64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • St3vEn
    Üdv, egy kis segítséget kérnék.
    Egy két játéknál (Nem éppen a legkomolyabb vasat igénylőknél) pár perc után kidob az asztalra, olykor visszatudok lépni, de leginkább már nem enged, és a program már nem válaszol.
    Mi lehet a gond? Esetleg melegedés? De akkor más játéknál miért nem volt sose, főleg annál amelyek jobban eszik a gépet?
    Konkrétan a LOTR: War in the north-nál illetve a Bound by flamenél vannak ilyen gondok.
    De pl Csgonál, Metro 2033-nál sose volt.
    UI.: Ha esetleg táp gond (CM GX Lite 700as van)
  • Mester999
    1600 rpm? :D én 2500-on nyomattam az előzőt 1 évig és demmi baja xd
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.12.07. 22:41:40
  • Krisztiam #61767
    akkor jó, ha nem nagyon gond, de nincs is nagy hangja.. csendes.. pedig 1600 rpm-el forog
    igen azt még megpróbálom, BIOS resetet, clr cmos-t! bios update volt, semmi változás, cpu fan error azt írja ugyanúgy
    garancia még van rajta, majd írok az ipon-nak, hogy ilyenkor mit lehet csinálni.. nem tudom lehet-e ezt javítani egyáltalán?
  • kemszi2
    szerezz egy potis ventit :D
  • Krisztiam #61765
    nem állítottam el semmit..
  • Blum
    Nem nagy gond...mégis mi történne? Felrobban? Vagy lerepül a CPU-ról? C'mon....
    Ha szerinted az alaplap vezérlésével van a gond akkor probléma megoldva, lap gari/kuka (azért egy BIOS resetet/updatet megpróbálnék)
  • Mester999
    Biosban nem állítottál el semmit? :D
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.12.07. 20:45:27
  • Krisztiam #61762
    igen persze, már mindent próbáltam, szerintem az alaplap vezérlésével lehet valami gond
  • Mester999
    Tuti jó helyre dugtad a cpu ventit?
  • Krisztiam #61760
    sziasztok
    olyan problémám van, hogy valamiért az alaplap nem akarja vezérelni a processzor hűtőjének a fordulatszámát, szóval terhelés alatt nem emeli fel a fordulatszámot, és most úgy van, hogy a processzorhűtő maximális sebességgel forog alapjáraton is , ez nagy gond a hűtőnek vajon? hogy maximális fordulatszámon megy?
  • Mester999
    Sajnos nincs fölös táp :(
  • Vadnokedli
    A Tápot nem tudom hogy lehet le diagnosztizálni De nincs egy fölös dettó 500-600Wattos táp a közelbe? Alaplap nem hiszem hogy csinálna ilyet. Ez szinte tuti táp gond, volt játék ami annyit zabált pont egy kritikus bejátszásnál ott folyton leállt a gép (le kellett vennem a grafikát a felére legalább.) - Így nem zabált annyit a VGA.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.12.07. 13:18:01
  • Mester999
    OK kösz a válaszokat, majd tápot fater megnézi ő ért hozzá , viszont ha az alaplap hibás akkor csak simán szar? és a garancia érvényes rá? :D
  • Vadnokedli
    Táp csere, ahogy írja. Ha nem vagy villamosmérnök szét ne szedd.
  • Blum
    Ne is szereld szét. Én is a tápegység hibájára gyanakszok, simán előfordulhat, hogy egy kondi megdöglött benne. Tipikusan a táp szokott ilyen hirtelen leállásokat okozni. Egészséges állapotban az a táp bőven elkéne, hogy bírja ezt a konfigot de ha valami döglött benne, akkor csinálhat ilyet.

