!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csabesz6
Egy gyors láma kérdés. Antisztatikus kesztyűnek számít a munkavédelmi boltban beszerzett, gumírozott felületű, fehér kesztyű? Nem tudtak nyilatkozni róla az eladók, de csak jó lesz. VGA cseréhez vettem. 😄

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

gergely1991
A mai gépek egy bizonyos cpu °C-nál kikapcsolja a gépet. 😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
Registry manipulációval megoldható úgy hogy adattárolót nem tudsz csatlakoztatni hozzá ,de a klaviatúra, patkány menni fog vele továbbra is. 😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Krisztiam
picit hangos, de még határeset.. bios-t kireseteltem, de utána sem lett jó, szóval marad 1600 rpm-em, ezért nem fogok új alaplapot venni, amúgy is 1155-ös...

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

gergely1991
Nem hiszem hogy probléma lenne,sőt néha jobb mintha alacsonyan lenne alapjáraton/maximálisan,így kevésbé lassul be.Ha nem zavar az általa keltett zaj.....

Met
Így is keresgéltél?
Így
Utoljára szerkesztette: Met, 2014.12.14. 22:11:00

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Krisztiam
milyen a vezeték vége, amit rá akarsz kötni az erősítőre?
ilyen:? http://www.anrodiszlec.hu/images/ledlampa/hangszoro-kabel-piros-fekete-2x05-gb20082.jpg

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Sziasztok! Kaptam egy régi Pioneer vsx-405-ös 5.1 erősítőt és fogalmam sincs hogy kéne bekötni,hogy 5.1-be szóljon... Valaki ért hozzá? Tudna segíteni?
5.1-es hangkártyám van meg kábelem is csak nem tudom hogy hova dugjam a front,rear és centert bemenetet...A hátsó panel: http://www.fein-hifi.de/images/product_images/original_images/442_5.jpg
Azta...nem is hallottam még ilyenről, hogy magyar usereket is megszívatott ez a vírus...részvétem.

Azokat a fájlokat kb. lehetetlen visszaállítani ilyenkor. Ha nagyon fontos adatok vannak rajta a Kürt kisebb-nagyobb vagyonokért visszatudja állítani (elvileg) de ha ez nem játszik akkor azoknak a fájloknak búcsút lehet inteni.

LiveCD-s megoldásokat lehet találni különböző fórumokon de nincs erre olyan megoldás, ami 100%-ig segítene ezen. A titkosított fájlokat eleve kvázi lehetetlen feltörni, nem tudok elképzelni olyan programot ami ezt pár kattintással megoldaná. Ennek ellenére érdemes szétnézni és próbálkozni, sokkal rosszabb már nem nagyon lehet.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Sziasztok!

Komoly problémám van! Van egy gép, ami kedden beszedett egy keyholder nevű vírust. A vírus fogta magát és felülírta, encryptálta a fájlokat. Azóta semmit sem lehet megnyitni vele. A vírust sikerült kiirtani, de a fájlokat sehogy sem tudom visszaállítani. Rendszer visszaállítás nem segített, a fájlokról pedig nem lett biztonsági mentés készítve. Shadowcopy sem jó, mert nincs keddnél régebbi verzió, amire vissza lehetne állítani. Get data backkel próbálkoztam, de azzal sem jutottam semmire, mivel a virus a fájljaimat felülírta. Nem tudom, hogy van-e még valami ötlet, avagy javaslat, mert fontos adatok is voltak rajta.
Nem tudom egyáltalán így lehetséges-e a fájlok visszaállítása, ha a vírus felülírta őket.
Csabesz6
Amúgy most röhögsz, de kb ott tartok 😄 Csak menjenek le a vizsgák, adok Én neki...

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Win reinstall 😄

Csabesz6
Megpróbáltam, de csak egy júzer bombáz folyamatosan azokkal a lehetőségekkel, amiket Én már végigjártam. Természetesen mindezt google chorme fordítói változatban, hogy öröm olvasni a sorokat. Az angol 100x jobb volt, de legalább próbálkozott. 😊
Köszönöm az eddigieket, nem tudom hogyan tovább.

Win7 topikban kérdezd meg, hogy mi a teendő.

Csabesz6
Továbbra is ugyanazt a hibát tolja az arcomba. Érdekes. 😊

Csabesz6
Köszönöm, megpróbálom! Az a vicc, hogy mintha ez a verziót is olvastam volna valahol, csak elfelejtettem kipróbálni -_-
A tanács pedig lehet megfontolandó. 😊

Nyiss egy Jegyzettömböt, abba berakod ezt:

net stop wuauserv

net stop Cryptsvc

ren %windir%\SoftwareDistribution sdold.old

ren %windir%\system32\catroot2 crt2old.old

net start wuauserv

net start Cryptsvc

Elmented valahova (Asztalra pl) temp.bat néven, aztán rendszergazdaként elindítod. Restart és elvileg jó lesz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hosszú távon megoldás: Winfos updatet kikell lőni a gcibe, az ilyen biztonsági lófaszok MS rendszereknél "halottnak a csók" kategória, ha pedig feltétlenül kell valami update azt telepíted manuálisan. 10+ éves Windows pályafutásom alatt a Win Update kilövése volt az első teendőm rendszer telepítés után...nem is volt vele gond 😊

Csabesz6
Sziasztok!

