64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Szerzetes89
    Köszönöm a tanácsokat, közben találtam egy kábelt, a gépet összedugtam a TV-vel, pendrive-al telepítettem a Catalyst Controllert, vissza a monitorhoz és működött...
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Tudnátok mondani véleményt erről a tvről? Fogalmam sincs mihez hasonlítsam, annyit tudok, hogy jelenleg az LG gyártja a legjobb tvket, de több infóm nincs ezekről a szörnyetegekről.

Lg-42LB620V-cinema-3d Tv
    Utoljára szerkesztette: Mr_no_NaMe, 2015.05.19. 09:00:26
  • bardocz
    Minden régi drivert letöröltél, és újraindítottad? Nekem emiatt nem sikerült felraknom, mert az amd-s driver törlése után újraindítás is kellett.
  • Nathan66
    Hello! Vettem egyy Nvidia gtx 460 ast de nem engedi drivert telepiteni hozzá installation failed állandóan.. mi ez??? pl help
  • gforce9
    A tesztelést folytatni úgy tudod, hogy biztos ami biztos alapon gépből kiveszed a sdd-t valami másik gépre rákötöd és megnézed hogyan viselkedik chkdsk alatt. Így 99% eséllyel eldönthető hogy alaplap vagy sdd. De nekem ez nagyon ssd hibának tűnik. A kép amit linkeltél csak annyit jelent, hogy megsérült a mappa valószínűleg a winlogon is ezért fagy ki folyton.
  • Blum
    Esetleg egy képet tudnál lőni a jelenségről?
  • Mester999
    Elsősorban kösz a választ! ja meghalt a gép a chk után :D
    viszont
    Na ilyet még életembe nem láttam a winlogon exe miért hal meg egyfolytába?n bár 1. volt igy hogy még elindult a gép hogy ide irja ki az asztalra
    az ssd 98% a hdd 100%
    azért volt volume 2 mert a windows 8 csinál egy 1. volumet a rendszerfajloknak
    ezt a képet most win 7 en lőttem ami 3 napig müködött de végig ment a gép max 3x volt kikapcsolva
    2kábellel is próbáltam már mert régóta csinálja
    vezérlőhiba az mi ahci?ide?
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.05.17. 12:58:09
  • Schultz1985
    Hello.
    Segítséget szeretnék kérni. A héten raktam össze az új gépemet.
    Amd fx 6300 black
    msi 970 a g46 alaplap
    8 gb ram kingstone beast 2133 mhz
    Sapphire r9 270x oc vga
    Asus 22" ve228de VGA kimenetes monitor.

A problémám az lenne hogy windows alatt semmilyen jelenség nincs. De játékoknál mintha vizszintes kontraszt csíkok mennének fel le.
    De csak játék közben.
    Köszönöm a segítséget ha tud rá valaki valami megoldást.
  • LeWyTy
    Jahhh... ténylegerre nem gondondoltam sorry
  • Blum
    Eddig hibátlan csak az a helyzet, hogy ez a hardware fórum..:D
    btw, semmi gond amúgy csak úgy elsőre nem tűnt logikusnak (meg sokadszorra sem)
  • LeWyTy
    Bár Szabi megelőzött, de ugyan azt írtam volna.
    Mivel nem tudtam hova tartozna a kérdésem, gondoltam az általános segítségkérő topikban majd válaszolnak.
    Ha ennyire nem idevaló akkor sorry.
  • Szabi #62038
    hogy miért a kérdezős topikban kérdezett?.. jó kérdés.. pedig nyithatott volna höbörgös topikot is :D
  • Blum
    1. Miért itt kérdezed ezt meg?
    2. Írj a szerkesztőségnek, nekem is segítettek...mondjuk az jó 3-4 hónappal ezelőtt volt :)
  • LeWyTy
    Csak kérdés szinten... más is be****ta a vip sms-el vagy csak én várok válaszra már lassan 1 hete?
  • gforce9
    Volume2-s eszköz ahogy látom, ha jól dereng az SSD-nek 0-s nak kellene lennie a hdd-nek meg 1-esnek (ha nincs több részre osztva). Nincs valami más háttértár rákötve a gépre még? Külső vinyó vagy ilyesmi?

A HDD állapotát ezzel tudod megnézni:
    http://www.harddisksentinel.com/hdsentinel_trial_setup.zip

az SSD-t pedig akár ezzel:
    http://ssd-life.com/SSDLifePortablePro.zip

De ha chkdsk-re kékhalált dob, akkor lehet vezérlőhiba is, kábelhiba is.
  • Mester999
    Hello!

