64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#45842 Hy all!
Az alábbi hibaüzenet miatt nem indul a gép: dll-t:msgina.dll nem tölthető be.
Mi lehet a baj?
PLÍZ HELP
THX -
#45841 akkor csinálhatom azt is h mindkettőt fennhagyom? =) -
#45840 DT visz mindent. poweriso nem tud védelmet emulálni. -
#45839 Sziasztok
Megszeretném kérdezni, hogy ti melyik virtuális meghajtót részesítitek előnyben inkább.
- dameon tools
- poweriso
mind2 fent van most nekem... mert pl: Wheelman c. játékot a poweriso viszi rendesen csak.
Hozzáteszem mind2 a legfrissebb van fent:)
válaszotokat előre is köszönöm:) -
#45838 Sziasztok!
Kaptam egy 2GB-os pendrive-ot és az a baj,hogy a gép nem ismeri fel:(
Bár Canadából jött de a másik gépemen működött.Csak megjelenik a Hardver biztonságos eltávolítása kis ikon jobb alsó sarokban és ennyi:( -
#45837 Nem találkoztam még ilyennel de:
1. tippem: Megvan törve a kábel
2. kontakthibás az USB port
3. frissíts USB drivert
4. Még azis lehet h kicsit zárlatos és túlnagy az áramfelvétele és nem tud elég áramot adni az USB port
Így hirtelen csak ennyi -
center86 #45836 sziasztok, van egy USB-s fejhallgatóm, ami néha valamiért recseg és torzít. De nem kicsit. Nagyon éles hangot ad ki. Olyan mintha valami más frekvencián szólna a hang. Az érdekelne hogy valaki hallott e már ilyenről, illetve okozhatja-e ezt az talán hogy az usb port nem tud elég feszültséget biztosítani. Bár jobban belegondolva ez elég nagy hülyeség. -
#45835 üdv
avast-ot hogyan lehet letakarítani a gépről?
nincs uninstall, törölni nem enged.
rendszerkonfig segédprogram/automatikus indítás hiába veszem ki újra és újra berakja magát, tehát háttérben fut
rendszerleíró adatbázisból a kulcsot törölni nem engedi. -
Noodlee #45834 Remélem ez segít:
Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés: Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés: Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés: Minden rendben.
2 rövid hangjelzés: Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú hangjelzés: A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid hangjelzés: Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid hangjelzés: Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását!
1 hosszú+3 rövid hangjelzés: Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizze a megfelelő csatlakoztatást!
1 hosszú+9 rövid hangjelzés: Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések: A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések: Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól!
Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés: Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid hangjelzés: Minden rendben.
2 rövid hangjelzés: Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid hangjelzés: Hiba van a memória első 64 KBájt-jában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid hangjelzés: Rossz a rendszer-timer.
5 rövid hangjelzés: Hiba a központi processzorban.
6 rövid hangjelzés: Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid hangjelzés: Hiba az alaplapban.
8 rövid hangjelzés: Hiba a videó memóriában.
9 rövid hangjelzés: A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid hangjelzés: Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid hangjelzés: Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid hangjelzés: Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid hangjelzés: Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid hangjelzés: A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.
A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3: Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4: A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1: Rossz az alaplap.
1-2-2: Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3: A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1: A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3: Hiba a RAM első 64 KBájt-jának tesztelése során.
1-3-4: Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1: Rossz az alaplap.
1-4-2: A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3: A rendszer-timer hibája.
1-4-4: Hiba az I/O portnál.
3-1-1: Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2: Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4: Rossz az alaplap.
3-2-4: A billentyűzet hibája.
3-3-4: A videó memória tesztelésének hibája.
4-2-1: A timer hibája.
4-2-3: Az A20 vonal hibája.
4-2-4: Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1: Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4: Hiba a PC órájában.
4-4-1: Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2: Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3: Hiba a co-processzor tesztelése során.
