!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Ha nem megy, valószínűleg a HDD lesz a hibás"

Így van, rengeteg bad sector tud ilyet produkálni, és arról könnyű felismerni, hogy a fél órás betöltés során a HDD led halványan és nagyon gyorsan villog.
VinylToy
Nálam is fennáll a hiba, de tanácstalan vagyok, hogy mitől lehet. Sőt már volt korábban is, de aztán megszűnt, pedig szerintem semmit nem csináltam.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

milk4
1. BIOS-ban CMOS (memory) reset/clear
2. Gép kikapcs és tápból kábel ki (laptop esetén aksit is ki)
3. 30 mp-ig a bekapcs gombot benyomod
4. Gép bekapcs és imádkozol

Ha nem megy, valószínűleg a HDD lesz a hibás. 'Seatools DOS'-al HDD-t megnézeted, utána 'Memtest'-el a RAM-ot.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

plu604
Sziasztok (ismét)

Most a barátnőm gépével lenne probléma. Egyik nap amikor bekapcsolta a gépét, nagyon lassan töltött be, nézte egy bő fél óráig a hullámzó Win 7 logót, aztán bebootolt a gép, másnap már egyáltalán nem. Hullámzik a Win 7 logó, de nem hajlandó továbblépni, bármennyit várunk. Próbáltunk hibajavítást rendszerhelyreállító dvd-vel (ami az én gépemen készült), fél óra alatt sikerült is elindulnia, megkérdezte hogy milyen nyelven szeretném csinálni, kiválasztottam hogy magyar, "tovább", és újabb várakozás. Ezt megunva (valószínűleg nem itt van a probléma, ha merevlemezről és dvd-ről bootolva is ugyanolyan lassú), egy ubuntu dvd-vel próbálkoztam, ami szintén csak odáig jutott, hogy mutatja a logót, és alatta haladnak a kis pöttyök, tehát tölt, de ezt a képernyőt is nézzük már fél órája.....
mi lehet a gond? vagy mivel lehet gond? mielőtt ez a probléma elkezdődött, nem csinált bnőm semmi rendkívülit, nem telepített új programot, nem dugott a gépbe új pendriveot vagy ilyesmi. Próbáltam elindítani csökkentett módban is, az egyik komponens betöltése után meg is akadt.

Olybá tűnik, mintha a szoftver felülírt volna egy alap windows fontot. Szerintem a megoldás az lenne, hogy egy szűz windowsról levadászni a fontkészletet és felülírni vele a tiedet.
broman191
Találkoztatok már olyan hibával, hogy teker a VGA ventije mint a bolond, de látszólag semmi oka rá? <#idiota> Bekapcsolom a gépet, pár perc után a videokarim gyári PWM vezérlésű ventije felpörög ~2400 RPM körüli fordulatszámra és ott is marad...mindezt teljesen tipikus idle hőmérséklet mellett teszi, így netezés közben. Pár nappal ezelőttig még 1300 RPM körül susogott ilyenkor, ahogy kell a gyári vezérlése szerint, majd elkezdett saját életet élni és időnként pár száz RPM-mel magasabb fordulatszámra váltott rövid időre, majd visszatért a 'rendesre'. Megnéztem a Win feladatkezelőt nem-e fut valami process a háttérben ami gyilkolja suttyomban, no de mi is futna amikor a GPU-Z mérhető terhelést sem tud kimutatni? <#confused> Kivettem a VGA-t a gépből, alaposan megvizsgáltam, a hűtés kábele tökéletesen csatlakozik, a heatsink és venti szinte pormentes, látszólag minden rendben... Próbáltam EVGA Precision X-ben felülbírálni a gyári vezérlést, de úgy tűnik hogy nincs rá lehetőség ennél a modellnél...bár régen sem reagált rá,, amikor még nem volt ilyen problémám. Az egyetlen élhetőbbnek tűnő megoldás amire gondolni tudok hirtelen, hogy rákötöm a vga ventijét az egyik fix 'x' voltos csatira amelyet valami másik ventihez kaptam, aztán fixálódik a fordulatszám egy kisebb, kevesebb zajt eredményező értéken...persze a problémát nem oldja meg, csak tüneti kezelés...

