64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Piszkos  Fred
    Heló mindenkinek!
    A lényeg az, hogy a gépemen egy windows reinstall óta nem működnek az előlapi jack-csatlakozók, erre azt olvastam, hogy a realtek sound managerben be kéne pipálni vmi "előlapi jack-aljazat érzékelésének letiltása" vagy hasonló gombot. Az én manageremben viszont nincs is ilyen opció sehol, szóval hogyan tudnám ezt megoldani?
  • Zoli007
    Nagyon fura, sajnos elfogytak az ötleteim
  • Novatek
    Keresgéltem,olvasgattam és szerintem ez egy windows betegség lehet amit csak reinstall old meg. Ez előfordulhat akkor ha több partíció van a gépen. Nekem csak kettő van. A másikon ubuntu van telepítve, ott megnéztem az lscpu parancsal minden oké.
    Majd sort kerítek erre a reinstallra, de egyelőre nem tudom hova kimenteni az adatok, ráadásul kell az ubuntu is..
  • Novatek
    minden auto-n volt a biosban, átkapcsoltam manualra, akkor kilistázta a 2,3,4 magot mindet onra állítottam és bekapcsoltam az asus core unlockert is hátha..
    elivelg biosban megvan a 4 de windows feladatkezelő és a cpu-z még mindig csak 3-at lát vagy kezel
  • Zoli007
    Hmmm... BIOS mit ír? Nincs letiltva egy mag?
  • Novatek
    A cpu-z 3 mag- 3 szálat ír ki,az msconfigban-rendszerindításon belül a speciális beállításokat ha megnézem ott is csak 3-at lát.
  • Zoli007
    Nincs. CPU-Z hány magot mutat? Msconfigban nem állítódott át a processzorok száma?
  • Novatek
    Üdv!

Van olyan hogy leáll egy processzor mag?
    Tegnap este volt egy hiba ami miatt az aero nem működött kis idő múlva már jó volt.
    Ma reggel a feladatkezelőben láttam hogy csak 3 magot monitoroz a grafikon, holott a phenom 955 be -nek 4 szálon kelllene működnie.
    Lehet ezt javítani?Mit tegyek, vagy csak fogadjam el és kész?

Köszi!
  • JethroHUN
    Figyelmesebben átböngészve az appcrash hiba üzeneteket, egy bizonyos ntdll.dll fájlra utalnak. System32 található. Akkor valószínűleg windows hiba.
  • JethroHUN
    Windows-t most biztos nem tudok újra rakni. De a drivert megpróbálom, meg az összes C++ és .net szarokat is. A hiba amúgy pont tegnap kezdődött, előtte semmi hasonló nem volt. Vírust is kizárnám, mert annak lenne valami jele és egy teljes keresés sem talált semmit.
    Szerintem lehet kukába baszni a VGA-t, gondolom lejárt a 2 éves garancia, szét is ment valamelyik kondenzátor.
  • Blum
    Win reinstallt és friss drivereket próbálnék meg első körben mert fura, hogy terhelés alatt nincsenek képi anomáliák. Ha lennének akkor kapásból alaplap vagy VGA hibára gyanakodnék de így, hogy csak maga a Windows produkál ilyen jelenségeket én egyelőre ezt kizárnám.
  • JethroHUN
    War Thunder alatt is megtörténik. Az nem fagy ki, de megszakad a kapcsolat és vissza vág a garázsba. Hangszóróból reccsenés hallatszik és el is megy a hang. Ha vissza megyek az asztalra megint tiszta grafikai hiba az egész.
  • JethroHUN
    A gépem elkezdett egy elég fura hibát produkálni. Bekapcsolás után semmi probléma, elkezdek játszani, 30 perc megfagy a kép. Lerakom tálcára és ott a windowsos hiba üzenet. illetve tele van a képernyő grafikai hibával. Csíkok, teljesen elmosódó asztal elemek. Pár kép amin jól látszik:

Mégis mi a jó büdös franc okozza ezt? Sima újra indítás nem segít, ugyan így tölt vissza a gép. Ki- majd bekapcsolás után minden normális. Se a CPU se a GPU nem melegszik túl.
  • Zoli007
    Neked nem router kell, hanem AP. Nézd meg, be tudod-e állítani ebbe az üzemmódba. Ha nem, akkor wifis routeren DHCP relay beállít, ha az sincs, akkor cumi így ismeretlenbe, vagy marad a dupla nat.
  • Axl Rose
    Annyi nehezítés azért van, hogy az első routerhez nem férek hozzá. Szóval az fix 192.168.1.1

Feltételezem, hogy az első router lan portjából jön át hozzám a net.

Csak szeretnék wifit, azért szereztem be 1 másik routert.
    Utoljára szerkesztette: Axl Rose, 2014.11.04. 21:01:36
  • gergely1991
    Még valami: DHCP letiltása utána az egyik router lanját köst össze a másik router lanjával.
    Tulajdonképpen átlehetne alakítani hogy a wi-fis router lanja swichként funkciónáljon,így a valószínűleg az elöző router ipjét kapod wi-fin is.

Vagy beállítasz egy dhcp korlátot 192.168.0.1-192.162.0.5 (adminisztrációs ip-t 192.168.0.0-ra)között a másik routerbe 192.168.1.1-192.168.1.120 között itt ( adminisztrációs ip-t 192.168.1.0) így lehetőleg nem a másik router configját éred el.
  • Axl Rose
    Ma kipróbálom ezt is.

