64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Solten

1. tavolitsd el az audio drivereket
    2. A gép újraindul, DE bootolásnál A WINDOWS AKARJA TELEPÍTENI AZ ISMERETLEN ESZKÖZT - hagyd hogy telepitse, ez egy microsoft fele audiodriver, 2 csatorna hang fog mukodni a notin.
    3. Acer audio driver telepitese. Az eAudioban meg lodd be az 5.1-et.
  • Hegi90
    Ez érdekes. Ezt csináltam, megpróbálom pontosan leírni, mert asszem rájöttem mi a baj, csak nemtom, hogy kell megoldani:

1. Eszközkezelő -> Realtek HD audio -> illesztőprogram eltávolítása
    eredmény: nincs hang, jobb oldalt a hangszóró ikonon ott a kis tábla.
    2. Az Acertől letöltött driver telepítése -> nem történik semmi, de újra kell indítani a gépet
    3. A gép újraindul, DE bootolásnál A WINDOWS AKARJA TELEPÍTENI AZ ISMERETLEN ESZKÖZT! Ráklikkeltem a buborékra, és tényleg: kiírta, hogy az illesztőprogram adatbázisban keresi hozzá a jót.

Valahogy ezt kéne megakadályozni, és akkor talán a driver normálisan fel tudna települni.

Ötlet?
  • Solten
    Akkor az eszkozkezelovel tavolits el mindenfele audio drivert es telepitsd az Acer oldalarol letoltottet. Tobb 5letem nincs
  • Hegi90
    mielőtt elindulna az igazi drivertelepítés, azelőtt letörli magát, majd újra kell indítani a gépet. Az újraindítás után a windows felismeri a cuccot, és telepíti a drivereit. Ezt nem tudom kihagnyi, mert kb 10 másodperc :P

Ezzel az új driverrrel csak annyit értem el, hogy a hangszóróknál látok egy 3. eszközt is a C Sub-ot, gondolom ez a sub-woofer lenne. Érdemi változást a hangom nem nagyon vettem észre :D
  • Solten
    atssss... Na figy. Telepitsd fel a Realtek HD audio codec-et (realtec.com.tw). Nem fog mukodni -> Pista beallitja alapertelmezettkent a Microsoft drivereket. Utana telepitsd fel az Acer audio driveret. Elvileg mukodnie kell.
  • Hegi90
    u.i.: addig nem nyomok inkább semmit már, amíg nem mondasz rá valamit
  • Hegi90
    Na és ilyenkor mivan? :D

Beállítottam az eAudio-ban az 5.1-en, de a teszten még mindig néma volt, gondoltam mégis belenézek a vezérlőpultba.. ez fogadott
  • Solten
    nem... mint irtam gyari szoftverbol kellett kalibralni:

• Hegi90
    10 megával nagyobb az, ami az Acer oldalán van most nézem _:SD_SDADA

remélem azzal jó lesz mostmár...

és akkor neked végül a vezérlőpultban a Hangszórók volt kiválasztva, és 5.1-re konfigurálva?

• Solten
    Az jobb eset, akkor a TC gazos.
  • Lacee86
    Nincs fél éves a vinyó, meg amúgy sincs rajt hibás szektor, meg sajátgépben ha nézem, ott semmi gond nincs.
  • Solten
    Azt hittem jo lesz hozza...
  • pista89
    De ez SL-6693-SBK-!!!A!!!
    Ezt már próbáltam, nemjó.
    Nekem SL-6693-SBK-m van.
  • Solten
    Hi.: link
  • Solten
    Hi. Nem hinnem hogy a TC hibaja (sot - probald ki ha nem latod TC-vel latod e a "csodas" Win exlorerrel), lehet hogy a vinyod kezd bekrepalni (vagyis az adott particio).
  • Solten
    Nekem is ez volt a gondom mikor leszedtem a Realtek oldalarol a drivert, 5.1-ben meg se nyikkant. Aztan a gyarto oldalarol letoltes, valamint a gyari szoftverben (Acer eAudio), beallitottam az 5.1-et, es csoda tortent.
  • Solten
    ja
  • Lacee86
    Hali! Elég fura problémám lett. Tegnap, mikor már jó pár órája ment a gép, 1x csak a Total Commanderben akartam partíciót váltani, és hiába választottam ki a meghajtót, nem volt hajlandó a tartalmát megjeleníteni, csakis azt, amelyik partíciót legutóbb mutatta. Újraindítottam a gépet, és jó lett, így nem tulajdonítottam neki semmi jelentőséget. Csakhogy az előbb, szintén már jó pár óra üzemidő után megint ugyanezt csinálja. 7.04a a TC verziója, crackelt (tehát nem kell nyomgatni az 123 gombokat indításkor). Vki találkozott már hasonlóval, vagy tudja, mi a ráktól lehet? Már egy jó ideje ezt a TC-t hazsnálom, eddig ilyen soha nem volt, de kicsit idegesítő.
  • Hegi90
    Hello!

a notimon elvileg dolby home theater HD 5.1 van, viszont van egy kis probléma vele. Adtak hozzá drivert meg kodeket is (egyben elvileg). Hangeszközöknél 3 eszköz áll rendelkezésre a vezérlőpultban: egy az NVIDIA HDMI output (ez ugye inaktív mert nincs rákötve semmi a hdmi portra), a második a "Hangszórók", aminek a konfigurációja alapból stereo, de ki lehet választani még az 5.1-et is, az viszont nem hallható!

