64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#61929 Kis segítségre lenne szükségem !
Van egy laptopom, asszony és a gyerekek kinyírták a kijelző zsanérjait, az az alsó ház is darabokra tört a pántok környékén ...
Milyen szervizben lehetne egy új alsó dobozt rakatni rá ,
Ahol érdeklődtem eddig, mindenhol azt mondták, hogy ilyent nem vállalnak ...
-
G18XM8 #61928 Üdv! Ha van rá keret, akkor itt az ideje beruházni egy újabb monitorra. 7-8 év az nem rossz idő, hogy eddig bírta, de javítással nem érdemes küszködni egy ennyi idős monitor esetében. IPS paneles-t nézz, de minimum VA ha olcsóbbat akarsz. -
#61927 Üdv! Monitorom mostanában folyamatosan kikapcsol, ha hosszabb leállást követően kell bekapcsolnia (tehát nem a kép megy el, hanem fullra levágja magát). Ilyenkor az első pár percben azonnal kikapcsol, aztán pár perc szarakodás után a monitor saját jeleit elkezdi behozni vibrálva (mintha be kéne melegednie vagy nem tudom), de amint benyomom a gépet is, és képet kellene adnia, azonnal kikapcsol ismét. Ha jó pár percig szarakodok ismét vele, akkor már bejön a kép, de csak ha még DOS felületen van, ha már elkezdi a WIN-t futtatni, nem jön be. Viszont utána amíg üzembe van, megy simán. Nem a gép a gond, próbáltam másikra kötni, ott is fenn állt a problem, és újabban már ha nincs összekötve a géppel, akkor is megcsinálja (mert a vga kábelre is gyanakodtam). Tehát mindenképpen szar a monitor, a kérdés viszont, hogy ez javítható és érdemes még szervizbe vinni, vagy inkább ruházzak be egy új cumóra? BenQ lcd monitor egyébként, nem mai, olyan 7-8 éves lehet, de eddig tökéletesen működött. Már csak azért is kérdezem, mert feleslegesen nem adnám be, és fizetnék szerviz díjat, ha ott 2 perc alatt levágják a baját, és közlik hogy mondjuk nem érdemes javítani, viszont ha csak valami apróbb hiba, ami csekély pénzért javítható, akkor még nem vennék újat. Valakinek ötlet? -
#61926 miért lehet az, hogy friss windows 7 64-bit telepítés indítás után 2 percig próbál csatlakozni hálózathoz, miután nagy nehezen sikerül neki? mai friss újratelepítés, rt7lite-al ki lett belőle szedve pár felesleges dolog (7 gigás végső telepítés) + le lett kapcsolva egy pár service (blackviper-féle tweaked opciót használva), de tippem sincs ezek közül mi kavarhat be, ha egyáltalán ilyenről van szó. -
#61925 megoldva win telepítő dvdvel javításra nyomva... -
#61924 Üdv !
Kivennék egy 500-as winyót a gépből de azon vannak rendszerindító fájlok hiába,hogy a win8 nincs rajta.
Kivétel után Boot BCD hibát ír ki.
Miként tudom újratelepítés nélkül a Win-8-at tartalmazó winyóra másolni a régit vagy új rendszerindító fájlokat létrehozni ?
Az 500-as winyón van egy 17 megás Boot mappa plusz több írásvédett boot.. fájl is de nem engedi másolni mindet. -
#61923 DVI vagy D-sub (aka VGA) csatival van bekötve? utóbbi esetén lehet, hogy nincs megfelelően beállítva, nézz szét a menüjében. -
#61922 hali!
Adott egy probléma:
olyan a kép a monitoron mintha 3x lenne mindennek "árnyéka" vagy hogy mondjam.
töltöttem fel róla egy képet:
kép
ötlet? -
#61921 yup, csak leolvad a molexed a picsába. de szerintem kellene rajta lennie egy 6-tűs pci-e tápcsatinak is. -
PewdieCry #61920 Azóta kiderült, hogy 2 molex csatlakozó van a tápomban és a videókártyához 4 kell, ha elosztom a molex-et attól még ugyanannyit vesz fel a kari, igaz? -
PewdieCry #61919 Sziasztok,
Kérdésem: Egy Thermaltake 500W-os táphoz alapból hány MOLEX konnektor jár?
Ha jól tudom 4 ugye mert újabb karikhoz pölö 1x 6 tűs és 1x 8 tűs pcie konnektor van mindkettő végén 2x molex konnektor.