Tuti, hogy a 2 router gabalyodik egymásba, mert ha bekapcsolom a gépet és gyors vagyok, böngészőbe benyomom a 192.168.1.1-et akkor az ASUS routerbe lép be, de pár perc múlva (úgy hogy semmit sem állítgattam rajta) ugyan ezzel már a másik routerbe lép be.
  • bardocz
    Oh nagyonjó, néha a hangszóró is azt érzékeli, hogy ki-be húzom, de legalább ritkán. Viszont annyit elértem, hogy nem kell kihúzni ha a fülest akarom használni, hanem a hangkártya driverben beállítom azt defaultnak.
  • bardocz
    Vettem egy creative hadset-et. Amikor a mikrofont is bedugoma gépbe, akkor meghülyül, és azt érzékeli, hogy ki-be húzgálom a jackdugót. A gép elején lévő jack helyére dugtam. A hangszórók működnek rendesen. Gép hátuljába akárhova dugom, nem szól a hangszóró, a mikrofon jó. Hogyan tudnám emgoldani, hogy mindkettő szóljon egyszerre? Headset mindkét jackdugóját a gép hátuljába kéne dugnom, a rendes hangszórót meg a gép elejébe, de így nem szól a kettő együtt.
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2014.11.03. 15:17:40
  • gergely1991
    A második routernél próbáld meg a DHCP letiltásával.
  • Lacee86
    Végül is a telóm is Sony, akkor nézek hozzá Sony fülest.
  • Blum
    Philipset nem ismerem, de a Sony és a Pana elég gyakran megfordul a kezeim között (most épp a második Pana fülesemet nyüstölöm) és mindegyik mély túlsúlyos volt. És nem csak a fejhallgatók hanem a fülhallgatók is.
  • Blum
    Kiírod egy CD-re/pendrivera és arról bootolsz
  • Lacee86
    Azt mondod? Nekem fontos a mély amúgy, de pl. van egy Philips fejhallgatóm, elég ócska szegény, hamar eltört meg ilyesmi, na az löki a mélyet kegyetlenül, emellett meg a közép meg a magas csörömpöl, mint a fazék. xD Szóval a mély bizony nem minden. Jó lenne vmi jót kifognom, nyilván nem vmi brutál bass-t várok, csak kicsit jobbat, mint a mostani.
  • Dodo55
    Próbáld úgy, hogy a 2. routeren csak a géped van rajta egy LAN porton, semmi egyéb, majd nézd meg a hálózati kapcsolat adataiban az átjáró címét. Az lesz a 2. router címe. Oda lépj be, állítsd be amiket kell (tedd át a 192.168.1 tartományból máshová ha az 1. router ott van, illetve WAN / internet kapcsolatnak automatikus DHCP-t állíts be), majd a 2. router WAN portjába dugd azt a kábelt, ami az 1. router LAN portjainak valamelyikéről jön, onnantól jónak kell lennie mindennek.
  • Axl Rose
    Akkor még netem sincs.

Csak akkor ha pl. lan1-ben az 1. router és a lan2-ben a gép.
  • Dodo55
    A 2. routeren a WAN-ba dugd az elsődleges routert.
  • Axl Rose
    Sajna semmi a 192.168.1.254-en.

Az ütközést, hogyan deríthetem ki?

Továbbá most ugye a 2. routeren a WAN dugóban nincsen semmi. Azért mert most van net, mindkettő dugó a LAN-ban van.
    Ami a falból jön ki és ami a gépbe megy be. Viszont így a telefon csatlakozik a routerhez wifin, de nem nyit meg oldalakat, gondolom pont ezért.
  • Dodo55
    .254-en is szoktak lenni, illetve arra figyelj, hogy ha összekötötted őket és úgy próbálod, akkor nincs -e ütközés az 1.1-es címen.
  • Axl Rose
    Sziasztok,

van egy kis router gondom.

A net routeren keresztül jön át hozzám.

Viszont vettem 1 wifi routert, h legyen wifim a házban. Az első routerbe be tudok lépni a csodás 192.168.1.1 varázslattal, de hogyan derítem ki, h a második wifi routerbe milyen varázslattal tudok belépni? PRóbáltam már mindent 192.168.1.2, 192.168.0.1, meg ezek.
  • Met
    Nekem is volt ilyen, abban a programban amiben készítettem a memtest pendrive-ot kellett megnyomni egy gombot és leformázta újra és akkor már használható lett.
    Google>>>programnév usb lost space
  • MR ME
    csak a használatához kéne egy kis segítség :)
  • MR ME
    köszi ezt a progit megnézem
  • Blum
    Passz, szvsz valami olyan fájlrendszer van ott amivel nem tud mit kezdeni.
    GParteddel kéne neki esni, az biztos helyre pofozná. Ha meg memtestelni akarsz akkor Linuxot használj.
  • MR ME
    sziasztok

adott nékem egy pendrive-om, amit használtam a memtesthez, ami külön partíciót csinált magának....eddig okkés is, partition managerrel töröltem is a régi partíciót, de amikor formázni akarom akkor nem hagyja tud vki vmi ötlehetet h mitől lehet? ezt írja ki:

előre is köszi ha vki tud hasznos tanáccsal szolgálni
    Utoljára szerkesztette: MR ME, 2014.11.01. 03:35:24
  • Blum
    Ez egy fos...már bocs, de tényleg.
    Ha sok mély kell akkor Sony/Panasonic, azok rendszerint a nagy mélyekre vannak hangolva.
  • Lacee86
    Hm, ennél az értékeléseknél többen írták a sok magasat. Ez viszont nem biztató. :/
  • Lacee86
    Hm, nem most azonnal venném, jön a karácsony. :D Eredetileg nem gondoltam ennyit, de még meggondolom. Konkrétan ismered ezt egyébként?
  • Vadnokedli
    6k. sok?
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.10.30. 21:10:18
  • Lacee86
    Félek, h mélyben nem ad többet, mint a mostani -már kb. 7-8 éves- Sennheiserem, amit anno még 2k körül vettem.