!!! SEGÍTSÉG !!! - általános segítségkérő topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv

Ha a belső hálózaton minden eszköz jó, és a hiba csak a laptop csatlakoztatásakor lép fel akkor egyértelmű a ludas. A laptop. Az, hogy hardveresen csesz oda a routernek vagy szoftveresen ez nem lehet kitalálni így első blikkre. Mindenesetre van néhány olyan vírus ami tipikusan ilyen tünetet okoz. Néhányszor már futottam beléjük. Ahogy a fertőzött gép a hálózatra kapcsolódott a vírus a létező összes hálózati erőforrást arra használta, hogy a belső hálón terjedjen, meg portokat szkenneljen meg ilyesmik. Agyon is verte a hálót. Nem tudom, hogy a te esetedben is ez a gond, mert egy hibás hálókártya is tud csodákat művelni, mindenesetre a hibát a laptopban keresd egyértelműen. Ha wifivel mégy a routerre akkor is van gond? Mert ha akkor is, akkor szoftveres gond van a gépen. Vírus gyaníthatóan. Ha wifivel csatlakozva jól működik, akkor pedig lehet a hálózati kártya van meghalva a laptopban.

A szoftveres gondot egy vírusirtás vagy ha nem okoz gondot egy reinstall elhárítja. Ha a kártya a ludas akkor arra egy lan-usb átalakító a legegyszerűbb megoldás, ha mindenképp kábelen akarsz a routerre csatlakozni.
Vadnokedli
talán ez. De nem tudom mi ez. Meg hogy mennyibe kerülhet.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

SirAlo
ezt passzolom, ha a regi nem tudja van ra valami megoldas?

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Vadnokedli

SirAlo
Hello, nem tudom meik topicba lenne megfelelobb a kerdesem , felteszem itt:
ma kaptam meg a Diginel HD settopboxot , van egy regebbi kis monitorom (aoc LM729) amihez hozza kotottem HDMI kabellel es a Monitornal van egy DVI-HDMI adapter (mivel a monitorba nincs csak DVI bemenet) ha bedugom a settopboxra azt irja ki a monitor hogy " The input not supported" , viszont ha az ujabb dell monitorba dugom megy tokeletesen (ott is ugyanazzal az adapterrel). Mi lehet a gond?

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Biztos, hogy véletlen egybeesés, az a pici por a gépedben kizárt, hogy ilyet okozzon.
Minden esetre a tüdőből fújkálást tényleg ne csináld a jövőben 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vadnokedli
Hálózaton át nyomtak a boxnak egy fw upgrade-t? Lehet ilyen? Lehet ezt tették, csak pont jókor szedted szét a gépet jó helyen. <#eplus2>

Frissítés, most kaptam egy SMS-t a T-Home-tól, hogy elhárították a hibát, és a berendezéssel volt a bibi szerintük. Hát, én azért szkeptikus vagyok, hogy ennyire a laptopra volt kihegyezve a hiba, és pont akkor hárították el, amikor szétkaptam a gépecskét. Szerintetek?

Sziasztok!

Ez nem annyira SOS segítségkérés, inkább csak meg akarok osztani egy most történt dolgot, illetve a véleményetekre lennék kíváncsi, hátha a jövőben még találkozok hasonlóval. Szóval nem akartam külön topicot nyitni neki.

A furcsaság:

Kezdjük az itthoni helyzet leírásával:
T-home-os IPTV (tv-vel, 50Mbit-es nettel), 1 router (amibe ha jól látom coax kábel megy, a lényeg hogy nem lan), és az szórja szét a netet (tv-t) 4 felé.
2 tv set top box, 1 asztali gép, 1 laptop

Tegnap délelőttől egészen ma délutánig ha a laptop rá volt kötve a hálózatra, akkor irtózatos nagy pingeket és packet loss-t érzékeltem mind az asztali gépen, mind a laptopon. A laptop kábelének "bedugása" után kb 20-30 másodpercig tökéletes volt a net, utána drasztikus mértékben emelkedni kezdett a ping és sűrűsödni a packet loss.
Amint kihúztam a laptop kábeljét, újra jó volt az asztali gép netje.

