!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így van, rengeteg bad sector tud ilyet produkálni, és arról könnyű felismerni, hogy a fél órás betöltés során a HDD led halványan és nagyon gyorsan villog.
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
2. Gép kikapcs és tápból kábel ki (laptop esetén aksit is ki)
3. 30 mp-ig a bekapcs gombot benyomod
4. Gép bekapcs és imádkozol
Ha nem megy, valószínűleg a HDD lesz a hibás. 'Seatools DOS'-al HDD-t megnézeted, utána 'Memtest'-el a RAM-ot.
Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.
Most a barátnőm gépével lenne probléma. Egyik nap amikor bekapcsolta a gépét, nagyon lassan töltött be, nézte egy bő fél óráig a hullámzó Win 7 logót, aztán bebootolt a gép, másnap már egyáltalán nem. Hullámzik a Win 7 logó, de nem hajlandó továbblépni, bármennyit várunk. Próbáltunk hibajavítást rendszerhelyreállító dvd-vel (ami az én gépemen készült), fél óra alatt sikerült is elindulnia, megkérdezte hogy milyen nyelven szeretném csinálni, kiválasztottam hogy magyar, "tovább", és újabb várakozás. Ezt megunva (valószínűleg nem itt van a probléma, ha merevlemezről és dvd-ről bootolva is ugyanolyan lassú), egy ubuntu dvd-vel próbálkoztam, ami szintén csak odáig jutott, hogy mutatja a logót, és alatta haladnak a kis pöttyök, tehát tölt, de ezt a képernyőt is nézzük már fél órája.....
mi lehet a gond? vagy mivel lehet gond? mielőtt ez a probléma elkezdődött, nem csinált bnőm semmi rendkívülit, nem telepített új programot, nem dugott a gépbe új pendriveot vagy ilyesmi. Próbáltam elindítani csökkentett módban is, az egyik komponens betöltése után meg is akadt.

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Esetleg kapcsold ki a BIOS-ban a POST-ot (vagy állítsd át hogy Fast boot vagy "gyors boot"-ra).Utána bootolj USB-ről és próbáld formázni a kis 'drágát'.Nem csipogott még olyat hogy: "beeeeeeep-beep-beep.......beeeeeeep-beep-beep...........beeeeeeep-beep-beep"?
Ha igen annak szaga is lesz. 😞
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.13. 17:13:07
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Nekem olyan problémám lenne hogy a tsmuxer nevű program azt a hibát írja ki hogy not found mikor a playlist fájl-t szeretném futtatni
tud erre valaki valami megoldást win 7 van a laptopon
Ja és a régi asztali gépen sose volt ilyen problémám vele!
Előre is köszi a segítséget!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Próbáltam már kiszedni a Windowsba beépült hasonló/ugyanúgy kinéző legutóbb telepített fontokat, de nem segített.
Original hivatalos szoftverek. Ötletek?
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2014.09.13. 13:00:08
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Igen, az eredeti modulok vannak a gépben. Megpróbálkozom egy HDD és RAM teszttel akkor, biztos ami biztos. Bár azóta nem volt probléma.
A BIOS-hoz inkább többet nem nyúlok. 😄
Mit csináljak?Fektessem el a gépet és használjam úgy?
https://sg.hu:32141/?callback=_resp
így kellene mennie
Notebook fogja a wifit itthon és erről szeretném kábelen továbbküldeni Netet egy asztali PC-re.Lehetséges ez?Van még egy Router-em ha kellene az összekötéshez.
Úgy,hogy ne kelljen semmit se vennem hozzá,hálókártyát sem
A bluescreen üzeneteire nincs mit adni ilyenkor. Felesleges keresgélni is. Tipikusan azt jelenti, hogy a folyamatokban valami nagyon félrement. Az ilyen jellegű hiba az esetek jórészében memória írás-olvasási gondból vagy egyéb hardveres bajból ered. Ebből kifolyólag az, hogy a hibaüzenet mit tartalmaz nem releváns. Bármi állhat benne. Én arra tudok gondolni, hogy az új bios nem jól kezeli a ramokat, nem jól állította be és ezért vannak a hibák. Az eredeti modulok vannak a gépben amúgy?
