64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gergely1991
    Ennyi Chrome.exe folyamat miatt nem csodálkozom.:D
  • plu604
    Ah, köszi azért. Egy kérdést megért.
  • pxxl
    utóbbi, de nem marhaság, csak ez nem így működik...sajnos :)
  • zritya

Amíg nem kezdi ezt a ram evés ilyen 40-45% között van a ram, néha 51% is aztán egyszer csak meglódul
    Utoljára szerkesztette: zritya, 2015.02.06. 20:55:25
  • oliwwer
    Folyamatok fülről egy screenshot ? hogy mi eszi a legtöbbet, tehát csökkenőben
  • zritya
    Sziasztok!
    Valami probléma van mémórával, valami iszonyatosan megeszi. Mikor bekapcsolom a gépet semmi baja megy minden rendesen, elkezdek játszani akkor is jó egy darabig. Aztán mintha kötelező lenne lineárisan elemelkedik a kihasználtsága, a játék iszonyatosan elkezd szaggatni, az asztalon semmit nem lehet csinálni és végül teljesen a maximumot használ a 8GB-bol.
    Tanácstalan vagyok mi okozza, ha kilépek nagy nehezen a játékból akkor is marad ilyen 80%-on a használata mikor kb semmi nem fut csak a Windows. Újratelepítés már volt. Ha valaki esetleg valami ötlet, vagy megoldás nagyon megköszönném. Előre is Köszönöm!!

Utoljára szerkesztette: zritya, 2015.02.06. 18:42:03
  • plu604
    Ilyen nehezet vagy ekkora marhaságot kérdeztem? Bocs ha az utóbbi :/
  • plu604
    Sziasztok,
    Elméleti kérdés, és légyszi ne hordjatok le nagyon ha butaságot kérdezek :D
    Megjelent ez a cikk, és gondolkodóba estem, bár nemigazán értek a számítógépek hardveres részéhez (meg túlságosan a szoftvereshez se, hehe).
    A kérdés: megoldható lenne-e hogy négy-öt ilyet összekötve, rádugva egy monitorra, egy "izmosabb" konfigurációt össze lehessen hozni, vagy fizikai korlátja van a dolognak?
  • tigeroo
    sziasztok.

érdeklődnék :egy ismerősömnek nemrég építettem ki wifi-t (inviteles net, dinamikus IP-vel), és minden okés neki, de néha megáll a csomagkapcsolat (tehát van net, torrent is tölt felfelé) de weboldalakat nem tölt be meg semmi. ezzel mit lehet kezdeni? a dinamikus IP osztás miatt van ez? ha a routert újraindítja működik. mit kellene csinálni vele? annyira nem értek hozzá sajnos, örülnék ha tudnátok segíteni.

• tigerbácsi
    Sziasztok! Ismét eljött a nap, hogy cserélem a gépem. kinéztem egy configot s szeretném ha ránéznétek, hogy működne e ez a vas, vagy valamit változtatnátok e. A gép sulihoz kell, meg játszani is. Köszi szépen előre is a válaszotokat, segítségeteket.

A gép:

Alaplap: MSI H97 PC MATE
    Proci: INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
    Memória: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
    Videókártya: GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
    HDD: HDDSEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
    SSD: kingston 120 GB
    ház: ZALMAN ZM-Z3 Midi Tower
    Táp: XFX TS Series 450W
  • blackfire001
    Asus H97M Plus alaplapom van, nincs rajta digital output. (toslink kábel csatlakozó).

Mit tudnátok javasolni? (A lehető legolcsóbb megoldás kellene.)
  • DONGUBA
    Sziasztok gyors otlet kellene....

