64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • wollnerd #62331
    Sziasztok!
    A processzor/system ventilátor sebességének az állításáról kérdeznék:
    Mivel azt vettem észre hogy a proci hőmérséklete kissé akár 85 fokra (nem tudom hogy az mennyire okés az a hőmérséklet egy i7-es proci számára) is felmehetnek a komolyabb játékokban már kb. 15 perc után (Poject Cars, GTAV), mivel a szobám sajna elég meleg a kánikula idején...
    Az UEFI bios-ban láttam a "System Fan Speed Control"-nél hogy négy opció van: Normal, Silent, Manual, Full Speed. Az alapértelmezetten a Normal-on van ez a beállítás. Kérdés hogy mennyire nyugodtan, teljesen nyugodtan állíthatom át Normal-ról Full Speed-re? Azt tudom hogy nyilván hangosabb is lesz, de ha Full Speed érték mellett dolgozna mostantól a venti, csökkenhet a tartóssága, megbízhatósága egyáltalán, vagy ez még a "határérték" alatt lenne?
    Hűtőm: Freezer Xtreme, (asztali) gépem adatai az aláírásomban.
  • Dante73
    Egy haver megkért, hogy a muvee progit "véglegesítsem", mert a próbaverzióval nem lehet menteni. Kérdeztem, mi szüksége van rá, azt mondja, feljavítja a videók minőségét. Nos nézegettem, de ilyen funkciót én nem találtam. Kérdésem az lenne, létezik egyáltalán olyan program, amivel mondjuk egy régi VHS videóból, ha nem is fullHD csodát, de valami nézhetőt lehet csinálni? Mert az nekem is kellene....
  • bardocz
    Hehe, na igen :) Mindegy, ez már cserélve nem lesz, majd valamikor alaplap+proci, de az nem a közeljövőben lesz.
  • gforce9
    Elképzelhető, csak ugye ezt röntgenszem vagy cserealaplap nélkül kideríteni elég nehéz :)
  • bardocz
    Van egy olyan sejtésem, hogy az alaplap okozza az instabilitást, mert mások ugyan ezt a procit stabilan 4,7GHz-re is felhúzzák akár. Nem Z chipsetes a lapom, hanem csak P67.
  • gforce9
    A tunning okozhat instabilitást akkor is ha semmiféle túlmelegedés nem tapasztalható. Ki kell kísérletezni, mi az amit még stabilan elbír.
  • bardocz
    Van az alaplapon olyan alkatrész, ami procituning esetén túlmelegedhet? 4,4GHz-n többször újraindul a gép. A tápból is viszonylag meleg levegő jön, de nem tudom, hogy az túlmelegedhet-e, eléggé új. 4,0GHz-n nem csinálta, túlmelegedni meg maga a proci biztos nem tud.
  • Tetsuo
    Ráadásul ahogy a feszültségek eltérhetnek, úgy eltérhetnek a mérések értékei is. A BIOS nem hitelesített mérőműszerekkel mér. ;-)
  • gforce9
    Ennyit nyugodtan elviselnek az alkatrészek. Főleg indításnál (amikor még nem is látod) sokkal nagyobb ingadozások vannak. Ez teljesen természetes.
  • Blum
    Ameddig nem okoz problémát.
  • JethroHUN
    Mekkora lehet legfeljebb a feszültség eltérés? BIOS-ban 12 V-nál +3 tized az eltérés, az 5 és 3.3 V-nál csak -2 század.
    Utoljára szerkesztette: JethroHUN, 2015.08.07. 13:35:31
  • jetblack
    Probaltam de sajnos a performance-hoz nem talalok mindenki professionalt ad el.
  • bardocz
    Hardveraprón nem találtál? Pár napja nézegettem ott alaplapokat, és volt, aki ilyeneket árult, de nem tudom már konkrétan milyeneket.
  • jetblack
    Hello
    Keresek I/O Shieldet AsRock Z77 Performance alaplapomhoz. Valaki tud egy helyet ahol esetleg talalhatok. AsRock eu. kizarva nalunk nincs AsRock USA meg nem postazik eurpoaba >(
  • bardocz
    Everest már 40*100-nak írja, akkor gondolom sikerült, köszi!
    Utoljára szerkesztette: bardocz, 2015.08.03. 12:50:05
  • pxxl
    pl everest, aida, de gépindításnál is ki kellene írnia
  • bardocz
    Elvileg 4GHz-re húztam a procit. Milyen program írja ki ezt? CPU-z a gyári értéket írja, 3,3GHz.
  • Animefox
    oksa
  • gforce9
    Szerintem a fastboot be van kapcsolva, csak annyiról van szó. Az F2 és hasonló gombok gondolom attól még eljuttatnak a biosba ha idejében nyomod. Ha így van, nem is kell ezzel foglalkozni.
  • Animefox
    2 éves kb.
  • Vadnokedli
    Új laptop? Windows 8/8.1? Újabb laptopokat már hülyebiztossá teszik, biosba pl-csak "gépházból(beállításoknál)" tudsz BIOSba bootolni ha úgy van.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.07.31. 10:20:33
  • Animefox
    Az mitől van hogy a laptopom indításkor sötét képernyővel kezd, másodpercekig majd hirtelen megjelenik a windows bejelentkezés és már fel is állt a rendszer? Hiányolom az elején az alaplap megjelenését és a lehetőségek ki írását hogy nyomja meg az F11 . F12 gombot ha ezt akarja meg amazt...
  • molnibalage83
    Létezik olyan szoftver viszonylag emberi árom, amivel valamennyire tetszőleg férfi/női hang szintetizálható, az általam leírt szöveghez? Angol lenne a szöveg.
  • bardocz
    Érdekes, a biosban cl9-nek van írva.
  • gforce9
    TS-en majd még mondok pár tippet.
  • LeWyTy
    Hello. Nagyából 2 hónapja volt egy olyan problémám hogy az új gépemmel van valami hiba. Nem mindíg sikerül bekapcsolni és nem lehet kikapcsolni (újraindul miután kikapcsolt)
    Azóta már megjárta a szervizet:
    -Asus z97-p (a szervíz szerint hibátlan) Ami érdekes mert mindenki szerint az volt a hibás.
    -intel i5 4690 ezzel elvileg semmi gond nem volt de kicserélték mert "hibás" volt xD

