!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!Van egy nagy problémám. Adott a laptopom (asus a9rp) illetve egy 4 gb-s microsd hc memória kártya. adapterrel próbálnám sd-ként mûködtetni benne, de a kártyaolvasó absz nem reagál. 2 éves a gép. engem az érdekelne, hogy valamilyen úton módon meg lehet e oldani, h a kártyaolvasó sdhc-t is olvasni tudjon. ha vki tud vmit kérem segítsen, ezen a címen: [email protected]
elõre is köszönöm szépen
köszi!

Hellosztok!

A problémám egy WD 500 GB My essential külsõ My book-kal van gondom.

FAT32-bõl átformáztam NTFS-be. Utána nem nagyon akarta felismerni. Windows reinstall nem segített. Kábelt cseréltem ezzel ment kb 1 hétig. És most már nem lát belõle semmit. Csak azt hogy nincs rajta hely.Se szabad se semmilyen. És a fájlrendszere RAW.
Valakinek adat vesztesség nélküli megoldása van?
Közben kiderült, hogy lehet, hogy az alaplapom miatt van gond.
Alaplap: ASUS A7V8X-X(P3-as)
És lehet, hogy ez nem kezeli rendesen.
Valaki láttot már hasonlót? Van rá adatvesztés nélküli megoldás?

Elöre is köszi:

Bafy
Helosztok. Ujraraktam a win xp-t egy asus notin. Megy minden, a net is(wireless). A gond az, hogy egyes oldalakat egyszeruen nem nyit meg a böngészõ(firefox, IE egyaránt). Kiírja, hogy a kapcsolat alaphelyeztbe állt. Pl a legtöbb torrent oldalt nem tudom megnyitni, meg néhány küldöldi-t. A magyar oldalak mennek. Et mitõl lehet? Tûzfal kikapcsolását már próbáltam, nem segített.

Ati

Mégis hogy formázzam le azt a particíót amin az egyik Win van???Mert probáltam csak még mindig inditásnál mutatta h azt is lehet választani,csak nem töltõdik be,de a másik az tökéletesen megy.És akkor a régit szeretné vhogy eltüntetni.

Bandi 18
Mondjuk everest

hello! kéne egy program, valami hardver kiépítés analizáló, ami megmondja nekem pengén, hogy milyen alaplap, milyen perifériák, stb van a gépben. tudtok ilyet?

Bandi 18
Igen az lesz az.

On Chip Audio Controller: Az alaplapra integrált hangvezérlõ engedélyezése. Amennyiben nem használjuk, mert nincs szükségünk rá, vagy más hangkártyát használunk, tiltsuk le erõforrás-megtakarítás végett.
Gondolom ez lesz az..A biosban, az Integrated pehipherals-ban :-)
:-) Köszönöm Bandee a segítséget, igen Realtek van benne... már próbáltunk hozzá szedni drivert... de ezzel a Bios-szal is megpróbálkozok :-) Hátha ott van a gond 😊 De majd holnap :-)
Mástnem ismét újrarakjuk :-)
Köszi még 1szer!!
Bandi 18
Az integrated pher nem tudom tovább hogy van 😄

Bandi 18
Elvileg az everest kiírja a típust valami realtek hangkari van benne. Felmész a realtek oldalára és ott megkeresed a típushoz megfelelõt elvileg azzal jó lesz

Amugy,hol tudom a biosban beállítani a hangot??Hogy ne legyen letiltva? 😊
Alaplap azonosítója 08/31/2006-RS485-SB600-M2R-FVM-00
Alaplap neve Ismeretlen
Ezt onnan másoltam.
Bandi 18
Aha

Mármint alaplap típusa? 😊
Bandi 18
Na az jó ha van everest akkor inkább a lap típusát mondd meg pontosan mert gondlom integrált a hangkari és a gyártó oldalról leszeded hozzá a drivert és kész.

