!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy videókártyát fogok vásárolni és nem tudom, hogy összeillenek-e a komponensek vele, véleményt szeretnék kérni. 😊)
Amit a spec-be írtam az lenne a videókártya amit vennék.
Alaplap: ASUS B85M-G
CPU: Intel i5 4570 3.2 Ghz - 4 core
GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX 970 4GB Windforce
RAM: 8GB HyperX (2*4gb)
PSU: 500W
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
Segítséget szeretnék kérni. Tegnap óta valamiért vacakol a gépem, az történik, hogy játszok stabil 40-50-60 fps-el, és egyszer csak az történik, hogy leesik olyan 10-20 környékére. De úgy is marad, tehát nem csak egy két pillanatra esik le az fps, hanem alacsonyan marad mindaddig, amíg újra nem indítom a gépet. Újraindítás minden esetben megoldja a problémát, de utána egy 5 perc játék után megint leesik. 10 hónapos a gép és eddig soha nem csinált semmi ilyesmit. Játéktól független a dolog, és ha leesik egy játékban az fps és kilépek a windowsba elindítok egy másik játékot, akkor az már eleve úgy indul, hogy nagyon alacsony az fps. Hardvereket figyelem, semmi nem melegszik túl, normálisan működik minden. Tápom fsp 460 wattos, azzal nem hinném, hogy gond van. Szerintem szoftveres hiba lehet, de fogalmam sincs, hogy mi. Illesztőprogramok frissek, rendszeresen frissítem. Valakinek valami ötlet? Köszönöm előre is a segítséget!
Előfordulhat-e az ,hogy egy Chieftec 500W-os táp nem bír el egy Asus M5A99X R.2 szívében AMD FX8350+Radeon R9 270X+6db 12cm venti+OCZ vector+stb configot<#confused>#confused>
Csak a proci meg a videokari 425W-ot eszik gyári adotok szerint a probléma pedig ezzel kapcsolatban hogy totál alap beállításokon a biosban ,ha elinditok egy teljesítményt igénylő játékot ,GTAIV-et pl maxon egy kis ideig megy gond nélkül... de egyszercsak újraindul simán a gép és ha újra GTA-t elkezdem kb ugyanott hal meg ahol előzőleg <#falbav>#falbav>
Driverek frissítve vannak bár már bánom hogy amd gpu a váltottam nvidiarol mert szerintem amd driverje kb <#mf1>#mf1>
Hőfokok sehol sincs túlmelegedés, már egy másik alaplappal és egy másik procival is tapasztaltam ezt ugyanezzel a konfiggal
Ramok 2x KINGMAX 4GB DDR3 1600MHz CL9
Válaszokat előre köszönöm
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.02.28. 10:08:02
Ha vennék ASUS Xonar DGX (ASM) hangkártyát és azt optikai kábellel kötném össze 5.1-es házimozival akkor lenne teljes értékű 5.1 hangzás?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Múlt héten kezdődött az asztali gépemnél, hogy játék (bármilyen) közben elkezdett laggolni (pl. War Thunder 130-ról 25 fps-re esett vissza) és nem is akart javulni. Mivel a driverek frissek voltak,újra raktam a windows-t. De a hiba jelenség ua. maradt. Azóta próbálgattam laikusként tesztelgetni, és azt figyeltem meg, hogy kb. 20-25 perccel a bekapcsolás után megugrik a videókártya energia felhasználása, órajele, gpu load (ez nem tudom mi pontosan, de konstans 98%) akkor is ha csak simán a háttérképet nézem. Ha újra indítom akkor minden ok, majd 20-25 perc és újra kezdődik.
A gépem: i5 proci, GTX 660 gpu, 8 GB RAM, és 2 évig probléma mentesen ment, a játékok nagy része max grafon.
Valakinek valami ötlet? Sima videókártya csere?