VGA: asus r9 290 dc2 (ez is gariban volt cserélve)
    ram: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz (új)
    táp: Thermaltake Purepower 680w

A pinek jól vannak bedugva 100%

A probléma ugyan úgy megvan. Mi lehet a baja ennek a rakás sz@rnak? help plz MERT MÁR MEGŐŐŐŐRÜLÖK!!!!!!!4
    Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2015.07.26. 02:47:13
  • bardocz
    Nem, ez elvileg cl9-es ram, ezért csodálkozok rajta.
  • Vadnokedli
    BIOS- manuálisan, vagy ha van rajta XMP profil akkor azt kell beállítani- Ha manuálisan akarod állítgatni akkor eltarthat párnapba mire kikísérletezed a megfelelő időzítéseket. (Gyárilag CL11-eset vettél? Ha igen értelmetlen kisebbre beállítani valószínűleg ez neki a max időzítése.)
  • bardocz
    HyperX 8GB Savage DDR3 1600MHz CL9 HX316C9SR/8
    Ilyen ram van a gépemben, a cpu-z cl11-esnek írja. Valahol be lehet állítani cl9-re?
  • gforce9
    Szerintem tedd át a "milyen gépet vegyek" topicba a kérdést. Ott van pár srác akik napi szinten képben vannak az aktuális felhozatallal. Hamarabb meglátják, hamarabb kapsz választ,
  • Tetsuo
    Van olyan csendes hűtő, ami jó a mostani (Intel i5 760) procira is, és a Skylake-re is jó lesz?
    (Egy jó hűtő és a már ajánlott kisebb feszültség sokat segíthet.)
    Azt hiszem Socket LGA1156 és LGA1151.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.24. 01:12:15
  • gforce9
    #62240 -as hsz nél leírtat próbáld meg.

Ha nem oldja meg akkor gyanítom a ház front usb-je gyárilag rossz. Sajnos előfordul.
  • SENTINEL59
    Igen ez egy kék halál,előlapi USB csatlakoztatás után leállításkor jelentkezett az előlapi USB portokat nem látja,az alaplapi USB portok hibátlanul működnek.Új házba raktam át a gépemet,és utána jelentkezett ez a hiba több alkalommal is.Ezt kivéve a gép hibátlanul működik.
  • gforce9
    Kicsit pontosabb hibaleírást, ha szabad kérni. Ez kékhalál vagy mi? Mindig jelentkezik vagy csak bizonyos alkalmakkor?
  • SENTINEL59
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni hogy találkoztatok- e win 7- nél a BUGCODE USB DRIVER hibaüzenettel és ha igenlehet ezt valahogy orvosolni?
    Előre is köszönöm!
  • gforce9
    Lehet érdemes lenne legalább így nyárra defaultra visszaállítani. Nincs mit amúgy.
  • Tetsuo
    Oké, köszi.
    /Amúgy pedig magasabb feszültségen megy a memória miatt a proci is, talán ez is okoz némi hőt.
    Már nem emlékszem pontosan, hogy is volt, de: ASUS P7P55D-E alaplap, Corsair Dominator (1600MHz) DDR3 2x2 GB, 1,65 V memória és Intel i5 760 2,8 GHz, 4 core (45nm ) processzor.
  • gforce9
    Nagyából rendben lévőnek látszik, csak azt a port valahogy ki kéne fújni belőle, nem kap elég levegőt így. És ellenőrizni, hogy nincs e lelazulva, ha már nézted akkor nem szóltam :) Ha nem segít akkor egy nagyobb kapacitású hűtő valószínűleg megoldja a dolgot.

Mindenesetre ha a helyzet a takarítástól javult, akkor jó helyen keresgélünk.
  • Tetsuo
    Felraktam a képeket a "PC" galériába, remélem látható. Szerintem az elrendezzéssel, hűtéssel nincs baj.

A takarítás nem volt tökéletes, mégis javult a helyzet; Viszont még így is, egy 4K videót lejátszva, a proci terhelése alatt a magok hőmérséklete a Core Temp szerint 95-99 'C.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.07.22. 16:20:10
  • Tetsuo
    Most, hogy fotózáshoz készülődtem, látom, hogy eléggé poros a proci hűtése. Talán emiatt ilyen magas hőmérséklet.
    Holnap kitakarítom, már nem zöröghetek. :-) Ezt meg nincs pofám lefényképezni.