64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#46843 A vinyóknak egyformáknak kell lenniük, ez fontos. Meg az hogy milyen Raid-et is használsz azt is érdemes előtte átgondolni. Annyira én sem értek hozzá, csak ennyit :). -
shrike7973 #46842 Hali!
Haver megkérte hogy menjek el hozzá újrarakni a windowst. A kérését kieglszítette azzal hogy szeretne RAID-ot is kiépiteni. Két DB sata vinyóból, mind2 samsung. JÁrtas vagyok az informatikában, sok midnent tudok de mivel nincs két vinyóm csak egy, ezért ilyet még nem csináltam. De tudom hogy mire való és hogy létezik meg ilyenek. Arra való hogy egyesítsünk vinyókat és egynek lássa a windows ugye? windows reinstallnál én ezt ugy szeretném kivitelezni, hogy windows reinstall előtt még bemegyek biosba, aktiválom a raid módot, restart, feljön a kiirás, ctrl i kombinációval feljön az ablak (gigabyte alaplap), és rámegyek arra hogy hozza létre, ott kihangsulyozza a lap hogy minden adat törlődik. Gondolom ekkor egy formázás játszódik le. Utána windows install és mident ugy csinálok mintha a saját gépemet csak a raid drivert is felteszem amit leszedtem a honlapról. Jó a józan paraszti logikán alapuló elképzekésem?
A gép:
Gigabyte GA-8IK1100
Ati 9600 pro (ehhez felrakhatom a legrisebb catalystot vagy tegyek neki egy korabelit vmi 5...x et? Melyikkel járna jobban? CoD2 zik néha azt tudom)
2 vinyó: HD160JJ/P & SP1614C
-
#46841 Az nem gond, bár egy használtba való befektetés nem túl nyerő ötlet, ha találok jó áron, akkor megpróbálkozok vele! -
#46840 sztem is memória halt meg rajta, akkor szokott szétesni a kép, ha tudod akkor gariztasd -
Gorkyus #46839 Nincs mit.
És ha valaki tud segiteni a lentebb említet problémámban akkor az pls tegye meg.
Előre is köszönöm. -
Kiado #46838 Köszi, már fel is sikerült rakni Zune-t :) -
Gorkyus #46837 Nincs mit. Küldtem az e-mailt.
Pls jelezd ha rendben megérkezett. -
Kiado #46836 Köszönöm, küldtem privit. -
Gorkyus #46835 Hali. Hali ha löksz egy e-mailt elküldöm neked a kereset file-t. -
Kiado #46834 ÜDv!
Microsoft Zune programot szeretnék feltelepíteni, de nem engedi, mert hiányzik egy fájlom: Image Mastering Api v2
Windows honlapról meg csak úgy engedi letölteni, ha eredeti, valaki esetleg nem tudja honnan szedhetném le windows update nélkül?
Thx. -
Gorkyus #46833 Hali. a következő lenne a problémám. Pár napja játék közben elkezdet szétesni a kép. Változó idöközönként.
A vidikari Gigabyt 9800 GT 1 GB DDR3
Lehet hogy a memoria adta meg magát rajta?
egy kép a hibajelenségről.
http://kephost.com/images/984_Untitled.png
előre is köszönöm a segítséget. -
#46832 Ha talalsz bele meg hasznaltan S939-es procit... Mert ujat mar nem igazan... -
#46831 Lassan ideje lenne egy gépújításnak, de nézegettem a gigabyte oldalát az alaplapommal kapcsolatban, és a következőt találtam:
link
Láttam, hogy vannak különböző frissítések, és ha nem értettem félre semmit, akkor elképzelhető, hogy ha frissítem a BIOS-t, akkor felismerné a kétmagos procikat is? Igazából nekem egy 4800+ bőven elég lenne, s egész olcsón megúsznám, a dolgot őszig. -
#46830 Formázd meg teljes formázással és akkor letiltja a bad részeket. De ha egy vinyó haldoklik, akkor a bad sectorok szaporodnak, sosem bíznék rá fontos adatot. -
#46829 üdv!
