64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
Ekos #62169 Sziasztok!
Nekem is hálózati gondjaim adódtak.
Szeretnék két szobában internet elérést wifi-n keresztül és egy harmadikban csak kábelen keresztül.
Eszközök:
modem Cisco EPC 3208
WIFI-s routerek: TP-LINK TD-W8910GB
D-LINK DIR-605L
TENDA N3
Letudná írni valaki milyen sorrendben kellene beállítani a routereket?
Egyszer már sikerült de nem volt stabil.
Köszönöm!!!
-
gforce9 #62168 startmenü futtatás:
cmd
.
itt: ipconfig
Az alapértelmezett átjárót nézd meg. a címe valami ilyesmi lesz: 192.168.x.x
(pl.: 192.168.0.1)
után a következő parancsot írd:
ping 192.168.x.x -t
(a cím az alapértelmezett átjáró vagyis a routered legyen)
Ez elkezdi pingelni a routert.
Hagyd így ezt futni, nyiss egy újabb parancssort (startmenü futtatás: cmd) emellé.
oda ezt írd:
ping bix.hu -t
Ha mindent jól csináltál akkor van két ablakod egyik a routert pingeli másik a bix.hu-t folyamatosan.
Várd ki a legközelebbi szakadást.
Ha a pingelés mindkét ablakban megszakad, akkor ott helyben van a hiba nálad. (router, hálókártya, ilyesmi) Meg kell nézetni valakivel aki képben van.
Ha a pingelés csak a második ablakban szakad meg az első ablakban tökéletes, akkor lehet a szolgáltatóval anyázni, mert akkor modem vagy vonalhiba lesz.
Jó vadászatot :) -
#62167 DIGI a szolgáltatód? Nálam pl azt csinálják egy ideje ha hosszabb távon töltök le valamit megszakítja a netet elég sokszor. -
Noodlee #62166 Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a net kapcsolat időnként megszakad, de 1-2 másodperc után helyre is áll, ami jól hangzik, de online játékoknál nagy szotyás. D-Link DCM-704. Kábelnet.
A szolgáltató már "elhárította" a problémát, innentől kezdve súlyos ezrekért küldene ki embert, hogy egyáltalán ránézzen.
Mi lehet a probléma? Mit hol tudnék megnézni valami log file-ban, vagy bármi? -
#62165 HDMI. vegyél HDMI -> DVI átalakítót (kettő egykutya, digitális kép, csak HDMI hangot, míg DVI(-I) analóg jelet is visz), vagy keress hátha akad régi videokártya dobozában. annyi, hogy HDMI csatlakozóval nem fogsz tudni csak analóg (aka D-Sub) jel befogadására képes monitort üzemeltetni, akármilyen átalakítót is használsz. -
Mike333 #62164 Gigabyte Z97P-D3 -
#62163 alaplapod nevét írd le, vagy készítsd képet a csatlakozórol -
Mike333 #62162 Èrtelmesebb választ ha lehet. -
#62161 Tökmás to Ami van kábel átalakítót. -
Mike333 #62160 Mit lehet tenni akkor, ha a gépben lévő vga-t eladtam, a monitor kábele meg dvi vagy analóg, de az alaplapon levő csatlakozó meg tök más és nem tudom rákötni a monitort? Milyen átalakítót kéne vennem? -
#62159 Igen. Köszönöm, utánanézek ennek nyomán. Az furcsa csak, hogy ugyanazon HDD-ről futnak a játékok is, amik többnyire vga igényesek, az meg nem jellemző, hogy szarakodna. Fifa és NBA szokta azt csinálni, hogy a kommentátor hangja totál elmegy egye időre, de ennyi. -
gforce9 #62158 Csak a lejátszó fagy meg? Ha csak az akkor, ott elsősorban a 2 fő ludas a HDD és a VGA lehet. -
#62157 Üdv!
Vettem amd fx8120 cpu-t, 8gb kingston ramot és egy új alaplapot. Utána kapott a rendszer egy friss telepítést. Na most azóta filmnézés közben random megfagy a lejátszó. Játékok, youtube stb. gond nélkül megy. Van, hogy egy egész filmet meg tudok nézni, máskor meg 2-3szor megfagy egy sorozat epizódja alatt. Van valami ötletetek? -
gforce9 #62156 Bios recoveryt azért csinált, mert nem tudott elindulni. Megpróbálja olyankor azt. Ez csak hiba tünet általában. A hálózati kártya az eszközkezelőben él? Ott nézd meg. Nincs e mellette felkiáltójel, vagy kérdőjel. Annak is külön kell drivewr, ha nem ismeri fel fejből a win. a gyártó oldaláról tölthető az is. -
#62155 Ha nem sikerül a boot x alkalommal akkor megy a recovery, nem lehet hogy valami valahogy át lett állítva? -
#62154 GA-H87-D3H az alaplap win 8.1-en is kellene települnie mert a gyártó oldalárol szedtem win.84 64bites-t és a rendszer is az. És ha a gép újra indulását és félre teszük akkor még mindig nem ismeri fel pl az utp kábelt. Meg hát mért csinált csak úgy egy bios recovery-t. :S -
gforce9 #62153 Ha a gép indítás után leáll akkor mindent le kell húzni róla ami nem feltétlenül kell. Táp, lap, cpu, ram marad, valamint a vga, ha nincs integrált a lapon. A többi dolgot le kell húzni róla, csak a bekapcsológomb kell még és kész. Ha így is vacakol, akkor tápcsere-teszt, vgacsere-teszt. Ha nem oldja meg akkor az alaplap a ludas.