Asus laptop i7 es proci 8 giga ram gt540 es 2 gigas kari.
    Win frissites allandoan dobalja hogy uj frissites jelent meg bla bla....kozte a vidikari uj drivere is.
    De frissiteni nem tudom mert frissites kozben hibat ir ki
    Barmilyen regebbi drivert is akarok telepiteni azt sem engedi.
    Probaltam leszedni de valamit vagy rosszul csinalok vagy nemtom.
    Es miota pprobaltam leszedni olyan mintha reszben nem lenne vidikari :D
    Egyik jatek fut a masik ami eddig futott kiirja hog telepitsem a drivert
  • bboyatty
    Helló, már sokadjára írok a barátnőm laptopjàval kapcsolatban, problémázik a vinyókkal, a gyári vinyó ami benne volt mikor egy WD volt amit ellenőriztem hd sentinellel és 13%os volt, lecseréltem egy seagatre ami 100%os volt de ma megnéztem és már csak 88...a laptop nem volt hordozva bekapcsolt állapotban, nem tudom mi lehet vele. Esetleg lehetséges az, hogy a laptop építi le a hdd-ket?
    Előre köszönöm a segítséget.
  • kemszi2
    DVD-re szerintem sehogy
    amúgy meg
  • steweee
    mivel nincs a témában látogatott topic, így itt kérdezem.

régen nagy '"író" voltam, de már vagy 10 éve nem foglalkozok ilyesmivel, és elfelejtettem a dolgot hogyan is kell.

egy barátom kért meg rá, hogy kapott egy PS1-et, és írjak már rá neki játékokat. gondolom ezzel azér már túl nagy bűnt nem követek el.

leírja vki hogy hogyan írom ki dvd-re ? (régen tudtam pedig....)
  • sanya200
    Ugyanaz ha a 3-as csatlakozóra kötöm akkor annál lesz hogy ignored,vagy 2500rpm,gondolkodtam esetleg 12 voltos átalakitón hogy csináltatok egyet de 2000ft-t kértek volna érte...annyit nem adok érte.Most ledes venti van a procin csak problémás már a felfogatása is mert kisebb csak 8cm-es a gyári hűtő meg 9cm-es asszem.
  • kemszi2
    az nem feltétlenül gond
    és nem kell feltétlenül cpu-s csatlakozó,esetleg másik próba venti
    Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2015.01.23. 15:42:08
  • sanya200
    Nincs másik cpu fan csati,4-es.Nem gyári hűtő van benne hanem egy Thermaltake Contac21.
  • kemszi2
    rakd át egy másik csatlakozóra a ventit
  • sanya200
    Erre tud vki megoldást?

Legújabb BIOS van fent de akárhogy állitom a BIOS-t nem reagál,ha a Qfan-t silentre állitom akkor is maxon pörög a ventillátor.Szoftveresen is megnéztem a Speedfannal min és a maximum fordulatszám is 2500rpm.Nincs a BIOS-ba hőmérséklet szerinti vezérlés se pedig kellene.Régebbi biost meg problémás feltenni.Egy asus M5A78LM-LE alaplapról van szó.Garanciás bár nem hiszem hogy ilyenért cserélnék,de sztem garjra ment a ventillátor szabályozás benne.
  • gergely1991
    Adatkábel csere(annó IDE-vel szívtam)? Vagy megpróbálhatod a winchester áramkörilap cseréjével (saját felelőségre!).
    Csak előre szólok hogy ha a csere során a winchester lapja elfüstölne akkor a post besípol...
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2015.01.11. 20:12:57
  • MR ME
    sajnos az új táppal se indul be :(
  • MR ME
    gondolkodtam énis a tápon, csak utána jött az a hibaüzi amit belinkeltem...de szereztem egy másik tápot, lehet akkor még megpróbálom azzal h kiszűrjem ezt a problémát is
  • Dodo55
    A táp rendben van az új gépben? A régibe próbáltad visszatenni őket?

