64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
gforce9 #62009 Az mindegy hogy particionálva van vagy nem. Fizikálisan úgyis 1db hdd. :) Ments róla és gariztass mindenképp. -
Két partícióra van osztva, a rendszer meghajtó az rendben van, amin a többi file van, az a partíció döglődik. Még garanciás a laptop, valószínűleg cseréltetek egyet benne, ha nem szólnak be. :D -
gforce9 #62007 Ja még annyi, hogy akkor ne kínozd a hdd-t semmivel, ha van rajta fontos adatod. Nehogy végleg bekrepáljon, mielőtt menteni tudnál róla.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.05.02. 14:08:09 -
gforce9 #62006 Akkor mégiscsak jól gyanítottam.
A log lényege nagyjából annyi, hogy a windows szeretne bizonyos blokkokon műveletet végrehajtani a hdd-n és nem sikerül neki. Újra és újra próbálkozik. Emiatt dolgozik a hdd folyamatosan, miközben úgy látod hogy semmilyen program nem használja és ezért lassul be a rendszer.
Namost, hogy miért is nem sikerül az adott művelet, az sok dolog miatt lehet.
1. Elakadhat a sata vezérlőnél. Ha ez a gond sok dolgot nem tehetsz, meg lehet próbálni átdugni másik portra a hdd-t, illetve esetleg biosban meg lehet olyannal próbálkozni, hogy ACHI-ról native módba kapcsolod a vezérlőt. Ezek nem biztos, hogy segítenek, de egy próbát megér.
2. Rossz sata kábel. Mivel a probléma elég jellegzetesen jelentkezik, csak bizonyos programoknál, bizonyos módon, így ezt nem tartom valószínűnek. Valamint az adatkapcsolati problémáról a HDD SMART-ja tudni szokott és írná a sentinel.De tekintve hogy egy sata kábel csak párszáz forint, így egy próbát ez is megér.
3. hdd hiba. ez a legvalószínűbb. Sajnos a sentinel program csak egy általános képet ad a hdd állapotáról, ha az az 5 gyenge szektor, amit ír, pont kritikus helyen van, akkor simán okozhat ilyen hibát, hiába a 97%-os állapot.
4. hibás tápegység. Ez nem túl valószínű, mert a hiba nem mindig jelentkezik, hanem következetesen ugyanúgy, valamint a tápegységproblémáról a HDD SMART-ja tudna és a sentinel ki is írná.
Szóval egy szó mint száz, nem akarlak elkesíríteni de ez 99%-os eséllyel HDD hiba lesz :( -
Az eseménynaplóban egy egész hosszú ilyen csokor fogadott;
-
gforce9 #62004 Hmm érdekes akkor tényleg úgy tűnik nem hdd, esetleg a windows eseménynaplójában nincs valami idevonatkozó adat? sajátgépen jobbkikk, kezelés, azon belül eseménynaplók és rendszer -
Adat: 000000000000 -
gforce9 #62002 A sor végén van egy szép szám (HEX) úgy kezdődik, hogy 0000000... stb az mennyi? -
Seek error érték küszöbje 51, érték 252, legrosszabb 252. -
gforce9 #62000 A sentinelben van egy olyan fül, hogy SMART azon belül egy oylan rublika, hogy seek error. Az mekkora érték? -
A lemez felületén található 5 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Nincs szükség beavatkozásra.
97%-os kondícióval.
Most éppen teljes vírusellenőrzést nyomok, mert csak a Windows Defender védett. Bár 2 órája megy, és 0%, de siet :D -
gforce9 #61998 99% hogy winyó hiba. (hacsak nincs a gép tele vírussal)
http://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_trial_setup.zip
ezzel a programmal nézz rá a winyóra. -
Sziasztok!
Van egy rákos Lenovo gépem, amivel eddig csak a baj volt,és most is van.
Miért van az, hogy amikor bekapcsolom a gépet, megy szépen rendesen, amint belelépek a Total Commanderbe, vagy Facebookon Fájl hozzáadásába, vagy Sajátgépbe, a gép egyszerűen megáll. Mappákba lépkedni percekig tart, közben "kapcsolódás" jelenik meg, mint az FTP kapcsolatoknál.
A vinyó nem kattog, hallani rajta, hogy dolgozik valamit. A gép iszonyatosan lassú, és az egész gépet is képes megfagyasztani. A windows kereső jól megy, nem fagy, ellenben a feladatkezelőre is perceket kell várni, hogy bejöjjön.
A feladatkezelő szerint 99%-ban pörög a vinyó, viszont semmi alkalmazás nem nyúl hozzá, mert mindet kilistázza.
Valami ötlet?
