!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

milk4
Ez olyan mint 1080p-n kevesebb lesz az FPS-ed mint 1280*1024-en. Több a pixel, többet kell kiszámolnia a VGA-nak.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

LeWyTy
Remek! Köszönöm!
Még annyi hogy: van erről valami statisztika hogy akármilyen program, játék vagy bármi mennyivel jobban terheli a VGA-t vagy a GPU-t 5670x1080 felbontáson? ? Vagy hülyét kérdeztem?
Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2014.10.11. 20:24:02

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

igen

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

LeWyTy
Helo...
Szeretnék összekötni három darab DELL-P2414H monitort egy ASUS-HD7870-DC2-2GD5-V2.
A kérdésem az lenne hogy ez sikerülni fog nekem úgy hogy: 1.Displaypor, 1.DV-I, 1. DVI-D ?

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

MR ME
énis azt akartam írni csak kihagytam egy szót 😄 de köszi a segítséget

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Lacee86
Semmi dolgod nincs vele. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

MR ME
ahha értem, mind1 lényeg h ez akkor automatikus, szóval nekem lesz vele dolgom 😊 hűtőt meg kap a kicsike szóval talán azzal se lesz gond

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Lacee86
A Turbo Boost sztem nem a magokat kapcsolgatja, csak az órajelet változtatja.

MR ME
nekem azt mondták h egy magnál a legerősebb a proci, aztán ahogy be kell vonnia további magokat úgy csökken le a turbo mértéke is
de valóban elég inteligense kezeli elvileg, köszi a választ 😊

Lacee86
Ugyanúgy működik, mint PC-knél sztem. Logikusan akkor indul be, ha "érzi" a CPU, hogy fogytán az erőforrás, ergo 100% közeli kihasználtsága van. Én sztem ezt elég intelligensen képes kezelni.

MR ME
sziasztok

am a notiknál ez a turbo boost ez hogy működik mi ez egyáltalán? az oké h felemeli a proci órajelét, de meddig, mi alapján indúl be?

Vadonatúj gép, még tiszta belül a gpu és a cpu fan is. Ja és alatta volt egy cooler is.

Lacee86
Melegedés gyanús, VGA vagy proci.

Üdv!

Laptoppal lenne egy kis gond, ma fordult először elő, hogy 1 óra kemény gaming után mintha standbyba dobta volna magát a gép. Mi lehetett a gond? Utána gond nélkül bekapcsolt.

a gyártó specifikációjában ez áll:
CPU Support for Socket AM3 / AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™FX processor/ AMD Phenom™ processor/ AMD Athlon™ 64 FX processor/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core processor/AMD Athlon™ 64 processor/AMD Sempron™ processor

A te CPU-d AM2+ foglalatú. Gond nélkül kell mennie. HA a tápodnak nincs ki keze lába, nem túl régi, akkor azzal sem lesz gond. Főleg, ha nincs mellette valami combosabb vga.
Lacee86
Szinte 100%, főleg így, h írtad az áramtalanítást.

grebber
Mindig áramtalanitok ha kikapcsolom a gépet.
Pl az óra mellett van a daemon tools,hang állitgatás,virusírtó stb ezek fele nem jelenik meg ilyenkor.
De vettem elemet este berakom biztos az volt a gáz.

Next PC upgrade: 2022

Laky
Sziasztok!

Adott egy régi Gigabyte GA-MA78G-DS3H alaplap, amit szeretnék feldobni egy AMD Phenom II X4 955 (Black Edition?) procival (jelenleg egy AMD Athlon 64 X2 5000+ van benne).
A kérdésem az lenne, hogy kompatibilis-e a kettő? Én abszolút kuka vagyok ehhez 😊
Van benne occsó' táp is, nem tudom, hogy meggyilkolná-e (Switching Power Supply SL-500A).

Filmnézésre, esetleg régebbi játékokra használnám.
Utoljára szerkesztette: Laky, 2014.10.09. 14:35:31

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

gergely1991
Miféle "cuccok nem az automatikusan induló folyamatokra gondolsz"? A BIOS POST-ja kiírná hogy pl "Setup fail" volt ilyen? Szoktad áramtalanítani és utánna is előjön? Ha nem akkor lehet vírus is.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Én is elemre tippelek.

