64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#62089 A VGA mostani hűtője képes lenne megoldani a problémát, ha állandó 60-70%-os RPM-en menne. Csak úgy meg kibaszott hangos. Ezzel a hűtővel min fordulaszámon is jónak kell lennie.
Egyébként meg ki venné meg ezt a kártyát? Ebbe a gépbe új VGA-t venni pazarlás... Ellenben, ha működő VGA-van egy csendes hűtővel, akkor eladaható.
A kártya így működik már 2+ éve.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 13:13:49 -
gforce9 #62088 Ha hibás a kártya ezen nem fog segíteni. Tipikusan az ilyen hibák azért vannak, mert 1-1 alkatrész lemelegedett a nyákról, vagy van rajta valami sérülés. Elodázni el lehet ezzel a végleges halált, de általában ez bekövetkezik hamar már. Most még csak 55-60 fokon, később már 40 fokon utána meg már folyamatosan hibázni fog. Jön a nyár a környezeti hőmérséklet is magasabb lesz ergó a kártyáé is.
Ha ez a kártya az enyém lenne, akkor a hűtőre félretett pénzt megtoldanám valamennyivel és vennék akár egy használt, de jól működő vagy esetleg új kártyát. De persze te tudod. Ez csak a személyes véleményem. -
#62087 Én is ezekre gondoltam. Mindkét esetben a plusz hűtés segít. Ha rossz a hőmérő, akkor is kisebb lesz a hőfok. Mivel nagyobb a hűtő teljesítmény, ezt kisebb fix fordulatszámon is lehetne használni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 12:49:36 -
#62086 Ennek az alábbi vga hűtőnek a ventilátorokat hova lehet kötni? Mert a mostanimon gyári hűtő van, és kurvahangos. Lehet egyszer lecserélném rajta. -
#62085 Nekem ati vga 110 fokon vígan elvolt retkes hűtővel. Takarítás után meg 80 fok körül, nem volt semmi baja. Mostani procimon amikor beszart a hűtő, alapjáraton volt 90 fok, és kibírt egy fél nap böngészést. Ha neked olyan hőmérsékleteknél elszáll, akkor ott valami másnak kéne a gondnak lennie... Most meg cpu nem éri el a 60 fokot, vga meg pár sec alatt 80-82 fok, és ott marad. -
gforce9 #62084 Nekem ilyen tapasztalataim nincsenek se amd se nvidia kártyákkal, pedig én szervizelek, tehát tipikusan hozzám csak a szar kerül. Egy-egy tipusnál, alaplap-cpu párosnál előfordul néha ilyen és találkoztam már vga-nál is ilyen esettel, hogy nem lehetett lehűteni sehogysem, de azok már hibásak voltak eleve. Általában nem szokott gond lenni még akkor sem ha kisebb, kevésbé szellőző házban vannak, de néhány esetben szív az ember. Szerintem csak kifogtál néhány ilyen hibás darabot. 55-60fok ugyanis teljesen természetes egy vga-nál. Még több is lehet nyugodtan. Ha mégis elszáll annak elsősorban 2 oka lehet. 1. hibás a kártya (ez a valószínűbb) ez esetben felesleges hűtőre költeni. 2. rossz a hőmérő és nem 55-60 fokon megy a kártya és azért száll el. -
#62083 Anno az előző gépemnél ugyanabból a családból vettem a legerősebb CPU-t és a saját hűtőjével normál szorzósval húzás nélkül is elszállt 20 fokos szobában levett gépházzal, mert pillanatok alatt elérte a 85-90 fokos hőmérsékletet...
A mostani VGA húzái opcióját arra használom, hogy BUTÍTSAM. Cirka 20%-kal van lentebb véve az áramfelvétel és az órajel, de még így is néha elszáll a legdurvább programoktól a VGA hőmérséklet és összeomlik a gép, még a hard reset sem segít, ki kell kapcsolni. Eleve az vicces, hogy régi driverrel még a venti fordulatszámot is baszott szabályozni a kedves. Most 55-56 foknál elszáll. Ez volt asszem az utosó alkalom, hogy ATI VGA-t vettem... Mutassam a logot?
És ezek még csak az utóbb 4 év tapasztalatai, még 2006 táján volt, hogy az akkori gép CPU hűtője sem bírt a feladattal levett ház oldallal, csak akkor lehetett használni, ha egy asztali ventivel megfújtam az egész gépet...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 11:47:48 -
#62082 Lehet azért, mert normális üzemi paraméterek között kb az összes tökéletesen megfelel és működik. -
#62081 Ez a másik fele... Mondjuk a VGA és CPU gyártók meg szopják le magukat, hogy nem képesek olyan hűtőt adni a saját termékükhöz, ami a nominális üzemi paraméterek mellett biztosítaná a műküdőképességét a saját terméküknek. Nem is értem, hogy miért nem perelték még szarrá őket ezért. -
gforce9 #62080 De ha erre még vesz 2 db 12cm-es ventit, ami normális, ott van hogy a fél vga ára. :) -
#62079 Ez nem nagyon fére be a házba kábelek miatt, túl hosszú. A mostani kb. 210 mm.