Utoljára szerkesztette: csgery, 2015.05.01. 21:37:27 -
Szoftverek a termék gyártási időpontja után legalább 1 hónappal / 1 verzióval jöttek ki? Mert inkompatibilis lehet és fals értékeket mutat. -
G18XM8 #61995 Everest, speedfant felejtsd el. Ha meg akarod figyelni a hardvereidet, akkor cpu-ra cpu-z, gpu-ra pedig gpu-z. De ezek az értékek biztosan nem jók. Nem is engedné meg a túlhevülést, kikapcsolna. -
Sziasztok! Összeállítottam egy új configot, már lassan 1 hete boldog tulajdonosa vagyok egy gyors gépnek.
Az egészben annyi szépséghiba van, hogy bizonyos monitorozó szoftverek (jelen esetben everest / speedfan) 110-120 fokokat mérnek az alaplapomra, illetve némelyik vga slotomra. Elképzelni sem tudom, hogy ez mitől lehet.
A procim és elvileg maga a tényleges vga hőfoka 35-50 között mozog, talán az 50-et soha nem is érték el. Rendes ventillátoros házban vannak, minden venti működik.
Az everest talán nem ismeri fel a videókártyámat, a speedfan pedig az alaplapomat.
Találkoztatok már ilyen irreális értékekkel? Játékok pantentül mennek, fagyásaim nincsenek, csíkozódás meg egyéb hülyeség, semmi nincsen. Azon gondolkodom, hogy az érzékelő rossz, de akkor meg vissza kéne vinnem az alaplapot...szeretném azért tudni, hogy mi a helyzet, talán valaki már találkozott ilyesmivel.
Configom:
alap: Asus H81
i3 4150 3.5 ghz
8 giga ram 1600 mhz
gigabyte r9 270x 2 giga
Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2015.05.01. 18:41:05 -
gforce9 #61993 Az alapprobléma, hogy a routered WAN portja(internetport) csak 10/100-as. Ami annyit tesz, hogy elvi maximum sebesség, amit egyátalán tud a router az 100Mbps. Ez egy elvi maximum, a gyakorlatban sosem éri el. Nem tudsz ennyit mérni. A 90 az egy tök jó érték. :)
Szóval a 200-as netednek pont a felét tudja a router fogadni. Ebből kifolyólag a wifin is maximum olyan gyors lehet a net. Az, hogy a router wifije 300-at tud az csak belső hálózaton jön elő. Mondjuk egyik gépről a másikra másolsz. (mondjuk ott se fogsz sosem 300-at elérni).
A lényeg, routert kell cserélni. Olyat keress amelyiknek a specifikációjában a WAN port mellé oda van írva hogy: 10/100/1000 vagy 1Gigabit vagy valami ilyesféle. Onnantól jónak kell lenni. Az USB-s wifi adaptered normálisnak tűnik azzal nem lesz gond. -
Blum #61992 200 megás netet 10/100-as routerrel hajtani nem túl jó ötlet.
Nálam pénteken emelték 120/25-ről 200/50-re, nekem is routert kell cserélnem. -
Csisszancs #61991 Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy mivel lehetne javítani a wifi sebességén a következő szituban:
200MB/s-os netem van egy ilyen routerre kötve és ilyen usb wifi adapterrel próbálom fogni. Viszont a 200MB-ből jó esetben is csak 90 körül jön át (úgy is, ha odaviszem közvetlenül a router mellé az adaptert). Elméletileg a router és az adapter is 300MBPS-t tud. Akik szerelték be azt mondták, hogy ha USB 2.0 portra kötöm az adaptert, akkor nem is fog gyorsabban jönni. Lehet, hogy tényleg ez a baj? Nekem azért tűnne ez furcsának, mert az adapter nem tudja az USB 3.0-t, mégis 300MBPS-osként adják. Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne gyorsítani a dolgon?
Előre is köszönöm! -
G18XM8 #61990 Amd vga-k jók, nem fogsz benne csalódni. Gigabyte-ot vegyél, jó ár, jó oc, jó hűtés, 3 év gari. -
Köszönöm a válaszodat, én mindenképpen nVidia kártyát akartam, AMD-ben nem gondolkodtam. Meglátjuk majd, mit produkál ez a kártya! -
G18XM8 #61988 Amúgy nekem asus gtx 760 2bg-om van, de én nég tavaly vettem 60-ért újonnan amikor a sima 280 is jóval drágább volt. Most 280-at vennék, mondom ezt gtx 760 tulajként. Amúgy a 280x egy gtx 770 szintjén van. -
G18XM8 #61987 Ilyen áron lehet kapni r9 280x-et, vagy használtan garanciával 55-60 ezerért és annak lényegesen nagyobb a teljesítménye. De amúgy a 760-nál nvidián belül van már újabb a 960, de annál is jobban megéri a 280. Ebben az árkategóriában az amd-nek jobb kártyái vannak. -
Miért nem éri meg? Gyengének tartod? Amúgy 70 ezer lesz. -
G18XM8 #61985 Jó lenne, más kérdés hogy nem éri meg. Kivéve ha használtan garival 50 ezer körül jutsz hozzá. -
Sziasztok! Egy ilyen videókártya (ASUS PCI-Ex16x nVIDIA GTX 760 4GB DDR5 OC) jó lenne egy egy ilyen alaplapba: ASRock B75M R2.0. Köszönöm előre is a választ! -
Köszi -
PH teszt szerint 95°C-fok asztalon összerakva, gépház nélkül 20°C fokos szobában -
Kérdés.