Sajnos az történt, hogy a Win7-em (Professional, SP1, 64bit) kb 45 nappal ezelőtt tudott utoljára rendesen lefrissülni. Két hibaüzenetet dob állandóan:

-800706BE
-800706BA

Már szanaszét gugliztam magam, próbáltam chkdsk-t, "gyári" update visszaállító progit, de semmi sem használt. Van esetleg ötletetek? Köszönöm 😊

Krisztiam
sziasztok
ha valami bajom van steam-nek hová lehet írni? köszi a választ

Sickness
azt hiszem még nem lett kipróbálva más wifi-n. nagyon nem is tudjuk sajnos.

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Nekem az volt jó tegnap, amikor a céges laposon a hálókártya fogta magát, és egyszer csak nem volt hajlandó semmivel linkelni.
Kurva gáz volt, mert 15 percem lett volna egy eszközt configolni és elindulni vele a telepítés helyére üzembeállítás céljából 😄

Felraktam a HP oldaláról a legújabb drivert, azzal inicializálni sem tudta már a NIC-et, mire a Realtek oldaláról leszedett legfrissebb driverrel + jópár újraindítástól (az utolsó ráadásul egy kényszerített ATX shutdown volt!) észheztért.

Ja, a lényeg: jogtiszta Win 8.1 <#idiota>
Vadnokedli
Ez totál más; de nekem volt olyan hogy a TP link szarul kommunikált a szolgáltató "dobozával" és ezért ha volt is net gyengén, és kb max 2-3 órára (olyankor resetelni kellett a routert...) Hátha ilyesmi lehet.

Nem mondom hogy szar a router, de más WiFi-n próbáltátok már?

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Sickness
pécsi laptopszalon
legelőször elküldték ezzel, aztán felrakott egy próbaverziós win7-et és akkor meg beszóltak neki, hogy win 8.1 kéne rá... no nagy nehezen átvették a gépet, és kb 3 napig tartott míg benyögték, hogy tényleg fos a gép, de nem a wifi miatt, hanem mert a jack csatlakozó rosszalkodott. a wifi problémát megoldották, de nem tudjuk, hogy hogyan. egyébként azt játszotta a gép, hogy max két pipa wifi volt, meg el is tűnt, míg a mellette lévő gépen full volt. na mindegy, ma kapott egy bontatlan gépet, de ugyan olyan fos neki a wifi, csak már nem meri visszavinni ezek után. 😄
hp pavilion 15-p052sh a gép ha esetleg tudna rá valaki megoldást, mert kurvagáz, hogy a cseregép is ezt produkálja....

😄DDDDDDDDDDD

Mi a bolt neve? Csak hogy megjegyezzem, hogy hol nem kell vennem még egy csavart se 😄

Vadnokedli
Oda többet ne vigyen semmilyen számítástechnikai eszközt. <#banplz>

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Sickness
én sem hallottam még ilyenről, de spanomat ezzel az indokkal küldték el szervizből...

Épp elég ideig használtam warez winfost ahhoz, hogy kijelentsem: nem, marhaság.

Sickness
Csá.
Az lehetséges tényleg, hogy a notebook wifi azért nem fogja rendesen a jelet mert a winfosom nem eredeti? 8.1 pró.

Ok, de nem akarom beizzítani a pákát.
Szoftveresen nem hiszem, hogy megoldható de ha otthon vagy az elektronikában akkor max. pár perc gányolással megoldható.

Biztos ami biztos tedd fel ezt a kérdést Win7 topikban is.

Egy újabb kérdés.
Letudom kapcsolni a feszültséget egy adott usb portról? Nem szeretnék semmilyen programot használni, csak parancssort a konzolban(WIN 7).
Megválaszolnám saját problémám.
Egy teljes formázás és a partíciók törlése kellett a jelenség megszüntetéséhez.
DannyL81
Letöltöttem és felraktam. Bios-ban is beállítottam. Köszönöm szépen!

"Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy."

Chipset driver kell neked (Intel INF), hivatalos oldalról beszerezhető.

Amúgy nekem EP45-UD3R-em volt, ott BIOS-ban is bekellett kapcsolni a 2.0-át. Nálad nincs ilyen opció?

DannyL81
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni az alaplapommal kapcsolatban, ami egy régi Gigabyte EP43 S3L.

