64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Solten
    Jo. Nekem szinte csak Samu vinyom volt, megbizhatoak.
  • Bandi 18
    És mennyi az a meleg? Nem lehet hogy a tápod miatt van az egész?
  • Noodlee
    Elsőnek nézd meg, hogy mi melegedik,(CPU, VGA) utána gondolkozhatsz, hogy mit hogyan hűts.
  • greg benz
    Sziasztok!

Gyönyörűen fut a gépemen a Race Driver: Grid,és a Sim City 5 is,kb fullon,viszont kb 15-20 perc játék után fogja magát a gép,és kikapcsol... Már utánajártam,és arra sikerült rájönni,hogy melegedési problémák vannak,ezért is kapcsol ki a gép..hogyan tudnék ezen segíteni? Beszereljek egy plusz ventillátort?És ha igen hová/hogyan?

Köszi!
  • Lacee86
    Jó ár, és sztem általánosan elterjedt jó minőség. Nyugodtan megveheted sztem.
  • Noodlee
    Magyarországon is lehet kapni ehhez átalakítót.
  • Noodlee
    Unakaöcsémék is kanadai cuccot használnak átalakítóval. Amikor itthon vannak, akkor simán működik nekik minden, nem kell buherálniuk semmit. Szerintem az átalakító, vagy a kábel nem jó.
  • qtab986
    Samsung 750 GB 7200 rpm SATA-II 32 MB 3 év garancia Brutto 21 600 forint.
    Mit gondoltok?
    Jó ár?
    És jó minőség? Még nem volt Samsung merevlemezem. Kell tartani tőlük?

• norbi56
    vettem kábelharisnyát,az lenne a kérdésem hogy hogyan rakjam fel,mert a molex csatikat le birom szedni de a sata csatlakozókat nem,hogy rakjam rá?
  • Met
    Van egy kis problémám:

DVD film írásakor, (iso-ból) néha az ImgBurn W 11:30:16 Failed to Write Sectors 800 - 831 - Reason: Invalid Address For Write hibaüzenettel elrontja a lemezt, ha Shrinken átpörgetem a filmet utána kiírja csak ugye a Shrink Video és Audio TS könyvtárakat gyárt.

Lemez: Verba MCC 03RG20
    Író: Pioneer 115-D, 1.18-as fw-ről frissítettem 1.22-re de nem használt.
    IDE kábel: szabványos 40 eres nem hengeres, az író egyedül van rajta Masterként
    Csak Daemon van fent a gépen.
    Alaplapi driverek fentvannak.
    Az xp novemberi, decemberben még nem volt baja, akkor írtam ki nagyobb mennyiségű filmet.

Kb. 1 hónapja írtam utoljára akkor volt, hogy olyan 5-ből 2 isoval volt gond. Előtte nem volt felrakva semmilyen progi.
    Ashampooval is próbáltam kiírni az iso-t de az bele se kezdett az írásba, csak elrontotta a lemezt.

Valami tipp, hogy mi lehet a hiba?
    Másik gépben nem tudom kipróbálni, még garis augusztusig (feltéve ha az Ipon 1 évet ad rá) de nem hiszem, hogy pont akkor is rontana ha visszavinném.
  • kaposi1
    Sziasztok!

Lenne egy kis gondom ami most jött elő,és fogalmam sincs hogy hogyan hárítsam el.
    Ha egy számot akarok letölteni a Speedy Share-rol akkor
    ezt kapom.
    Majd közvetlenül ezután meg ezt.
    Gondolom a C meghajtón barmoltam el valamit nagy takarítgatásom közepében,de fogalmam sincs hogy mit?
    A Rendszer visszaállítás egy korábbi időpontra nem segített.
    Előre is köszi ha valaki megmondja a megoldást.
  • [HUN]FaTaL
    Magyar billentyűhöz fogod és beállítod a magyar billkiosztást a windowsban. Ennyi, már magyar is a billentyűzet. Hosszú í-nek ugye nincs gombja angol billen, ezért az altgr+j (í) és az altgr+i(Í) gombokkal tudsz í-t írni. Nekem is angol billentyűzetem van (Microsoft Office Keyboard) és olyannyira megszoktam már az alt+j, alt+i-t, hogy már a normál magyar billentyűzeten is így írom. :D
  • lac556
    jovan. tévedtem :)
  • Solten
    Gondolom kell hozza vasarolni egy civilizalt szabvanyu (230V) toltot. Billentyuzetnel meg beallitod a magyart, es atmatricazgatod...
  • tigeroo
    na és milyen átalakító? légyszi segítsetek! meg a magyar billentyűben is!
  • Barny
    ja es amerikaban 60HZ van ittmeg 50:)
  • Barny
    115V and 230V :)
  • lac556
    azt hiszem kanadában a konnektorba a feszültség 110v mig magyarhonba 220. ergo kell vmi átalakító
  • tigeroo
    hi! ismerősöm kapott kanadából laptopot! valaki eltudná mondani hogy hogylehet megoldani hogy "használható" legyen?

ha jól tudom ott ilyen másfajta konnektor van, meg ott 130 a hálózati feszültség...de aztmondta ismerősöm azt megoldotta, van vmi "átalakítója" vagy elosztója de még sem tölti az akksit...ezt hogylehet beállítani?

