64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • balint1111
    Akkor hogy rakjak rá Vistát?
  • Puhos
    Bocsi!
    Ehhez a laphoz szerintem nem is találsz Vista-s drivert, ugyanis: OS - Microsoft® Windows® 98SE / ME / 2000 / XP compliant. Tehát nem kompatibilis a Vista-val!
  • Puhos
    Csá!
    Az Asrock honlapján szerintem megtalálod!!!
  • Bandi 18
    Memtest első kör hibátlanul lefutott. Második körben meg már hiba hegyek vannak... Most erre mondjon valaki valamit.
  • Bandi 18
    ÉS hallod nagyon fura. A ramra rá van írva hogy 4-4-4-12 2.0V, de a lap 5-5-5-15-re tolja, akárhány voltra rakom...
  • Bandi 18
    Oh bocsi 800-as ramok.
  • [HUN]FaTaL
    Órajelet nem írtál. Ha nem 1066os akkor a lap magától kiválasztja normálisan elvileg az időzítést, ha 1066os akkor kézzel kell beállítani. Szerintem tedd meg és utána nézd a memtestet.
  • Bandi 18
    Hellosztok.

Van nekem egy Geil Ultra 2x1GB kit-em. A gép amiben van kb fél éves és ez már a második szett, ami úgy tűnik hogy megint hibás, eddig csak a gondom volt vele. Nos lehet hogy én baltázok el valami ? A ramra az van rávésve hogy 2.0V 4-4-4-12. Eddig csak a 2V-ot adtam meg neki. Lehet hogy ezért hibázik a memtest? Vagy a lap lenne a rossz?

Konf: MSI P35 Neo3, Intel E4600, 450 Chieftec a többi szerintem nem fontos.

Kösz a helpet előre is.
  • [HUN]FaTaL
    Semmiképpen, borzalmas rendszer (szerintem).
  • Bandi 18
    XP 64-et semmiképp.
  • balint1111
    Sziasztok
    A Vista alá szeretnék feltenni alaplap drivert de egyet se találok.
    Valaki tud nekem szerezni? Asrock 775I65G
  • hagirez
    Sziasztok

Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyi az ideális lapozó fájlméret WinXP SP3-on (most 2046 MB-ra van állítva), és az alaplapi hangkártya(SoundMAX Integrated Digital HD Audio) mit használ memóriának?
  • levelamester
    XP64 esetleg? Olyat mondtak hogy a procimhoz elmenne... Esetleg szerintetek megéri RAMot venni mostanság? Mert van 2x1 Gb 800 MhZ Geil-em, és gondolkodtam bővítésen... Így 2gb rammal megéri megkockáztatni egy XP 64 bitet? Mert leginkább progamingre használom a gépet.
  • [HUN]FaTaL
    Vista 32bit.
  • Bandi 18
    Szerintem XP. De a Vista is elmegy rajta.
  • levelamester
    2 Gb RAM-om van (800 MhZ ).. Akkor mit ajánlotok?
  • Lacee86
    Ok, én ehhez nem értek már.
  • Bandi 18
    Igen én is XP párti vagyok , de ha mondjuk 4gb ramja van akkor inkább Vista64 mintsem XP64 ezért Vista, amúgy XP.
  • Lacee86
    Hát inkább akkor már XP-t sztem.
  • Bandi 18
    Használj Vistát... Nem étem hogy lehet Beta oprendszert használni...
  • Bandi 18
    Te szoktál fórumot olvasni? Már van 5-en megválaszoltuk a kérdésed...
  • [HUN]FaTaL
    Hát érdekes gondom támadt. Két Samsung HD753LJ van a gépemben, mindkettő hibátlanul működik, de ha AHCI módra teszem a BIOSt akkore az egyik vinyó keresésénél megfagy az egész és nem megy tovább. Mi okozhatja ezt? Haldoklik a HDD? IDE módban tökéletes az egész, és AHCInál is csak az egyik vinyó okoz ilyet.
  • levelamester
    Minden PCI-E csatis videókártyát megesz, nem számít hogy mekkora a kártya. Csak a házban férjen el.
  • levelamester
    Üdv all! Olyan problémám van, hogy amikor a számítógépemnek hangot kell magából kiadnia, ki is adja, csak recseg. De nagyon. Akkor recseg amikor akármilyen minimális terhelésnek vetem alá a gépet. Pl: Új lapot nyitok Firefoxban, lefelé görgetek TCben, ilyenek. Akármilyen hangról lehet szó, pl. akkor is ha MSNről érkezik üzenet. Windows 7et Build 7000-t használok, eddig nem volt ilyen problémám. Az alaplapom AsRock 4CoreP1600W35-WiFi integrált hangkártyával. E8600 procival és egy 8800GSel megspékelve. Szerintem nem kellene szaggatnia egy ilyentől. A legújabb Vista hangdrivert, és a legújabb Win7 NVidia drivert használom. Help plz, megőrülök tőle. (Friss format után is csinálja! :( )
  • darkstrike
    Csa All !Nekem most nagyon surgosen kell segitseg!!!http://www.emag.ro/sisteme_desktop/sistem-desktop-alpis-platinium-dual-core--pAlpisPlatiniumDualCore Ebbe a modelbe lehet e video kartyat cserelni!!!!!!Es hogy mekorat lehet veni bele es mijen modlek passolnak bele!!!!Plz sursgos aki tudja dobjon egy uzit !PLz plz plz plz
  • piamania
    és a biosban hol?
  • MR ME
    everest vagy biosban
  • piamania
    Hol tudom megnézni,hogy a processzor hány fokos?köszi
  • MR ME
    :D
  • Bandi 18
    Próbáld másik kábelre dugni vagy tápcsatira, de valszeg meghalt a vinyó igen.
  • Bandi 18
    A legtisztább ha felmész az alaplap gyártójának az oldalára és onnan szeded le, vagy everestben megnézed hogy milyen a chip pontosan.
  • miilann04
    hi
    reggel probaltam bekapcsolni a gépem,vinyo felpörög,majd lassan elhalkul,leáll,magától probal ujraindulni,megint felpörög,majd megint leáll,aztan ugyanez ujra
    gondolom a vinyom meghalt,vagy lehet esetleg más is?
    illetve van e valami megoldás vagy vehetek egy újat?
  • tomcat1
    Integrálva van az alaplapra, típusa: VIA AC'97 enhanced audio controller
    Elvileg a driver a hardverhez való telepítő cd-n volt rajta. Tehát, igen jó hozzá.
  • Bandi 18
    És milyen hangkarid van? Egyáltalán jó hozzá az a driver?
  • Legend Killer
    rendben, kösz.
  • Met
    Tedd át egy másik gépbe, ha ott is szar akkor vegyél újat.
    Winreinstall, ha úgy is szar akkor vegyél újat.
  • Legend Killer
    ha meg újat veszünk, kapsz1sört :D.
  • Legend Killer
    :D... ne ugassá má gecc, nem hiszem, hogy egyből újat kéne venni, ezért is kérdeztem meg itt, hátha tud vki jó kis mentő ötletet, mer nincs kedvem újat venni.
  • MR ME
    te veled mi van bazmeg? nézz má kicsit vissza, segítettem elég sok embernek itt, ha eddig jó volt most meg nem jó akkor valszeg elromlott, ennyi, mennyi igyál még tojáslikört inkább
    paraszt
  • Legend Killer
    paraszt