Az IBM Bios sípjelei:
1 rövid sípjel: Normal POST, a rendszer bebootolt
2 rövid sípjel: POST hiba - a kódot a kijelzőn mutatja
Nincs sípjel: Áramellátás vagy alaplap hiba
Folytonos sípjel: Áramellátás vagy alaplap hiba
Ismétlő rövid sípjelek: Áramellátás vagy alaplap hiba
1 rövid, 1 hosszú sípjel: Rendszer alap hiba
1 hosszú, 2 rövid sípjel: Képernyővezérlő-hiba (MDA/CGA)
1 hosszú, 3 rövid sípjel: Képernyővezérlő-hiba (EGA/VGA) -
#45833 DX11, de visszafele kompatibilis. -
#45832 üdv!
az mitől van hogy gép kikapcsnál akár egy óráig is azt a képernyőt látom hogy kijelentkezés?
ha hosszan nyomom a ki/bekapcs gombot akkor áll le.
ha esetleg az számít ez egy laptop + vista. -
Trion #45831 sziasztok
van egy fujitsu siemens esprimo mobil v5505 -ös laptopom
és van egy problémám,
a gépen a gyártótól kapott vista van, pár órája kikapcsoltam a gépet most ujra be akartam kapcsolni de ez nem jött össze, inditáskor a boot kihoz egy fujitsu logot és alatta hogy f2 setup f12 boot és mellete egy folyamatjelző, most nem írja ki az hogy f1 setup f12 bott csak a logo meg a folyamatjelző, és megy tovább fekete képernyő féhér szöveg error not operation system , és az a nagy gond hogy akármit csinálok nem hoz be semmi boot menüt semmi setup meüt egyszerüen semmit, tettem be vista telepítőtt azzal se csinált semmit, eddig amit próbáltam nem sikerül
aki tud valami megoldást vagy bármit az szóljon nagyon fontos ! -
#45830 Sziasztok!
A tulajdonomba került egy speedlink sl-6690 4in1 force feedbackes kormány
nos a gyártó honlapjáról leszedett drivert felraktam
amikor kihúzom és bedugom kicsit ellenkezik a kormány a tekeréssel de aztán még eztisabbahaggya
a led ami jelzi hogy milyen módban van világít de akárhogy nyomom a gombot nem vált módot
Ha a windows játékvezérlőket nézem otis ottvan hogy "Sl-6690 ForceFeedback 3"
de ha rányomok a tulajdonságaira, ahol elvileg ki lehet próbálni ott semmitem csinál tekerhetem jobbra balra gáz akármi semmi nem villanik meg hogy reagálna:S
ötletek???
Kösz
SrAta -
#45829 poweriso, na meg lehet, hogy jelszóval védett -
#45828 üdv!
jó lenne tudni hogy hány rövidet/hosszút sípol... -
#45827 Akkor biztos. A procim elég magas fogyasztású azt tudom, de amúgy meg kis teljestíményű gép. Nincs benne semmi estra, 1 HDD, 1 DVD-RW, procihűtő, a videokártyán nincs is venti, passzív hűtésű, és keveset fogyaszt azt tudom róla. Sztem ha a tiéd 294, akkor enyém 250-nél tuti nincs több, sőt talán annyi se. -
#45826 üdv!
elvileg most 10-es de ati a 11-s kártyái is ezen w7 fognak beteljesedni... -
#45825 link -
#45824 Sziasztok
Lenne egy .daa file ... a DAEMON nem viszi ... Milyen progi kell hozza ??? ( VISTA 32bit )
koszi -
dzolika #45823 Sziasztok! Lenne 1 olyan problémám hogy ha bekapcsolom a gépet, a monitor fekete és a gép elkezd 3-4 másodpercenként sípolni kb 1-2 másodpercig. RAM-ot kiprobáltam másik gépnél ott működik teljesen. Bios-ig se tudok eljutni mert a monitor nem mutat semmit. Nem tudjátok esetleg hogy mi lehet a baj? -
#45822 valamit elbasztál, nekem 294w-ad
configom: giabyte ga-p45-ds3, c2d e8400, hd4850, 2hdd, 1 dvd, 2 120-as venti, 1 80-as venti -
#45821 dx10-van benne, de ez nem azt jelenti hogy dx9-es karival nem tudsz játszani, szal kezeli a dx9-et is -
#45820 Biztos h jó ez?? Én gépemre 350 wattot ad... 350-es Codegen tápom van (sajnos), szóval ha tényleg 350-et enne a gép, be se kapcsolna... :) -
#45819 ITT képet kaphatsz arról, kb. mennyi wattra van a gépednek szüksége.. -
#45818 Rövid kérdés.
