64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [HUN]FaTaL
    Mondjuk az ilyen összeszerelt külső rackekről nincs informáicóm. Én spec. értelmét sem látom, hogy miért jobb mint megvenni egy vinyót + egy racket (ugyanezt szerelik egybe és árulják). Utóbbi olcsóbb.
  • Bandi 18
    Akkor csak a lapom régi és ezért kezeli ilyen lassan :). Bocs a rossz infóért.
  • [HUN]FaTaL
    HDD 3 mega? 20 megával írok a 2.5" USB rackben lévő vinyóra. A pendriveom ír 12 megával, szép lenne vinyó olyan lassan írna :D
  • Bandi 18
    Írás közben ne is álmodj róla szerintem :D. Jó ha eléri a 2-3 megát. Olvasáskor más a helyzet, akkor felmehet 15-re. (legalábbis nálam ez volt).
  • NEOreg3
    Hello!

Engem az érdekelne, hogy a külső HDD-k írási sebessége kb. mekkora USB 2.0-n keresztül?

pénz hiányában itt inkább az olcsóbb, "márkátlanabb" típusokra gondolok:)

remélem azért olyan 15 mega/sec sebességet elér bármelyik
  • Csibusz
    Sziasztok!
    Valaki tudna nekem linkelni egy Usb drivert? mert telefonomat feltörtem és kellet az old driver.. de most meg sehogyse tudom feltörni:S
  • Shep
    Szomszéd vett egy kártyaolvasót azt mondja, hogy szépen beolvassa a kártyáról az adatokat, de nem tudja átmásolni őket a vinyóra. Én nem értek a kártyaolvasókhoz, de gondolom, ha beolvassa akkor menteni is lehetne róla, vagy, hogy működik ez mi lehet a hiba oka?
  • Carlos
    Nvidia, legfrissebb. Gainward (vagymi) 8800 GTS 320.

Amúgy énis a videókártyára gondolok, hogy ott lehet a bibi. Dehát ki tudja a számítógépeknél.
  • FLeT
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Amikor megvettem az ipod touchomat még nem volt otthon netem és egy barátomnál raktam rá a programokat. Most már van itthon netem de nem teszi rá a programokat! (kiírja, hogy installing és akármennyi programot 1 másodperc alatt rátenne, de a touch-on nem jelennek meg a progik!)
    Légyszi aki tud gyorsan segítsen!
    thanx
  • Met
    Én arra gondoltam (játék esetén), hogy valami összeakad valamivel.
    Ati vga-d van? Nekem igen, próbáltam 9.3 9.4 9.5-ös Catalyseket de egyikkel se lett jó, talán a 9.4-es mintha stabilabb lenne...

Az az érdekes számomra, hogy a régi gépemmel is volt ilyen csak nem ezzel a játékkal.
  • acsati
    helotok
    nemtudom jó helyen járok-e de kinéztem két 2.1-es hangrendszert és a véleményeteket szeretném kérni hogy melyiket válasszam?
    ez lenne az egyik
    és ez a másik

köszi előre is

u.i.: esetleg ilyen árban ha tudtok jobbakat szivesen megnézem öket
  • Carlos
    No, szerinted akkor mi lehet?
  • Lacee86
    Ha hosszabb idejű renderelésnél sem fagy, akkor sztem stabilnak mondható, teszt ide vagy oda.
  • Carlos
    2:Torture Test ran 21 minutes 53 seconds - 0 errors, 0 warnings.
    1:Torture Test ran 21 minutes 53 seconds - 0 errors, 0 warnings.
  • Carlos
    Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
    Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922943 using 1024K FFT length.
    Test 3, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19374367 using 1024K FFT length.
    Test 4, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19174369 using 1024K FFT length.
    Test 5, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18874369 using 1024K FFT length.
    Test 6, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18874367 using 1024K FFT length.
    Test 7, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18474367 using 1024K FFT length.
    Self-test 1024K passed!

20 perc után... (62 fokig melegedett a két mag)
  • Solten
    ja
  • Metwork
    Nálam ment az orthos, igaz csak 5 percig, de előtte rendereltem, 20 perc 100%-os proci terheléssel és nem fagyott.
  • Banyapapa
    O je:) köszönöm.

samsung ecogreen HD502HI 500GB.

Jó lenne ha müködne,csak a poén ebben az akkor hogy okés program be tudja állitani amit kell,de ha a gép bios töltés közben leáll mert nem ismeri akkor érdekesen lesz átállitva SATA2röl sima SATA-ra.