Van egy SSD-m és egy HDD-m majdnem mind2 zsir uj :D és ezt miért csinálja a gép? ha lefutattja a chkdsk-t utána szerintem tuti a kékhalál ált. 0x0000021a hibával pls help
  • pxxl
    diver nélkül is kell képet adnia egy vga-nak.
  • gforce9
    Üdv!

Driver telepítés nem oldja meg az ilyen jellegű gondokat. Az esetek jórészében ez sima egyszerű kontakthiba szokott lenni. RAM kivesz kitakarít, visszarak. VGA szintúgy. A driver majd azután kell, ha a windows egyáltalán elindult. De ha abszolúte nincs kép a baj máshol keresendő.
  • Szerzetes89
    Sziasztok! Lenne egy kis problémám....
    Nemrég volt egy Win7 reinstall, a gépemen pedig nem jön be a képernyő. Ha jól emlékszem, ilyenkor egy VGA driver (AMD Radeon HD 6670-em van) telepítés megoldaná a problémát, de hogy tegyem fel, ha egyszer nincs képernyőm? A monitoromnak nincs baja, mert áthoztam a régi gépem és most is arról írok.
    Segítene valaki?
  • sanya200
    Remélem nem döglik be,még a deus exnél fordult elő textúrahiba az is talán egyszer,rózsaszin kockák..stb meg úgy woldfenstein alatt fagyott be 1x meg shadow of mordor alatt de úgy hogy hang minden beakad majd kékhalál.Remélem csak melegszik és azért nem pedig más baja van.Majd lekapom a gpu-z-t aztán meglesem hány fokon megy terhelés alatt.Driverből a legújabb van bár az inkább a gta 5 miatt volt csak fent.Bár nem is játszok vele.
  • gforce9
    Hát ha 2000 van ráírva és nem annyival pörög akkor gyárilag rossz lehet. Gondolom valami előtétellenállással lehet leszabályozva 2000rpm-re, aztán lehet hogy az vacak és átenged.
  • JethroHUN
    2 éves FSP Hexa tápomban meghalt a ventilátor (biztos csapágy baja volt, mert már folyamatosan és elviselhetetlenül zörgött) Vettem bele egy Coolermaster SickleFlow-t (csak ez a túlárazott szemét volt az egész városban) Sajnos benéztem, hogy csak 3 tűs... de 2000 rpm van ráírva, amire a proci ventim is állítva van és az alig hallható.

De ez a szutyok süvölt... A rövidke kábele csak a CHA_FAN 2 csatlakozóig ér el. De valamiért 3300 rpm-en forog... Próbáltam 3to4 átalakítóval molexra kötni de akkor is ugyan olyan hangos. Mégis mi a francért?
    Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.05.08. 18:01:50
  • gforce9
    Nem mondtad, hogy csak játéknál fordul elő :)