A két ventit nekem kellene ráapplikálni? Utoljára mikor ilyet csináltam kész szopás volt, nekem és faternak kellett kitalálni, hogy hogyan, mert az alap készlettel nem lehetett megcsinálni.
Annyival nem látszik ez durvábbnak, hogy megérje vele szenvedni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.02. 08:09:59 -
#62078 Ez rossz.
Ez az ajánlott. Csak venni kell + 2 ventit.
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.02. 07:36:58 -
gforce9 #62077 Nagyon nem vagyok képben a nagy teljesítményű vga hűtőkről, de ezt dobta a kereső. Ha másra nem, vitaindítónak jó lesz a hsz :)
https://ipon.hu/webshop/product/arctic_cooling_accelero_twin_turbo_ii/194501
-
#62076 A HD 7850 VGA-hoz kellene egy gyári hűtőnél jobb hűtő, de nem eszementen nagy és hangos. A lényeg az, hogy legalább normál teljesítményen mehessen a kártya. Most levett gépházzal -20%-ka lehúzva hajlmos elszállni annak ellenére, hogy az automatika kezeli a venti RPM-et. Mit ajánlanátok? -
gforce9 #62075 Gyors keresésre ezt találtam:
http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1731896/desktop-turns-shutdown-windows.html
A lényeg benne, hogy itt az Asus AIsuite 3 nevű programja azon belül a wifi miatt történt a dolog. Elképzelhető hogy normál kábellel is ugyanezt csinálja. Próbaképp pucold le a programot. -
#62074 Új a cucc és már mindent csináltam, de ugyan úgy újraindul. -
#62073 Nekem is szokott ilyen lenni, szerintem alaplap buziskodik, néha csinálok egy CMOS resetet aztán visszatöltöm az előző elmentett profilomat. Akkor általában megjavul. Asrock H87M Pro4 (itt). -
#62072 Kérdés... az miért lehet hogy ha hoszabb állás után kapcsolom be a gépet akkor elkezd pörögni benne minden csak konkréten nem indul el.
Ha pedig ki szeretném kapcsolni akkor újraindul magától és konkrétan csak áramtalanítással lehet kikapcsolni.
A kapcsológombok jól vannak bekötve.. mi lehet más? (ASUS z97-p) -
#62071 nekem van egy, 40ért odaadom, 50ért van p4 is. a kettő együtt 60k.
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.05.28. 20:59:47 -
Blum #62070 Ja, hogy ár alapján értékelsz. Akkor ismét gratulálok.
Biztos van még valahol raktáron 478-as Celeron 50k körül, nem tervezel cserélni? :) Végülis drága...
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.05.28. 17:22:44 -
#62069 azért elég nagy különbség van a kettő között specifikációban főleg közel azonos áron... -
WinStar #62068 Amit te ajánlasz az 8990 a legolcsóbb helyen,amit én vettem az 9490-be kerül.Hmmm,akkora különbség nincsen. -
#62067 -
Blum #62066 Gratulálok, ennyi pénzért megvehetted volna azt amit írtam, amin 120-as venti van ezáltal halkabb és jobb is a teljesítménye. Whatever.. -
WinStar #62065 Múlthét csütörtökön pasztáztam le MX2-sel.
DeepCool ICE EDGE 400 FS processzor hűtő-t vettem.Remélem jó lesz :S -
Blum #62064 Mikor volt újrapasztávzva az a proci? Lehet, hogy csak kiszáradt alatta a paszta, mielőtt új hűtőt veszel érdemes lenne újra pasztázni.
Ha mégse segít, akkor 9-10k-ért van DEEPCOOL GAMMAXX S40, az ajánlott darab. -
WinStar #62063 Sziasztok.Van egy Asus M2N SLI Deluxe alaplapom,amiben egy AMD Phenom X4 9850-es processzor dobog.
S jelenleg a ventillátora nem hűti eléggé(szerintem nem gyári) mert alap fokon 43-50 fokon megy,ha egy picit is megterhelem(pl. youtube) akkor felmegy 60 fokra.
Tudtok olcsón jó ventillátort?Amit ki is tudnak pl. szálíltani nekem legkésőbb péntekre?