Van everestem épp ott keresem a hangkártya típusát :-) de akkor próbálkozok drivert szedni hozzá
Bandi 18
Akkor szedj le egy everestet és abban nézd meg pontosan a hangkarid típusát és után kell hozzá drivert keresni

Nem laptop,személyi pc. Fujitsu Siemens Scaleo J.
Bandi 18
Elvileg nem állítódhat át de hátha véletlenül át lett állítva 😊. ÉS milyen laptopról van szó?

VCQ azt még nem néztem...de nem volt sosem ott letiltva. Újrarakást követõen átállítódhat?
Csak az Audiokodekek, Médiavezérlõ eszközök, Örökölt audio-és videoeszközök és a Videokodekek vannak ott, amugy sehol nincs srága felkiáltójeles ikon sem.
Nemsokat értek hozzá, de elvileg biosban is lehet tiltani/engedélyezni a hangot..lehet ott van letiltva

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Éppen ez a bibi..Hogy eszközkezelõben sem jelenik meg :-S
Bandi 18
Próbáltátok már vezérpultból frissíteni? A rendszer menüpontnál az eszközkezelõknél. Elvileg ott meg van jelenítve azon jobb egér és illesztõprogram frissítése és oda betallózod azt a mappát amiben vannak a fájlok, márha nem egy setup fileból áll.

Igen...minden fel lett rakva, s természetesen az alaplapi driver-rel kezdtük.Szedtünk már le drivert hozzá, újabbat is de semmi nem hozta rendbe. Szerintem megpróbáljuk ismét újrarakni hátha sikerül.
Bandi 18
Próbálj meg a gyártó oldaláról másik drivert leszedni. Remélem nem felejtettétek el az alaplapi drivert feltenni ugye?

Meglehet hogy a sorrend volt rossz,amit alkalmaztunk,mikor telepítettük a driver-eket??
Kérlek segítsetek!!Újraraktam a gépemet s minden rendben mûködik kivéve a hangot. Felraktam a Realteket,ami kellett hozzá, de csak a Programok telepítése és törlésébe rakta be magát, a Start menüben nincs fent,sem a vezrélõpultban(ahova fel szokta magát rakni) :-S S természetesen nincs hang. Winampnál is ezt írja ki: Bad Direct Sound driver.Please install proper drivers or
select another device in configuration.
Error code: 88780078
De ezt a drivert(High Definition Audio Driver R190) alkalmaztuk legutóbbi telepítésnél is ami fél éve volt,semmi mást, és mégis volt hang. De akkor is szenvedtünk vele kicsit.A vezérlõpultban, a Hangoknál sem lehet emiatt semmit sem beállítani...
Köszönöm szépen a segítséget!!
nincs semmien sárga kérdõjel, sõt azt írja hogy a hardver telepítve van és megfelelõen mûködik, de ennek ellenére nem ad ki semmi hangot.
Bandi 18
És hányat sípolt a gép? Akkor lehet hogy memóriagond az oka mindennek.

New Holland
Sziasztok!Kedden vettem új gépet és 64bites vistát raktam rá.Azóta 5ször volt kékahalálom és nem tudom mi okozhatja.Még csak 3 játék van rajt.A kékhalál mindig máskor jön elõ.
A config az alábbi: asus p5q-pro,4giga 800as csx ram, q9550, sapphire 4850 és chieftech gps500 táp + egy dvdíró és 2 vinyó.Ha tudnátok tippeket adni hogy mitõl jön elõ a probléma és mit tegyek azt megköszönném.

ASUS P5Q-PRO Q9550 SAPPHIREHD4850 DUAL SLOT 4GB CSX CEC FAN KIT COOLERMASTER CM690

Hát lefutattam végsö megoldásként 1

Video Card Stability Test
et csakhogy lássam..kb 3 mp után beresetelt a gép..ugyhogy sztem van 1 halott videokártyám:S

Barton 2800+,Radeon 9600 (400/400) 1024 ddr ram(333mhz) VeGeQu-US-Ligthning\'s Blade-Dwarf Paladin Level 70 Ivyn-warlock(60),Veg-Mage(60),Lang-Hunter(70),Vegi-Rouge(60)

Na lefutattam azt a HDtunert,de nem talált semmi ujjat..
Sajna azota sem jo a dolog..ugyanugy ujrainul a tetü gép..