számold meg hány kocka van a képen:), ezzel oszd el a vincsi területét.
majd számold meg hogy hányadik ez első egészséges zöld kocka a pirosok után.
ezzel szorozd fel az első hányadost...
biztonság kedvéért adj hozzá 10mb-t és onnan indíthatod a partíciót:))) -
#46828 Samura 3 év gari van. Lejárt már? -
#46827 Bad sectoros az egyik régi winyóm, de mivel egy kuapcba vannak a rossz részek, így nem lehet valamilyen programmal megoldani h oda ne írjon semmi? Vagy egyszerűen hogyan tudnám partícionálatlanul hagyni azt a részt? Honnan tudom meg hogy melyik a hibás rész?
-
#46826 Ez működni szokot amit leírtam. Reset, rádug egy gép utp-n felkonfig és megy. De ha egyik géped sem kap IP-t akkor valami nagyon el van gányolva benne... -
jo munkas #46825 mondom hogy a routert szoktam resetelni, ha nemjön be anet, reset és utánna bejön
de most akkor mit kezgyek vele? -
#46824 Igen. De ha nincs jól beállítva akkor nem tud konnektálni. Ugyanúgy tárcsáz fel mint a számítógéped. -
#46823 Na azt kötve hiszem :D. Akkor nem nyomtad elég hosszú ideig. Amúgy véletlenül nem a modemet szoktad eddig resetelni? mert azt is lehet -
jo munkas #46822 a link sataus van disconnect-ben azt kéne visszaállítani nem? -
jo munkas #46821 jóvan de máskor is reseteltem már és volt net -
#46820 Restelted? Mert akkor persze hogy nincs net, mivel elment minden beállítás. -
jo munkas #46819 az a helyzet hogy atelón is elment a net, a helyi hálózatba voltak fölösleges pipák, kivettem, és bejött a webes beállítás, ott próbálok valamit butykölni, most nem is othon vok, mert igy már sehol nincs net:S -
#46818 De az többet fog fogyasztani mint egy router. -
#46817 Olyan amin elfut egy linux :D. Kb egy 500-as penti elég neki, de próbálkozhatsz 333-assal is. -
#46816 egy gépen szeretnék Linuxos szervernek használni router helyett
az érdekelne engem hogy ehhez milyen gép kell -
#46815 havernak msi-je megadta magát far cry 2-be, fix 30-35 fps-e van szűrő nélkül, 2x aa-nál 18 volt a max, 3870 azért erősebb a 3850-nél -
#46814 Oké akkor reseteled a routert. A hátulján van egy gomb amit tűvel be tudsz nyomni tartsd nyomva pár mp-ig majd engedd el. Ekkor mindent töröl belőle, alapra állít mindent és elvileg menni fog a dhcp, így már be tudsz lépni a konfigjába. -
jo munkas #46813 az webes felületen lett beállítva ami jelen esetben lehdtetlen -
#46812 Okés. Akkor mássz be a router konfig menüjébe. -
jo munkas #46811 minden a hejére van dugva -
jo munkas #46810 és az ip kérés automatikus -
#46809 Ha rá van dugva a router akkor sem kap ip-t? jól van összedugva? Wanba kell a modemet lanba a gépet. -
jo munkas #46808 dhcp engeéjezett.
Ip-t ndmkap
Nemvolt áramszünet de este mindig áramtalanítok és eddig jó volt másnapra -
#46807 Milyen IP címet kapsz? Volt áramszünet? Ip címet a hálózati kapcsolatoknál tudod megnézni.
DHCP-t: Rákattintasz az élő kapcsolatra---> az abak alján a tulajdonságok gombra---> a listából kiválastod a tcp/ip-t és megint rányomsz a tulajdonságokra. itt elvileg azt kellene látnod hogy ip autómatikus lekérdezése. -
jo munkas #46806 ö eddig volt net. Magától ment el. Dhcp nemtudom mi és hogy holvan -
#46805 Ámen :-D -
#46804 Be lett állítva a router rendesen? DHCP be van kapcsolva a gépen?