!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fery02
Annyit tudok, hogy a hátsó 2 hangszórókhoz mindíg sokkal hosszabb vezeték jár. De, hogy hány méter ne kérdezd. :S

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Sziasztok!
Én 5.1-es hangfalszettet szeretnék venni(géphez kapcsolni). Bármelyiket is nézem, és gondolkozok, hogy megvegyem e, egy dolog cseszi a csõröm: van e olyan hosszú a kábel, hogy elérjen a nagy szobámba oda, ahova akarom, és úgy (fal mellett), ahogy akarom. Na ezen masinák kábeleirõl szeretnék a ti segítségetekkel egy kicsit többet megtudni, pl.: típustól és gyártótól függ, hogy milyen fajta a vezeték? ; lehet növelni boltban vett hozzáillõ vezetékkel? vagy ha rövid, mit lehet egyáltalán tenni?
Elõre is köszi mindent!
Hát, én kerestem, de ilyet h frekvencia, ilyet nem találtam.

Everesz meg ilyeneket ír ki:
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 3200 MHz (16 x 200)
CPU alias Windsor
CPU stepping JH-F3
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3200 MHz
Min / Max CPU szorzó 4x / 16x
L1 kód gyorsítótár 64 KB per core (Parity)
L1 adat gyorsítótár 64 KB per core (ECC)
L2 gyorsítótár 1 MB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)

CPUID:

CPUID gyártó AuthenticAMD
CPUID CPU név AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+
CPUID revíziószám 00040F33h
Kiterjesztett CPUID revíziószám 00040F33h
AMD termék azonosító 09A7h (Athlon 64 X2 6400+)
Platform azonosító D3h (Socket AM2)
IA CPU sorozatszám Ismeretlen
HTT / CMP egységek száma 0 / 2

Na közte van amit kérdeztél?
Ha nem akkor pontosan hol találom?

Mióta kivettem a másik ram -ot (tegnap délután), azóta, csak 1x fagyott le játék közben.
Remélem nem fog fagyogatni.

kérdésem:van nekem egy dvd felvevöm, amin a szokásos kimenetek vannak:scart, coax. optikai, rca stb...!
és van egy hifim rca bemenettel, 2 jó hagfallal, és azt kérdezném, h mien kábelre van szükségem, h a dvd hangja azokon a hangfalakon lehesen halgatni?
mert van olyan rca-m aminek a másik vége stereo jack, nah igy szoktam mp3 lejátszót halgatni, a hifin!de stereo jack kimenet nincs a dvd-n:S
ötlet?
elöre is köszi!
Üdv. feltelepítettem az eredeti XP-met (laptopra), de a WiFi-t Bluetoothként kezeli.. (elõtte volt fent már egyszer ez a verzio, meg kipróbáltam a 7es Windowst is, mindkettõnél mûködött a vezeték nélküli net), valaki tudja a megoldást? köszönöm elõre is! (remélem nem baj ha ide is beírtam, nagyon idegesít ez a dolog..)

Marci0115
gondolkozz már 13ér alaplapot kapok, 9ért 120 gigás vinyot,14 procit meg kb 15ért egy gyenge vga-t, 45ért csak egy hülye részeg venné meg a kocsmábol amikor 50ért uj gépet lehet venni

nem celeron
a hangcucc az 1 éves lesz karácsonykor
Nem lepõdtem meg, én kb ekörül számoltam.
Bandi 18
Hát 45k-t megér simán, 10-ért az 1.3-as gépemet adnám el, ráadásul még monitor meg hangcucc is van hozzá.

Marci0115
hát mivel már régi szar cuccok, és drága lenne késöbb fejleszteni ezért gondolom sokat nem adnának érte max zsebpénzért el lehetne adni

Bandi 18
Azért a 10 kicsit erõs nem ? 😊.

Marci0115
nem akarlak elkeseriteni de ez a gép kb 10 ezret ér, vagy max 15öt többet semmiképp

Bandi 18
A gép maga ha Celeron van benne akkor kb 28, pentiummal 30, Hangcucc az attol függ mennyi idõs és milyen típus pontosan, moncsi mondjuk 7e. cakk pakk 45-50.

