64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • LoDMaSt
    Kiszeded egyikből a winyót, és eSata2-vel belekötöd a másikba :D
    Amúgy sztem sima UTP elég gyors tud lenni.
  • Csisszancs
    Notebookot és asztalit milyen módon összekötve lehet a leggyorsabb másolási sebességet elérni?
  • [HUN]FaTaL
    fordítva tegye, úgy gyorsabb a vinyó a prioritások miatt (PR-Master, PR-Slave, Sec-Master, Sec-Slave a sorrend).
  • Bandi 18
    Tedd a DVD-t masterra vinyót slave-re és ennyi. (Jumperrel).
  • morphologu
    Nem SATA átalakító sata, hanem ide. És 2 winyó van, az egyik megy a satával az ok csak nem tudom össze hozni a DVD-t és a másik winyót. Mert ha felismeri a DVD-t akkor a másik winyot nem látja. Ez oda-vissza érvényes. És igen egy IDE csatim van az alaplapon anno benéztem egy kicsit.
  • [HUN]FaTaL
    Gondolom egy IDE csati van már a lapján. De akkor ha a SATA átalakítóval satara dugta a vinyót és azt látja nem értem mi a probléma. DVD slavere, másik vinyó masterra és ide csati, ennyi.
  • Bandi 18
    De miért nem csinálod úgy, hogy két vinyót egy kábelre meg a dvd írót is egy külön kábelre?
  • morphologu
    Sziasztok, segítsen valaki abban, hogy 2 winyot, és 1 DVD szeretnék megoldani úgy,( az összes ide ) hogy 2 ide legyen 1 sata, egyszerűen nem tudom hogy lehetne össze dugni, és jumperelni. Mert amin a rendszer van arra a vinyora rátettem a sata átalakítót és masterre tettem azt látja csak a többi cuccot nem sikerült. Egyszerűen már nincsen ötlet.
  • MR ME
    codeck probléma is lehet
  • pista89
    Talán nincs hang a videók alatt?:D
  • Tóth Ferenc
    Hali! Sry, ha nem jó helyre írok, de sehol se kaptam eddig választ a kérdésemre! Megvettem a Wheelman című játékot, azonban olyan gondom van vele, hogy a videók alatt nincs hang! Játék közben tökéletes minden, viszont amikor indulnak a videók, akkor olyan, mintha felakadna egy lejátszó egy pár másodpercre, aztán teljes csönd! Én a hangkártyára gyanakszom! Egy integrált AC'97-ről van szó! Más játékokban tökéletes minden már lassan 3 éve! Frissítettem driver-t is, semmi sem változott! A gyorsítás is alap gyorsításra van állítva, az sem segített! Ha vki meg tudná mondani, hogy mi lehet a gond, azt megköszönném, mert ez így elég gáz, hogy nincs hangom a videók alatt! Kössz előre is!
  • ÁjjLe BoBBi
    az már fenn volt. ethernet vezérlő driver kellett, aztán netre raktam, vista felhozott egy raklap frissítési lehetőséget, letöltöttem, rebbot, és minden zsilett :D
  • morphologu
    Sziasztok. Most vettem 1 ide-sata átalakítót, és mikor bekapcsolom a gépet egy piros led világit rajta és az indítási emblémánál lefagy. Valaki tud segíteni.
  • kiki888
    amikor először beletettem, akkor ment, aztán elment a kép a monitorról, ekkor reseteltem, utána csík csík hátán, most a geforce van bent
    azért köszi, pedig de örültem volna ha jó :)
  • Bandi 18
    Akkor VGA.
  • kiki888
    már rögtön induláskor csíkos :S
  • [HUN]FaTaL
    Mp3/wav merge, ezekre a szavakra keresgélj googleban.
  • Viktorr
    Köszi!
  • Bandi 18
    Már induláskor csíkos, a töltő képernyőnél is? Tettél fel másik drivert? Ellenkező esetben Ram hibás a VGA.
  • kiki888
    hi!!
    lenne egy sürgős kérdésem
    van egy geforce fx 5200am, de egy hvaer elküldte az ATI RADEON 9600 XT-JÉT
    berakom a karit, elinditom a gépet, a monitor tele csikokkal :S :S
    nem tudjátok mi lehet a gond??
    köszi (sürgős)
  • Bandi 18
    Igen a BIOS le van jelszavazva, le kell szedni a gép hátulját megkeresni a BIOS reset jumpert és azt átrakni de úgy hogy ne legyen áram alatt szóval az akksi se legyen benne. A csavart meg nemtom hogy szedd le, de ha felraksz róla egy képet akkor talán tudunk segíteni.
  • duracellmumus
    üdv! nero wave editor és társai...
  • Bandi 18
    Az alaplapi chipset drivert felraktad?
  • Viktorr
    Hellosztok,