Win7 dx10-es?Vagy kezelei a 9-es és a 10-es vagy csak a 9-est?. -
#45817 Nekem is jó volt a Codegen 1hónapig az aláírásomba levő gépnél, de utána elkezdte csinálni amit te mondasz. Egyszer csak játszottam és lekapcsolt a gép. Többet vissza se kapcsolt ezzel a codegennel, de a többi résznek viszont semmi baja nem lett! -
BIZ0906 #45816 A legtöbb boltnak az a célja, hogy megszabaduljon az ott maradt kb szart sem érő cuccaitól és rádumálja a vevőt "ez kell neked ez a legjobb..." Inkább kérdezz körbe és aztán vedd meg ami kell. ég lehet árban jobban is jössz ki. -
#45815 üdv! 1000%-hogy gyenge a táp hozzá!
nekem 400W-os codegen nem volt képes eltolni egy athlonxp3200+ nf7 és egy 7900gt párosítását.
Mivel nem volt pénzem másikra:
-beleraktam azokat az alkatrészeket amelyek fel voltak benne jelölve, de valamiért nem került bele.
-kicseréltem benne a kondikat.
-a 2mm-es föld-sínt megvastagítottam.
és mai napig üzemel hiba nélkül üzemel... -
#45814 Az üzletbe ott b*sznak át ahol tudnak. Annyiban igazuk van hogy elég a 480W sőt de nem egy gagyi Codegenből... És igen ezek így szoktak tönkre menni hogy pár hétig bírják a terhelést majd beadják a kulcsot. -
pista89 #45813 Akkor hidd el azoknak, akiknek az ár számít csak. A leggyagyibbat ajánlják mindíg, hogy vidd majd vissza megcsináltatni.
Végülis van pénzed egy új pc-re mint egy szaros tápra.. -
petere16 #45812 Úgy szoktam gépet venni, hogy legyen jó 3-4 évig. Valamelyik alkatrész a gépben mindig gyengébb/erősebb mint a másik. A phenom 2 msot elég lesz egy jó darabig, a 4670-t meg lecserélem a dx11-re, és úgy az is elég lesz egy ideig. A tápot meg szaküzletben ajánlották, mondták rá hogy milyen szép meg jó. Nehezen hiszem el hogy az a hunyó, főleg úgy, hogy alig 1 hónapja van új alaplap,proci és ram, és csak 1-2 hete kezdte el a gép a sztrájkot. Az új elemeknek elég a 480Watt,a régi gép sose csinált ilyet, de akkor most mér csinálja?? -
#45811 DX11 lesz a win7ben. -
#45810 DX 11?? Hú, én qvára le vagyok maradva, én még csak 10.1-ről tudok... De azért még a DX 10 sem túlzottan elterjedt, szóval minek neked 11 egyből, azt nemtom. -
#45809 Aztán majd eldurran a tápod és magával rántja az egész configot és vehetsz komplett új gépet. Te tudod... -
#45808 Ki tudja milyen procik lesznek akkor... De most ez lényegtelen, egy jobb tápra én mindenképpen beruháznék, mert így kétlem hogy ki fogja bírni azt az egy évet... És ismétlem nem kell 800W-os táp hanem 450-500 között bőven elég, mondjuk Chieftec, FSP, Gigabyte. -
petere16 #45807 AMD Phenom2 X3 720be @ 3,6GHZ-en nem hajtaná ki? azt azér kétlem -
#45806 Azok a karik megfizethetetlenek lesznek újonnan, plusz az a proci ki sem fogja őket hajtani valószínűleg, akkor sem kellene erőmű táp hanem mondjuk egy 450-es MÁRKÁS táp... -
petere16 #45805 Akkor értsem úgy hogy a táp a hibás, hogy nem kapcsol be a gép?
Ha igen akkor az fasza. Direkt úgy állítottam össze ezt a konfigot hogy ne kelljen se házat se tápot venni, 480 watt elég ennek. Nyár/ősz tájékára tervezem, hogy veszek majd egy DX11-es kártyát, mellég meg valami erőmű tápot. Akkor addig minden bekapcsolás egy barkácsolással lesz egybekötve. -
#45804 Azt az ipari hulladékot helyezd a kukába és vegyél egy normális tápot.
Mondjuk ezt, ez a legolcsóbb, nekem is ilyen van:
FSP CRG400 (ATX-350PNF) 350W tápegység -
petere16 #45803 A táp Codegen, és nem új, már használom 3 éve (előző konfig Athlon x1-es procin volt)