64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Tetsuo
    Este készítek fotókat, addig is köszi!
  • gforce9
    Ja még annyi hogy a hűtőt nézd meg hogy nem ugrott e le. A gyári inteles hűtők műanyag pöckei nem a legjobbak, nem egyszer csak annyi a baj, hogy az egyik tartó kiugrik a helyéről.
  • gforce9
    Akkor gyaníthatóan itt lesz a bibi. Így látatlanban nehéz javaslatot tenni rá, esetleg egy fotót a ház belsejéről tudnál lőni?
  • Tetsuo
    A CPU frekvenciája átlagosan 2073 MHz, a hőmérséklet pedig 92-95 'C (kicsit változik mindegyik számadat) a CoreTemp nevű programocska szerint, az alaplap szerint viszont 60-valamennyi 'C a magok hőmérséklete.
    :-S Ehhh
  • gforce9
    Hát a magasabb hőmérséklet okozhat, mert az alaplapok fel vannak készítve arra, hogy a frekvenciákat csökkentsék, mielőtt megdöglenének. Tipikusan ilyen hibája volt annó az giga M52-es lapoknak. Ott az alaplapi déli híd melegedése okozott ilyen problémákat főként a nyári időszakban. Ha az ember rábarkácsolt egy kis 4cm-es ventit a probléma megszűnt. a 70-80 fok helyett visszaesett a 40-50 fokos tartományba.

Megpróbálhatod megnézni, hogy mennyire meleg a borda. Ha a kezed nem bírod rajta tartani az már a veszélyesen meleg kategória. Egy plusz venti direktben megoldja.

Az hogy nem rögtön jelentkezett már a gép vásárlásakor az előfordul. A félvezetők is öregszenek használat közben. Több szivárgóáram, nagyobb ellenállás, emiatt nagyobb áramfelvétel, így nagyobb hőtermelés lép fel. Ehhez még hozzájöhet, ha a borda alatti paszta kiszárad, bár ez kevésbé jellemző néhány éves gépnél. A nyár is melegebb most az átlagnál, szóval nem meglepő a jelenség.

Vga hibából miért nő meg az igénye a cpu-nak? Hát a képalkotás egy eléggé bonyolult folyamat, főleg ha egy nagyobb felbontású tömörített anyagról van szó. Ugye a hdd-ról indul, memóriába kerül, onnan a vga-hoz, ha hardveresen támogatja az dekódolást, természetesen a cpu is dolgozik emellett. Ha valamelyik alkatrész nem úgy működik ahogyan kéne és a másiknak várnia kell rá, okozhat olyat, hogy látszólag a cpu terhelt, pedig nem csinál semmit csak a vga-t "kérdezgeti" hogy megvagy már a soron következő dekódolással?

Ha youtube-nál is jelentkezik, akkor tiltsd le a hardveres gyorsítást. Lehet javulni fog tőle. (ha vga hibáról van szó)
  • Tetsuo
    Az egér mozog, de a klikkelés hatása késik 1-2 másodpercet az éppen túlzottan aktív programon.
    Az SSDOK és a HWMonitor szerint oké a Samsung Pro SSD.
    A VGA hibájából miért nőne meg a VLC és a Youtube CPU-igénye?
    Esetleg magas hőmérséklet okozhat efféle anomáliákat?
    (Mert a memória miatt magasabb a feszültség alapból, és emiatt a maghőmérsékletek is, de eddig semmi gubanc nem volt miatta.)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.21. 03:41:37
  • gforce9
    Amikor ilyen akadást tapasztalsz, az egérmutató is beakad, vagy az zökkenőmentesen mozog továbbra is? Ha beakad, akkor vga-lap-cpu felé tereli a gyanút, ha mozog, akkor pedig a háttértárak felé. De egyébként sajnos ennek sok oka lehet, így kideríteni nehézkes.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.07.21. 00:37:31
  • Tetsuo
    A néhány éves (vásárláskor a középkategóriának megfelelő) Intel i5-ös, négy magos CPU - a rendszermonitor szerint - 95% terhelésen van egy átlagos tömörítésű 720p-s film lejátszása (64 bites VLC) esetén és néha akadozik a folyamat. Hasonló történik néhány oldal egyidejű böngészése közben, főleg, ha Youtube videó is megy, Firefox és Chrome használatával egyformán. Ilyenkor ezek a programok izzasztják meg a processzort.
    Az igaz, hogy ebben a rendszerben csak 4 GB RAM van és 128 GB SSD meg átlagos winyók, de mindig is ez volt a konfig, nem változott;
    Ellenben a probléma csak egy-két hónapja jött elő.
    Mi lehet a baj?

A Win 7 és a programok is frissek, lepucoltak. Ha a post process-t kikapcsolom a VLC-ben, akkor a program CPU terhelése 93%-ról lecsökken kb. 50-re, de azelőtt evett vagy 10%-ot maximum és 20 tab nyitva volt a böngészőben, meg sem kottyant, most meg akad mint a fene.
    Hm?
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.21. 00:15:08
  • molnibalage83
    Mondom, hogy meg nem csinálja ugyanazon a monitoron. Nem most cseréltem ki, az előző monitorom volt ilyen, amit elajándékoztam.
  • gforce9
    "Ugyanez a VGA hajtott meg mások monitort, egy ősrégi 1280x1024-est. de az nem csinált ilyet."