Próbáld ki egy másik táppal, ha azzal is leáll akkor alaplap lesz.
  • Mester999
    Hogy érted?, (nem még nem szereltem szét a tápot)
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.12.06. 23:05:05
  • Vadnokedli
    Tápot megnézted már?
  • Mester999
    Hello, bocs hogy ilyen komplikált problemám van de nincs semmi ötletem
    Asus M5A97 PRO alaplapom van, benne egy Fx8350, hozzá 8 Gb Kingmax ram és egy Radeon R9 270X. Ja és persze egy Chieftec 500W táp
    Teljesen alapra van állítva a Biosba minden.
    A probléma az hogy (ezt már egy Fx6100-al is csinálta) leáll a gép játék közben... legyen az cod4,far cry4,stb...(8 magbol 4 mag kikapcsolásával tovább tart amíg bírja)azonkívül egyedül a LOL,WOT-ot bírja újraindulás nélkül meg az asztalt.
    Nem kicsi hűtő van rajta szóval 70 fokot lehetetlen hogy elérje a proci a videokari pedig max 50-60 fok
    és az egész rendszernek jó a hűtése.
    Bluescreenview semmit nem mutat, Win7, Win8.1 is kipróbáltam
    Alaplapban már a frissített bios megy 1604, Directx 11 és minden driver frissítve...
  • Blum
    Nem igazán lenne életképes. Ha mégis működne valahogy akkor nagy szopóka lenne vele jónéhány játékban.
  • LeWyTy
    Most akkor mi a "nem" és mi a "de elvileg igen"?
  • Dodo55
    De elvileg igen.
  • pxxl
    nem
  • LeWyTy
    Lenne kérdésem:
    Egy Msi r9 270x és egy Asus HD7870 tudok Crossfireben használni? van értelme?
    Meg úgy egyáltalán hogy működik ez a dolog?
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.12.05. 09:22:02
  • arsmarci89
    http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/asus/ASUS_X550LB_XO025D_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_NVIDIA_Free_DOS_Ezust_/_Grafitszurke_fedlap_ASNBX550LBXO025D_11531.html

http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/lenovo/Lenovo_Z50_70_Intel_Core_i5_4210U_8GB_1TB_+_8GB_NVIDIA_DOS_Ezust_59-424583_13694.html

• arsmarci89
    Melyik processzor az erősebb?core i7 4500u vahy az i5 4210u??ezen a 2laptopn gondolkozok.
  • sanya200
    nemhiszem hogy áram alatt lett volna de nincs kizárva,szoktam várni vele minimum 10-15 mp-et van mikor többet de másik elemmel is próbáltam.Nem tom szabadna-e pl lötyögnie az alaplapban mert lötyög az elem.Viszont azt nem értem a billentyűzetet miért nem látja de egyiket se se ps2 se usb fel se villannak a ledek mikor bekapcsolom gépet,ha a bill jó lenne nem lenne gond mert biost visszatudnám állitani deafultra.
  • Fülüke
    Üdv!

Az a problémám, hogy eltüntek a fájlok nevei. Esetleg ötlet, hogy hogyan tudnám őket visszavarázsolni?
  • Dodo55
    VGA probléma: WD40-t mindkét kártya csatlakozósorára, meg a foglalatba is, szerencsés esetben csak valami szigetelő / oxidáló / több érintkezőt összezáró dzsuva. Találkoztam már olyan esettel, hogy egy autós microusb töltő "megfertőzött" vele egy telefont, a telefon meg továbbfertőzött egy adatkábelt meg egy 220-as töltőt...

Ha ez nem jön be (vagy már próbálkoztál tisztítással), akkor tényleg valami baja lett mindkét kártyának :(

CMOS kérdés: "CMOS settings wrong", tehát elvileg csak a beállítások rosszak, a resetnek meg azt meg kell oldania. Az elem eltávolításakor nem volt véletlenül az alaplap készenléti fesz alatt? Vártál elég ideig?
  • sanya200
    hát játékra nem volt használva csak film+net de sztem is az aljzat vágta haza.De nem csodálkozok mert szó szerint vastagon állt benne a por még a vga foglalatba is volt pedig benne volt a kártya is.Gondolom évek óta nem volt takariva,minek az úgye.Mondta próbáljuk ki az én vga.mal mert az enyém jó,hát mondtam neki felejtsd el az a vga neki 5000ft volt,a 8800gts az enyém meg 30 használtan gtx580 én nem kockáztatom hogy beleteszem abba a fosba,pláne olyan táp mellé el se birta volna.Nekem is volt táp gondom,reset meg..stb játék alatt pedig nem az az ocska szar volt de nem is az a nagyon márkás,hkc 450w kevés volt sztem a vga-nak 8+4 fázis kell asszem a karira.Cseréltem thermaltake 650-re most nem tom milyen tipus talán G650M az van az oldalára irva,fél moduláris 24 körül volt szálittással együtt de nem bántam meg.