BCCode : 1000008e BCP1 : C0000005 BCP2 : BF0831F1 BCP3 : B765B884
BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 3_0 Product : 256_1

ennyi a hülye hibaüzenet..

azért köszi a probát😞

Helosztok. Egy Asus notira szerettem volna xp-t telepíteni, a vinyót felismerte. Utánna nem indult el az oprendszer, mer kékhalál keretében azt írta, hogy a biosom nem kompatibilis az acpi szabvánnyal. Ezzel mit lehet kezdeni? A biosban az acpi-t nem lehet kikapcsolni, megnéztem.

Ati

Myrddraal
Hát most hogy csak a vinyó volt bekötve, elõször mikor bekapcsoltam akkor sípolt gép, majd utána mikor benyomtam, akkor meg se kép se hang.

Bandi 18
Azt tudom modani hogy húzz le minden optikait !!flopyt!! és cak azt a vinyót hagyd benn amirõl a windows megy. Plusz biosban tiltsd le az alaplapra integrált hálókarit. Ha így hibátlanul megy akkor dugdosd vissza egyenként. Ja párszor indítsd el kapcsold ki a gépet így hogy minden le van húzva. Mert vagy valami zárlatot csinál szerintem vagy a memó alaplap páros lesz a ludas.

Myrddraal
Hát pl ma reggel benyomtam és minden eindult úgy ahogy kell, ment is egy jó ideig, aztán húgom kihúzta a net kábelt na és akkor újraindult, aztán vagy eljut a windows-ig de pikk pakk újra indul, vagy bios-ig eljut, vagy csak fekete képernyõ és ennyi.

Bandi 18
Hát ha 2 külön merevlemezed van akkor azon a partíción winben formázás. Persze jó tudni hogy melyik win is töltõdik be nehogy gond legyen. 😄

Bandi 18
Persze. Vagyis úgy cssnáltam hogy wint telepítettem egy másik partícióra az elõzõt formáztam és nem ugyanarra raktam vissza így úgy látta mintha 2 windows lenne.

Bandi 18
Ennek eléggé alaplap szaga van. És most a betöltsékor kép fekete vagy a bios próbálja felismerni a cuccokat?

Myrddraal
Egyszer volt hogy sípolt, mikor ugyanezt írta ki, és akkor f1-et nyomtam, hogy belépjen a setup-ba, de nem sokkal utána, pirossá vált a bios képernyõje és akkor sípolt a gép. De ezen kívül sosem.

DJ GamerGirL
Te már csináltad úgy, hogy egyik win partícióját leformáztad, és mûködött is utána? Mert nekem nemXD

Le írnád kicsit bõvebben hogy formázzam le??? Mer már probáltam csak lehet h nem jól.😄

Bandi 18
Mondjuk leformázod azt a részt ?😄 Majd a bootmenübõl ha zavar kiszeded.

DJ GamerGirL
Szerintem nem lehet letörölni csak az egyiket, vagy mindkettõt, vagy egyiket se... de lehet, hogy létezik valami progi hozzá.

Myrddraal
Most pl. bekapcsoltam, eljut bios-ig, ahol azt írja hogy overclocking failed, f2-õt nyomok, hogy load default values, és töltösn be, erre újraindul gép és most se kép se hang, de megy. Tudtommal nincs benne semmi se túlhúzva szal nem értem mér írja ki ezt.

Bandi 18
És mikor nem akar indulni a gép sípol vagy csak pörögnek a ventik és meg se szólal.

Még azt szeretném kérdezni hogy két darab xp van a gépen,2 külön merevlemezen.Az egyiket leszeretném törölni csak nemtudom hogy kell.Aki tudja az irja már meg😄 elõre is Thx