A driver azért nem megy fel, mert nem win 8.1 alá készült, de ha az eszközkezelőben nincs ismeretlen SM bus vezérlő akkor felesleges is a chipset driver, tökéletesen fog működni a win 8 "beépített" drivereivel is a gép. 32 vagy 64-bites a rendszer? Gondolom az utóbbi. Illetőleg mi az alaplap típusa?
Mondjuk a driverezést majd utána kell elkezdeni, ha tutira fizikálisan nincs baja a gépnek. Mert addig egy szoftver, hogy miért nem működik rajta az lutri kategória. Vagy mert nem a chipsethez való vagy mert nem az oprendszerhez íródott vagy mert a gép hibás. A legutóbbit először ki kell zárni, utána jöhet a driverezés, de ehhez kell az alaplap típusa és az oprendszeré. -
#62152 Sziasztok. Egy olyan problémám volt minap, hogy bekapcsoltam volna a gépet de indulás után egyből leállt. Ezt 3-4x eljátszotta egymás után mire sikerült működésre bírnom. Pár USB- port nem működött és az UTP- kábelt se észlelte az alaplap. Újraindítottam a gépet.A után Bios Recovery fogadott. Utánna már a windows se indult (winload.exe) kék képernyő. Semmi probléma újra raktam a rendszert. Win 8.1 -re esett a választás. A probléma ott kezdődött. Hogy a gyári Intel chipset driver nem is tudtam feltelepíteni. (Nem felel meg a gép az előírt követelményeknek) Pedig mindig is ezt telepítettem! Nem létezik, hogy ezzel nem megy. Felmentem a gyártó oldalára laptopról leszedtem az alaplaphoz másik driver-t ott vagy ugyan ez a hiba fogadott vagy az , hogy nincs inteles adapter. Egyszerűen semmilyen alaplapi driver nem megy fel. Speedfan-al minden hőmérséklet megfelelő. Memória diagnosztikában sem talált hibát. Biosban állítodhatott el valami a recovery után vagy feltehetően alaplap kuka? Remélem azért valamennyire érthető volt. üdv! -
#62151 Vettem a ventilátorokhoz átalakítót. Ami a gép elejében van, az működik a tápról, ami a hátuljában, és a fontosabb lenne nem. Hogy őszinte legek nem is tudom, hogy a gép elejében lévő eddig is működött-e. -
M0RN1NGST4R #62150 köszönöm a gyors választ, valahogy sejtettem, hogy elég nagy a gondja. -
#62149 Igen, az én rendszerem is így halt meg anno, a mélynyomó gyakorlatialg csak zizegett. Mivel az enyém olcsó gagyi volt, nem foglalkoztam vele. Kuka...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.06.08. 10:35:06 -
M0RN1NGST4R #62148 Találkozott valaki már ilyen jelenséggel: az 5.1-es hangrendszerem mélynyomójának a teljesítmény egyszer csak visszaesett, 1/3-ára - 1/4-ére. Próbáltam más-más bemenettel is, szóval nem hinném, hogy a számítógépben van a hiba, mert telefonnál, xbox-nál és mp3 lejátszónál is ugyan úgy "hiányzik" a mély tartomány jelentős része. a mélyláda membránja is csak viszonylag kicsit mozog a korábbiakhoz képest.
Nem lennék meglepve, ha beadta volna a kulcsot, egy 12 éves Ozaki F8-ról van szó. Esetleg javítható lehet? A szatelithangszorók teljesen rendben vannak. -
#62147 EGy biztos a következő házam ennél is nagyobb lesz, az ziher... A régi gépem háza lassan egy gyufás skatulyának tűnik... Ezt anno zért vettem, mert az oldalán egy bazi nagy lassan forgó venti volt, oszt néhány hét után mégis le kellett venni az oldalát... -
#62146 Érdekes az az átlógó fém, eléggé elbaszott tervezés az biztos. Kábelmenedzsment tényleg elég kaotikus, de az enyémmel sem lehet mit kezdeni rendesen, olyan ház kéne hozzá. Ennyi hely van nekem a hűtő meg vga között. Ha cserélném a hűtést, akkor meg kell majd néznem, hogy annak milyen a hátoldala.