Intel pentium 4
ASUS P4P800 SE
1024mb DDR
GF 6800GT(256mb)
ViewSonic e95 19"CRT
Logitech 5.1
Samsung HD(160,7200rpm)
40GB-os 7200rpm
hid billentyûzet

kb ennyi
Marci0115
valaki segitsen lécci, bekapcsolom a gépet utána behozza azt a képet hogy gigabyte de nem megy tovább? mi lehet a baj?

Bandi 18
Ide beírod és már mondjuk is 😊

Sziasztk!

Olyan kérdésem lenne, valszeg rossz helyre is irok, hogy gépemet eladnám de nem tudom mi mennyit ér, mennyit kapnék érte most. Van ilyen forum, és ha igen hol találom meg? köszi
én ezt nem értem
"tehát van egy komplett xp lemez tartalmával bíró adatom egy memóriakártyán melyen win98 alapu dos cucc van."
Most mi van rajta és mit akarsz?😄
Valamilyen szinten hardware és softwer is de felteszem itt. Laptopnál mikor összecsukom akkor készenlétbe megy. De sajnos nekem egér van rádugva a gépre és mikor megmozgatom felébred a készenlétböl. Ezt valahol ki lehet kapcsolni? Az eszközkezelõbe az egér tulajdonságainál van egy olyan hogy felébresztheti a gépet készenlétböl de sajnos azt nem lehet kipipálni. Ötletek?
Bandi 18
Mondjuk everestben valami újabban, CPUid is kiírja meg a rendszertulajdonságoknál is megjelenik (jobb egér a sajátgépen tulajdonságok)

duran5r
Sziasztok! Nagyon gyors segítségre lenne szükségem! Nem tudjátok hogy az xp hogy bootol? tehát van egy komplett xp lemez tartalmával bíró adatom egy memóriakártyán melyen win98 alapu dos cucc van. Konzol alól hogy tudom elinditani az xp telepitését? ugye a setup exe nem fut dos módban. Szükségem lenne annak a filenak a nevére ami elinditja az egész folyamatot. ami kidobja hogy a cdrõl való inditáshoz kérem nyomjon le egy billentyüt vagy vmi hasonló! HELP!! plz 😄

"Illaberek nádak erek, motorosok jóemberek!"

Nem hiszem, mert bármelyikbe teszek ramot akkor is ez van.

Alaplap memóriafoglalat?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sziasztok nagy segitségre lenne szükségem, nem olyanrég lefagyott a "nagy" gépem....és azóta nem indul, illetve próbálna indulni szegény de mindig leáll szóval még bios load elején,cseréltem ramot, tápot,vga-t hangk-t kivettem, de semmi,winyót, dvd-t lehúztam, de semmi, most meghalt az Asusp5e, vagy a q9450 szart be, ja érdekes dolog, hogy ha nincs benne ram akkor elindul, és csipog is hogy ramhiány, mihelyt teszek belle ramot csak ujra és ujra indulgat....mi lehet a baj...elöre is nagyon köszi a válaszokat!!!!<#worship><#worship>

Azt hol tudom megnézni pontosan?

egy kérdésem lenne.
mi lehet a baja a gépemnek? ha videómegosztón nézem a videókat akkor néha ujraindul a gépem 😞
ez mitõl lehet?
Hello, bocs hogy most írok de nem voltam gép közelben, persze próbáltam fejhallgatóval is, próbáltam az asztali dvd 5.1 es rendszerével is de akkor is csak a jobboldal szólt, próbáltam már más hangkártya driverrel is , másik windowssal is semmi egyéb öteltem nincs mint hogy a hangkártya nem jó, valami Jumperral nem lehet mono-ra állítani?
Bandi 18
Annyit még árulj el hogy milyen frekvencián megy a proci?

Köszi.

Utánanézek és lehet veszek 1et, hátha jobb lesz.

