64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#46562 Hát ha csak hetente-kéthetente fagy, az nem nagy cucc. De ha kezd gyakoribbá válni, akkor az már necces. Érdemes pl. víruskeresést csinálni; proci VGA hőmérsékletét megnézni, memóriát tesztelni stb. -
#46561 tuningoltal vmit?mert oc maitt is lehet. -
Zealot #46560 Hát engem akkor is zavar, a régi 4 éves gépem atom stabil volt, soha nem fagyott le ok nélkül. -
OsakaBandit #46559 Ez szerintem nem akkora gond. Nekem van olyan,hogy naponta lefagy,csak úgy. Bár ezt inkább a tápegység hibájának tudom be! Nem kell megijedni,nem akkora gond ez! -
Zealot #46558 Helló!
A jelenlegi konfigomat márciusban vettem használtan (2008 augusztusában volt összerakva az első tulaj által) és az a gondom vele, hogy véletlenszerűen kb. hetente vagy kéthetente lefagy. Csak resettel lehet újraindítani.
A következő a konfig:
Asus Maximus Extreme (X38)
Intel Core 2 Quad Q9450
NorthQ Siberian Tiger CPU Water Cooler
Zotac GTX280 AMP!
4GB Corsair XMS3 DHX DDR3 1066MHz
Corsair TX 750Watt Power Supply
1xVeloci Raptor 300GB, 1xSamsung 1TB, 1xWD Green Power 1TB, 2xSamsung 500GB in RAID
Creative X-Fi Xtreme Gamer
Lian-Li PC-V2100B PlusII
Pioneer DVD burner
Kb. 2 héttel ezelőttig Vista x64 Ultimate volt rajta, aztán áttértem Windows 7-re de már ezzel is lefagyott. A lefagyás teljesen véletlenszerűen történik akár netezés vagy filmnézés közben. Vista alatt a harddisk elkezdett dolgozni, de semmi nem történt, ha volt hang mikor lejátszott akkor az kb. 2-3 másodpercenként visszaugrik úgy egy fél másodpercre.
Nem igazán tudom, hogy kezdjek neki a hiba keresésnek, mert nem tudom direkt lefagyasztani.
Van esetleg valakinek ötlete? -
jackson021 #46557 de csak más vgával derül ki hogy tutira mi van az alaplapjával mert mostmár az is gyanus! -
jackson021 #46556 igen már ezt is leirtam! azért kössz! -
jackson021 #46555 Egy komplett virusirtást csinálj! majd tegyél fel uj kodek pack-ot a filmekhez! tegyél fel winampot ellötte ez biztos menni fog! -
#46554 Vagy inkább az a célravezetőbb, ha ő viszi el valahova a VGA-ját :). -
#46553 de van masik vga-m es azzal se megy...egyebkent meg megvan meg a regi gepem...beleteszem abba a 4850-et es ha ott is rossz akkor mar tuti hibas nem? -
jackson021 #46552 jo! de lehet hogy az alaplap hibás vagy rajta a foglalat hibás!Az a tuti ha haverodnak vagy ismerösöd vgáját belerakod! és ha driver és directx telepités után is ugyanazt csinálja akkor csak az alaplapod mehetett tönkre!! ez volna az egyszerübb és idöt is megsporolsz ha kérsz egy vga-t valakitöl! vagy áthivod hogy tegye be neked! -
#46551 A másik, hogy a videókártya driverrel is bajom van, amikor elindítom betölt, stb, újraindítást kér, újraindítom, és elölről kezdi a telepítést teljesen... és indíthatom újra megint a gépet... Ezt hogy lehetne orvosolni? A játékok elindulnak, de azért mégiscsak. -
#46550 Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy egy idő után a gép nem játssza le a videó, hangfájlokat, rámegyek, elindítom, kb 1 másodpercig megy, szól, majd megáll. Most tettem nemrég újra a windowst, azóta van ez, de nem hiszem hogy a windows hibája, mert ezelőtt is ez a windows volt.(xp sp3)
Akinek volt már evvel tapasztalata vagy vmi, légyszi segítsen, előre köszönöm ! :) -
#46549 ugyanaz...es ezzel a kartyaval nem csak az arnyekok rondak...hanem neha a desktopon is vannak kisebb hibak a szinekbe.ez nem melegszik 40fokos alapba(vapor-x).es jah minden jateknal ezt csinalja,szal sztem ezt tuti visszakuldom mert az arnyekok meg hagyjan de a desktopos hibakat mar nem turom... -
jackson021 #46548 Ha igy sem jo a kép akkor biztonság kedvéért nézd meg az uj vga-d bordáját hogy nem-e meleg ill probáld ki egy másik pc-ben is feltétlenül! mielött még visszavinéd garanciálisan! Amugy minden játéknál ezt csinálja? -
#46547 jah jol be volt dugva.de most fogtam es kicsereltem megint a hd4850-re megprobalom most friss windowsal azt is ujra.bar nem hinnem h van sok esely ra h ezzel szepen rajzolodjanak ki azok a cseszett arnyekok. -
jackson021 #46546 az sok!!!
biztos hogy nincs rajta huzva vagy hogy nincs hozzá ventilátor?