Nem emlékszek és nem is tudom megnézni mert koliba vagyok >< -
Blum #61918 Na, úgy már más. Akkor hajrá! ;) -
RAMyMamy #61917 mint írtam, használtan venném (20-25k körül). köszi a választ. -
Blum #61916 Egyáltalán nem érdemes majd 50k-t elkölteni ősrégi cuccokra de ha szükség van rá és csak ez az opció játszik akkor hajrá. Szinte biztos, hogy működne 4 darab ilyen egymás mellett de a GEIL a DDR2 korszakban elég para volt. (bár nekem volt Black Dragon KIT-em, nem volt velük baj) -
RAMyMamy #61915 újra nincs pénzem, így csak a memóriabővítés jöhet szóba -
#61914 Ennyiből én nem "újítanék" olyan koros konfigot.
-
RAMyMamy #61913 hali!
a jelenlegi 4db kingmax 1gb-s memóriamoduljaimat szeretnél lecserélni 2gb-osakra. erre gondoltam, de máshonnan venném és használtan. konfigom: asus p5q, intel c2q q6600, asus radeon hd7700, chieftec 450w.
szóval az lenne a kérdés, hogy érdemes-e a linkelt ramból 4db-ot beszerezni, hogy szépen, dualban menjenek, mint a mostaniak? négy különböző noname modult nem szeretnék, mert a proci húzva van és úgy szerintem nem lenne stabil a rendszer. -
PewdieCry #61912 Persze, csak még nem vettem meg az új videókártyát, de van benne egy GTX 650, szintén Gigabyte. -
#61911 Korrekt- Ezek már mind megvannak? Össze vannak rakva és futnak VGA nélkül? -
PewdieCry #61910 Sziasztok,
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy videókártyát fogok vásárolni és nem tudom, hogy összeillenek-e a komponensek vele, véleményt szeretnék kérni. :))
Amit a spec-be írtam az lenne a videókártya amit vennék.
Alaplap: ASUS B85M-G
CPU: Intel i5 4570 3.2 Ghz - 4 core
GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX 970 4GB Windforce
RAM: 8GB HyperX (2*4gb)
PSU: 500W -
csonttika72 #61909 Nem volt ilyen bonyolult.... Egy régebbi verziószámú drivert adott ki az Nvidia. Azt telepítettem és megszűnt a probléma. De azért köszi! -
G18XM8 #61908 Hello! Na rájöttem mi okozza. Feladatkezelőben bukott le a kis rohadék, egy steam nevű valami, azért mondom így mert nekem nincs fent a steam, úgy hogy valszeg vírus. Lényeg hogy folyamatot leállítom és azonnal visszaáll a teljesítmény. Lehet csak a win újratelepítésével megmaradt a gépeden, persze ha neked is ugyan ez van. De szerintem gyorsan hozd vissza a géped és nézz utána ennek, mielőtt fölöslegesen rendeltetnek veled egy vga-t a tiedet meg eladják. -
G18XM8 #61907 Nem akarom elkiabálni, de neken úgy tűnik, hogy a geforce experience letörlése megoldotta. Azóta nem csinálja. Szerintem ez nállad is inkább szoftveres. Nehogy lehúzzanak... -
csonttika72 #61906 Jelenleg szervízben van a gép, ahol azt mondták vagy gpu vagy táp csere. -
G18XM8 #61905 Hello! Nekem is ugyan ez a problémám van. Sikerült már valamit kiderítened? -
G18XM8 #61904 Üdv! Igen, valószínűleg kevés a táp teljesítménye a konfigurációdhoz. -
G18XM8 #61903 Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Tegnap óta valamiért vacakol a gépem, az történik, hogy játszok stabil 40-50-60 fps-el, és egyszer csak az történik, hogy leesik olyan 10-20 környékére. De úgy is marad, tehát nem csak egy két pillanatra esik le az fps, hanem alacsonyan marad mindaddig, amíg újra nem indítom a gépet. Újraindítás minden esetben megoldja a problémát, de utána egy 5 perc játék után megint leesik. 10 hónapos a gép és eddig soha nem csinált semmi ilyesmit. Játéktól független a dolog, és ha leesik egy játékban az fps és kilépek a windowsba elindítok egy másik játékot, akkor az már eleve úgy indul, hogy nagyon alacsony az fps. Hardvereket figyelem, semmi nem melegszik túl, normálisan működik minden. Tápom fsp 460 wattos, azzal nem hinném, hogy gond van. Szerintem szoftveres hiba lehet, de fogalmam sincs, hogy mi. Illesztőprogramok frissek, rendszeresen frissítem. Valakinek valami ötlet? Köszönöm előre is a segítséget! -
Mester999 #61902 Üdv.
