64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • tomee92
    hello!
    tegnap volt 3 kékhalál a gépen!
    xp-t rakni nemvolt több türelmem tegnap ezért ma megcsináltam!
    mikor készlettem mindennel a ramok késleltetését beállítottam 4-4-4-12re ami a gyári értéke a ramoknak 2,1V-on(geil ultra kit 800mhz)
    akkor jól indult is a gép,de most este nem akart elindulni mint tegnap este amikor azon szenvedtem hogy megpróbáljam felrakni az xp-t de nemsokra jutottam vele mert a kékhalálok után semmit nem akart csinálni a monitor tök fekete volt a rendszer nem akart indulni!
    elemet kivettem és utána indult, rögtön biosba mentem és beállítottam mindent a ramokat is!
    akkor ugyanúgy nem akart semmi bejönni!
    most azon a beállításon megy ahogy azt a bios alapból megcsinálja!
    így indul a gép de nemértem mi baja lehet mert eddig is ezekkel a beállításokkal működött!
    én ramokra gyanakszom mert ha beállítom azokat a beállításokat amiket a ramoknak gyárilag tudni kéne akkor nemidnul
    élettartam gari van rá úgyhogy remélem ezekkel van valami gond ha valaminek baja van :D:D
    szerintetek mi gyengélkedhet?
  • CamelX
    Milyen az alaplap egyáltalán? Gigabyte-omnál én beállítottam hogy minimum legyen a 2000 RPM :) a hozzá kapott szoftverrel lehet, vagy ha neked nem ilyen akkor nézz utána a gyártó honlapján, hátha van valami okosság róla!
  • Arnold12
    Van még Norton Partition Magic, nekem avval sikerült.
  • Solten
    Hi. Paragon Partition Manager kell neked (gondolom 2 particiorol van szo).
  • LoDMaSt
    Ha ez a 2 partíció, akkor bármilyen partíciókezelő progival, ha merevlemezek, akkor nemtudok róla...
  • timcsi2222
    Hello! Egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e a C (rendszer) és a D merevlemez egybeolvasztása. A rendszer teljesen le van terhelve viszont a D nem. Amennyiben a visszaállítását a megosztásnak meg lehet oldani az nagyon király lenne. Még az is jó lenne ha a kapacitást meg tudnám növelni. Ezt anélkül szeretném elérni, hogy újra keljen telepíteni az Xp-t. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném. Köszi
  • FREEMAN17
    és szerinted a táp miatt annyira gajjra megy,h el se indul a gép és csak kattog folyamatosan? egyébként mikor ez van és rögtön utána akarok telepíteni kattog de megcsinálja,szóval kell neki 1 kis szünet,h leálljon és tényleg eggyik pillanatról a másikra jött ez az egész,de azért köszi mindenképp megpróbálom
  • Met
    A kattogást okozhatja az áramellátás akadozása. Dugd át egy másik tápcsatira vagy próbáld ki másik táppal.
  • hagirez
    Úgy látom automatán van.
    Everest stress teszt hibával kilép. Az az érdekes hogy ha nő a processzor hőmérséklet, nem nő a hűtőventillátor fordulatszám ugyanúgy marad 2100 rpm-en. BIOS frissítés is megvolt. Biosban performancera van állítva a hűtés.

Úgyhogy seggfingom nincs mi lehet a baja :(((
  • FREEMAN17
    azt kihagytam,h a memok DDR2esek és a videókártyában 512es DDR3as van...
  • FREEMAN17
    Gyors segítség kéne!!
    az lenne a géppel a bajom,hogy minden tökéletesen működött és 1x csak vinyókattogás rendszer öszeomlás,több gépen is indítottam szektorhiba keresőt és javítókat is de a vinyómnak semmi bajaAztán újratelepítettem és tökéletesen működik vagy 4,5 napig vagy fél hónap,de utána meginnt ugyanez van... Szerintetek ez mi a franc lehet?

itt a teljes gép leírása ha ez valamit segít:

alaplap: Asrock Alive nf6g Glan
    proci: Amd athlon x2 4200+
    Memória 1 giga 1 800as rammal és 1 1064essel
    400as táp
    Ati Radeon HD4550

Előre is köszi a segítséget,de ez gyorsan kellene...nagyon nemtudom,h mit cseréljek és addig nem akarok semmitse de fontos,h működjön a gép
  • czs1
    Sziasztok! Tudja valaki, hogy a Sajátgépen jobb klikk --> Kezelés --> Lemezkezelés menüpontban miért nem látom a HDD-t? Egyik HDD partíciót sem mutatja, sőt a felcsatlakoztatott Pendrive-ot sem, kizárólag a CD és DVD-ROM egységeket.
    Köszi!

czs1
  • Girondins
    segitsetek gyorsan kerlek.