Már csak a saját régi gépemet kéne megcsinálni cmos settings wrong de a billentyű nem megy,elemet hiába cserélek,olvastam hogy lehet jumperelni az elem melett van,ami ott van abba nekem nincs jumper szal az se megy igy,nemtom ha a dvd iróról belerakom az úgy jó lesz?
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2014.12.01. 18:57:57
  • kemszi2
    az szerintem simán lehet hogy megsütötte a másik vga-t is mikor be lett rakva a régi gépbe(elég sok gagyi tápegység általi elhalálozást láttam már)
    ha gagyi és ráadásul régi /a konfig alapján gondolom nem mai játékos/ a táp akkor azzal nagyon vigyázni kell, a legbiztosabb talán az lenne,ha jó táppal és vga-val néznéd meg. kérdés hogy ér e ennyit a kísérletezés
    Nem tudom van e más mód alaplap/táp hiba kiszűrésére...
  • sanya200
    De jut eszembe az én gépembe is csikozik mind a 2 vga és nekem nem szar tápom van, thermaltake 650-es félmoduláris.A másikba sztem valami gagyi van de ha az a gond akkor nálam jónak kéne lennie nem?
  • sanya200
    hát ez nem jutott eszembe a 3850-el jól ment eddig.
  • kemszi2
    Elsőre :táp?
  • sanya200
    Sziasztok két kérdés.
    Van egy régebbi gép,sempron 3000+,2gb ram hd 3850,msi alaplap.
    Na most a kép csikoz krix-krax..stb gondolom vga hiba,áttettem a másikba ott is.Eddig oké szereztünk másik vga-t és az is csikoz pedig elvileg jónak kelle lennie,8800gts átraktam az enyémbe nálam is csikoz.
    Na most nem lehet hogy az alaplap hazaküldte mind a 2 vga-t?Mert kb 0 az esélye hogy a máshonnan szerzett vga-nak ugyanaz a baja.Win8 szépen felmegy müködik is semmi képhiba de mihelyst drivert telepitek hozzá meghal azzal hogy dpc watchdog violation kék halál és reset.
    Na utánanéztem de ssd-re szokott ilyen hiba lenni vagy vmi nem támogatja a win8.1-et.Felraktam rá a 7-et vagyis megoróbáltam már telepités alatt kék halál,másik vinyón van xp beletettem azt bebootol szépen telepiteném a drivert és kampó ott is.
    Az érdekelne hogy az alaplap aljzata halt meg?Vagy mi más lehet?Vinyó elvileg jó meg másik vinyónál ugyanezt a hibát adta de az a vinyó 100 hogy jó.

Másik probléma szintén egy régebbi pc athlon xp 2800+ asszem.
    Annál meg CMOS settings wrong,F1 continue F2 setup
    Na de itt meg nem ismer fel billentyűzetet,se usb se ps2 abból is 2-t próbáltam,a másik gépen mindegyik jó.De hiába nyomom itt nem reagál de még akkor se mikor bekapcsol mert villannia kéne a ledeknek.
    Na most próbáltam azt is hogy kicseréltem a gomb elemet,2 gépből is kiszedtem addig és átraktam de ugyanez a helyzet billentyű nuku,hiába van rajta rendszer nem tudom elinditani.Még billentyű se kell de abba van csak dvd iró legalább irni tudnék vele,a másikba nem tudom átrakni mert nem sata-s.

Alaplapot nem lehet át jumperelni hogy menjen?Meg észrevettem hogy mintha lötyögne az elem de próbáltam úgy is hogy addig rányomtam újjal hátha nem érintkezik de úgyse jó.Kidobni nem akarom netes gépnek jó ősöknek meg nekem ha vmi gebasz van a nagy géppel.
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2014.12.01. 14:07:35
  • torrente111
    sziasztok.szeretnék venni mobil netet,de nem tudom mekkorát vegyek.kb havi 200 órában twitch nézésre kellene a melóhelyemre.szerintetek mekkora forgalmat generálhat a twitch nézése.kösz
  • gergely1991
    Nyomtató keresése>Nyomtató beállításai>speciális>szürkeárnyalatos...
  • Krisztiam #61733
    vagy az lézer nyomtató?
  • Krisztiam #61732
    egyszerű a megoldás, vedd ki a színes patront a nyomtatóból :)
  • jetblack
    Tudna valaki segiteni hogyan tudom letiltani egy HP MFP M 475-os nyomtatoban veglegesen a szines nyomtatast. Probaltam az erinyo kijelzon de utana ugyanugy tudtam szinaesben nyomtatni
  • pxxl
    Ja lehet de az árát ne akard tudni :D