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64

gergely1991
Különleges IDE? Csak nem SATA-s az illető? 😊
Esetleg kapcsold ki a BIOS-ban a POST-ot (vagy állítsd át hogy Fast boot vagy "gyors boot"-ra).Utána bootolj USB-ről és próbáld formázni a kis 'drágát'.Nem csipogott még olyat hogy: "beeeeeeep-beep-beep.......beeeeeeep-beep-beep...........beeeeeeep-beep-beep"?
Ha igen annak szaga is lesz. 😞

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Vadnokedli
Nincs plugin. Nem csak Chrome, IE-ben is. <#rinya> Pontosan hol kutassak? Már kutattam korábban ki is töröltem de maradt ugyan olyan.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.13. 17:13:07

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne hogy a tsmuxer nevű program azt a hibát írja ki hogy not found mikor a playlist fájl-t szeretném futtatni
tud erre valaki valami megoldást win 7 van a laptopon
Ja és a régi asztali gépen sose volt ilyen problémám vele!
Előre is köszi a segítséget!
Némely szoftver frissítésekor csuda dolgok tudnak belekerülni a böngészőkbe. Érdemes átnézni néha 😊
Más böngészőben is átalakul vagy csak a chrome-ban? Ha mindegyikben akkor windows ban kell kutatni. Ha csak chrome-ban akkor meg lehet valami plugint feltelepítettek, akkor azt kell kipucolni.
Molnibalage
Most látom, hogy valami szar feltelepült csak úgy. Letiltottam és a probléma megszűnt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Vadnokedli
Nemrég telepítettem az EdgeCam / SolidEdge programokat, és a Google Chrome-on belül "CSAK" a Facebookon átalakult a Fontkészlet.
Próbáltam már kiszedni a Windowsba beépült hasonló/ugyanúgy kinéző legutóbb telepített fontokat, de nem segített.
Original hivatalos szoftverek. Ötletek?
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.13. 13:00:08

Molnibalage
Semmi újat nem tettem fel, talán ha 1-2 kieget használok.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Valami kiegészítő nincs beleépülve a böngészőbe?
Molnibalage
Erre még mindig semmi? FF-et használok, de a céges gépen ősrégi IE8 alatt nincs probléma...

Hát ja valami ilyesmi kellene.Addig is fektetve van a gép és csak egyik oldalán lefogatva
Az adott típushoz próbálj meg keresni egy új lefogatót. Hardveraprón vagy eBay-en szinte mindig találni ilyeneket.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Én a helyedben elvinném egy olyan szervízbe a hűtőt, ahol foglalkoznak aprócseprő ügyekkel is. A lom között mindig lehet találni rá rögzítési megoldást. Ha drága hűtőről van szó megéri utánanézni. Sajnos a legtöbb szervizben rögtön hűtőcserét mondanak, de próba szerencse. Rögzítés nélkül a hűtő nem túl egészséges.
plu604
Köszönöm a választ.
Igen, az eredeti modulok vannak a gépben. Megpróbálkozom egy HDD és RAM teszttel akkor, biztos ami biztos. Bár azóta nem volt probléma.
A BIOS-hoz inkább többet nem nyúlok. 😄

Most olyan gondom lenne,hogy van egy nagyméretü processzor hűtőm és annak 2 széléről alul amivel a laphoz kell rögzíteni kis fehér pöcök letört nem tudom rögzíteni és menetközben leesett mert olyan nehéz,hogy nem tartja meg 2😊
Mit csináljak?Fektessem el a gépet és használjam úgy?
Molnibalage
20-30 sec után ez ugrik be nekem a fórumban. Miért?

