64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
fifinet #62251 Segítséget szeretnék kérni !!! Újra kellett húzni a gépet (win7 ultimet x64 ) de azóta nincs súgó a gépen meg automata inditás ha bedugok egy pendrive-t. Nem én telepitettem mert nem értek hozzá. Ezt a két dolgot hiányolom. Ha valaki tud segíteni meg köszönném, de ha lehet jó szájbarágósan mert nem vagyok egy pc zseni,és nem értek hozzá. Sajnos aki felrakta a wint az se tudja megoldani a problémámat. Előre is köszönöm -
#62250 Ok, köszi a segítséget. Mikor meglesz a második router akkor majd rá kell kockuljak kicsit a dologra, mert nem az én asztalom...:P -
gforce9 #62249 Nem, úgy duplán natolva lesz a hálózat úgy nem egészséges.
A sorrend: modem-> router WAN port.
Router 1-4 port -> 2. router valamelyik portja csak ne a WAN.
Ezzel lényegében hálózati switch-é válik a 2. router, csak néhány beállítást meg kell tenni. a 2. routeren a lan ip-jét meg kell változtatni, hogy nehogy az legyen, mint a másik routeré illetőleg olyan se amit a router oszt (pl 100-199-ig oszt akkor ésremes azon kívülit választani) Be kell állítani a 2. router wifijét (SSID-Titkosítás) Legutolsó lépésként pedig a DHCP-t le kell tiltani a 2. routeren. -
#62248 Én is úgy gondoltam, hogy a kettőt összekábelezem, meg is van a kábel hozzá. Az első router egyik LAN portjából a második WAN portjába dugok egy kábelt, addig tiszta, már csak az a kérdés, hogy kell AP-re állítani? Mert igazából azt sem tudom mi az. Megpróbálok utána járni, biztos teli az internet vele. -
NiceScream #62247 Kellene egy halom madzag. Az extender sokkal-sokkal egyszerűbb lenne. Nem beszélve arról, hogy a mobilom nem tudnám bekábelezni :)
Egyébként úgy van, ahogy gondoltam.
A munkahelyemen ubee cucc van (UPC-s net). Az extender bekonfigurálása kb. 1 perc volt és tökéletesen működött.
Szóval itt a T-Home szutyok ZTE kütyüje a ludas. Holnap bejelentem hibára, csinálják meg vagy cseréljék le valami normálisra. -
gforce9 #62246 Nem tudsz kábelezni odáig ahová az extendert gondoltad? Akkor egy sima 3-4k-s router AP üzemmódban megoldja minden gondod. Ha nincs lehetőség kábelezni akkor nem szóltam :) -
NiceScream #62245 Én azt gyanítom, hogy a magával a ZXDS-el van a gebasz. Eleve az szar, hogy a T-Home saját szoftvere fut rajta. Miért rossz ez,
Csupán azért, mert míg a gyári szóval eredeti, nem piszkált szofverben van lehetőség a routert BRIDGE módba állítani, addig megpiszkált T-Home-os szoftverben nincs ilyen.
Első körben azt akartam, hogy ZXDSL-t csak bridgeként használom és egy jobb, erősebb (3 antennás) routert pedig útválasztóként.
De mivel ahogy mondom, nincs bridge funkció így döntöttem az extender mellett.
Ma beviszem a munkahelyemre az extendert és kipróbálom. Más cucc van ott, más szolgáltatóval. Ha ott jó lesz az extender, akkor megkérem a T-t, hogy a szutykukat vigyék valahová, ahol melegebb van.. ;) -
gforce9 #62244 2 routerrel úgy lehet megoldani, hogy az egyik csak AP-ként üzemel. A lényeg, hogy egyik routertől a másikig kábelezni kell. Az előtted kérdező féle wifi extendert nem konfigoltam még. 2 routerrel egyszerű. Amúgy gyanítom az lehet ott a baj, hogy nem csatlakoztatta fel az extendert a router wifijére jól, de passz hogy pontosan mi lett rosszul beállítva.. Ha ott lennék, tuti kibogarásznám, de így nehéz segíteni sajnos. -
#62243 Én is szeretnék wifijelet erősíteni szóval engem is érdekelne a dolog.
Nekem az ötletem volt, (lehet, hogy emeletes hülyeség, nem vagyok nagy szaki ebben a műfajban) hogy ha egy wifi router nem fedi be a házat akkor kettő biztos befedné. Na most ugye itt jön be az a dolog amit én nem tudok, hogy működik-e ilyen felállásban a szórás? Amíg ezt nem tisztázom nem is veszek másik routert. -
NiceScream #62242 ZXDSL 931VII v2.0 + TP-Link TL-WA860RE
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
T-Home-os internetem van. A fenti csoda (ZXDSL) szolgáltatja a netet.
Mivel a szobámba viszonylag gyengén jut el a Wi-Fi jel, ezért vásároltam egy range extendert (TL-WA860RE).
Úgy gondoltam, hogy hipp & hopp beállítom és jó is lesz.
Na most pont ez nem megy...