#62138 Nem tudom, hogy sorba vagy párhuzamosan van-e kötve, de a két ventilátor egy csatlakozóval megy az alaplapra.
#62140 Az milyen ház? Elég jól van elrendezve a belseje. Enyém közel sem ilyen okos. Meg a táp is felül van. -
#62145 Nem tudom sehova kötözni őket és pont, hogy szét kellett vágni egy régóta összekötözött kábelt, mert anélkül be sem tudtam tenni a kártyát...
A hosszú feket kábeleket, meg nem tudom csoportosítani, mert a vinyókhoz olyan baszott hülyén lehet csak vinni a tápot és az adatkábelt is.
Nem hiába mondom azt, hogy nevetséges szinten van a házak tervezése. Egy átlagember nem tudja úgy összerakni, hogy szép tiszta belső legyen, mert 20 féle kábelhosszt kéne ismerni, centira mindennek a helyét, stb.
Egyszerűen a tápból túl sok fekete kábel jön ki, aminek a fele nincs használva, de párban jön a régi/új féle csati. Ezért foglal olyan sok helyet. Hajtogatni sem lehet sehova, mert 3 db vinyóm van + DVD. -
#62144 srácok, srácok... új házamban fúróval kellett kiszednem a popszegecseket és fémfűrésszel levágnom a meghajtótartó oldalának az egyik felét csak hogy beférjen a videokártyám -
gforce9 #62143 Ne haragudj meg érte, de lehet csinálni a kábelekkel "valamit". Én se vagyok olyan aki arra veri ki, hogy húdejókábelmanagement, mert amúgy fullmindegy hogy néz ki. Viszont azért arra én is törekszek, hogy összeszedjem őket és akár egy gyorskötözővel odahúzom valahová, ahol legkevésbé zavarja a hűtést. Maradjon minél több hely az áramló levegőnek. Bár levett oldallappal mindegy kb. -
#62142 Semmit sem lehet csinálni a kábelekkel sajnos. Nemi hiába mondom azt, hogy borzalmas, ahogy ezeket "tervezik". -
Mike333 #62141 Közben megoldottam a problémát. A virtuális memóriát eddig a rendszer kezelte és 8 gb-ot adott meg, azt átírtam 800-2048-ra és már nem növekszik folyamatosan. -
#62140 Nálam is hasonló a helyzet, de nálam kicsit szűkebb, műanyagkanállal, hosszabb csavarhúzóval, vagy madzaggal tudom csak "lecsatolni" a VGA-t.
A másik, ez a "kábelmenedzsment".. :D Én változtatnék rajta. (vagy ha nincs elől venti akkor mindegy.)
-
-
#62138 molex csati, az két tűs, 12v és föld. 2 tűs és 3 tűs között nem sok különbség van, 3 tűsnél bekerül érzékelő (tachometer), ennyi, mindkettő maxon pörgeti ventiket. két venti egybekötve azt hogy érted? Y elválasztó (aka párhuzamos), vagy soros bekötés? -
#62137 Szerzek majd átalakítót, amivel rá tudom kötni közvetlen a tápra. Ha jól emlékszek nem is 3 tűs, de azt még megnézem. Két ventilátor van egybekötve. -
#62136 oldallap le és átkötöd őket 3 tűs helyre? azon nincs PWM, akkor maxon pörgeti -
#62135 Biosban megtaláltam végül. Beállítottam, hogy maxon forogjanak, de semmi. Lehet a kábel van eltörve, vagy az alaplap rossz, gőzöm sincs. Újat belerakni meg szopás lesz, szét kell szedni az egészet darabokra...
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.06.06. 19:26:52 -
#62134 Hogyan tudnám rávenni a gépet, hogy a házon lévő ventik is forogjanak már alapjáraton is? Alaplapra vannak kötve. -
gforce9 #62133 https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx
Ha gondolod ezzel meg tudod nézni, hogy melyik folyamat eszik túlzottan sok ramot. -
Mike333 #62132 Ezzel nincs is semmi baj, de az ezelőtti gépem nem csinált ilyet. 2x2gb ram volt benne, és sosem növekedett fokozatosan amíg el nem érte a 4-et. De azért remélem igazad van. -
gforce9 #62131 Attól hogy te nem csinálsz semmit attól még háttérfolyamatok futnak. Rengeteg dolgot csinálhat a windows anélkül is hogy hozzáérnél a géphez. Futhat valamely program update-re (windows vírusirtó stb.) Végezhet épp töredezettségmentesítést is, és még egyéb kismillió dolgot. Amíg az általad futtatott alkalmazásoknál nem tapasztalsz sebességcsökkenést, addig nem kell ezen aggódni, mert ez azt jelenti, hogy a memóriakezelés megfelelően végzi a dolgát. -
Mike333 #62130 De ha nem csinálok semmit akkor is növekedik folyamatosan...