https://sg.hu:32141/?callback=_resp

Ezt nem tudhatom látatlanban 😊 A crosslink tuti működik, az egyenes meg lehet hogy működik.
Ha nem túl régi egyik gép sem, akkor mindegy már milyen kábelt használsz.
Na ez így jónak tünik meg is van mindenem hozzá,köszi.Meg majd W8.1 OS-el próbálkozok mind a 2 gépen hátha azzal nem kell sokat vacakolni😊
arra ügyelj, hogy a kábel crosslink legyen
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/using-internet-connection-sharing#1TC=windows-7

így kellene mennie
Üdv.
Notebook fogja a wifit itthon és erről szeretném kábelen továbbküldeni Netet egy asztali PC-re.Lehetséges ez?Van még egy Router-em ha kellene az összekötéshez.
Úgy,hogy ne kelljen semmit se vennem hozzá,hálókártyát sem
Ahogy elmondod a dolgot, drasztikus változás csak a gépen a bios frissítés volt csak. Mondjuk azt nem értem miért is kellett, ha a gép hardveresen rendben volt. Megpróbálhatnál visszatérni a régi biosra ami volt. (bár ha randomban újraindul a gép ez veszélyes muri) Mondjuk előtte egy RAM és egy HDD tesztet nyomnék, mint 2 leggyakoribb ludas.

A bluescreen üzeneteire nincs mit adni ilyenkor. Felesleges keresgélni is. Tipikusan azt jelenti, hogy a folyamatokban valami nagyon félrement. Az ilyen jellegű hiba az esetek jórészében memória írás-olvasási gondból vagy egyéb hardveres bajból ered. Ebből kifolyólag az, hogy a hibaüzenet mit tartalmaz nem releváns. Bármi állhat benne. Én arra tudok gondolni, hogy az új bios nem jól kezeli a ramokat, nem jól állította be és ezért vannak a hibák. Az eredeti modulok vannak a gépben amúgy?
plu604
Csak utána. A beállításokat átnéztem, nem találtam semmi furcsát.

Nincs.
Lehet, hogy telement porral meg minden szarral...szétkell szedni és kipucolni, az segíthet.

Gladiator
Hello

Van egy Acer Aspire V3 laptopom (asszem😄) es mar eleinte se volt valami hu de fasza a hangzasa, de az utobbi idoben meg szerintem meg halkabb. Most mar max hangeron is alig hallom a videokat YouTube-on. Van valami lehetoseg, hogy meg tovabb huzzam valahogy a hangerot?

A kékhalál jelentkezett telepítés és biosfrissítés előtt is vagy csak utána?
Az új Tomb Raider megy vele de csak az egyik analog joy működik ... 😞
Vadnokedli
A játék támogatja?

Sziasztok vettem a tescoba egy fapados M-Tech controllert telepítettem meg minden világit pirosan de egy játékban sem tudok vele mozogni a menüben... mi lehet a gond? ez az 1. controllerem
Utoljára szerkesztette: ricsa008, 2014.09.07. 20:23:44
gergely1991
Ha BIOS-t frissítesz újra kell beállítani az egészet(pl. az integráltat tiltani kell ha van egy külön vga kártya,stb..).
Ha BIOS frissítést csesznéd el akkor nem lett volna hová telepíteni a win7-et. <#smile>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

plu604
Sziasztok,

Kékhalál problémával fordulok hozzátok.
Részletesebben: Tegnap újratelepítettem a Win 7-et. Partíciók törlése, formázása után szépen fel is települt, leszedtem a drivereket innen (emachines e732 notebookom van). A letöltések között van egy BIOS fül, onnan is leszedtem a legfrissebb (1.11) verziójú frissítést, és azzal kezdtem a driverek telepítését. El is indult a telepítés szépen, kiírta hogy nekem 1.08-as biosom van, erről frissít 1.11-re, végigment, majd normálisan újraindult a gép, és itt kezdődött a baj.
Amikor elkezdett volna betölteni a Win 7, kezdett volna megjelenni a windows logó, egy másodpercre lefagyott, felvillant egy kékhalál-képernyő, és újraindult. Windows indítási hibajavító rögtön kapcsolt és próbálta megkeresni a problémát, kereste úgy fél óráig, amikor elegem lett és újraindítottam a gépet, ugyanez. Logo megjelenne, lefagy, kékhalál, újraindulás. Ezután beállítottam hogy CD-ről bootoljon, ismét újratelepítettem a windowst (formázás, miegymás), azóta működik.
DE.
Az imént amikor rá akartam guglizni egy folyamatra, beírtam a böngészősávba (chrome) a folyamat nevét, és entert ütöttem, ismét kékhalál jelentkezett, bár már nem villanásszerűen, pár másodpercig nézhettem. Újraindulás, windows indítási hibakereső. Szerencsére most megtalálta a problémát és el is tudott indulni, elindulás után "a windows helyreállt egy váratlan leállás után" ablak fogadott, a következő információkkal (ha ez valakinek mond valamit):

Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038

További információk a problémáról:
BCCode: a
BCP1: 00000000
BCP2: 00000002
BCP3: 00000001
BCP4: 82C788AC
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\090714-25459-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-35942-0.sysdata.xml

Az utóbbi két fájlt feltöltsem valahova, valaki bele akar/tud nézni?
Azt hiszem a BIOS frissítésnél ronthattam el a dolgot. Mit tegyek? Egyelőre stabilnak néz ki a dolog, de nem örülnék ha random bekékhalálozna nekem.

Üdv!

http://support.microsoft.com/kb/314060

én ezt bogarásznám végig elsőkörön
oneal1
sziasztok!

egyszer csak azt vettem észre, hogy eltűnt a sajátgépből a dvd olvasóm
eszközkezelőben ezt írja :
A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)

Ha frissítem az illesztőprogramját akkor azt írja hogy naprakész...

Ezzel együtt a daemon tools sem megy, nem tud a gép virtuális meghajtókat csinálni.

gondolom összefügg a két dolog.

Tudja valaki hogy mi lehet itt a nyűg?

Köszi!!

win 8.1

!Forza Ferrari!

LeWyTy
Hogyan tudom megállapítani hogy a tápom nem ad le elég áramot? Állítólag az a baja a gépemnek... de minden tökéletesen működik.
(Az usb-k a hang out és input zúg mint az állat.)

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Megoldódott, kössz.
Nincs hát...csak rohadtul idegesít szal mi csináljak,hogy normált mutasson ...?
Az a csík a hard disk sentinel program csíkja. Valószínűleg befagyott csak ott. Nem frissített valamiért, mert amúgy meg alatta a a zöldnek írja a lemezt. Szerintem nincs ok az aggodalomra.
Help !
A C meghajtón 50% a szabad hely, mégis piros az ikon fölötti csík, mintha befagyott volna a 10% - nál ?
( próbáltam mindennel javítani , ... nem sikerül ... )
Help
LeWyTy
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nyugi nem fog 😄
Mellesleg csak azért írtad mert láttad mi ?D

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezt a kérdést nehogy beírd a "Milyen gépet vegyek MOST?" topikba mert ha Fazer meglátja, hogy egy AsRock lap rossz akkor instant röhögésbe és ünneplésbe kezd 😄DDD

Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.08.31. 12:54:08

LeWyTy
A bal oldali az enyém...

LeWyTy
Aha de attól még tökéletesen működik hálózatról. elég neki ha a a 4 jack van a gépbe dugva. (ez az usb-n csak áramot kap)
A fülhallgató beállításain nem lehet javítani ha nem az a baja... azok jók voltak eddig is.. a lényeg hogy működik.
Milyen chat?
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.08.31. 10:57:07

Vadnokedli
?? AZ USB a fejhallgatón nem arra van hogy onnan kapja az áramot. Az a beleintegrált hangkártyának van. Egyszerre 2 "sávon"(vagy hogy mondjam) hogy jöhet a hang, nem lehet hogy a "Chat" vagy ilyesmi fel van tekerve?)

Mert nekem zúg pl ha nem szól semmi a fülesben és fel van tegerve 50%-ra a chat amin nem a normális hangok szolnak.