Bandi 18
Ezek közül válassz szerintem, bár a gyárival sem szabadna olyan magasnak lennie:

CoolerMaster Hyper TX2
ARCTIC COOLING Freezer 64 PRO

Bandi 18
Egy jobb minõségû 450-es táppal a mai konfigok legyen az akármilyen nagy elhajtható, ha nincs össze-vissza tuningolva. Ez a 800W-os dolog hülyeség annyit nem is képes leadni 😊 max 500-600w-ot. PH-n is olvasható. HTPC-nek core2-es gép mellé javasolták a külsõ 96w!!!-os külsõ tápot. Persze nem codegent kell venni hanem mondjuk FSP-t vagy Chieftecet

A gép oldala le van véve!!! És így alapban 50fokos, játék közben meg 65fokos.
Nem húzom a gépet, szerintem is fölösleges!!!

Tudtok ajánlani valami jó hüttõt rá?

De ami most van rajta (Titan TTC-NK34TZ) az is már Phenom -ra is írják.

Siófok mellett lakom.

Molnibalage
"A procim meg rendesen melegszik. Alapban amit a boltban raktak rá, azzal 65-70 fokos volt. Vettem rá másik hüttõt (õk ajánlották), azzal is 60 körül volt. Aztán 1 haver ajánlott másikat. Most 50 fokos alapban. játék közben felmegy 65 -re, de most így elvagyok vele."

A ház oldala fent van? Nézd meg az én konfigomat. Nem egy atomerõmû, de a csendességen van a lényeg. A ház oldalát levéve a leghangsoabb dolog benne messza a vinyó kattogása. Minden elnyom. Alap hûtõvel a proci 40 fokos sincs. Gyakorlatilag szobahõmérsékletnél alig magasabb van a gépház környéknén. Valami nagy gebasz van ott. Vagy húzod a gépet? Minek?
---

"A másik a Táp volt. Elõször adtak 350W -ost. Az 1 nap alatt elszállt. Utána tettek bele 450W -ost, azzal majdnem 1 évig elvoltam, de inkább kicseréltem mielött valami baj lenne."

Nem tudom, hogy ki adott neked ilyen kis tápot, de én fejbeverném vele, ha már ilyen szart adott. Nekem az õsrégi AMD3400, 1 GB RAM, két vinyó, 1 DVD, és 6600GT kártya mellé kellett 350W...
---

"Legalább is én kifogtam. Többet nem is megyek oda!"

Ha pesti vagy akkor tudok mondani egy jó helyet. Soha semmi gond nem volt velük, egyáltalán nem drágák, jól megközelíthetõek és 3-5 év garit adnak szinte mindenre.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Majd figyelem h 64bites Vista legyen. Majd ha már muszáj lesz, csak akkor rakom fel.

A procim nincs húzva!

kicsit lejjebb ott a gépem leírása

Proci: AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
Proci hüttõ: Titan TTC-NK34TZ

Bandi 18
Az XP is lát 4 gigát, ez nem az XP korlátja hanem a 32 bites rendszeré, szóval ha vistaból is 32 biteset tennél fel akkor sem látná a 4 gigát. És az az alap 50 fok egy kicsit sok. MIlyen procid van nincs húzva?

Bandi 18
A kell kimaradt <#buck>

Bandi 18
Valóban vigyázni. Fõleg ha az ember bizonytalan abban amit kérni akar. Éppen a héten járt úgy egy ismerõsöm hogy routert akart venni megkért hogy majd állítsam be neki, odamegyek nagy örvendezve mutatja hogy nézd milyen jó és még olcsó is volt, aztán koppant nagyot mert a boltos switchet adott neki router helyett és ezért volt olcsó. Szóval inkább valami olyan ismerõssel kell menni gépet venni aki vágja a témát mert hamar átverik az embert...

Én 1 éve vettem a gépemet, azóta szenvedek vele, h fagyogat. Elõször csak 1 GB ram volt benne, mert nem tudtak beszerezni 2x2 GB- ot, szóval utólag rakták bele. De a boltban is meglepõdtek, h az XP -ben csak 3 GB -ot lát, azt hitték h valami gond van a géppel. És csak hetek múlva derült ki h az XP max 3 GB -ot lát.
El ne kiabáljam, de mióta kivettem, azóta nem fagyott le.
Majd ha kevés lesz a 2GB ram, majd akkor felrakom az Vistat.

