64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [HUN]FaTaL
    Ne catalystból kapcsold hanem a játékokból.

#46600: Nálam is ilyen (HD3870).
  • kifli
    de idegesítő a telepítő zenéje és nemtom kikapcsolni
  • pista89
    Nekem TDU ilyen, HD4770-em van. Grafika nem biztos h maxon van
  • kifli
    bf2 már nincs meg tdu-t viszont feldobom és megnézem :)
  • Hegi90
    Sziasztok!
    A Defraggler nevű programról mindenhol csak jót olvastam, gondoltam kipróbálom. Van benne elemzés funkció is.

Azt elmagyarázná nekem valaki, hogy ha töredezettségmentesítek, akkor utána miért lesz az adott partíción nagyobb százalékban (nem fájlok számában, hanem a méretében) több a töredezettség?
  • Lacee86
    Nekem több mint 1 éve megvan a 8500 GT, eddig nincs vele semmi gondom igazából, amit el lehet várni egy ilyen karitól, azt tudja. Nem vagyok egy nagy gamer amúgy, csak majd szeretném egy kicsit jobbra cserélni, de csak 20k körüli áron.
  • setuh
    kb eddig mindegyiknek amiket probaltam:battlefield2(itt borzasztoak),tdu,tomb underworld.
    de vissza fogom kuldeni garanciaval hatha csak ennek a kartyanak a hibaja...bar mondom neten tobb forumot talaltam ahol ugyanez a bajuk az embereknek a 4000-es szeriakkal...
  • Garrett27
    nekem volt egy 8500 GT-m, látom az aláírásodban, hogy most neked az van - az enyémet kétszer kellett reklamálnom, mindkétszer elromlott, másodszorra lecseréltem egy GTS 250-re, amely egy kevesebbet fogyasztó "átmaszkírozott" 9800GTX+ és meg kell mondjam, hogy nagyon meg vok vele elégedve..
  • Lacee86
    Nekem nincs probléma, csak majd év vége felé lehet h vennék egy új videókarit, és HD 4000-esekből gondoltam, pl. 4830-at. Aztán gyűjtöm az infokat. :)
  • kifli
    a kérdés az setuhnak szólt :)
  • kifli
    nekem nincs ilyen a 4850-emel, eddig egy játékban sem tapasztaltam, melyikben is van neked ez a probléma pontosan?
  • Lacee86
    Ilyen problémák csak a 4850-esekkel vannak, vagy más 4000-es sorozatú kártyánál is előfordul?
  • setuh
    :( ha ezt tudom tuti nvidiat veszek...
  • MR ME
    el kell h keserítselek, de az árnyékok nekem is a legtöbb játékban rondák, ill az élsimítás néha nem nagyon akaródzik bekapcsolódni :(
    gainward 4850gs kártyám van, am geci jó kártya, de sajna ilyen hibák néha előjönnek nekem is...
  • setuh
    http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=279&threadid=100188&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

ezek az emberek ugyanarrol a problemarol beszelnek mint en...
    es eleg soknak van ilyen problemaja.van itt vkinek 4850-se akinek jol mennek az arnyekok?
  • starweb88
    Sziasztok,

nekem olyan problémám lenne, hogy a napokban elkezdte csinálni azt az office-om hogy indítás előtt elkezd valamit telepiteni, akárhányszor elindul a word vagy akármelyik alkalmazása. Elöször 2003 volt fent letöröltem azt hittem , h meghülyült de a 2007 is ugyanezt csinálja.

• Zealot
    Ok, megpróbálom, aztán majd ha egy hét múlva megint lefagy jövök reklamálni
    Ha van még ötlet ne fogjátok vissza magatokat.
  • Bandi 18
    Hagyd akkor így ahogy van csak azt a plusz feszt szedd le.
  • Zealot
    Ahh értem, na mindegy vissza a témához :D
  • kifli
    mert nem vagy vip, akkor tudnád szerkeszteni, ahoz meg tejelni kell :)
  • Zealot
    Jah, de a tipusszámában is 1333 van. Akkor most hogy van ez??