Csak mert én már találkoztam olyan esettel, hogy a venti behalt a tápban, túlmelegedett és nem tudott elég áramot leadni a winyóknak felpörgéskor (a meghajtók kapcsolnak be utoljára, addigra már a többi komponens terhelése rajta van a tápon), eléggé hasonló jelenségeket produkálva.
  • kemszi2
    Akkor passz, szerintem kuka...gondolom nézted már másik gépben,vagy a régiben hogy ott megy. Én kísérleteznék ha egyforma a két samu...van sok videó is fent yb-n szétszedésről, javításról. ( Elsőre kicserélném a nyákot.)
    Vagy ha tényleg fontos,akkor hivatásos adatmentő
  • sanya200
    Hali nem konkrétan hardveres kérdés.
    A nettel lenne gondom ha a routerem keresztül kötöm össze akkor lassú,nem tölt be rendesen..stb de ha csak simán a modemet kötöm össze a gépell akkor meg egyáltalán nincs net.Kidob azzal hogy nem rendelkezik érvényes ip-vel.Mi a francot lehetne csinálni egész nap ezzel dobálja ki hiába várok vele.De a router meg fos régi,és csak kínlódik vele minden böngésző.
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2015.01.09. 19:56:02
  • MR ME
    semmi nem látja, a bios sem....de hallom h felpörög a vinyó
  • strepsils
    Nézd meg a hangkártya programodat .Alapból az van beállítva hogy hátlapi hangszórók némítása előlapi jack csatlakoztatásakor .
    De van olyan is hogy egyszerre két hangforrás használja a kettőt. Ez gondolom akkor érdekes ha dj pulton játszol és megadod neki a fülhallgatót monitornak .

A zaj attól van hogy be van dugva a füles és az árnyékolatlan kábele összeszedi a búgást ,és valószínűleg nincs kettéosztva tehát a hangkártyád egyszerre kezeli a kettőt ,szóval nem is kezel semmit biztos régi. Próbáld ki akkor is zúg e ha kihúzod elöl.
  • nearo
    Hát nekem most úgy van, hogy előre van bedugva a füles, hátulra a hangszóró, és többnyire egyszerre szólnak. Mivel a hangszórónak van kapcsolója, így az akkor szól csak, ha én akarom, olyankor nem zavar, hogy a fülesben is van hang. Ha meg a fülest akarom használni, akkor meg kikapcsolom a hangszórót.
    Viszont ezzel kapcsolatban lenne pár problémám is. Sokáig ez működött így rendesen, aztán egyszer azt vettem észre, hogy a hangszóró csak akkor szól, ha kihúzom a fülest, pedig tudtommal semmit nem állítottam el. Egy újraindítás megoldotta, de azóta néha előjön, és ugyanúgy mindig újraindítással visszaáll.
    A másik, hogy amióta előre van bedugva a füles, van egy halk elektromos háttérzaja. Régebben én is jack elosztóval dugtam hátra mindent, csak néha meg kellett rugdosni a vezetékeket, hogy szóljon mindkét hangszóró (ez egyébként azóta se oldódott meg, hogy külön van dugva a füles - harmadik probléma), ezért dugtam át, és azóta van ez a zaj, előtte nem volt.
    A negyedik az már maga a füles lesz, erősebb hangoknál a jobboldala zizeg. Ha kicsit erősebben megrázom, akkor mintha kis kavics lenne benne, vagy valami, mintha idegen tárgy került volna bele, belül törött volna le valami, vagy nem tudom. Ezen hogy lehetne segíteni?
    A füles egy sony mdr-xd100, a hangszóró maxxtro spk316, a hangkártya elvileg egy via vt1818s, 6.0.01.10900-as driver van feltéve, ha jól rémlik ez járt hozzá alapból, oprendszer egy öreg xp.
  • kemszi2
    a cégünknél megpusztult az egyik hdd, volt egy ugyanolyanunk csak az még ide-s volt. Átraktam a vezérlőt/nyákot és tökéletesen működött,le tudtunk mindent menteni róla.
    Viszont itt egyértelmű volt az eset ,mivel az eredeti nyákon az egyik chip-en szép kis lyuk tátongott. Szektor hibásról is mentettem már adatot. Azt se látta már a win csak a lemezkezelőben.
    Ha a mechanika ment tönkre akkor szerintem kuka, kivéve ha szeretsz kísérletezni
    Ja meg ugye ott vannak az adatmentő cégek jó pénzért
  • kemszi2
    HD senitnel/lemezkezelő sem látja?
  • MR ME
    sziasztok