Lehet, hogy telement porral meg minden szarral...szétkell szedni és kipucolni, az segíthet.
Van egy Acer Aspire V3 laptopom (asszem😄) es mar eleinte se volt valami hu de fasza a hangzasa, de az utobbi idoben meg szerintem meg halkabb. Most mar max hangeron is alig hallom a videokat YouTube-on. Van valami lehetoseg, hogy meg tovabb huzzam valahogy a hangerot?
Utoljára szerkesztette: ricsa008, 2014.09.07. 20:23:44
Ha BIOS frissítést csesznéd el akkor nem lett volna hová telepíteni a win7-et. <#smile>#smile>
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Kékhalál problémával fordulok hozzátok.
Részletesebben: Tegnap újratelepítettem a Win 7-et. Partíciók törlése, formázása után szépen fel is települt, leszedtem a drivereket innen (emachines e732 notebookom van). A letöltések között van egy BIOS fül, onnan is leszedtem a legfrissebb (1.11) verziójú frissítést, és azzal kezdtem a driverek telepítését. El is indult a telepítés szépen, kiírta hogy nekem 1.08-as biosom van, erről frissít 1.11-re, végigment, majd normálisan újraindult a gép, és itt kezdődött a baj.
Amikor elkezdett volna betölteni a Win 7, kezdett volna megjelenni a windows logó, egy másodpercre lefagyott, felvillant egy kékhalál-képernyő, és újraindult. Windows indítási hibajavító rögtön kapcsolt és próbálta megkeresni a problémát, kereste úgy fél óráig, amikor elegem lett és újraindítottam a gépet, ugyanez. Logo megjelenne, lefagy, kékhalál, újraindulás. Ezután beállítottam hogy CD-ről bootoljon, ismét újratelepítettem a windowst (formázás, miegymás), azóta működik.
DE.
Az imént amikor rá akartam guglizni egy folyamatra, beírtam a böngészősávba (chrome) a folyamat nevét, és entert ütöttem, ismét kékhalál jelentkezett, bár már nem villanásszerűen, pár másodpercig nézhettem. Újraindulás, windows indítási hibakereső. Szerencsére most megtalálta a problémát és el is tudott indulni, elindulás után "a windows helyreállt egy váratlan leállás után" ablak fogadott, a következő információkkal (ha ez valakinek mond valamit):
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.48
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk a problémáról:
BCCode: a
BCP1: 00000000
BCP2: 00000002
BCP3: 00000001
BCP4: 82C788AC
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\090714-25459-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-35942-0.sysdata.xml
Az utóbbi két fájlt feltöltsem valahova, valaki bele akar/tud nézni?
Azt hiszem a BIOS frissítésnél ronthattam el a dolgot. Mit tegyek? Egyelőre stabilnak néz ki a dolog, de nem örülnék ha random bekékhalálozna nekem.
http://support.microsoft.com/kb/314060
én ezt bogarásznám végig elsőkörön
egyszer csak azt vettem észre, hogy eltűnt a sajátgépből a dvd olvasóm
eszközkezelőben ezt írja :
A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)
Ha frissítem az illesztőprogramját akkor azt írja hogy naprakész...
Ezzel együtt a daemon tools sem megy, nem tud a gép virtuális meghajtókat csinálni.
gondolom összefügg a két dolog.
Tudja valaki hogy mi lehet itt a nyűg?
Köszi!!
win 8.1
!Forza Ferrari!
(Az usb-k a hang out és input zúg mint az állat.)
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
A C meghajtón 50% a szabad hely, mégis piros az ikon fölötti csík, mintha befagyott volna a 10% - nál ?
( próbáltam mindennel javítani , ... nem sikerül ... )
Help
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mellesleg csak azért írtad mert láttad mi ?D
?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.08.31. 12:54:08

A fülhallgató beállításain nem lehet javítani ha nem az a baja... azok jók voltak eddig is.. a lényeg hogy működik.
Milyen chat?
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.08.31. 10:57:07
Mert nekem zúg pl ha nem szól semmi a fülesben és fel van tegerve 50%-ra a chat amin nem a normális hangok szolnak.