Más felbontás, más frekvencia. Nem teszt.

Ha a Blum által mondott vsync nem oldja meg (gyanítom nem fogja) akkor egyértelműen vga. Azért gondolom, hogy nem fogja megoldani mert a vsync beállítás csak úgy magától nem állítódik el.
  • molnibalage83
    Na, de ez a fura. Nem állítottam át semmit és most jó. Ugyanaz a lejátszó, ugyanaz a VGA és ugyanaz a driver beállítás. Kicsit megmozgattam a kábelt, hátha csati hiba, de azonnali hatása nem volt.
  • Blum
    Ez egyszerű VSync hiba, VGA driver beállítasai között nézz szét vagy próbálj ki egy másik lejátszót.
  • molnibalage83
    Ugyanez a VGA hajtott meg mások monitort, egy ősrégi 1280x1024-est. de az nem csinált ilyet. Ezt sem mindig látni, most pl. megnéztem újra x db random videót és ezt a jelenetet. Most meg nem látszik. WTF?

• gforce9
    Azért én megnézném másik monitorral. Ha azzal tökéletes akkor persze garanciális a monitorod. De van egy olyan gyanúm, hogy ez vga hiba lesz. A screenshot nem azt a képet mutatja, ami kijön a vga hátlapi csatlakozóján. Az egy szoftveres dolog. Pontosan meg nem mondom, hol csípi el a képet a windows, de az biztos, hogy nem közvetlenül a kimenet előtt.
  • molnibalage83
    Lefényképesztem, súlyos esetben videó közben ilyen dolgokat okoz. Erre vonatkozhat a monitor garancia?
  • molnibalage83
    A monitoromon nagyon élesen néha egy csík jelenik meg vízszintesen, mint amikor az üvegben egy hajszálvékony repedés van. Néha ott van, néha nincs függ a képfrissítéstől és attól is, hogy mit csinálok. A képernyő közepéig egyenes, aztán egy kicsit függőleges és folytatódik víszintesen. Ez mitől lehet? A képfrissítés hiábja ez?

Screenshoton nem jelenik meg szóval úgy tűnik, hogy a VGA jól számol mindent, de a monitorn való kirajzolással vannak bajok. Mit lehet tenni?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.19. 15:10:32
  • gforce9
    Ez tipikusan vga hibának tűnik. Ha ram csinál ilyen csíkozódást és újraindulásokat, akkor az egeret nem lehet mozgatni. Szoftveresen ezt nem fogod tudni megoldani. :(
  • JethroHUN
    Üdv. Mi lehet a gond a gépemmel?

Crashelnek a játékok, olyan 2 óra után. Smite, PoE pl nem. GTA 5, Witcher 3 se crashelt 2 hónapja... De most a War Thunder, Skyforge, Warframe igen. Reccsen egyet a hang és crash to desktop, de előfordult már bluescreen is. Ezután újra kell indítanom a gépet mert bármi program, akár Chrome azonnal crashel ha elakarom indítani.
    Ha pedig elindul akkor egér mozgatásra tiszta grafikai hiba az egész. Az ikon eszköztáram az asztalon (Object dock) szintét tiszta csíkos lesz ha ráhúzom az egeret. Eseménynaplóban AODdriver, WMI és Kernel Event hiba jelenik meg. (előbbin belül: Micrososft Security Client OOBE) Kerestem a hibákra megoldást, de megint megtörtént a crash játékközben, csak már egyik hiba sincs ott az esemény naplóban... AMD drivert is teljesen letöröltem DDU-val. De nem használt.
    Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.07.17. 09:48:24
  • gforce9
    Tipp csak, de gyanítom, ha laptopról megy nem ugyanazon a felbontáson hajtja meg a monitort mint a gép. Lehet felbontásfüggő a hiba. Előfordul. Amúgy az ilyen jellegű hibák általában azzal végződnek hogy csere. :(
  • biomage
    persze hogy van, vegyél új monitort :)
  • Szabi #62271
    Hali!

A monitoron vízszintes csíkok jelennek meg kb. random időközönként, általában a képet is megtükrözi amíg csíkoz.

Volt már vga kábel csere, próbáltam vga csati helyett a dvi-ba rakni vga-s átalakítóval, volt videokártya csere, kivetem a ramokat és visszaraktam újra.