ASUS r9 290 DCU2... meddig szabadna egészségesen melegednie? -
mekxa #61980 Hello szeretnék egy infót kérni erről a készülékről.
4.3 GPS navigáció készülék Európa térképpel ennyi lenne a neve. és itt az oldal ahol találtam.
https://ugyismegveszel.hu/autos-termekek/4-3-gps-navigacio-keszulek-europa-terkeppel-13-790-ft-ert-reszletek?gclid=CLaVuc24_cQCFaoBwwodvzIAMg
kérdésem a következő lenne. mennyire érdemes ezzel a készülékkel foglalkozni? Van értelme megvenni?
Előre is köszönöm a gyors választ és a segítséget. -
gforce9 #61979 Abszolúte nem is bizos hogy HDD hiba.. Persze azzal kell kezdeni. HDD Sentinel-el rá tudsz nézni a hdd-re. Főleg a SMART fül alatti rublikákat érdemes átbogarászni.
http://i1-win.softpedia-static.com/screenshots/Hard-Disk-Sentinel-Professional_3.png
Ha az jó, akkor 90% eséllyel ramhiba. Egy 1-2 hibás bit tipikusan ilyen idióta hibákat szokott dobálni. -
nekem valaha egy win újratelepítés oldott meg ilyet, abszurd módon.
ha nem akarsz kapásból ilyen drasztikus lépésekhez folyamodni, próbáld ki másik gépben. -
guti100 #61977 merevlemez CRC hibát jelez...
ha le akarok rá tölteni valamit megáll a letöltés CRC hibát jelez, de akkor is ha már egy adott játékot telepítenék.
hogy lehet javítani? -
Mester999 #61976 Köszönöm
akkor valszeg a ram lesz a hibás vagy vírus
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.04.15. 18:07:26 -
gforce9 #61975 Nem találja? Na az nem semmi.
Alapvetően 3 oka lehet.
1. HW hiba. Megsérült az állomány vagy a FAT tábla a hdd-n. "chkdsk c: /f" a parancssorba. (újraindítást fog kérni.) Ezzel ha nem nagy a baj helyreállhat a rend. Kis eséllyel ramhiba lehet még, de ha minden más program indul rendesen akkor nem tartom valószínűnek. Egy hibás ram random hibákat generál általában nem ugyanazt mindig. Emellett a hdd sentinel programot javaslom, ha az nem lel hibát akkor valami ramtesztet.
2. Valami vírus garázdálkodik. Meg lehet próbálni a vírusirtást, de a friss rendszer valószínűleg jobb választás. Mert ha a windows könyvtárba is így beletúrt, ki tudja mit cseszett még szét ami így nem látszik elsőre.
3. És erre látok a legkevesebb esélyt, valami úton módon letörölted, átnevezted vagy áthelyezted az explorer.exe. Azért van ennek kevés esélye, mert rendszergazdai jog kell ehhez és a windows szól érte. Nehéz ilyet véletlenül csinálni. -
Mester999 #61974 Beírtam de a windows nem találja az explorer fáljt ezt elfelejtettem mondani -
Blum #61973 explorer.exe ? -
VJP #61972 Ha újraindítás nem segít akkor a feladatkezelőbe -> Új Feladat -> explorer -> OK
(Első körben!) -
Mester999 #61971 Hello!
Eltünt az egész asztal...(win8.1) és nem is hozza be ujrainditás után se :( mindent csak feladatkezelöben lehet inditani
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.04.13. 19:19:30 -
gforce9 #61970 Ahogy írta Calver. A gameport támogatása a Vistával már megszűnt. De ezt kideríthető úgy is, ha a windows súgójába beírod: "gameport" ez a súgó válasza:
-------
Megjegyzés:
A nem USB-port használatával csatlakozó vezérlőket a Windows 7 nem támogatja.
--------
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.04.13. 11:10:55