Geforce fx 5200-as vid kartyam van . Összekotottem a tv-vel a szamitogepet, de hiaba. Nem tudok filmet nezni rajta. Minden mast mutat a tv meg a monitorom is csak a filmeket nem. Miert? Hogy kell kijavitani?
  • CamelX
    Ez igensok, még az enyémet is magasan odaveri :) feszültségkiosztás automatán van? nálam vészes hőfokoknál az volt a gond hogy egyszer manuálisra állítottam tuning kísérletezésnél. Ha más nem akkor ki kell takarítani a ventillátorokat ha porosak, vagy venni bele nagyobbat.
  • miki10
    hello

nem tudjátok miért csinálja azt számitógép, hogy ha billentyűzeten meg nyomom pl: E bEtűt akkor nEm írja lE hanEm mEgnyisa a sajátgépet.
    és Ez majdnEm mindEn bEtűnél Ez van.
    nem tudjátok mi baja?56
  • Soldiers
    hello 1 kérdésem lenne egyik haveromnak van egy dvd írója Sony tegnap átmentem hogy írjunk dvd de a gép nem ismerte fel nálla a írót elkértem tőle hogy megnézem és nállam egyből felismerte és a kérdés nálla mért nem ismeri fel??
  • noira
    köszi szépen
  • ates84
    Hi!

A következő a problémám:
    Feltelepítettem a 64 bites vistát tegnap délután. Minden frankón működött több újraindítás után is, de este amikor bekapcsoltam a gépet nem indult el a rendszer. Csak a Microsoft Corporation csíkig jutott el utána fekete képernyő. Reset után az "utolsó működő konfiguráció" vagy "csökkentett mód" kiválasztásával tudom használni a rendszert.

Ja és tegnap az SP3-as windowst is próbáltam, azzal is ez volt a gond.
    Olyan mintha restartok mennének, de ha órákat van kikapcsolva a gép, akkor már nem indul a win... :S

Ez mitől lehet?
  • LoDMaSt
    http://www.ccleaner.com/download
    innen letöltöd, feltelepíted, majd futtatod, bal oldalt rámész arra, hogy rendszerleíró, katt a hibák keresésére, majd a hibák javítására.
  • balint1111
    De létezik ilyen mert a Colin 04-et is valaki becsomagolta 250MB-ba.
  • balint1111
    Köszi a segítséget. Unlockerrel szedtem le nagyon egyszerű volt.
  • BIZ0906
    Alaplap? és attól, hogy Dual Channelbe kezeli nem lesz 1600MHz nem adódik össze az órajel csak egymás közt jobb lesz az adat kezelés.
  • steweee
    ma reggel vettem új gépet, most este lett összerakva tesóm által

kérdés, nem megy dual channelben a geil ultra ddr-es 2x2 giga memóriám

akár az 1-2 akár az 1-3 foglalaltba teszem, nem látja őket a bios csak 800hzs-nak

vmi tipp?
  • noira
    én ebből nme sokat értek:) leírnád laikus nyelven? azt tudom, h van cleaner progi, de hogy azzal mit kell csinálnom...
  • LoDMaSt
    Hívd fel őket, akkor válaszolniuk kell :D

