64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • czs1
    Sziasztok!

Az alábbi problémában kérném a segítségeteket:
    Van egy laptopom, meg egy 500 GB-os külső (USB-s) winchesterem. Ha ezt a winyót rádugom a laptop USB portjára minden gyönyörűen működik, de ha ugyanerre a portra egy pendrive-ot csatlakoztatok, akkor azt már nem látja. Többféle pendrive-val is kipróbáltam, de egyiket sem ismer fel. Eddig minden rendben működött, a mai naptól kezdve csinálja ezt. NOD32 nem talált semmi vírust a gépen és a pendrive-okon sem.

Tud valaki valamilyen lehetséges okot vagy megoldást a problémámra? előre is köszi!

czs1
  • kifli
    dos :D
  • allock #45560
    help
    van netem(routeres) működik is de tegnap óta 10perc után nem tudok böngészni, nem állítgattam semmit és kiírja hogy a lap nem jeleníthető meg, de ez idő alatt én vígan tudok msnezni ftp-ni
    ha újraindítom a gépet akor megint tudok böngészni 10percig
    tiszta szégyen :D

mi lehet a baja? :D
  • balint1111
    A windows-on MacOs-on és Linuxon kívül van még valami oprendszer?
  • Shifter
    rakd újra a vindózt...
  • atenza
    6os szorzóval 2 Ghz de 9es szorzóval 3ghz, amúgy írtam privátot lesd meg :)
  • Hunter of Deer
    en a kep latva csak azt latom hogy cpu nevben 1,8nak irja a sebessegnel meg 2ghznek szal nemtudom hogy most ebben hol lenne a 3ghz? :D
  • Hunter of Deer
    ezzel a cpu controllerrel mindig kékhalált kapok :S
    esetleg valami 5let hogy mi lehet a baja vagy esetleg mas progi?
  • Lacee86
    CPU Control
  • Prince of Máté
    Ez a kép fogad :
    http://xxx.hu/090415/PICT0124_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az xxx helyett képfeltöltést írjatok, azzal nem engedett linkelni.
  • atenza
    Ilyenkor most 2Ghz-n megy vagy pedig 3Ghz-n csak a szorzót akkor nyomja fel ha kell neki a teljesítmény?
  • Hunter of Deer
    hali lenne egy olyan kerdesem hogy mi annak a proginak a neve amivel be lehet allitani hogy egy jatek vagy progi ne csak az egyik magot hasznalja hanem mind2t?

thx
  • Prince of Máté
    köszönöm közben én is megtaláltam, csak az a baj hogy miután berakom az xp lemezt, kivizsgája a hardver kiépítést, majd bejön a Windows telepítése, és itt nincs olyan hogy javitás, hanem rögtön a partíciókat lehet választani, hogy hová települjön
  • tmisi
    Ezt találtam, magyarul is átfordítottam:

If you receive the “unmountable boot volume” error and have an installation disk, you still have a chance to save your system.

1. Insert your XP installation disk into an optical drive and boot up your computer.
    Tedd be az XP telepítőlemezt és bootolj be róla.
    2. When you see a welcome screen, hit the R key on your keyboard. This will enter you into recovery mode with a DOS prompt.
    Az üdvözlőképernyőn nyomd meg az R gombot, ekkor belép a visszaállító módba DOS prompttal.
    3. Now type chkdsk /p and hit Enter. This will launch a utility which will check for errors on your hard drive.
    Gépeld be: chkdsk /p és nyomj ENTER-t. Ekkor lefut a merevlemez hibaellenőrzője.
    4. After the process is done, type fixboot and hit Enter to repair any damaged boot files which may have become corrupted. When asked to say yes or no, type the Y key on your keyboard. Ha kész gépeld be a fixboot parancsot és nyomj ENTER-t. Ez helyreállítja a rossz boot fájlokat. Ha kérdez, válaszolj igennel (Y).
    5. Type exit and press the Enter key to reboot your computer.
    Gépeld be: exit, majd ENTER és újraindul a gép.
  • Prince of Máté
    Help!!! K* nagy baban vagyok, most is mobilról írok!
    Miután bekapcsolom a gépet, és elkezd bootolni a windows, kékhalált kapok ezzel a hibaüzenettel:
    "UNMOUNTABLE BOOT VOLUME"
    Ugye nem szart be a vinyóm? Ti vagytok az egyetlen segítség, nem tudom máshol letesztelni a gépet :(
  • SzocsA
    az alap biosverzióra vissza tudom úgy állítani ha a lemezről újra feltelepítem a driver? mert frisssítésnél a régebbi verziót nem engedi feltenni a lemezen lévő program!
  • Solten
    Hi. Ezzel a programmal nyomattam vissza az XP-t az 1000H-ra:

Tokegyszeru. Kovesd a leirast, valami 3* kell asszem' bootolni a pendrive-rol.
  • [HUN]FaTaL
    Egyszer csináltam, vannak leírások a neten hogy hogyan tudod az XP telepítőt pendrive rakni, úgy fel lehet telepíteni, USB-s optikai meghajtóról még nem próbáltam, de úgyis gond nélkül települ.
  • kifli
    ha tud usb-ről bootolni nemgond szerintem.
  • kifli
    ja xp sp3 van fenn
  • kifli
    Indítanám vlc media playert és ez fogad. Már újraraktam meg minden de ugyanezt csinálja, más proginál is volt ilyen (nemtudom már melyiknél)

• Rauchr
    Üdv

Hozzátok fordulnék némi segítségért.