Próbáltam router újraindítást, driver frissítést, többször, kábelek cseréjét, mindig ugyan ez volt a szitu.

Betelefonáltam a T-Home-nak, azt mondták, hogy látják ők is, hogy hiba van, elkezdték a javítást.

Ma délután meguntam a dolgot, és elkezdtem szétkapni a laptopot. Nem jutottam sokáig benne, mert féltem, hogy széttöröm a keretet, szóval ameddig jutottam, ott tüdőből kifújtam belőle azt a pici port, amit találtam (tényleg nem nagyon volt, és tudom, hogy ilyen marhára nem szabad btw.).
Szóval utána a sérülések okozása (saját és laptop ^^ ) elkerülése végett összeraktam a laptopot, és azóta láss csodát, újra minden tökéletesen megy.

Ilyennel én még nem hogy nem találkoztam, de nem is hallottam róla. Van ötletetek, hogy mi lehetett a hiba, és mitől oldódott meg?

A válaszokat előre is köszönöm,
Dávid

Nekem is hasonlót produkált legutóbb amikor VIP-et fizettem SMS-sel, csak nekem 2X vonta le a lóvét. Írtam egy emailt a szerkesztőségnek, 1 órán belül megoldották.

biomage
ide irj, itt majd segítenek 😊

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Synchronous
Sziasztok

Vettem 4 hónapos VIP regisztrációt elküldtem az sms-t de nem jött válasz sms, ehelyett technikai hibára hivatkozott a pénzemet viszont levette. A számot is pontosan írtam be és az elküldendő szöveget is. Az sg-n van valami zűr? Más sem tud VIP-et venni?

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Akkor tuti az, de legalább garis és kicserélik. Drága mulatság lenne, ha ki kéne dobni.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

LeWyTy
Leginkább játékban, de böngészőben is. Hardverhiba. Mind1 holnap viszik kicserélni.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Mindig csinálja ezt, vagy csak játék alatt?

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

allock
directx?

#hhwnd

Vadnokedli
Majd beviszem a kis meleg aquasoknak.. 😄 Van még Pár évem.

LeWyTy
De ez mindíg ilyen nem csak ha melegszik.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Normális?

Mindig tudtam, hogy valami nem stimmel veled...😄

Vadnokedli
Ez teljesen normális. AMD. Nálam is ilyen a 280X 3G(Detto DCU2T); szar a RAM hűtése a videókártyán ezért ilyen.
Driver nem zavarhat bele elvileg.

Nekem újonnan ez jött be mikor elindítottam egy játékot 😄 (most telepitett BRAND NEW win7 en) kép
LeWyTy
már a windows-t is újraraktam... akkor a vga lesz a hibás mi?

Szerintem töröld le az egész drivert és rakd újra, ha nem lenne elég az áram akkor leállna a gép
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.03.18. 18:00:48
LeWyTy
Lehetséges hogy ez alőző VGA driver összeakad vele? (ASUS HD 7870 DirectCU ii)
Vagy produkálhat ilyet ha kevés neki az áram? (Thermaltake Pure Power-680APD)

LeWyTy
HELP!! Új VGA-m ezt produkálja.
Ez hardveres vagy softveres dolog lehet?
ASUS R9 290 OC 4GB DirectCU ii

Tyler1
Köszönöm! A héten muszáj lesz beruháznom egy újra mindenképp.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Na sikerült megkínozni a cpu-t és a videokártyát de nem történt semmi probléma/leállás
Az ssd működési ideje 30 nap 99% és 2.16TB irt adat
Memtest86ot nem tudom futtatni mert all parallel leàll a gép és nem. Megy végig a teszt
Vadnokedli
Lehet hogy a proci rossz. Terheld konkrétan a processzort egy Prime95-el. Aztán a Memóriát is megnézheted Memtest86-al. Videókártyát Furmark-al.(Ez kb. leégeti <#gonosz1>)

Nálam az SSD-120GB-os és 40-50GB szabad belőle csak; 2-3 éve. 98%-os.(451 bekapcsolás, 10288 órás 6000GB írva 12000GB olvasva)

Üdv!