A harmadik pedig a Realtek digital output, amit ha kiválasztok alapértelmezettként, akkor nem hallható semmi.

Sztetek hogy kéne rábírni, hogy menjen az 5.1? Most raktam újra a drivert, de ígyse megy.

Emlékeztek még, amikor arra panaszkodtam, hogy nem hallom a sub-woofert? Hát lehet emiatt volt...
  • setuh
    ha veszek egy hdmi-dvi kabelt es a hdmi porton csatlakoztatom a monitoromhoz az ugyanolyan mintha a dvi-porton keresztul csatlakoztatnam?
  • pista89
    Sziasztok!
    Nem tudjátok, hogy honnan lehet letölteni a Speed Link SL-6693-SBK drivert?
    Igaz megvan hozzá a CD-m de sajnos a driver nem támogatja a Vistát.
    Neten meg SBK-A drivert találok csak de az meg nemjó ehhez.

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • deepketya
    udv. Van egy Toshiba TLP-MT1 LCD projrktorom, es az a baja hogy arnyekot is vetiit, ugy a vetitett kep mint a projektor sajat menuje is arnyekos; mar minden beallitast vegigzongoraztam de semmi... Esetleg lenne valakinek otlete hogy mi lehet a projektorok effele hibajanak a megoldasa??
  • MR ME
    far cry 2őt kipróbáltam, ott nincs baj az árnyékokkal, dx10ben gyönyörűséges :)
  • setuh
    hat most egy ideig igy fogom hasznalni mert csak kesobb tudom elkuldeni a garanciaval.
  • rooney8
    Én se nagyon :D Eddig dvi-vel ment, csak aztán az kellet x 360-ra ezért most megint d-sub... Talán annyi, hogy dvi-vel élesebb a kép...
  • setuh
    jo de kepileg mi a kulonbseg koztuk mert en egyenlore semmit nem latok...
  • rooney8
    a dvi az digitális a d-sub pedig analóg
  • Bandi 18
    Leszeded a géped oldalát és rá van írva minden eszközre hogy kiféle miféle.
  • setuh
    barcsak hulyeseg lenne:(.tedd fel a bf2-ot es ott nezd meg az arnyekokat.tdu-ba tenyleg nem annyira rosz de bf-be nagyon...
    es egyebkent meg kabelnek sztem semmi baja mert regi vidkartyam most volt benne es azzal nem volt semmi hiba.
  • Met
    vagy amikor boot-ol a gép akkor megnézed
  • [HUN]FaTaL
    Hülyeség TDU alatt semmi gond az árnyékokkal, még egyetlen játék alatt sem tapasztaltam ilyet (igaz nem bf2zök), még a full nvidias UT3 alatt is minden rendben. Cserélj DVI kábelt mert a színhiba nem biztos hogy kártyahiba.
  • Met
  • Nyugis
    nem tudok/akarok telepíteni semmilyen progit, emiatt az egyetlen infó miatt. valami más megoldás?
  • setuh
    jah kiprobaltam es ugyanaz van szal nem az alaplappal van gondd.jah es a regi kartyam az mar megy ugy ahogy kell ott tenyleg csak a driverel volt a gondd:).
    de kulfoldi forumokon olvasgattam h az arnyekok lehet ugy is maradnak mivel az ati vmi ujabb technologiat hasznal az arnyekokra amit nem mindegyik jatek tamogat.
    de becserelni mar csak azert is fogom mert vannak azok a hibak a zinekkel a desktopon es rajottem h csak dvi-be vannak.ha d-sub -al csatlakoztatom akkor nincsenek.egyebkent mi a kulonbseg a ketto kozott?
  • [HUN]FaTaL
    Ilyen shell parancs nincs (dos parancs, NT-n, lol?:D). Everest kiírja.
  • Nyugis
    én úgy tudom, hogy winfosban IS van konkrétan ilyen parancs csak a nevét nem tudom már sajna..
  • jackson021
    hát ilyen dos parancs tudtommal nincs amivel megtudod nézni hogy mi a tipusa! Visszont ha leszeded a ház oldalát akkor jo nagy betükkel rávan irva a tipusa az alaplapra!
  • Nyugis
    Sziasztok!

mint DOS parancsa tudom megnézni, hogy milyen alaplap (név gyártó pontos típus ) van a gépbe?
  • jackson021
    na kiprobáltad már más gépben is vagy kiderült már valami?
  • setuh
    a bf2 arnyekairol kuldjon nekem vki egy kepet akinek ati-ja van ha megkerhetem.