A kérdésem az lenne, hogy milyen drivert és honnan tudnék letölteni hozzá, amivel működésre lehetne bírni az USB-t, hogy 2.0-n üzemeljen? A gyári cd már nincs meg és driver nélkül csak 1.0-n vánszorog. A gyártó oldalán néztem, de nekem nem volt egyértelmű mit is kéne leszednem erre a problémára.

Nagyon köszönöm előre is ha tudtok segíteni!

(Elnézést hogy ide is kiírom! Ezt a topikot csak az alaplap topik után vettem észre....)

"Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy."

igazábol még nem volt dolgom ilyesmivel.. anéztem videokat mindenhol azt mutatják hogy be kell kapcsolni a dual graphicsot. de nekem nincs ilyen menü a catalyst-ban. nem vágom én sem amugy hogy most mi van de mind1 az a lényeg működik...
Valamilyen szinten biztos tudnak együtt dolgozni ami igencsak meglepő mert hivatalosan nem támogatott.
Amit írtam az meg nem arcoskodás hanem egyszerű tény. Az ilyen APU-kat nem játékra találták ki, arra tökéletes, hogy egy HTPC-ben szolgáljon és BD-ket játszogasson le, mindezt alacsony fogyasztás mellett.

Amúgy meg nem értem...ha működik, akkor egészen pontosan mi is a bajod?

értelmes választ kérek ... nem csak arcoskodni ! igy ősküvelet..úgy. nekem erre futotta..
akkor megtudnád nekem magyarázni a képen látható adatokat? és a teljesítmény javulást?
A 8370d az életben nem fog együtt dolgozni egy 5750-nel.
Amogy ehhez a procihoz minek neked CF? Egy őskövület s939-es Athlonnal van kb. egyszinten.

Sziasztok. segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Amd a4 6320 procim amiben ugy hd 8370d integrál vga-val rendelkezik.
És most tettem a gépembe egy msi hd 5750 gddr5 1 gb - viderokarit. szeretném hogy duálban menjenek. de a catalystban nem tudom bepipálni a crossfire-t mivel nincs ilyen menüpont. Viszont ha bios-ban be kapcsolom az IGFX-et és elsődlegesbe teszem az alaplapi vga-t.
akkor az aidaban az irjaa hogy a 1481 mhz gpu. és ddr3 memoria van a pcie vgan. azt olvastam hogy duálba csak a 6000 szériával megy...
lefuttattam a 3d mark 11 -et . simán a hd5750-el graphics score: 2230 miután bekapcsoltam ezt az igfx-et 3900-at kapok...
de ha elsődlegesbe teszem a pci-e-t akkor nem történik semmi... és igy a biost nem látom csak ha átdugom a monitor kábelt az alaplapira.
és ilyenkor csak akkor ad képet ha betöltött a win. linkelek egy képet...

Az lenne a kérdésem akkor most duálban vagy sem? egybként gpu-z 700 mhz-t ír!!!
köszönöm a válaszokat!
Üdv, egy kis segítséget kérnék.
Egy két játéknál (Nem éppen a legkomolyabb vasat igénylőknél) pár perc után kidob az asztalra, olykor visszatudok lépni, de leginkább már nem enged, és a program már nem válaszol.
Mi lehet a gond? Esetleg melegedés? De akkor más játéknál miért nem volt sose, főleg annál amelyek jobban eszik a gépet?
Konkrétan a LOTR: War in the north-nál illetve a Bound by flamenél vannak ilyen gondok.
De pl Csgonál, Metro 2033-nál sose volt.
UI.: Ha esetleg táp gond (CM GX Lite 700as van)

Csak bátran!

1600 rpm? 😄 én 2500-on nyomattam az előzőt 1 évig és demmi baja xd
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.12.07. 22:41:40
Krisztiam
akkor jó, ha nem nagyon gond, de nincs is nagy hangja.. csendes.. pedig 1600 rpm-el forog
igen azt még megpróbálom, BIOS resetet, clr cmos-t! bios update volt, semmi változás, cpu fan error azt írja ugyanúgy
garancia még van rajta, majd írok az ipon-nak, hogy ilyenkor mit lehet csinálni.. nem tudom lehet-e ezt javítani egyáltalán?

kemszi2
szerezz egy potis ventit 😄
Krisztiam
nem állítottam el semmit..

Nem nagy gond...mégis mi történne? Felrobban? Vagy lerepül a CPU-ról? C'mon....
Ha szerinted az alaplap vezérlésével van a gond akkor probléma megoldva, lap gari/kuka (azért egy BIOS resetet/updatet megpróbálnék)

Biosban nem állítottál el semmit? 😄
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.12.07. 20:45:27
Krisztiam
igen persze, már mindent próbáltam, szerintem az alaplap vezérlésével lehet valami gond

Tuti jó helyre dugtad a cpu ventit?