http://www.notebook-szerviz.hu/

http://www.laptopinfo.hu/service.htm

http://www.pcszerviz.com/
  • LoDMaSt
    Regeditben benne maradtak a szemetei, ccleaner/kézi törléssel törölheted.
  • LoDMaSt
    Lehet, hogy nem véletlenül nem tudod törölni, ha mégis biztos vagy benne, hogy nem kellenek a mappák, akkor csökkentett módban/cd ről bootolható OS el/http://techline.hu/tudastar/20080709_file_delete.aspx vagy így.
  • LoDMaSt
    Menni fog, ha az xp-set nem bántod, berakhatsz/kiszedhetsz winyókat, felismeri a helyzetet.
  • LoDMaSt
    ahapersze ^^
  • balint1111
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy van egy 2,5GB os játék és 250MB-ba tömöríteni? Mert a Colin 04-et úgy szereztem meg 250MB-ba de közben 2.5 GB.
  • mike0013
    Sziasztok!
    Rákötöttem a gépemre a gitáromat, hogy feltudjak venni egy-két számot, de olyan gondom van, hogy csak a bal oldalra lehet hallani a gitár hangját! Próbáltam ilyen hangfelerősítőt progival, hogy halljam, amit épp játszok, azon mindkét oldalra lehetett hallani, viszont lefoglalta a hangkártyát és felvenni nem tudtam...
    realtek alaplapi integrált hangkártyám van, szerintem ezzel lesz a gond, de egyszer (fogalmam sincs hogyan) sikerült mindkét oldalra megszólaltatnom a gitár hangját felvétel közben... a kábelek újak, erősítőn jól működnek, tehát nem velük lesz a gond! Köszi előre is a segítséget!
  • pyrohun #45651
    Sziasztok! Hogyan lehet azt megoldani (vga: 6600gt), hogy pár alkalmazás alapértelmezetten a másodlagos megjelenítőn (ami jelen esetben a tv-m) induljon teljes képernyős módban? Ugye az elsődleges a monitorom, mindent azon csinálok, de amikor a tv-n akarok játszani, vagy filmezni, akkor ne kelljen már külön szenvedni.
  • Barny
    ugy formaztam...amugymeg telefonnal nemis lehet mert azthiszi,h nincs is benne memkartya:S
  • tigeroo
    de érdekes hogy a windowsban jó, csak winamp + bs playerrel cseréli meg a fájlkezelést...
  • gurubefree
    Jo lenne ha megprobalnad formazni a kartyat nem a telefonnal. Persze ehez kell egy kartyaolvaso. Ha minden igaz akkor kell hogy legyen hozza egy SD adapter ( jo helyeken adnak ) A gepeddel formazd es utana tedd vissza a teloba.
  • tigeroo
    na tesóm bevallotta hogy ő szórakozot a géppel hál istennek...

be akart tallózni egy fájlt, és kiválasztotta a "minden fájl" opciót valahogy azután szaródott el a sorrend..
    de fogalmam sincs hogy tudnám megcsinálni!
    plz help
  • Barny
    Helo...Van egy telefonom SE W810i..nagyonjo kis telo:)
    Eddig nemvolt benne memoriakrtya de emguntam es vettem egy Apacer Memory Pro Sick Duo kartyat 17EU-ert:)
    (1GB-os)
    Minden ok addig ameddig kinem probaltam:S///
    amint beraktam lattam a telefon nemis reagal,semmitsem csinal...megyek a galeriaba ott eztirja:Memory stick not inserted :( azaz nincs behelyezve:(
    Probaltam mar telefon resetet,memkartya formazast stb...semmi:(
    Neten talaltam ilyet de nemigzan merem ezt megcsinalni vele:(
    Meg talan nemis tudnam...
    1.Megoldas

Valakinek esetleg valami 5lete,tapasztalata?!...kerlek segitsetek mert naon elvok keseredve:S

Sorry,gondoltam ide irom mert mashol nemkaptam valaszt:(
  • Lacee86
    Hát ha a mappáját törölted már, akkor lehet h sehogy.
  • noira
    Sziasztok!

Feltelepítettem a gépemre a sims 2-t. Mivel nem működött rendesen uninstallálni akartam, de nem reagált rá semmit. Sem a start menüben, sem a vezérlőpultban. Így töröltem a mappát onnan, ahova feltelepítettem. Így most úgy tűnik, mintha nem lenne fenn a gépen, de tudom, hogy valahol fent van. De nem tudom hol. Hol tudom megtalálni és véglegesen unistallálni?

köszönöm
  • tigeroo
    jah csak az a baj hogy hiába...ha kilépek belőle akkor visszaáll...meg ha mappát váltok akkor is visszaáll