PS: Mi a francért nem lehet szerkeszteni a kommenteket?!
  • Zealot
    Igazság szerint az everest csak 457-et és 533-at ismer fel mint lehetséges opciót.
  • Zealot
    Hmm, vagyis meg kéne emelni az órajelet 1333-ra?

Itt egy screenshot Everestből:
  • Bandi 18
    Everestben meg tudod nézni a támogatott időzítéseket. De ha a datasheetből indulunk ki akkor nem jó. Mert túlfesz van, emellett alacsony az órajel is.
  • Bandi 18
    A teljes scant kell választani nem a quick scant :)
  • Bandi 18
    De az DDR2 :). DDR3 más feszen üzemel, legalábbis abból kiindulva hogy a DDR 2.5-on DDR2 1.9-2.1-en,
  • Zealot
    Memória specs: Corsair XMS3 DHX
    vagyis az 1,68 V 1066MHz-en 7-7-7-20-as időzítéssel jó kell hogy legyen nem?

A HDtune error scanje csak valami egyszerű teszt és nem surface scan, mert elég gyorsan megy?!
  • BIZ0906
    Hát nekem 1.8V a DDR2 800MHz, szerintem is ott a baj.
  • Bandi 18
    Megnéztem a gyártónál, és van amelyikhez 1.6-ot van amelyikhez 1.8-at ír. Szóval mindenképpen meg kellene tudni a pontos nevét.

@Zealot:Ja milyen órajelen futnak most a ramjaid (everest megmondja)
  • Lacee86
    A DRAM Voltage 1,68 mint ha elég kevés lenne, de lehet h tévedek.
  • Bandi 18
    Azt kell megnézni hogy a ram-ra vagy az gyártó oldalára mi van írva. Leszeded a ház oldalát ha szerencséd van rá van írva minden a ramra, ha nem akkor a gyártó oldalán a pontos adatoka szerint rákeresel és ott lesz. De mindenképpen csinálj egy vinyó ellenőrzést is :D, asszem ellesz vele egy darabig.
  • Zealot
    Aukción vettem, aránylag elég olcsón, ezért nem lehetett a komponensek közül válogatni. A grafikus kártyát leszám1tva pedig akár a munkámhoz is kellhet :) Hát lehet hogy 500-as is elég lenne, de mit lehet tenni, ha az első tulaj ezt vette. Meghát van benne amúgy is 5 HDD meg miegymás, nem árt ha van szusz.

Nah csináltam képet a feszültségekről, minden alapon van amúgy a biosban...

Free Image Hosting by ImageBam.com
  • Bandi 18
    Igen és még 1 kérdés merül fel :D, nem tudom ki ajánlotta ehhez a konfighoz ezt a bazi nagy tápot, egy 500-as bőven elég lenne neki.
  • LoDMaSt
    Lehet, hogy a munkájához kell :)
  • Bandi 18
    Ja még a vinyót is tesztelhetnéd, mert akkor is szokott ilyent csinálni (HDtune, error scan részével)
  • Lacee86
    Bocs, h megkérdem, de minek vettél ilyen gépet, ha nem játszol sokat? :)
    A memóriát pl. Memtesttel lehet tesztelni.
  • Bandi 18
    Winfos alatt ne teszteld a memóriát mert úgy semmit sem ér. :). Tölts le egy Linuxot azon van memtest és arról bebootolva már mehet is a teszt. Amúgy elég feszt adtál a memóriának?
  • Zealot
    Nem hiszem, hogy vírus lenne, a hőmérsékletek sem magasak, akkor inkább játék közben kellene lefagynia, az meg nem tipikus, bár nem is játszok sokat, igaz.
    Memóriát mivel lehetne tesztelni windows alatt?
  • setuh
    egyebkent tru-ba igy kell kinezzenek az arnyekok?mar arra se emlekszek milyenek rendesen.arnyek
  • Zealot
    Nem, minden alapon van.