64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#45922 Már hogy kéne azt használni? MAC address-t már bármelyik integrált hálókártyának meg lehet adni. -
#45921 Netgear rulz :D -
#45920 Ja és még 1 utolsó kérdés. A router és az 1ik gép között lehet utp kereszt kábel? Vagy csak egyenes? -
#45919 Akkor sztem ez lesz. Még 1x kösz ;) -
#45918 Minden jo ami nem D-Link. TP-Link jo cucc. -
#45917 D-Link routerem nekem is betojt, rengetegen oda vannak ezert a sz@rert. Erdekes. -
#45916 Köszi a segítséget. Most ezt néztem ki magamnak. Erről mi a véleményetek? -
#45915 hmm, én már elég rég láttam olyan hálózati eszközt amin nem linux-van. Amin nem linux van az valszeg régi darab már, 1-2 kivételtől eltekintve, de mostanában már minden hálozati eszközhöz linuxot használnak... -
#45914 Van belőle jó széria, pl amin Linux van, de sulinkban nem váltak be le lettek cserélve mert hamar tönkre mentek. -
#45913 nekem linksysel semmi bajom, itthon mostanra olyan van a d-link után, meg smc-nk is volt valamikor de azon nem volt wi-fi meg szar is volt mellé me folyton szakadt. Faterék mind3 irodájában linksys-van, neki sem volt még baja. Nem véletlen van rajta a cisco matrica... -
#45912 Linksys-t teljesen felesleges venni :D. Csak azért drága mert rá van nyalva a Cisco matrica (Cisco tanfolyamon az oktató is mondta hogy szarok). Az az SMC amit belinkelt Kifli tökéletesen tudja azt ami neked kell. De ha az SMC-ben nem bízol vegyél ilyent nekem itthon ilyen üzemel minden gond nélkül 0-24-ben. -
#45911 10ezer... Az alsó kategóriások mind ilyen "szarok"? Nincs valami pöpec, de olcsó? :) -
#45910 Sima kábeles... Nem akarok még külön vevőket (nem tom mi a pontos neve :D) is venni :D Minél olcsóbban meg akarom úszni :) -
#45909 EZ is megfelelhet neked a célra, de ha valami olyat akarsz ami nem szakad meg nem kell ki-be dugdosni hogy jó legyen akk valami linsyst vegyél, d-linkel egyszer megjártam, olyat inkább ne :/
linksysből EZ vagy EZ utobbi kicsit többet tud, de az első is megfelele a célra, ha csak az kell hogy összedugod azt megy, meg még+ védelem is. -
#45908 wireles kell vagy csak sima kábeles legyen? -
#45907 #45906 #45905
Mert drága Viccen kívül lehet tényleg be kéne szerezni egyet :) Tudnátok ajánlani valami olcsó, de jó routert? :) -
josi #45906 És miért nem használsz routert?
Az megoldja a net és a két gép közti kapcsolatot. -
#45905 Miért nem veszel egy routert?
Akkor nem kellene mennie a fő gépnek, hogy a kis gépen is legyen net.. -
#45904 Én tavaly vettem észre, hogy van az alaplapon is hálókártya, kb. 4 éve van meg a gép
Mondjuk a UPC miatt úgy is azt "kellett" használni amit adtak -
#45903 Ok, köszi (netezésre kell)
Mert az foglalt :) (másik géppel van összekötve)
Tényleg, akkor az alaplapin legyen összekötve a két gép, vagy pedig amit majd venni fogok (igazából netmegosztásra van összekötve a két gép, nem pedig adatok másolására :) )? -
#45902 De miért, az alaplapi miért nem jó? -
#45901 Attól függ mire? Internetre bőven megfelel az 1000ft-os 100megabites is. Ha két gép között szeretnél gyorsan másolni akkor nézz gigabitest, de annak sincs valami hatalmas ára. (~2-3k) -
#45900 Üdv!
Hálózati kártyát tervezek venni, de nem tudom, hogy milyet vegyek... Jó az 1000Ft-os, vagy valami minőségit vegyek? :D -
#45899 Nekem is volt dolgom egy dell-el múlt héten. Hát valami katasztrófa, főleg hogy nem megy fel rá az XP, csak Vista driverek vannak hozzá... :S
Elvileg adtak hozzá egy dvd-t amin a driverek vannak. Próbáld meg arról felrakni őket.