amugy ha kevés a hütés akkor rábarkácsolhatsz egy 486 vagy p2-3-mas ventit az böven elég neki! én is ezt csináltam! -
jackson021 #46545 ellenörizted már a foglalatot? ill jol bedugtad a vgat? -
#46544 egyebkent meg regebben lehet h nem volt ennyire forro...most alig birom rajta tartani a kezem annyira sut.84 fokon megy alapon. -
#46543 mondjuk akkor szerintem nem menne egyaltalan.mert igy megy csak rosszabbul mint regen... -
#46542 olyan lehet h megment a pci express folalatom? -
#46541 a rendszert mar ujraraktam.viszont szerintem is a foglalattal lehet vmi...azert van baja mind1 vga-nak.directx-et az elobb frissitettem es a drivert is kiprobaltam masikat. -
jackson021 #46540 igen ebben igazad van a régi radeon driverek nem lehetnek fenn! de ugyanakor ha elösször az uj rendszeren radeon drv-k voltak fent akkor lehet hogy egy rendszer telepités sem ártana! de elöbb tedd ujra fel a régi drv-t és a régi directx-et majd igy nézd meg
-
#46539 Én még mindig azt mondom hogy nem jó driver van feltéve, vagy fennmaradtak a régi Radeon driverek. Tedd fel a gyárit, ja és drivert ne az Nvidia.com-ról szedj le hanem a gyártó oldaláról (egyszer már megjártam vele). -
jackson021 #46538 az uj vga nem mérvado mivel azt még nem üzemeltetted elég ideig!
Visszon a jol bevált vga-d azaz pc konfigod most nem megy tehát vagy nem jol raktad fel a rendszert a driverekkel együtt vagy azota bekrepált a vga-d! talán az alaplapi foglalatal történt valami!
jol bevan dugva az alaplapba?! huzd ki és ellenörizd a foglalatot is! -
#46537 passive huteses a 8600gt-em.de nem lehet az h mind2 vga-val driver hiba legyen...mikor a hd4850-en kiprobaltam minden drivert vistat,xp-et 32/64 bitet es megiscsak csunyak voltak az arnyekok. -
jackson021 #46536 a régen használt driverekel elvileg mennie kénne neki meg az uj direktx-el! Ha ez stimmel akkor azért nézd meg a kezeddel hogy a vgabordán tudod-e tartani a kezed! ill hogy megy-e a ventilátora!
EZ egyértelmüen driver,direktx vagy fizikai hiba! -
#46535 ok akkor elmondom meg1szer rovid tortenetem.ezelott masfel hettel kb...vettem egy hd4850-et eddig 8600gt-m volt azt csereltem ki.
nah most ment jol az uj kartya,legalabbis sokkal jobban mint a regi kitudja lehet az se a maxumimot adta,de az arnyekok egyszeruen nagyon rondak voltak midnen jatekba vele.jo elkonyveltem h hibas a kartya visszakuldom garancia stbstb.visszatettem a 8600gt-et ujraraktam a win-t es mostmar ez se a regi.az arnyekok vmivel szebbek mint voltak a 4850-en de nem olyanok mint reg.regebben 124k-t kapott aquamarkba most pedig mindosz 84k-t facsar ki magabol.kb ennyi lenne...nem hiszem h van meg ember a foldon akivel ilyen elofordult:(( -
jackson021 #46534 lehet :vgahuzás( ha csináltál ilyet az utobbi idöben),driver, direktx frissités,virus vagy rendszerhiba -
jackson021 #46533 nem huztad a vga karid?
-
jackson021 #46532 és mi volt a gond? mért telepitetted ujra?
-
#46531 ez mar meghaladja kepessegeim...nem tom felfogni mi a fasz baja van az arnyekoknak????es h lehet h csak annak??ha vmi nem lenne jo akkor nem csak azon kene latszodjon...mondjuk az is igaz h mondom sokkal lasabb most a regi kartyam mint eddig volt. -
#46530 legujabb drivert tettem ra 2 hettel ezelott meg vigan jatszottam vele gondd nelkul:|. -
#46529 Jó drivert telepítesz fel hozzá? Rakd fel a gyári alapot amit adtak a karihoz. -
jackson021 #46528 Konkrétan mi is történt? -
#46527 en mostmar tenyleg megorulok x(.visszatettem a regi videokartyamat es kb 40%-al roszabbul megy es az arnyekok itt se olyan amilyenek kellene legyenek...windowst is ujraraktam...az alaplapommal lenne a baj?? -
#46526 ha nemjön össze akk rakd be az isot daemon toolsba, és neroban másolás :) -
josi #46525 És lehetőleg minél kisseb, 2x vagy 4x-en írd -
josi #46524 A letöltött ISO állományt a NERO-val tudod kiírni,
semmiképpen ne csomagold ki! NERO-ban a "CD/DVD író"/"CD-kép felírása" menüpont
aktiválásával teheted meg a kiírást. -
OsakaBandit #46523 Hát mindent úgy csináltam,ahogy kell,meg amit mondtál,de így sem lett jó! :( Holnap elkérem inkább...köszi azért.