a másik: ékezetes betűket hogylehet majd alkalmazni rajta? mert angol billentyűzete van. gondolom magyar windows-szal csak a gombok jeleit kell "átírni"

kérem segítsetek mert nemnagyon értünk ehhez hogy tudnánk műkiödésre bírni (szal az áramforrás + magyar billentyű)
  • greg benz
    Értem.
    Tudsz esetleg valami online shop-ot mondani ahol olcsón hozzájuthatok?vagy ipon a legolcsóbb?
  • gregtom6
    Már megoldottam...
  • gregtom6
    Hy mindenki!
    Eltolódott a monitorom képe, ma, ahogy bekapcsoltam a gépet. Megjelent egy kb 1 cm-es fekete csík a kép bal oldalán, és auto adjusttal se mozdul a kép. Manuálisan ha tolom balra a képet, akkor becsúszik a fekete sáv alá. Próbáltam újraindítani a gépet is, és a monitort is, eredménytelenül. PLS HELP!!!
  • Bandi 18
    Ezért vegyél TP-Linket ami megvan 7-ből és ugyanazt tudja ha nem többet.
  • greg benz
    Na,a kommentjeitek alajpán a legjobb,ha semmit nem veszek:DD

Egyébként amennyire én értek hozzá,én is D-link párti vagyok..bár egy D-link modemünk már meghibásodott:)
    Csak a D-link wifi routerek meg kb 10nél kezdődnek:/
  • vw23
    Sziasztok!

A következő problémához szeretnék tanácsot kérni: A gépem (PIV 3Ghz, 2x1024 MB RAM, Ati Radeon Xpress200 + radeon HD3850, FSP 400 táp, XP Home) az utóbbi időben max. 5-10 perc működés után lefagy. Pl. Játéknál kép kimerevedik, hang beakad, de ami érdekes az egér és bizonyos funkciók a programban működnek. (Test Drive Unlimitednél pl. az autó egy helyben áll a képernyőn, de a kerekei forognak, és az egérrel tudom mozgatni a külső kameranézetet, sőt kitudok lépni a beállítások menübe, meg vissza, de ha kiakarok lépni a programból akkor annyi, leáll minden.) De ugyanez a helyzet bármilyen más programnál, egy ideig megy aztán pl. víruskeresőnél csak annyit veszek észre h. a keresés idejénél nem megy tovább a számláló. Ilyenkor még a megnyitott programokon belül bizonyos funkciók működnek, de új programot már nem lehet megnyitni, és ha sokat kattintgatok, akkor előbb utóbb sípolás és minden leáll. Először vinyó hibára gondoltam, de a HDsentinel progi elvileg mindent rendben talált, és ami még elbizonytalanít, hogy csökkentett módban nem jön elő a fagyás. Úgy (csökkentett mód) órákon keresztül megy a gép, viszont feltűnően lassan nyílnak meg új programok, akadozik az egér akár egy pasziánsz alatt is, de fagyás nincs. Vírust, férget (egyelőre) nem találtam. Ha valaki találkozott már hasonlóval, légy szíves adjon tippet,h. ez szoftveres v. hardveres probléma lehet egyáltalán. Kb. 3 hónapja új videókari+táp került a gépbe, de eddig nem volt semmi gond (esetleg VGA hiba?). Bármilyen tippet köszönök!
  • ISHUMURA
    Sziasztok.
    Segitségeteket szeretném kérni egy nagyon idegesitő problémára.Amikor belépek a Netre 5-1o perc után iszónyúan lelassúl a gépem és csak akkor jőn ismét helyre ha bontom a kapcsolatot.
    Virus,vagy mi a fene?
    Van valami megoldás vagy újra kell rakni a windovsot?
    Előre is köszönöm.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem nem volt vele gondom, a cégnél is SMC managelhető switchek vannak, azokkal sincs gond. A NETGEARem mondjuk mérföldekkel jobb :D De az ára is sokkal nagyobb.
  • MR ME
    nekem smc-m van, egy kalap szar...
  • Solten
    Akkor jo. A belkin UPS-em is beszart, tenyleg tre.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem belkin usb stickem volt (802.11g), no more belkin, egy rakás fos volt. :D
  • Solten
    Nekem a D-Link sz@rt be. No more délink.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem volt SMC-m, több is, semmi gondom nem volt velük. Aztán gigabit van most itthon, úgyhogy netgear lett :D
  • Bandi 18
    SMC egy kalap kaki :). TP-Link vagy DLink szerintem. (@45729:Routert kell venned)
  • greg benz
    Megmondom őszintén nem tudom pontosan:D Asszem routert.. a lényeg,hogy az A gép internetkapcsolatát akarnánk eljuttatni B géphez:)
  • [HUN]FaTaL
    Routert vagy adaptert? SMC-k között nézzél, nem túl drágák és szerintem aránylag jók.
  • greg benz
    Sziasztok!

Wifit szeretnék venni,olcsón,de lehetőleg nem szart..tudnátok valamit ajánlani?Köszi:)
  • [HUN]FaTaL
    Áthúzod a másodlagosra az ablakot teljes képernyő, vissza kicsi és bezárod. Legközelebb azon nyílik. (Játékot bonyolultabb a második kijelzőre tenni, fél éve szenvedtem vele de már nem tudom, hogyan sikerült).
  • [HUN]FaTaL
    Gigabit Ethernet
  • pyrohun #45724
    Sziasztok! Újra, hátha most elolvassa más is, aki tudna segíteni: Hogyan lehet azt megoldani (vga: 6600gt), hogy pár alkalmazás alapértelmezetten a másodlagos megjelenítőn (ami jelen esetben a tv-m) induljon teljes képernyős módban? Ugye az elsődleges a monitorom, mindent azon csinálok, de amikor a tv-n akarok játszani, vagy filmezni, akkor ne kelljen már külön szenvedni.
  • Bandi 18
    Ethernet/Gigabit Ethernet (Ha támogatja a hálókari csak akkor).