A procim meg rendesen melegszik. Alapban amit a boltban raktak rá, azzal 65-70 fokos volt. Vettem rá másik hüttõt (õk ajánlották), azzal is 60 körül volt. Aztán 1 haver ajánlott másikat. Most 50 fokos alapban. játék közben felmegy 65 -re, de most így elvagyok vele.

A másik a Táp volt. Elõször adtak 350W -ost. Az 1 nap alatt elszállt. Utána tettek bele 450W -ost, azzal majdnem 1 évig elvoltam, de inkább kicseréltem mielött valami baj lenne.

Ezt csak azért írtam le, mert a számtech boltosok sem mindenhol értenek a gépekhez!
Legalább is én kifogtam. Többet nem is megyek oda!
Alaposan utána kell nézni mindennek mielött az ember vesz valamit.

Hi all. szeretnék egy asztali dvd lejátszót, amivel a mozis avis filmeket kiírom és lejátszom. úgye akkor nekem olyan kell ami divx-es igaz? na tudtok ajánlani vmi jót? úgy 16ig kéne árban.

Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991

Bandi 18
Kingston 4giga kit:10.500
Kingston 2giga sima: 5300
Kingstone 2giga kit: 5700

Tényleg nem akasztott le semmit 😛
Tudom hogy nem éri meg nem kit-et venni, csak ha te azt mondod hogy 2 giga akkor az kitben 2x1 giga, én simán megemlítettem volna neki...

Molnibalage
Nézd meg az árakat és alaplapokat. Semmi értelme nem dual channel-est venni. Nem akasztott le semmivel sem többet.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bandi 18
Ez hülyeség hogy ma már csak dualba adják a ramokat 😊, max a bolt ahol vetted akasztott le rólad többet.

google a barátom, elnézést!

Akinek ilyen, vagy hasonló gondja lenne! itt

AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz | Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D |

Új alaplapon van amin nincs " com " port... viszont a tvtuneremhez adtak egy infra szemet ami com porton keresztül kommunikál a távkapcsolójával. Ötlet? Létezik átalakitó? köszi

AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz | Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D |

Molnibalage
Nem is gyengén. Nálam is ez volt, mert én nem tudtam, hogy 4GB-ot veszek! A boltos kérdezte, hogy RAM? Mennyi? 2GB, mondtam én. Én azt hittem summa kérdezni. Csak azt felejetettem el, hogy ma már cska dual channelben adják, így õ a cella méretét kérdezte... Csak XP telepítés után vettem észre, hogy mi a dörgés. Azt hittem a WIN hülye. Számla csekkol. Bazz, tényleg 4-et vettem. Azt hittam annyiért csak kettõt adnak. Durva.. Nálam is volt fagyás azért csekkoltam le. Bátyusnak is fagyott rendesen. Azóta 2GB van a gépében, mert lusta felrkani az XP64-et.

sziasztok! lenne egy kérdésem!
vennék mostanában egy laptop+ dsl net happy(vmi iesmi a neve) csomagot a tékomnál. a hozzá járó net egy másik géphez kéne, nekem voda vagy pannon mobilnet kell.össze lehet pakolni a tékomos laptoppal a pannonos vagy vodás mobilnetet?lécci írjátok meg köszkösz!
Köszi.

Azt tudom, h csak 3 GB -ot ismer fel, de azt nem gondoltam, h ez be is zavar annyira h fagyhat is.
Megpróbálom kiszedni az 1iket és meglátom.

Mégegyszer, köszi.

Molnibalage
Barátom. 4GB RAM van bent. Az XP 4GB-tal nem stabil. Nem kezel annyi rendesen. Kapj ki egy cellát agy XP64 install kell neked.

Molnibalage
Szerintem szervíz. Valami elszállt benne szerintem.