Addig rendben amíg be nem állítom az erősíteni kívánt Wi-Fi cuccot.
Amikor beállítom és elmentem, akkor ha jól emlékszem azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Nem sikerült feloldani a szerver DNS-címét". És nem is megy a net.
Mi a bánat lehet a probléma? Komolyan mondom - mindjárt befonom az összes szemöldököm... -
#62241 Köszi megpróbálom aztán meglátjuk :) -
gforce9 #62240 Mivel a gépek különbözőek ez valami szoftveres gubanc lesz
Vezérlőpult-->energiagazdálkodás->Séma beállításainak módosítása->Speciális energiaellátási beállítások módosítása
Ezen belül: Usb szelektív felfüggesztés beállítás, ezt tiltsd le.
Egy próbát megér.
Ez nem oldja meg a gondot, de lehet hogy áthidalja és akkor nyertél :)
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.07.01. 12:11:20 -
#62239 Nem :) Mindegyik más. Újak régiek vegyesen. AMD intel szintén.
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2015.07.01. 11:59:19 -
gforce9 #62238 Ugyanolyan gépekről van szó? Mármint hardveresen. -
#62237 Sziasztok! van egy érdekes problémám :) Több gépen (minden win7 64 van) ötletszerűen megáll az USB (klaviatúra, egér) és 10 20 másodperc múlva elindul. De addig se kép se hang. A event logban semmilyen hiba nincs. Végignéztem őket mindenféle keresőkkel elvileg tiszták minden szirszartól. A jelenség továbbra is fenn áll. Másik egér-bill kombóval is próbáltam, de dettó. Volt gép amin WMI 10es hibát adott ezt kijavítottam, de utána is csinálta. 8-10 gépről beszélünk, semmin nincs semmi extra program. Van valami ötletetek mi a fene ez? -
#62236 Na akkor erre rámászok, remélem garis még ez a szar, köszönöm. Tápom egyébként zsír új chieftec. -
gforce9 #62235 Esetleg tápcserét meg lehet próbálni de nem hinném hogy azzal lenne gond. -
gforce9 #62234 Hát ha van másik hdd akkor roppant egyszerű kizárni. Lehúzod a gépről és használod úgy. Ha a hibajelenség teljesen megszűnik akkor megvan a ludas, mert ugye alaplap nem lehet mert másik hdd megy vele normálisan (amúgy is új), csatlakozó nem lehet mert máshová lett kötve. Kábelt is cseréltél. A sentinel amit ír az nem tökéletes pontosságú és sajnos csak olyan hibákat ír, amikre a smart a hdd-n fel van készítve. Ezekből a hibaesetekből számít százalékot. Ha a hdd-t lehúzva működik a gép normálisan akkor sajnos a hiba megvan. Nem egy hdd-t láttam már olyat, hogy 100%-ot írt a sentinel, de valamiféle elektronikai hiba miatt megdöglöttek mégis vagy hülyéskedtek. A smart hasznos dolog nagyon a hdd-n de nem ad 100% biztonsággal diagnózist. -
#62233 Azóta tesztelgettem a rendszert, másik slot másik sata kábellel, de semmi. Rájöttem, hogy nem csak videó közben fagy meg, hanem mindig, csak legtöbbször arról a hdd-ről a megálló adatfolyam nem zavarja a műveleteimet. Ilyenkor felugrik 100%-ra a kihasználtság, ott 1-1,5 percig elvan, aztán visszaáll a munkába. Elég zavaró. Kondi és teljesítmény 100%. -
#62232 Köszönöm! -
gforce9 #62231 Ha elég ilyen hossz, akkor persze ez tökéletes. -
#62230 Nem, nem fontos. Akkor ez elegendő lenne minőség szempontjából?
http://www.delock.de/produkte/G_83503/merkmale.html?setLanguage=un
Köszönöm válaszod! -
gforce9 #62229 Muszájt az 1m? Az azért necces. Amúgy soros adatátvitel, szóval ha a kábel nem sérült és normális anyagból van akkor annyi. "Gyorsabb" kábel nincs, csak jobb minőségű, ami egy ilyen hossznál fontos tényező.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.06.28. 12:15:19 -
#62228 Sziasztok!
Ez a kábel megfelelne egy ASUS H97M plus alaplap és egy kingston v300 240gb ssd összekötésére? Elegendő a sebessége?
http://www.delock.de/produkte/G_82679/merkmale.html?setLanguage=en -
gforce9 #62225 itt keresgélnék:
https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/820764ce-97f6-49e6-9735-014531664e0d/corrupt-mouse-cursor-icon
Vga driver hiba. Frissítsd. -
#62224 Nagy ritkán átalakul az egérmutatója; ötletek hogy miért lehet?
