a régi drivert. Eszközkezelõben le tudod törölni az újat.
win 7 van csak a javítást kínálja fel és driver hibát is jelez

oliwwer
csökkentett mód bejön?
felraktam legújabb ATI drivert....újraindítás után most nem indul el a gép!! a windows ablakos töltésnél megáll..... hogyan tudnám leszedni azt a drivert és régivel újra rakni??

egyáltalán hogyan lehetne elindítani? SSD van tehát nincs renszervisszaállítás.....

HELP pls thx

Laza
Régi driverrel megy, írtam is. Tavaly nyár végi driverrel mûködik csak, akkoriban feltettem egy újat, azzal csinálta, és azóta minden újabbal is. Csak ha visszateszem a régit akkor megy rendesen. Szóval nem tudok arról a régirõl frissíteni 😞

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

gergely1991
Helló!
Rendszervisszaállítás se segít?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

scs17
Hali!

Valaki nem tudja, Pesten hol lehet beszerezni thermal pad-et notebookhoz? (N5010 GPU-jához kéne)

Választ elõre is köszi!

Laza
Inkább ide írom:

Sziasztok!

GTX660-am van, és nagyjából egy õszi driver frissítés óta alvó módból visszatérve fekete képernyõ fogad, csak megerõszakolt kikapcsolással tudom leállítani, de az meg szétbasz mindent ... akkor visszatettem a régi drivert amivel rendesen mûködött ....... mostanáig, mert feltettem a legutóbbi drivert, de most ezzel is csinálta ... baromira idegesít ... most teszem vissza az ezer éves drivert és javíthatom a hibákat (pl vírusirtó már el sem indul) ...

Van akinek még produkáltak hasonlókat ezek a driverek?

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Lacee86
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lehet. De hát a krekk az krekk, van benne hibalehetõség. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

pxxl
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ha jól emlékszem, akkor sp3 után újra kell aktiválni a rendszert, a hozzá tartozó krekkel...

All hail the double x!

Lacee86
Nem fog. Viszont csak eredeti Winnel engedi sztem, vagyis arra garantálható, h nem lesz gubanc.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Szeretném az XP Service pack 2-met SP 3-ra frissíteni. Ha telepítem, akkor az okoz valami gondot a rendszer fájlok között, vagy minden programom ugyanúgy tovább mûködik probléma nélkül?

Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, csak biztosra szeretnék menni.
zsolt9999
tényleg nem egy nagy durranás ez a gép... második generációs i3-as, 4gb ram, sata 2-es vinyó... a videókártya kb megduplázta az értékét 😄 de legalább megy minden játék maxon... 6-8-ezernél többet nem igazán szántam tápra...

Én nem hiszek a gyengeségben... Túl sokba kerül.

Ha mar Chieftec,akkor CTG pl. egy jo valasztas de a Raider a best buy.

CWT belso
Annak is a legalja. Fos kondenzatorok,gyakran ingadozo feszultsegek (ATX szabvanyokon is tullep),stb. Egy Codegennel mindenkepp jobb,de NEM biznek ra semmilyen ertelmesebb gepet (pl. amiben 260X van <#rolleyes>)

ph-n lehet(ett) olvasni par erdekes cikket az iArenakrol.