64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#45802 Milyen márkájú táp? -
#45801 A tápod is új? Milyen márka? -
petere16 #45800 Sziasztok!
1 Hónapja bővítettem a gépem:
Asus M4a78pro alaplap
AMD Phenom2 X3 720be proci
4GB Corsair 1066Mhz ddr2 ram
Ati 4670 vga
2db vinyó (200+80)GB
és az egész egy 480 Wattos tápon
A probléma a következő: 3-4 hétig tökéletesen ment, de az utóbbi időben nem kapcsol be amikor megnyomom a POWER gombot. Felvillannak a LED-ek, a procihűtő megmozdul egy pillanatra de azután síri csend. Az alaplapon zölden világít az állapotjelző lámpácska, de azon kívül semmi.Várok 2-3 mp-et, megint megnyomom, ekkor abszolút semmi nem mozdul. Eddig azt csináltam, hogy tápot lekapcsoltam, vártam egy picit, visszakapcs, megint megnyomtam a bekapcsgombot és elindult a gép. Amikor ez se ment többszörös megismétlődéssel, akkor kihuzigáltam a kábeleket, megmozgattam mindent a gép belsejében hátha érintkezési probléma van, majd vissza az egész, és ezután elindult.
tl;dr Megvettem a gépet, összeraktam, ment normálisan, mostmeg nem akar bekapcsolni mikor megnyomom.
Miért csinálja ezt a gépem? -
#45799 Jólvan,de legalább hűűűűűt:D -
#45798 8cm-es? Adda es hangos?? Nahat... :) -
#45797 Nah.. felraktam a plusz ventit,és úgy tűnik megoldódott a probléma:)
Íme az új adatok,játék közben
Csak sajnos marha hangos a venti,kell venni egy halkabbat..ebben tudtok segíteni,melyik lehet erre a célra jó? -
#45796 Akkor vagy magad megpróbálod levenni újrapasztázni a hűtőt,és ha ezután sem jó akkor veszel rá egy nagyobbat és felrakod. Ezen kívül már csak a szerviz ahova el tudod vinni. -
#45795 Ő sem tud többet nálam sajnos:( -
BIZ0906 #45794 Hát ránézésre elég lestrapált állapotban van. Egy vagy két ilyen már tenne is valamit és halk is lenne :) -
#45793 Vagy még esetleg az képzelhető el hogy ez a hűtő ami most rajta nem is erre való, szóval kérdezz csak rá. -
#45792 A 100 fokos CPU-t nem fogja lejjebb vinni. Vidd vissza haverodhoz és mondd meg neki hogy nézze meg a proci hűtőt hogy jól van-e felrakva mert ilyen gondja van szerintem. -
#45791 Egy ilyen ventillátorom van itthon,ezt fel tudnám szerelni a gépház oldalára (ki van neki képezve fasza hely)
Megtenné szerintetek?
-
BIZ0906 #45790 Egy rendszerhűtő sem ártana legalább hátra, hogy kifújja a levegőt. -
#45789 Most vettük pár napja haveromtól a gépet,náluk évek óta csak állt,nem is játszott rajta..jobb gépe van:)
Aztán én most ugye kipróbáltam az új játékokat,és hát lelövik.. -
#45788 Én most a tápról beszélek :D, hogy hiába néz ki tök jól a hűtése ha belül nincsenek rendes alkatrészek.
És a géped amióta megvan ezt csinálja hogy kikapcsol? -
#45787 Tehát egy jobb típusú venti kéne az amd helyett?
-
#45786 Nem a hűtéssel van a baj hanem a minőséggel :)(Codegen és társai)
Megbízható fajták: Gigabyte, Chieftec, FSP, Enermax. -
#45785 A tápot ebben a pillanatban cseréltem ki:) A másik gépünkbe áramszünet miatt nemrég vettünk új tápot,elég spéciAz alján van egy bazinagy ventillátor,ergo jobb hűtést is ad sokkal.. -
Noodlee #45784 Valóban nem egy bizalomgerjesztő táp! XD -
#45783 Meg arra a tápra nem bíznám az életem... -
Noodlee #45782 Nézd meg, hogy a proci hűtőd rendesen pörög-e, vagy lehet nincs normálisan felfogatva.
Esetleg vehetnél rá egy nagyobb/jobb hűtőt.
(AMD SUX :P) -
#45781 A gép pedig így fest,ha ez segít vmit
-
#45780 Íme a konfig
-
#45779 Nem piszkos,megnéztem! Tiszta az egész gép -
#45778 Nem számít én tévedtem Noodlee-nak volt igaza a procid melegszik nagyon. Lehet hogy rosszul van feltéve vagy csak egyszerűen tiszta mocsok... -
#45777 Mindjárt rakok egy képet a konfigról,egy pill -
#45776 Jónak tűnik,köszi a tippet:) -
#45775 Nekem ilyenem van és szeretem. :) -
#45774 Jaja. És tényleg bocs...nem láttam -
Noodlee #45773 Nincs probléma.
Az alaplap is eléggé melegedik, de valószínű, hogy a processzor fűti fel azt is. -
#45772 És akkor bocsi :D. Addig már nem görgettem :D. Akkor tényleg szar a hűtés én sorry. -
Noodlee #45771 Mellesleg mire kilép, és csinál egy SS-t addig még hül a proci, szóval hozzá lehet még adni pár fokot -
Noodlee #45770 Ismétlem magamat!
MÁSODIK KÉP!
A Hobbyd leirásából meg nyugodtan vedd ki a számítógépek szerelését :P -
#45769 Már bocs nem ma kezdtem :). Első mag 38 második 42. CPU 42... Nem kell összeadni a kettőt -
Noodlee #45768 Azt sem tudod, hogy mit kell nézni :)
második kép CPU. -
#45767 Hol van a 100 fok mutasd meg -
Noodlee #45766 LOL?
100 fok nem kemény?
Csoda, hogy működik még :P -
#45765 Terhelve mennyi azt mutasd. Mert ez nem túl botrányos eddig. Ja meg egy konfigot is írj táppal együtt. -
Noodlee #45764 A procid elég durván melegszik.
Nézz rá a hűtésére. -
#45763 Ilyen kb. alap állapotban
És ilyen volt gridezés közben,gyorsan kiléptem és úgy néztem