Lacee86
Szerintem lemerült az elem az alaplapban. (Egy nagy, lapos gombelem.)

grebber
Az mitől lehet hogy gépbekapcsolás után az óra mellett nem töltődnek be a cuccok és a dátum 2002-re áll vissza?

Next PC upgrade: 2022

Imádom a Scythe-ot de a Katana az egyetlen olyan modell tőlük amit nem vennék meg. btw, ha tetszik és működik akkor oké, használd egészséggel. 😉

Fel, nekem is egy elég nagy hangszóró tetején van. Semmi baja. Évek óta gond nélkül megy.
Lehet idióta kérdés, de feltehetek egy routert egy mágneses hangszóró tetejére?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

David2
köszi a választ, azóta vettem egy Scythe Katanát, azóta megint 40 körül hűsöl a proc

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

oneal1
hello!

Ahogy tippelted, az alaplap volt a gázos!

vettem újat, hibátlanul megy minden... a "vicces" hogy fél évben belül 2 szart fogtam ki alaplapból, remélem ez most jobb lesz 😊

!Forza Ferrari!

Más folyamatok játszódnak le alvóból visszatérés és hidegindítás során. Mivel a tápot kizártad, itt már csak alaplap lehet a hunyó vagy ram. Mondjuk én 1 db memóriamodullal járatnám jósokáig( ki be kapcsolgatni, üzemszerűen használni stb.). Mert az nem teszt, hogy párszor elindítottad és ment. Lehet épp akkor szerencséd volt. Ha 1 rammal megy normálisan indul hibátlanul, akkor ram lesz. Ha 1 db modullal is hülyéskedik indításnál, akkor alaplap körül kell nézelődni. Az alvó módból ha visszatér azért nem jó teszt, mert alvó módban a ramokat nem kapcsolja le a gép. Így önmagában ebből nem lehet következtetni, hogy ram vagy alaplap.
ENERMAX ETS-T40-TB
THERMALRIGHT TRUE Spirit 120M
COOLERMASTER Hyper 212 EVO
SCYTHE Kotetsu
DEEPCOOL GAMMAXX 400
COOLINK corator ds

11-12k-nál többet nem költenék léghűtésre. Ezek mindegyike 120mm-es ventivel szerelt (9-es ventivel szerelt modelleket nem ajánlom), és kompatibilisek a legújabb foglalatokkal is ha egy esetleg update beugrana.

Rengeteg jobbnál-jobb hűtő van a piacon, még egy rakás modellt fellehetne sorolni de felesleges. Ezek már jól bevált, ismert modellek és az biztos, hogy egyikkel sem jársz rosszul.

David2
Helló!
Van egy i7 920as procim, gyári hűtővel, amit még 2010-ben vettem. Mostanában arra lettem figyelmes, h naponta kékhalálozik a gép. Idővel a proc hőmérsékletre terelődött a gyanú, ami be is igazolódott, mert HWMonitor 80 fokot mutat alapból, ha pedig eldöntöm a házat, 60-70 közöttit. Egyértelműen kontakt hibás a hűtő. Próbáltam újra felrakni, de nem oldódott a probléma, a rögzítés gyengének tűnik. Újrapasztázni sajnos nem tudtam.
Ha új hűtőt kéne venni, akkor milyet érdemes, ami felmegy 1366-os foglalatra, ami nem drága. A proc nincs tuningolva.
Előre is köszi a válaszokat.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

oliwwer
Megoldottam. Úgy sikerült, hogy az unlocker-ben a feloldás lenyomása után nagyon gyorsan újra rákattintottam a file-ra, és nyomtam egy delete gombot. Gondolom nem volt annyi ideje újra használatba venni.

Beírom, hátha másnak is lesz ilyen problémája.
oliwwer
csökkentett módban ugyanez
oliwwer
Sziasztok!

SEgítségre volna szükségem. Win 7 64 bites rendszerem van. A múltkor úgy volt, hogy rakok egy nvidia karit a gépbe, de kiderül hogy nem működik. Előre letöltöttem a drivert, ami most a desktopon van - nem került telepítésre. Ezt a file-t egyszerűen nem tudom törölni. A windows intéző használja, pedig soha nem telepítettem. Unlocker progival megnéztem, explorer.exe használja. Ha az explorer.exe leállítása után akarom törölni, akkor persze nem megy, mert nincs desktop, meg amúgy is rögtön újraindítja az explorer.exe-t, és a file újra használatba kerül. Csak nem tudom mi által van használatban, vagy miért.