Ha a monitor helyett a TV-t használom, akkor nincs hiba, ha a monitort laptopra kötöm akkor tökéletesen működik. :-/

Kezdem feladni.. bármi további ötlet ? :D
  • SzirmosSzisza
    Az a baj, hogy hétvégén van csak hozzáférésem a géphez és egy 8600 GTS-t kéne cserélni ami max 5k ahogy nézem.
  • gforce9
    10 esetből 2-3x ez ramhiba. Ha esetleg több modul van a gépben érdemes kis cserélgetést illetőleg 1 rammal indítást megpróbálni, mielőtt vga cserére adja az ember a fejét.
  • Blum
    Nagy valószínűséggel igen.
  • SzirmosSzisza
    "Azt hiszem a számítógépünk tönkrement ma sem tudtam elinditani,pedig sokszor probáltam. Csikos lesz a monitor aztán lefagy ."

ez videokártya hiba lesz ugye?
  • Hunter of Deer
    rendben köszi a gyors választ. akkor kezdem is az átpakolászást :)
  • Calver
    TDP: 84 W

elég lesz.
  • Hunter of Deer
    Core i5-4570 3,6GHz + ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2 hűtő van rajta

pixxel: ty. én nem tuningolok akkor elég lesz az 1db 4pines is.
    Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2015.07.10. 13:31:51
  • pxxl
    Tuningmokusoknak van ha tulhajtod a procit akkor kell a 2x4 pin.
  • Calver
    procid milyen? papírforma szerint ha max fogyasztás 135 W alatt van, elég egy darab 4 tűs.
  • bardocz
    Ezt én se értem hogyan működik, de nekem csak 1 van bedugva és működik.
  • Hunter of Deer
    Sziasztok!

olyan kérdésem lenne hogy adott egy Gigabyte H87 D3H lap amibe nekem felül 2db 4pines tápcsati van dugva.
    Namost én ezt a lapot (+aláírásban szereplő cuccokat) át akarom dobni egy NZXT H440 házba így a csati nem ér fel oda. el is mentem a számtek boltba és vettem egy 4pines hosszabbító kábelt (400ft), de csak ez az 1 db volt.
    Erre azt mondta az eladó felesleges mind a 2db 4 pines kábelt bedugni elég 1db is.

szóval a kérdés az lenne hogy tényleg elég 1 vagy mind a 2 4pines kell? esetleg ha csak 1et dugok be nem kap kevesebb feszt a gép?
    köszi.
  • bardocz
    Nem egy új darab, a ventilátor cserélve lett benne, és folyamatosan 1500-on forog, de legalább hangos, a levegő meg ami jön belőle ilyenkor nem épp hűvös. Proci alig 50 fokos, vga meg 80. Pár napon belül cserélem egy thermaltake hamburgra végre. Akkor kiderül, hogy amiatt van-e, ha nem akkor vga, de ezt a cserét már meg akartam ejteni.
  • allock #62258
    superb460 elég forrófejű uncsimnál is, hiába van a házban 2venti, egy kompresszoros kifújás esetleg, ha nagyon poros segíthet
  • Blum
    Igen, de ahhoz mocsok melegnek kell lennie.
    Biztos, hogy az melegszik túl?
  • bardocz
    Táp túlmelegedés okozhat újraindulást, ugye? Elég meleg levegő jön ki belőle. Semmi pittyegés vagy hasonlót nem csinál.
  • Rafanir
    Egy fontos kérdésem lenne.

Az Action felvevőprogramban, hogyan lehet beállítani, hogy a webkamerát használva, a facecamet automatikusan berakja a kép sarkába?
    Igazság szerint én úgy gondolom, hogy mindent beállítottam ehhez, ám valamiért mégsem jó.

1. A webcam settingnél, a "Recording mode"-nál kiválasztottam az "Always recordot".
    2. A "Webcam"-nál kiválasztottam a kamerámat.
    3. Beállítottam, hogy baloldalt legyen a facecam.
    4. Beállítottam a facecam méretét.
    5. Elindítottam a játékot és megnyomtam az F9-et a felvétel elkezdéséhez. A kamera is elkezdet világítani, tehát működött.
    6. Ám a kész felvételen a facecam mégsem látszik, csak maga a játék videó.

Mi lehet a baj?
  • fifinet
    előre is köszönöm a segítségeteket. csak hogy képbe legyetek a win7 az gyári nem buherált ez volt fenn előtte is . vszinü hogy valami beállítási gondok lehetnek mert az usb.t felismeri meg mindent felismer csak az a kis ablak nem ugrik fel az automata lejátszás ablak. a sugó inditásánál meg feldob egy ablakot hogy hibát észlel a szolgáltatással kapcsolatben és használjam a valamilyen online oldal sugó tartalmat.lehet hogy ez sincs elindítva valahol,de sajnos én nem tudom hol hol kell ezeket állítgatni mert béna vagyok hozzá.
  • gforce9
    Valószínűleg egy buherált windows lett feltéve azért vannak bizonyos funkciók kikapcsolva. Valószínűleg eleve ki vannak szedve a telepítőkészletből.

Az autoplayt itt tudod állítgatni:

http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/troubleshoot-autoplay-problems#1TC=windows-7

De jobb lenne egy gyári windows telepíteni, mert ki tudja még mi hiányzik belőle.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.07.03. 22:27:09
  • allock #62252
    Alaplap gyártójának a honlapján keresd ki az alaplapod pontos típusát, majd a hozzá való illesztőprogramokat töltsd le win7 64bites verziósan.
    USB gondot ez megoldhatja, ha egyáltalán nem történik semmi mikor csatlakoztatod a géphez.