Saját vélemény: A Dell nem éri meg az árát, mert ennyi pénzért egy sokkal jobb Toshibat is lehet venni. Haverom is Dell-t akart le is beszéltem, és meg van elégedve a Toshibaval is... Kért rá gari kiegészítést így arra is 4év van, és sokkal gyorsabb. -
#45898 dell inspiron 1525 és kb egy hetes vista van rajta.
amit a dell honlapon találtam hozzá, mindent leszedtem és felraktam. -
pista89 #45897 Op. rendszer újratelepítés? Laptop márkája? -
#45896 Hát komolyan mondom ez a laptop a sírba visz! Eddig hibátlanul működött, annyi baja volt hogy manuális kikapcsolást igényelt. Most meg bekapcsolom, bejelentkezik szépen, üdvözöljük képernyő meg hasonlók, de utána csak egy full fekete képernyőt kapok egérrel. Ha az egeret mozgatom az látszik, ctrl+alt+del-re feljön a feladatkezelő, ha rádugok valamit alul felugrik hogy új hardvereszköz, de emellett teljes sötétség.
Vajon mi lehet már megint a baja? -
#45895 Nekem egy Pioneer 216D-nem akar működni, a probléma oka pedig gondolom az h sata csatlakozós...
Az alaplapom, asus a8n-sli tudja kezelni a sata-t, most is sata2es winyó van benne, de valamiért nem akar működni az író.
Amint csatlakzotatom, a usb-s billentyűzetet boot-alatt kikapcsolja, win-be meg ha vmilyen dvd-t v cd-t szeretnék beolvasni vele, akkor lefagyasztja a rendszert. Everest meg az eszközkezelő is látja redndesen, de valami oknál fogva nem működik...
Bios-t frissítettem, így se jó. Kipróbáltam egy újabb alaplappal, azzal működik tökéletesen...
Van valami megoldás a problémára? Próbáltam Biosban állítgatni, de nem hozott eredményt :S -
#45894 Hát amint látom, 4 GB ramod miatt 64 bites rendszer jobb neked. Nemtom, most az van-e, de 64 bitesből jobb a Vista. 32 bitesből viszont egyérteműen az XP, ez igaz. -
#45893 Szerintem törlöm a Vistát és felteszem az XP-t...Mert állandóan baj van ezzer a f**sal -
#45892 Ja és Windows Vista Ultimate SP1-em van. -
#45891 Help!Csak IE-ben van net!!!MSN,Xfire,Operában nincs.
IPv4-ben megy a net IPv6 helyett,lehet hogy ez a probléma?Mit csináljak? -
TomBond #45890 Nem egy nagy összeg itt pl. csak 2070 Ft. Persze határ a csillagos ég.
Azt hogy megoldja-e a problémádat nem tudom. -
Rainbow15 #45889 köszönöm!
és ezzel biztos működne? Mert nem hinném, hogy olcsó lenne egy ilyen.
a gépen állítva valamit, nem lehetne megoldani? neten is találtam ilyen problémákat, de nem nagyon tudtak ezzel a problémával mit kezdeni. -
TomBond #45888 Az USB hub egy elosztó, amit be kell dugni a gépeden egy USB ajzatba amiből csinál pl. 4-et. A Te esetedben (ha tényleg az a baj) olyat kell keresni aminek saját tápellátása van.
Pl. ilyet:
-
Rainbow15 #45887 Ezt írják, hogy ilyet kellene venni: USB hub saját energiaforrással, táppal. Az milyen? -
Rainbow15 #45886 Hello
Van egy kormányom. Ha bedugom a gépbe, akkor azt írja, hogy unknown device. (USB-n). Ha viszont egy USB hosszabítóval rádugom a gépre, a front panel connectorba, akkor jó, felismeri. Viszont így sem tökéletes, 2-3 percenként lekapcsol, majd be kapcsol. Azt olvastam, hogy kevés az áram az USB-n, és egy USB HUB megoldaná. De mi az az USB hub? Egy PCI-be dugható kártya, amin USB csatlakozók vannak? Vagy egy USB portba dugható szerkezet, ami pl. 4 usb csatit csinál az egyből? És ezzel miért működne? Több áramot vesz fel? -
BIZ0906 #45885 Thx. Solten ajánlott egy Scart->RAC kábelt megpróbálom majd. Most telórol küldöm a hangot semmi zaj nincs remélem a barkácsolt kábel a hibás és az új jó lesz. :) -
#45884 vlc playerben mivel lehet korrigálni 1-2 mp-es feliratcsúszást? -
#45883 Megtaláltad azt a kábelt, ami direkt csak azért van benne a notiban, hogy NE működjön rendesen :))))))))))))))) Sorry, vicc vót :(