Előfordulhat-e az ,hogy egy Chieftec 500W-os táp nem bír el egy Asus M5A99X R.2 szívében AMD FX8350+Radeon R9 270X+6db 12cm venti+OCZ vector+stb configot
Csak a proci meg a videokari 425W-ot eszik gyári adotok szerint a probléma pedig ezzel kapcsolatban hogy totál alap beállításokon a biosban ,ha elinditok egy teljesítményt igénylő játékot ,GTAIV-et pl maxon egy kis ideig megy gond nélkül... de egyszercsak újraindul simán a gép és ha újra GTA-t elkezdem kb ugyanott hal meg ahol előzőleg
Driverek frissítve vannak bár már bánom hogy amd gpu a váltottam nvidiarol mert szerintem amd driverje kb
Hőfokok sehol sincs túlmelegedés, már egy másik alaplappal és egy másik procival is tapasztaltam ezt ugyanezzel a konfiggal
Ramok 2x KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz CL9
Válaszokat előre köszönöm
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.02.28. 10:08:02 -
TomStorm #61901 Üdv.
Ha vennék ASUS Xonar DGX (ASM) hangkártyát és azt optikai kábellel kötném össze 5.1-es házimozival akkor lenne teljes értékű 5.1 hangzás? -
#61900 Felraktam a legújabb Catalyst drivert mindenestül. Volt 14 GB szabad helyen, most van 1,4 GB. Mi a rák vihette el ennyire? Nem először van ilyen rejtélyes szabad hely csökkenés a rendszer vinyón... -
csonttika72 #61899 Sziasztok!
Múlt héten kezdődött az asztali gépemnél, hogy játék (bármilyen) közben elkezdett laggolni (pl. War Thunder 130-ról 25 fps-re esett vissza) és nem is akart javulni. Mivel a driverek frissek voltak,újra raktam a windows-t. De a hiba jelenség ua. maradt. Azóta próbálgattam laikusként tesztelgetni, és azt figyeltem meg, hogy kb. 20-25 perccel a bekapcsolás után megugrik a videókártya energia felhasználása, órajele, gpu load (ez nem tudom mi pontosan, de konstans 98%) akkor is ha csak simán a háttérképet nézem. Ha újra indítom akkor minden ok, majd 20-25 perc és újra kezdődik.
A gépem: i5 proci, GTX 660 gpu, 8 GB RAM, és 2 évig probléma mentesen ment, a játékok nagy része max grafon.
Valakinek valami ötlet? Sima videókártya csere?
Köszi ha tudsz segíteni! -
#61898 Sziasztok! nem találtam megfelőbb topik, szóval hátha :)
lenne egy problémám, adott egy dell_xps_15_-_l501x_i7-820qm típusú notebook, ami bekapcsoláskor folyamatosan 3 hosszút sípol, de újraindítás után ha közben nyomogatom az fn és a wifi gombot akkor abbamarad a riasztás és megy a gép stabilan a következő kikapcsolásig....a fedlap jobb oldalsó 3 érintőgombja nem működik, a többi gomb hibátlan
öntesztnél ezt a hibaüzenetet írja ki, a memóriateszt lefut utána hibátlanul
előre is köszi ha tud vki érdemleges segítséggel szolgálni :) -
#61897 Eddig csak YT videók közeben vettem észre, főleg akkor, ha nagyon gyorsan mozgó objektumok vagy eltérő fényerejű objektumok vannak a képen. A monitoron keresztben egy éles pixelváltás látszik. Ez hiba vagy ennyit tud a technológia? Lehet ez ellen tenni valamit? A keretbe menő váltásnban jellemzően vagy egy kis függőleges törés is. (Kicsit olyan, mintha egy fektetett winapn szombolólum lenne, ami egy pixel széles. -
#61896 Driver nincs fent de min felrakom és irok hogy változott-e valami. Én még arra gondoltam hogy az fsb huzzás miatt halt meg a net része az alaplapnak habár ennek nem tudom hogy van-e valoságalapja -
#61895 driver reinstall? Ha másik gépen is ezt produkálja akkor lehet hogy kuka... -
#61894 Probáltam másik slotba is egyszere a 2t hidba kapcsolva ugyan az. ha bekapcsolás után hagyom álni kb 10-15percet akkor jó még nem kezdek el tölteni töltés alatt nem tudok semmit csinálni -
#61893 Próbáltad más ugyanolyan csatlakozóba? Jó Driver van fent hozzá? FW frissítést nem igényel? Nézz utána a kártya honlapján vagy valami. Ha így se jó akkor az alaplap lehet hogy 'defektes', de lehet a hálókártya is. -
#61892 Üdv. Olyan gondom lenne hogy hálókártya van a gépbe de holjó hol nem pl most nen is akar müködni a hálókártya vadiúj és már az előzönél is csinálta ezt a hibát 600kb fáljt Nem tudok leszedni vagy elkezdi vagy nem .... alaplap lehet a hibás? -
#61891 Viszont a böngézők szeretett szokása hogy eleszi a memória szabad kapacitását... -
zritya #61890 Egyszer van csak megnyitva, az is battlelog miatt.
Utoljára szerkesztette: zritya, 2015.02.08. 16:13:55