Ötlet erre?
oneal1
az én problémámra visszatérve, képzeld, kipróbáltam alvó módból simán visszaáll a rendszer 2 mp alatt.

ebből lehet esetleg valamire követekztetni?

!Forza Ferrari!

Úgy kell megadni mint a többi eszközét. Ha a router a "-"-t szereti akkor úgy, ha a ":"-t szereti akkor úgy. A MAC cím az MAC cím. A számok a lényegek. Az elválasztójelnek meg olyat kell írni, amit az eszköz szeret.
gergely1991
Szia!
" : " formátumban adtad meg a korlátozást?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

http://logout.hu/tema/digi_lan_pppoe/friss.html
Itt is próbálkozhatsz kérdezni !
Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 22:13:26

Azt hol tudom megnézni? (bocsi, de nem értek hozzá)

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

A kapcsolat állapotadatainál mekkora az aktív linksebesség?
Digi 200-as net! Routerrel és anélkül is max. 8 Mbps-a sebesség.

Milyen net ? Routerrel megy, vagy nélküle ? Könnyebben segítenek !<#smile>

Pontosan 4 perc után elindult !<#smile>
2x egymás után próbáltam és megy !
Beszarás !!!

Köszi az infót ! <#worship>

A mai napon vásároltam egy ASUS H97-PRO alaplapot. Nem tudom milyen beállításokat kellene használni, mert az internet sebességem tizedére csökkent. Tudna valaki segíteni?

Eddig nem érdekelt soha ! Csak az ismeretségemben én szoktam a gépeket " restaurálni " <#smile>
Van akinél csak pendrájvról lehet telepíteni. Gondoltam én is kipróbálom. Azóta izgat a miértje. És mindig Rufust használok.
Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 20:52:51

Mi anno kb. 20 percet vártunk. Tényleg nonszensz de ez van 😊
btw, tényleg nem tudok rá mit mondani...amúgy ha DVD-ről pengén felmegy akkor miért foglalkozol vele ilyen vehemensen? 😊 No offense, csak kérdezem.

A max. amit eddig vártam az 10 perc volt. De az nonszensz !
Annyi idő alatt lemezről felmegy az egész ! <#smile>
A kütyü az 3.0-s de az nem jelent semmit mert a lapon ugye csak 2.0-s a csati.
Utoljára szerkesztette: gaba60, 2014.09.30. 20:39:07

Sőt ! Itt van, hogy gyakorlatilag is menni kéne.

http://www.youtube.com/watch?v=3uZTyqWvvSM

Nekem is ilyen a lapom.
Tőlük is kérdeztem, de ott is megállt a tudomány. <#smile>

Nem lehet, hogy várnod kéne egy kicsit?

Még anno amikor megjelent a Win8 akkor haverom gépére akartuk rátenni a rendszert egy 2.0-ás pendrive-ról és ugyanígy bejött az ikon de nem töltött. Vagy 3X restartoltunk és állítgattuk a dolgokat de nem akarta az igazságot. Aztán egyszer úgyhagytuk, leültünk meccset nézni és egyszercsak beadta.

Pontosan ! <#smile> Erre nem kapok hosszú hetek óta választ.
Gyakorlatilag a kék logó bejön, de a folyamat jelző alatta már nem pörög.

Hello!
Szeretnék mac cím tiltás létrehozni vezeték nélküli eszközökre.
A routerben meg lehet adni hogy melyek legyenek engedélyezve, ez eddig oké. A tablet és telefon mac címe is ilyen forma pl.= 12:34:56:78:91 stb.
Viszont a számítógépemben egy wifi stick van aminek az ip címe már nem kettősponttal van elválasztva hanem kötőjellel pl.=12-34-56-78-91
Kérdés, miért nem fogadja el a router a pc wifis mac címet?
válaszokat köszönöm!
Utoljára szerkesztette: Novatek, 2014.09.30. 20:22:05