Mert hétvégém lenne időm beszerelni.
Maximum 9000 Ft-ot tudok szánni egy minőségi hűtőre ami tényleg le is hűti. -
Mester999 #62062 Köszönöm akkor viszem gariztatni
Nem ugyanabban a Sata-ban volt. -
gforce9 #62061 EZ az SSD chkdsk-je? Igencsak csúnya. Egy új SSD-nek ilyeneket nem szabadna elkövetni. HDD-ről futva a rendszer tökéletesen megy? Ha igen akkor gar.
Általában az ilyeneket már le lehet gariztatni. Nem kell bizonyítani semmit. Odamész megmondod, hogy a az utóbbi 2 hétben 3x szált el róla a windows a hdd-ről meg tökéletesen megy. A chkdsk mind 3 esetben hibákat talált egyszer meg le se tudott futni, mert már az is kékhalálozott. A windows is folyton panaszkodott írás olvasás problémára az eseménynapló szerint. Ezt elmondod és el kell küldjék tesztelni. Lehet lesz pár hét, de szerintem náluk is hibát fog dobálni, ha cseppet is értelmesen tesztelik.
Te, amit meg lehetett tenni megtetted. -
#62060 HDD-n van a Windows, és ugyan abba a Sata-ba dugtad mint az SSD-t is amikor azon volt az Oprendszer? -
Mester999 #62059
És ha az ssd rossz akkor erre kihat a garancia? :D és mivel tudom bebizonyítani nekik?
Most hdd-n van a windows és nem csinálja a problémát -
#62058 Üdv,
Ma megpróbáltam az Acrock 970 extreme 3-as lapomra egy sychte grand kama cross 2 hűtőt felaplikálni, a probléma akkor adódik mikor az alaplapról lecsavarozom a gyári proci hűtő felfogató elemet, ugyanis a hűtőhöz kapott 4 csavar passzol ugyan de marad kb 2mm rés az alaplap háta mögött lévő kis felfogató hátlap és a csavarok alja között így kotyog az egész. Lehet hogy a kis fém hátlap ami a csavarmeneteket tartalmazza nem kompatibilis ezzel a hűtővel? -
sanya200 #62057 Csak annyi kérdésem lenne hogy a mostani gépemet mi fogja vissza,CPU vagy VGA?
Phenom II x3 4 magra unlockolva 3.1ghz-en.
Vagy a GTX 580 a kevés,1536mb.
Szerintem proci de azért megkérdem.Mennyi javulást hozna ha cserélnék most fx 8350-re?Witcher 3 már nagyon határértéken megy épphogy játszható high-on 25-30 FPS-el.Mellé van 8gb RAM szóval az elég sztem. -
#62056 Basszus nem hiszem el hogy erre nem gondoltam. Köszi szépen a gyors választ :D -
TomStorm #62055 Sajátgép/jobb klikk-kezelés/lemezkezelés és ott lesz a HDD arra szintén j.klikk és létrehozol új kötetet.Ezután látja majd minden -
#62054 Hali. Most jött meg az új HDD. Beszereltem, de nem látom. Eszközkezelő látja, UEFI is.
-
#62053 de tudsz rá 4+ gigát pakolni kisebb fájlokból? -
gforce9 #62052 Hát de ilyenkor nem kell bűvészkedni vele. Másik gépben kipróbálod, ha ott is vacak akkor géphiba kizárva, visszaviszed, kicserélteted másikra. :)
Az ntfs az kezel 4gb-nál nagyobb állományokat is amúgy, szóval valószínűleg nem történik ott se formázás. Amúgy a FAT-nek van 2Gb-os korlátja, most így hirtelen be sem ugrik, hogy lenne olyan filerendszer aminél 4Gb a korlát. Valami dvd formátumnál dereng csak ilyen, de az jelen esetben nem releváns. -
#62051 Annyival kiegészíteném, hogy cmd-ben DISKPARTban sem működik a format fs=ntfs parancs. Elkezdi, 0 percent, majd kiírja, hogy a paraméter nem megfelelő. Teljesen tanácstalan vagyok. -
#62050 Azóta kicsit nagyobb problémám lett :)
Vásároltam egy 64 gb pendriveot és nem tudom megformázni, SEMMILYEN módszerrel, kivéve a gyorsformázással.
Ha gyorsformázással NTFS-be rakom, akkor pedig nem tud rárakni 4 gigánál nagyobb fileokat, de kicsiket igen.
A lemezkezelőben is próbálkoztam, diskparttal is cleaneltem a meghajtót, új kötetet létrehezotam, formáztam, de úgy sem működik, mert "nem tudta befejezni a formázást".
Mi a franc van ezzel?