A hal.dll az egyszerűen szólva a kernel és a hardverelemek között van. Mintha egy átjáról lenne a hw elemek felé. Namost ha csak játéknál fordul elő akkor valószínűleg a vga lesz a ludas. ). Nagyon kis eséllyel okozhat ilyet rossz driver is, de szerintem nem az lesz. Egy driverfrissítést próbálj, majd egy másik vga-at, akár kölcsönbe.
  • sanya200
    Csak játék alatt fordult elő hogy annyira megfagyott hogy semmire se reagált aztán kék képernyő.Ram zsir új szinte a HDD meg tökéletes mind a 2.Legalábbis a hdd sentinel szerint 100%-os.Van egy külső hdd-m az 0%-os kondicióval bir de az nincs használva.Játék alatt tuti nincs.Csak adattárolás miatt van meg.
  • gforce9
    A hal.dll-t a legeslegelején tölti be a windows. Ha már ott elhasal a gép akkor 99% hogy fizikálisan ment tönkre benne valami. Ramteszttel kezdenék, utána HDD teszt,
  • sanya200
    Ezt mi okozhatja?
    Kék halál
    Enyhe tuning van a procin fesz nincs emelve csak szorzó,alapból 2,7, 3.1-re van húzva.Alapból egy phenom II x3 de a 4. mag unlockolva.Eddig semmiféle probléma nem volt vele már 1-1.5 éve van igy használva.Lehet winfos baja van?Vagy inkább melegszik?Újrainditás után a bios 55-56 fokot ir.Nem gyári hűtő van rajta hanem egy thermaltake Contac21,de n em gyári ventivel csak egy sima 8cm-el.8-900RPM-el megy csak.A gyári valamiért folyamatosan visit ok nélkül.Ha alap órajelen van akkor is 2400RPM-el megy ha másik gépbe raktam csak a ventit akkor is visit.Vga erősen melegszik de mivel egy GEFORCE GTX 580 nem meglepő,max járaton 80 fok.És hiába van hűtve 2x12-cm-es ventivel.
    Utoljára szerkesztette: sanya200, 2015.05.08. 08:33:14
  • Mike333 #62023
    Elírtam, 750 gigás tényleg :D Amúgy a Hdsentinel 100%-ot mutat szóval majd kipróbálom egy másik vinyóval. Bár szerintem az 5 éves alaplap kezd meghalni, mert még mindig legalább 10 mp telik el a bekapcsolástól addig a pontig, hogy behozza a startup screent ahol a procit, ramot meg a satás dolgokat listázza ki :S Ez régen 1-2 mp volt max.
  • gforce9
    "700 gigás HDD-t" No ilyenről sem hallottam még. Gondolom 750 lehet vagy ilyesmi. Okozhat rossz hdd is ilyet bár eléggé nem jellegzetes a hiba. Mindenesetre ha tudsz keríteni kölcsönbe valamilyen hdd-t, akkor tedd meg. Másolj rá egy rakat cuccot és teszteld azzal is. Mielőtt vásárolgatnál ki kell zárni, hogy esetleg nem e az alaplapi vezérlő szórakozik. A vinyóra a hdd sentinel nem mutat semmi bajt?
  • Mike333 #62021
    Szóval elvittem a gépet szervizbe és letesztelték minden komponensét de semmi. Azt mondta a csávó, hogy miután kihúzta a 700 gigás HDD-t az alaplapból és csak a 120 gigás SSD volt bent akkor nem produkálta ezt a furcsa hibajelenséget. Mihelyt visszadugta a HDD-t ugyanúgy csinálta tovább. És észrevettem, hogy ha a zenéim böngészem ami több mint 100 mappából áll a HDD-n akkor is berecseg durván, pedig régen nem csinált ilyet o.O Ha az SSD-n scrollozok a mappák közt ott meg se kottyan.

Létezik, hogy a HDD-vel van valami gebasz és az okozza ezt a dolgot?
  • G18XM8
    Vagy pedig maradsz annál a módszernél, hogy ha gépezni akarsz, akkor a vga-ba dugod be a hdmi-t, ha tv-t nézni, akkor a beltéri egységbe. :)
  • gforce9
    Igen ilyesmi kell, ha két bejövő hdmi-t akarsz kapcsolgatni a monitoron aminek csak 1 bemenete van. Amit linkeltél ott egy hozzászóló leírja pontosan mit is csinál a kütyü, ahogy kivettem a hozzászólásból pontosan azt tudja ami neked kell.
  • molnibalage83
    Valami ilyesmi kellene nekem? Ez nem pénz azért, hogy nem kell TV...
  • molnibalage83
    Ezt nem értem. A splitter egy jelet oszt két felé. Mivel TV-m nincs, csak IP TV nekem pont fordítva van, hogy két jel van és a azok között kell váltogatni egy bemeneten.
  • Zoli007
    Próbálj guglizni arra, hogy HDMI splitter, de elég drágának tűnnek.
  • molnibalage83
    Támogat, de csak az egyik HDMI a másik az ősrégi DSub. Ekkor mit lehet tenni?
  • molnibalage83
    Támogat, de csak az egyik HDMI a másik az ősrégi DSub. Ekkor mit lehet tenni?
  • Zoli007
    Igen, ha olyan a monitorod, hogy támodat 2 bemenetet.
  • molnibalage83
    Hogyan lehetséges IP TV bejövő jelét számítógép monitorján megjeleníteni és gyorsan kapcsolgatni TV és számítógép bemenet között? Van erre lehetőség?
  • G18XM8
    Nem kell rosszra gondolnod, annyi nem is lehetne amennyit mér. Cpu vga hőmérséklete jó, nincs miért aggódnod. Nincs is ami felmelegítené ennyire. De hogy teljesen megnyugodj vedd le a ház oldalát és tapintással meggyőződhetsz, hogy nem meleg.
  • Mr_no_NaMe
    G18XM8: leírtam, hogy everestel is mértem, sőt a képen is ott van.

A speedfan az a legfrissebb az everest pedig nem tudom :/ De akkor ha jól értem nem feltétlenül kell rosszra gondolnom, igaz?