Köszi ha tudsz segíteni!
lenne egy problémám, adott egy dell_xps_15_-_l501x_i7-820qm típusú notebook, ami bekapcsoláskor folyamatosan 3 hosszút sípol, de újraindítás után ha közben nyomogatom az fn és a wifi gombot akkor abbamarad a riasztás és megy a gép stabilan a következő kikapcsolásig....a fedlap jobb oldalsó 3 érintőgombja nem működik, a többi gomb hibátlan
öntesztnél ezt a hibaüzenetet írja ki, a memóriateszt lefut utána hibátlanul
előre is köszi ha tud vki érdemleges segítséggel szolgálni 😊
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Utoljára szerkesztette: zritya, 2015.02.08. 16:13:55
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Amíg nem kezdi ezt a ram evés ilyen 40-45% között van a ram, néha 51% is aztán egyszer csak meglódul
Utoljára szerkesztette: zritya, 2015.02.06. 20:55:25
Valami probléma van mémórával, valami iszonyatosan megeszi. Mikor bekapcsolom a gépet semmi baja megy minden rendesen, elkezdek játszani akkor is jó egy darabig. Aztán mintha kötelező lenne lineárisan elemelkedik a kihasználtsága, a játék iszonyatosan elkezd szaggatni, az asztalon semmit nem lehet csinálni és végül teljesen a maximumot használ a 8GB-bol.
Tanácstalan vagyok mi okozza, ha kilépek nagy nehezen a játékból akkor is marad ilyen 80%-on a használata mikor kb semmi nem fut csak a Windows. Újratelepítés már volt. Ha valaki esetleg valami ötlet, vagy megoldás nagyon megköszönném. Előre is Köszönöm!!

Utoljára szerkesztette: zritya, 2015.02.06. 18:42:03
Elméleti kérdés, és légyszi ne hordjatok le nagyon ha butaságot kérdezek 😄
Megjelent ez a cikk, és gondolkodóba estem, bár nemigazán értek a számítógépek hardveres részéhez (meg túlságosan a szoftvereshez se, hehe).
A kérdés: megoldható lenne-e hogy négy-öt ilyet összekötve, rádugva egy monitorra, egy "izmosabb" konfigurációt össze lehessen hozni, vagy fizikai korlátja van a dolognak?
érdeklődnék :egy ismerősömnek nemrég építettem ki wifi-t (inviteles net, dinamikus IP-vel), és minden okés neki, de néha megáll a csomagkapcsolat (tehát van net, torrent is tölt felfelé) de weboldalakat nem tölt be meg semmi. ezzel mit lehet kezdeni? a dinamikus IP osztás miatt van ez? ha a routert újraindítja működik. mit kellene csinálni vele? annyira nem értek hozzá sajnos, örülnék ha tudnátok segíteni.
A gép:
Alaplap: MSI H97 PC MATE
Proci: INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
Memória: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
Videókártya: GIGABYTE GV-N970WF3OC-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
HDD: HDDSEAGATE Barracuda 2TB 7200rpm 64MB SATA3 ST2000DM001
SSD: kingston 120 GB
ház: ZALMAN ZM-Z3 Midi Tower
Táp: XFX TS Series 450W
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Mit tudnátok javasolni? (A lehető legolcsóbb megoldás kellene.)
Asus laptop i7 es proci 8 giga ram gt540 es 2 gigas kari.
Win frissites allandoan dobalja hogy uj frissites jelent meg bla bla....kozte a vidikari uj drivere is.
De frissiteni nem tudom mert frissites kozben hibat ir ki
Barmilyen regebbi drivert is akarok telepiteni azt sem engedi.
Probaltam leszedni de valamit vagy rosszul csinalok vagy nemtom.
Es miota pprobaltam leszedni olyan mintha reszben nem lenne vidikari 😄
Egyik jatek fut a masik ami eddig futott kiirja hog telepitsem a drivert
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Előre köszönöm a segítséget.
Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!
amúgy meg
régen nagy '"író" voltam, de már vagy 10 éve nem foglalkozok ilyesmivel, és elfelejtettem a dolgot hogyan is kell.
egy barátom kért meg rá, hogy kapott egy PS1-et, és írjak már rá neki játékokat. gondolom ezzel azér már túl nagy bűnt nem követek el.
leírja vki hogy hogyan írom ki dvd-re ? (régen tudtam pedig....)
és nem kell feltétlenül cpu-s csatlakozó,esetleg másik próba venti
Utoljára szerkesztette: kemszi2, 2015.01.23. 15:42:08
Legújabb BIOS van fent de akárhogy állitom a BIOS-t nem reagál,ha a Qfan-t silentre állitom akkor is maxon pörög a ventillátor.Szoftveresen is megnéztem a Speedfannal min és a maximum fordulatszám is 2500rpm.Nincs a BIOS-ba hőmérséklet szerinti vezérlés se pedig kellene.Régebbi biost meg problémás feltenni.Egy asus M5A78LM-LE alaplapról van szó.Garanciás bár nem hiszem hogy ilyenért cserélnék,de sztem garjra ment a ventillátor szabályozás benne.
Csak előre szólok hogy ha a csere során a winchester lapja elfüstölne akkor a post besípol...
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2015.01.11. 20:12:57
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Csak mert én már találkoztam olyan esettel, hogy a venti behalt a tápban, túlmelegedett és nem tudott elég áramot leadni a winyóknak felpörgéskor (a meghajtók kapcsolnak be utoljára, addigra már a többi komponens terhelése rajta van a tápon), eléggé hasonló jelenségeket produkálva.
Vagy ha tényleg fontos,akkor hivatásos adatmentő
A nettel lenne gondom ha a routerem keresztül kötöm össze akkor lassú,nem tölt be rendesen..stb de ha csak simán a modemet kötöm össze a gépell akkor meg egyáltalán nincs net.Kidob azzal hogy nem rendelkezik érvényes ip-vel.Mi a francot lehetne csinálni egész nap ezzel dobálja ki hiába várok vele.De a router meg fos régi,és csak kínlódik vele minden böngésző.
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2015.01.09. 19:56:02
De van olyan is hogy egyszerre két hangforrás használja a kettőt. Ez gondolom akkor érdekes ha dj pulton játszol és megadod neki a fülhallgatót monitornak .
A zaj attól van hogy be van dugva a füles és az árnyékolatlan kábele összeszedi a búgást ,és valószínűleg nincs kettéosztva tehát a hangkártyád egyszerre kezeli a kettőt ,szóval nem is kezel semmit biztos régi. Próbáld ki akkor is zúg e ha kihúzod elöl.
Viszont ezzel kapcsolatban lenne pár problémám is. Sokáig ez működött így rendesen, aztán egyszer azt vettem észre, hogy a hangszóró csak akkor szól, ha kihúzom a fülest, pedig tudtommal semmit nem állítottam el. Egy újraindítás megoldotta, de azóta néha előjön, és ugyanúgy mindig újraindítással visszaáll.
A másik, hogy amióta előre van bedugva a füles, van egy halk elektromos háttérzaja. Régebben én is jack elosztóval dugtam hátra mindent, csak néha meg kellett rugdosni a vezetékeket, hogy szóljon mindkét hangszóró (ez egyébként azóta se oldódott meg, hogy külön van dugva a füles - harmadik probléma), ezért dugtam át, és azóta van ez a zaj, előtte nem volt.
A negyedik az már maga a füles lesz, erősebb hangoknál a jobboldala zizeg. Ha kicsit erősebben megrázom, akkor mintha kis kavics lenne benne, vagy valami, mintha idegen tárgy került volna bele, belül törött volna le valami, vagy nem tudom. Ezen hogy lehetne segíteni?
A füles egy sony mdr-xd100, a hangszóró maxxtro spk316, a hangkártya elvileg egy via vt1818s, 6.0.01.10900-as driver van feltéve, ha jól rémlik ez járt hozzá alapból, oprendszer egy öreg xp.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(