Van egy 10 órás mix settem,de fel van darabolva 10 részbe. Ezeket szeretném egyesíteni egy fájlba.Lehetséges ez valamivel?
  • lac556
    felszeretném tenni ujra a winddowst laptopomra (hp compaq nx6110) DE akadt egy pár problémám csökkentett módban nem tudok rendszergazdaként bejelentkezni (le van kódolva) de más felhasználoként be tudok jelentkezni akinek rendszergazdai jogusáltságai vannak... (ha ujra rakom akkor ez ugye eltunik?)
    ha bekapcsolom a gépet és nyomok egy f10et hogy átállitsam h mirol bootoljon akkor kér egy administrator pas-t (le van kódolva a bios?)máshol nem lehet ezt átállítani?
    megtaláltam a laptopom szervizkönyvét ahol le van irva hogy kell törölni a cmos.t és ezáltal kiutni a kodot és default beállításokra tennia a biost.
    a kérdésem ehez h töröljem a cmost. le kell kapnom a laptopom hátulját
    ami elég érdekes csavarokkal van rögzitve (nem csillag hanm kb egy kör (nem imubsz) és benne egy vizszintes vonal)) ez csavar vagypedig vhogy össze van pattintva?? vagy milyyen csavarhuzo kell h szétkaphassam? vmi specko??
  • ÁjjLe BoBBi
    Na igen, én onnan szépen mindent letöltögettem amit kidobott.
    Mostanra ott járok hogy már csak 3 dolgot hoz fel ismeretlennek, de ezekkel sajnos lövésem sincs hogy mit kezdjek, ugyanis annyit ír mindháromra, hogy Alapvető rendszereszköz.
    Valami ötlet esetleg ? :\
  • hagirez
    AeroCool Hi-Tech7 házban van a cuccos ennek az oldala egy kiba.. nagy ventillátor :)

Most felraktam az AIBooster-t az alaplap CD-jéről 58 fokos a proci ettől hogy fórumozok, a skálán már a sárgába hajlik, a qfan speedmérő skála meg olyan 50%-on van és nem mozdul onnan soha bárhova megy a cpu hőmérséklet.
    ARGHHHHHH :(((((((((((((((((((
  • CamelX
    Hát max ASUS honlapján lehetne körülnézni akkor, de lehet hogy 1 plusz hűtő nem ártana, vagy 1 komolyabb ház, de persze előbb az ingyé megoldásokat kell nézni, alap :) nálam most hogy megoldódott nem szoktam nézni fordulatszámot, de nem hiszem h a 3000-t sűrűn kihasználná bármelyik is.
  • Bandi 18
    De nem ám :D. Minden drivert neked kell megkeresni. Az hogy a pista néha 1-2 gépnél megtalálja arra sem szavad esküdni. Win telepítés előtt mindig drivert kell keresni és csak után telepíteni. Amúgy dell honlap és ott meg kell nézni van-e hozzá.
  • ÁjjLe BoBBi
    Cső mindenki!
    Van itt egy Dell Inspiron 1525ös laptop amire raktam egy vistát. Telepítés után az eszközkezelő fele ki van felkiáltójelezve...
    se videovezérlő, se hálózati vezérlő / ethernet vezérlő meg valami alapvető rendszereszköz ami problémával küszködik.
    A vistának nem kéne mindent felismerni és telepíteni? :O
    Nem volt még laptopokhoz szerencsém...ezekre milyen driver kell? Vagy merre keressem a probléma orvosságát?
  • [HUN]FaTaL
    MS 1.1A-m csinálta ezt, sajnos a qkában végezte. :/
  • Atrium
    Sziasztok, már vagy 5 éve használok egy logitech mx518as egeret, ami eddig hibátlanul működött. Most viszont 1szer csak gondol 1et gépem, és olyan mintha leválasztottam volna az USB eszközt. Az egér alján kialszik az optikai led, és ilyenkor újra kell csatlakoztatnom az usb aljzathoz. Elég zavaró hogy egyszer csak megáll az egér és nem mozdul, de van hogy csak kihagy pár másodpercre. Még nempróbáltam másik egérrel, csak gondoltam érdeklődöm itt, hátha ez valami ismert hiba.
  • hagirez
    Kerestem én ezt a beállítást, de csak olyat lehet hogy 1600rpm-nél sipákoljon az alaplap.Egyébként ASUS M2N SLI Deluxe alaplap. A prochűtő meg ASUS X70 aminek 3000 rpm a max
  • schrank
  • schrank
    szevasztok
    vettem egy csomag dvd rw-t és azt írja ki rá írás megszakításkor hogy nem tudta formálni a nero ezért enm írja meg ...
  • Csisszancs
    Nem ragadt be a win-gomb?
  • Bandi 18
    Próbálj feltenni másik VGA drivert. Vagy a felbontást és a frekit húzzad lejjebb csökkentett módban
  • ates84
    Hi!

Reggel részleteztem a problémámat (#45665):

Ha bekapcsolom a gépet akkor nem boot-ol a win vista 64 bit. Csak a windows csíkíg jut el a dolog, aztán fekete képernyő, majd monitor kikapcsol, aztán a VGA ventija 100%-ra felpörög. Csak csökkentett módban tudom indítani a rendszert (pedig win telepítésnél oké volt - restartok is rendben mentek de gép kikapcs-bekapcs után már sz*r minden...)

Páran említették hogy memória hiba lenne. Kipróbáltam kingmax ramokkal és ugyanez volt a helyzet.
    Kipróbáltam egy másik VGA-t (7600GT) és egyből jól működött minden.
    Viszont az én VGA-m egy másik gépben meg jól viselkedik.

Szóval valamiért összeveszik a rendszerem a VGA-val netán?

Szerintetek?
  • miki10
    hello

nem tudjátok miért csinálja azt számitógép, hogy ha billentyűzeten meg nyomom pl: E bEtűt akkor nEm írja lE hanEm mEgnyisa a sajátgépet.
    és Ez majdnEm mindEn bEtűnél Ez van.
    nem tudjátok mi baja?56564
  • Dark Angel 666
    van itt nálam egy régi gép , egy Acorp alaplappal .
    A gond az vele , hogy 10 perc után leáll , utána egy ideig be sem lehet kapcsolni.A processzor melletti kondenzátorok fel vannak ilyenkor forrósodva.
    Ha kicserélném őket , akkor működne utána rendesen ?