az lenne a gondol hogy:
    volt nekem 2db 1Tb-os samsung vinyóm, ment is minden a rendeltetés szerint, majd összeraktam egy új gépet, amivel az egyik vinyó már egyáltalán nem volt hajlandó dolgozni, a másik vinyó pedig csak úgy ha bootolás közbe (nem ezen van a rendszer) lehúztam majd visszadugtam az adatkábelt (AHCI bekapcsolva), de akkor ment egész türhetően, majd ma ezt írta ki a HD sentinel:
    "Meghibásodás várható - Attribútum: 3 Spin Up Time, Működési fordulatszám eléréséhez szükséges felpörgési idő. Motor ill. csapágy problémára utalhat.
    Azonnali merevlemez csere szükséges."

értem h ez a vinyó kuka, de a kérdésem az lenne, hogy a másik vinyó is ugyanazokat a hibákat produkálta, felpörög majd elkezd kicsit kattogni, csak azt fel sem ismeri már a gép

kérdésem az lenne, h van esély rá h csak az elektronika ment tönkre? mert azon a vinyón amit fel sem ismer elég fontos dolgaim voltak, annyira kéne csak újraéleszteni vhogy míg lementem róla őket, utána dobom is mind2-t a kukába....
    szóval sztetek menthető még a dolog? vagy felejtsem is el?
  • strepsils
    Szerintem sehogy mert annak pont az a lényege hogy csak az egyik szóljon. Minek akarnád hogy egyszerre szóljon a fülhallgatód és a hangszórók kimeneted is ?

Ha elosztod ketté akkor gyengül az erősítőbe jutó jel is . Nekem meg pont az ellenkező volt a bajom , nem volt előlapi jack és úgy csináltam meg hogy elosztottam ketté a hátsó kimenetet de tettem a fülhallgató elé egy kapcsolót így tudtam szabályozni hogy az erősítőre is teljes jel menjen ha azon hallgatom.

De utána meg vettem egy házimozi erősítőt és ezt a nagyongagyi teszkós jackos baromkodást befejeztem , optikain megy az erősítőbe és ha fülesen keresztül akarom hallgatni (vagy vannak programok amiknek az analóg kimenet van megadva pl skyp sonyvegas )akkor vagy átkapcsolok a tálcán analóg kimenetre (vagy a programok automatikusan azon szólalnak meg).
  • pxxl
    én ezt úgy oldottam meg, hogy hátul osztottam ketté a jack-et, egy a hangszóróba, másikat hosszabbítóval a fülesbe (mert messze van a gép, és amúgy is el szoktam pakolni)
  • Piszkos  Fred
    Valaki esetleg? :D
  • TomBond
    Hát, nem tudom. Talán holnap okosabb leszek.
  • gergely1991
    Amit írtam kizárás alapon szólt, ha először erre gondolnál. :)
    A rövid sípról hirtelen a érintésvédelem problémája merült fel mert kb hasonlókal működött nálam(rövidekkel,a gép nem indult,pirosan világított a bekapcsoló lámpája) a "power error" meg rá is utalhat akár.
    Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2015.01.02. 22:24:37
  • TomBond
    A reprezentációd szerint ez: hosszú rövid rövid stb. Az ismerősömnek csak rövideket csipod (értsd: beep,beep,beep,beep,stb kb 25-30-szor aztán egy kis szünet és kezdi elölről, amíg ki nincs kapcsolva). Dec 31.-én szabályosan le lett állítva, jan. 1.-én jött ez a hibajelenség. Közben semmilyen behatás nem érte a gépet. Holnap hozza el, hogy megnézzem.
  • gergely1991
    Reprezendálás: *beeeeeeep beep,beep[kis szünet],beeeeeeep beep,beep[kis szünet],beeeeeeep beep,beep[kis szünet]...És ez addig loopolódik amíg kinem kapcsolod,ekkor már füstszag érződik valamelyik hardveren....
    Az érintésvédelem véletlenül nincsen kihúzgálva?
  • strepsils
    A kézikönyvet nézem és nincs semmi ilyen.