Igaz van közelben amiben müködik a HDD, de akkor is...
  • Carlos
    Orthos Stress Prime 2004
    Ezt találtam csak. Ezt kell letöltenem?
    Ha nem, akkor kéne link.
  • Solten
    Ment az orthos min. fel orat (sress cpu+ram)? (Bar 10 perc alatt jelzi alt.ban ha gebasz van)
  • Carlos
    No, memtest se talált hibát.
    Valami ötlet skacok, hogy mi lehet?
  • [HUN]FaTaL
    3dmark, furmark, intel burn test, orthos, prime
  • Carlos
    Hogy lehet vga-t és procit tesztelni?
  • Metwork
    Nekem is ilyen nyűgöm van, 64 bites angol xp, csak játék közben.
    Teszteltem ramot, vga-t procit, egyikkel se volt gond. Szerencsére netezés közben még nem csinálta.
  • Bandi 18
    Nem tudom ki mondta, hogy sok :). 110-120 fok körül kezd instabil lenni, 80-85-ig szerintem normális. Neked az első kell szerintem. De mindenképpen Dos-ból futtatsd, és ne win alól (szóval floppy-ról bootolva)
  • Carlos
    Vinyóteszt közben volt 49 fokos. :)
    A vinyó úgytűnik rendben van.

Azt hallottam, hogy a 75 fokos videókari nagyon sok játék közben. Akkor hogy is van ez?

Melyik kell nekem (memtest86)?
    # Floppy disk package (installable from Windows)
    # Floppy disk package SMP (experimental, installable from Windows)

• Bandi 18
    A vidkari 75 nem sok egyáltalán :) meg a többi érték is jó, bár a vinyót kicsit magasnak tartom. Memtest-et a legegyszerűbben úgy tudod megoldani, hogy leszedsz egy Linux CD-t (mondjuk Ubuntut) bebootolsz róla és ott a menüből kiválasztod a memtestet. Vagy leszeded a memtest86 nevű progit és forppyról bebootolsz vele, vagy pendrive-ot bootolhatóvá teszel és arra rakod a memetestet. Utóbbit sajna nem tudom hogyan kell, én a Linuxos cd-t szoktam használni.
  • Carlos
    Hőfokokat leírtam lentebb!
    "Proci normális hőmérsékletű: 40-45 a két mag, vinyó 50 (teszt közben), vidkari magas egy kicsit: 60 alaphangon, játék közben 75."

Memtesztet hogy kell csinálni?
  • Bandi 18
    Akkor maradnak a tesztek, meg a hőfok ellenőrzés.
  • Carlos
    A kérdéses időpontban nincs semmilyen felkiálltójel.
    (kábé 12:30 és 13:10 között)
  • Bandi 18
    A bal oldali listába kattintgass, és ahol felkiáltójel vagy piros jelzés van ott a gond. Nézd a bejegyzés idejét is.
  • Carlos
    angol windows...
    felügyeleti eszközök? eseményapló? kéne angolul...

Administrativ tools? Event Viewer?
    Ott mit kéne néznem?
  • Bandi 18
    Gondolom attól hogy 64 bites XP a helye nem válzotik a simához képest---> vezpült---> felügyeleti szközök-->eseménynapló
  • Carlos
    Vinyóteszt most megy. a hibanaplót hol találom? (xp, 64 bit)
    Hardware-ben nincs felkiálltójel.
    Proci normális hőmérsékletű: 40-45 a két mag, vinyó 50 (teszt közben), vidkari magas egy kicsit: 60 alaphangon, játék közben 75.
  • Bandi 18
    A szokásos dolgokat megnézted? (Nem melegszik-e semmi, hibanaplóba milyen bejegyzés került, nem ütközik-e semmi, ezután memtest, vinyó teszt)
  • Carlos
    Sziasztok!

Szombaton youtube nézése közben lefagyott a gépem. A windows 10 perc vakarászás chkdsk után elindult, de a rendszer überlassú volt (1 giga másolása 15-20 perc). Format c: feltettem egy új windows-t. Most megint lefagyott (játék közben), de a windows elindult és látszólag normálisan fut.
    Lefagyás: sötét képernyő, hang beragadt!

Van valami ötlet, hogy mi okozhatja, vagy mi a probléma?
  • Bandi 18
    Ha a vinyó pontos típusát meg tudod adni, akkor talán még programmal is tudok szolgálni :).
  • Bandi 18
    Én is pont ezzel szívtam meg. Egy program kell hozzá amivel a belső firmwareben tudod ezt beállítani.
  • Banyapapa
    Hogy lehet SATA2-es hdd-t belönni hogy SATA csatlakozon müködjön?

Samsung a cumo,és nf7s2g az alaplap,jumperelés nem müködik ,HDD tetején sincs feltüntetve,mint a régebbi SATA2es samuknál.
  • Metwork
    biosban nem találtam semmi erre utaló bejegyzést