ilyenre.. -
#62223 Úgy tűnik valami jól szellőző ház kelleni fog. Tegnap tökéletesen működött, most megint üvölt a vga ventilátor, és melegszik, hiába vettem le a gépház oldalát megint.. Pedig nem változott semmi. -
gforce9 #62222 Akkor szerencsére 0 forint befektetésével a hiba kiküszöbölve. Ez legyen a legnagyobb baj a gépeddel :) -
#62221 Asszem mostanra kijelenthetem, hogy a tuning miatt fagyott. Azóta nem volt egyszer sem ilyen. -
hunscripter #62220 Gyakorlatilag új a ram, lehet a boltban becserélik ha épp olyanjuk van. Még próbálgatok ezt azt, pl régebbi bios verziókat, hátha. -
hunscripter #62219 Játszottam vele, de sajnos nem jött össze :/ ugyanúgy resetelődik bármit csinálok. -
gforce9 #62218 Az a baj, hogyha már így kell bűvészkedni vele, friss bios mellett, akkor gyaníthatóan nem fog normálisan működni. Be tudod cseréltetni a ramokat más típusra? -
hunscripter #62217 - Kipróbálom
- Ha beteszem a DDR3-at : bekapcs, nincs boot (kb 10 másodpercig pörög, a vinyók beindulnak), reset, újraindul kb 2-3 másodpercre , reset, utána kezdődik elölről a ciklus.
-
#62216 Nekem volt ilyen, CMOS Reseteld - Rakj be 1 Modult, CSAK DDR3-ast, aztán próbáld elindítani, ha kell megint CMOS Reset- Biosban állíts mindent alapra ahogy tudod, aztán ez után rakd be a második DDR3-as modult. DDR2-eseket ne értelemszerűen. (Volt ugyan ezzel a processzorral egy hasonló hibrid alaplapom, ugyan ezt csinálta.)
- Bekapcsolod; fekete kép és csak újraindulgat?
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.06.18. 18:58:40 -
hunscripter #62215 Nézd meg a molex csatlakozókat is , ha a vinyó(k) vagy több eszköz egy Y elosztásról van, és mondjuk megbarnult a kábel/molex lába vagy csúnya színe van(égett), akkor ott a bibi. Használj másik csatit, megoldható házi barkáccsal is :) de a legjobb ilyenkor lecserélni a tápot.
-
hunscripter #62214 Igen, próbáltam úgy is hogy csak egy modullal, aztán mind a kettővel.
Jól tartott alaplap, nincs púpos kondi, nagyon jól szellőző házban van, stabil.
Azért kösz a választ :) -
gforce9 #62213 1 db modullal nézted? Ha úgysem hajlandó indulni akkor valami kompatibilitási gond lesz. Mondjuk ez az asrock lapoknál nagyon ritka, általában azokba ha 3 méterről vasvillával hányja bele az alkatrészt az ember, akkor is el szokott indulni. Nem igazán kényes lapok. -
hunscripter #62212 Üdv!
Adott az alaplap :
http://www.asrock.com/mb/Intel/P43Twins1600/
benne a proci Q9550:
http://ark.intel.com/products/33924/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9550-12M-Cache-2_83-GHz-1333-MHz-FSB
tökéletesen működött!
a táp pár hónapos : Thermaltake Hamburg 530
ebben a mai napig 2 db 2 gb-os ddr2 (800) ram volt, ma vettem bele 2 db 4 gb-os kingston-t ( KVR13N9S8/4)
és nem jó, a bootig sem jut el, így a biosba se tudok belenézni, mikor benne van(nak) a ddr3 akkor a gép bekapcsol , képet nem ad, resetelődik, (nincs csipogás), ismét bekapcsol kevesebb időre, reset,
eddig próbáltam:
- BIOS reset
- BIOS frissítés (legújabb)
- az alaplap leírásában található FSB jumperelés
- (természetesen kivettem belőle a ddr2-t )
valakinek ötlet? vagy kompatibilitási hiba?
előre is kösz a válaszokat /ötleteket :) -
#62211 Táp sztem is. Én is jártam hasonlóan már. Nekem is ugyanígy fagyott, megállt a hdd, nem töltött be stb. Hibás táp, vagy nem bírja már tartani a 12, 5 voltot, és borul minden. -
gforce9 #62210 Nem akarok vészmadár lenni, de elképzelhető hogy mindkettő vagy táp. A sentinel SMART fülét bogarászd át. Ott lehetnek érdekességek. a 99%-os kondíció csak egy általános érték, annak romlása szinte csak a szektorhibáktól függ. Ezzel szemben a hdd 100 más módon is hibázhat és halhat meg. Az említett fülön írja a fepörgési hibákat a fejpozicionálási hibákat stb.
Szóval én elsőkörön a tápot ellenőrizném, vagy ellenőriztetném le. A ramra ha a teszt hibát dob, akkor ki kell venni, kitakarítani, visszarakni, újratesztelni. Ha több modul van akkor egyesével. A hdd-t pedig egy másik gépben is meg kellene nézni. Ez a 3 fő gyanusított van.. Ezen kívül esetleg lehet alaplap is, de az nem szokott "megjavulni" kábelmozgatástól. Mindenesetre azt is nézd át nincs e rajta felpúposodott kondi.
ilyesformákat keress:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Bad_Capacitor_01.jpg