Adott egy Asus eee pc 701, és Linux van rajta. Optikai meghajtó nincs. Elég fontos lenne, hogy a Linux helyett legalább egy xp home fusson rajta.
    Valamelyikőtök csinált már hasonlót?
    Lehet ilyet egyáltalán? Gondolkodtam külső optikai meghajtón, azzal valószínű meg lehetne oldani. Esetleg ha pendrive-ról raknám fel az xp-t, tehát rámásolom a pendrive-ra a telepítőjét, az működőképes megoldás lenne? Valahogy azt kéne megoldani, hogy bootolni tudjon róla.
    Légyszi aki jártas ebben, az segítsen!
  • diegoam
    Sziasztok,

ez a múltkori problémám még mindig fennáll. Egyszer bejött egy hibaüzenet, hogy az nv4_disp fájl meghibásodott. Ennek miután utánaolvastam elég sok gyökere lehet. Drivereket cseréltem, elég sok mindent kipróbáltam, de továbbra is az a helyzet, hogy ha hardveresen letiltom az alaplapi hangkártyámat akkor müködik a gépem, video, játék stb. ha engedélyezem akkor azonnal lefagy amint elkezdek egy olyan alkalmazást ami hangot szólaltat meg. Dxdiag-ban a Directdraw és a Direct3d teszt is ugyanígy viselkedik. Ha a hangkari kikapcsolva, teszt lefut, hangkari bekapcsolva, teszt alatt is lefagy a gép. Szerintetek mi a fene lehet ez? Illetve ha veszek egy hangkártyát és azt használom (az alaplapi letiltva persze), akkor működhet? Csak itt lehet a probléma oka, vagy lehet más is amire nem is gondolok pl. RAM, VGA? Én csak azért szűkítem már az alaplapi hangkarira mert azt letiltva minden ok.
    Bocs, ha hosszú voltam.
  • Bandi 18
    Szar a vinyó 100%. Próbáld meg azt a vinyót másik gépben és meglátod hogy ott sem fog elindulni.
  • Bandi 18
    Ne fesd az ördögöt a falra xD. Mert ha megint rossz lesz viszem vissza gariba az egészet.
  • miilann04
    újabb fejlemények,megprobaltam megint bekapcsolni,nagy küszködés árán el is indult,azonban később kifagyott teljesen,az optikai egérben kialudt a fény,szal gondolom az usb portok is megálltak,kép marad,de se egérre se billre nem reagál,ilyenkor jön az ujraindítás ami vagy sikerül vagy nem,később azonban ha probalkozom van h még bekapcsol,de ugyanígy kifagy,többet nem is erőltetem mert nem hiszem h jót tenne neki

ötlet?megoldás?
  • gurubefree
    Akkor szerencses vagy. Nekem egy darabig ment 2.3V de idovel kezdte elorol. Ha jol tudom 2.1V a gyari. Kivancsi leszek hogy viselkedik 1-2 ora jatek utan.
  • [HUN]FaTaL
    Ahhoz gratulálok a geilnek.
  • Bandi 18
    Megoldódott hála Soltennek :). Rossz fesz érték volt feltüntetve a ramon és ezért nem ment.
  • gurubefree
    MSI ..... Ime a valasz a problemadra . En mit ossze szivtam az MSI lapommal. Egyetlen egy memoria modul sem volt hajlando gyari idozitesen menni . Csereltem lapot es minden ment rendben. Tapasztalat > szar a lap !!! Vehetsz uj modulokat de ugyan az lesz a gond.
    ( ammyi kulonbseg hogy nekem OCZ ramok voltak es 1066-os , de ugyan az a problema )
  • balint1111
    Köszi de az újal is sikerült megoldani. Ne kérdezd hogy hogy mert sajna azt nem tudom.
  • [HUN]FaTaL
    Régebbi forceware.
  • [HUN]FaTaL
    5-5-5-15ön is kéne mennie hiszen csak lassabban :/ Szerintem vidd vissza gariztatni.
  • balint1111
    Mit lehet az ellen tenni hogy felteszem a 182.50-es drivert és alapértelmezett képernyő.Megoldás?
  • balint1111
    Most kezdem a Vista telepítést. Remélem nem lesz gond vele.
  • balint1111
    A hangkarimat a Vista mindig auto updateval letöltötte.
  • Bandi 18
    Elvileg ez jó hozzá ha az aláírásodban lévő géphez keresed Viszont a hangkaridhoz nem találtam semmit sem.
  • balint1111
    Alaplapi lapkakészlet Intel Springdale-G i865G Ez kell? És ehhez van Vista driver?
  • Bandi 18
    Hopp elszúrtam bocsi. Ha megnézed hogy milyen chipsetje van a lapnak akkor ahhoz talán tudsz találni VIsta drivert, de sokat kell kutatni. Everestben meg tudod nézni.
  • Bandi 18
    Sehogy, mivel maga a gyártó nem csinált hozzá Vista drivereket.