Kemény problémáim vannak <#rinya> mióta kicseréltem a tápot egy erősebb 700w-ra meghalt a hdd (nem biztos hogy a táp miatt csak meghalt) és 120gb-os ssd-ről(pár hónapos cucc) megy a windows 8.1,7 és még xp-t is próbáltam telepiteni de ott azonnal hibakód jött be (0x0000007b talán) viszont mindig elkékhalálozik akármit csinálok vele <#falbav> (szerintem az amd driver telepítése előtt nem történne meg a kékhalál bár addig még nem vártam) és olyan észrevételem is van hogy minél jobban telik meg az ssd annál biztosabb hogy meghal 😞 (most 86 gb szabad és 2 napja él) na szval éppen most futattam a memtest86-ot 1 processzorral semmi problémát nem talál de ha mind a 8 magot vizsgálja (all cpu Parallel módban) akkor vagy csak siman ujraindul vagy attól függ hány mag van bekapcsolva az utolsó 1-2 magnál hibát ír és újraindul (biosban állított 6-4-2 maggal parallel módban...)
+infó a táp előtt 500W volt előtte az volt a probléma hogy nagy gépigényű játéknál random leállt a gép...)
M5a99x evo r2
fx8350
kingmax 8gb
amdshiet r9 270x
northq 700w
ocz vertex

Most akkor a ram,cpu,táp,alaplap,videokari rossz, vagy az egészet vágjam bele a kukába <#guluszem1>

Ha ki tudtál igazodni és valamilyen megoldással tudsz szolgálni nagyon megköszönöm <#worship>
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2015.03.17. 22:33:06
Met
Aprón nem néztél hibás gépet és arról leveszed a burkolatot?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
Kis segítségre lenne szükségem !
Van egy laptopom, asszony és a gyerekek kinyírták a kijelző zsanérjait, az az alsó ház is darabokra tört a pántok környékén ...
Milyen szervizben lehetne egy új alsó dobozt rakatni rá ,
Ahol érdeklődtem eddig, mindenhol azt mondták, hogy ilyent nem vállalnak ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Üdv! Ha van rá keret, akkor itt az ideje beruházni egy újabb monitorra. 7-8 év az nem rossz idő, hogy eddig bírta, de javítással nem érdemes küszködni egy ennyi idős monitor esetében. IPS paneles-t nézz, de minimum VA ha olcsóbbat akarsz.

Tyler1
Üdv! Monitorom mostanában folyamatosan kikapcsol, ha hosszabb leállást követően kell bekapcsolnia (tehát nem a kép megy el, hanem fullra levágja magát). Ilyenkor az első pár percben azonnal kikapcsol, aztán pár perc szarakodás után a monitor saját jeleit elkezdi behozni vibrálva (mintha be kéne melegednie vagy nem tudom), de amint benyomom a gépet is, és képet kellene adnia, azonnal kikapcsol ismét. Ha jó pár percig szarakodok ismét vele, akkor már bejön a kép, de csak ha még DOS felületen van, ha már elkezdi a WIN-t futtatni, nem jön be. Viszont utána amíg üzembe van, megy simán. Nem a gép a gond, próbáltam másikra kötni, ott is fenn állt a problem, és újabban már ha nincs összekötve a géppel, akkor is megcsinálja (mert a vga kábelre is gyanakodtam). Tehát mindenképpen szar a monitor, a kérdés viszont, hogy ez javítható és érdemes még szervizbe vinni, vagy inkább ruházzak be egy új cumóra? BenQ lcd monitor egyébként, nem mai, olyan 7-8 éves lehet, de eddig tökéletesen működött. Már csak azért is kérdezem, mert feleslegesen nem adnám be, és fizetnék szerviz díjat, ha ott 2 perc alatt levágják a baját, és közlik hogy mondjuk nem érdemes javítani, viszont ha csak valami apróbb hiba, ami csekély pénzért javítható, akkor még nem vennék újat. Valakinek ötlet?

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Calver
miért lehet az, hogy friss windows 7 64-bit telepítés indítás után 2 percig próbál csatlakozni hálózathoz, miután nagy nehezen sikerül neki? mai friss újratelepítés, rt7lite-al ki lett belőle szedve pár felesleges dolog (7 gigás végső telepítés) + le lett kapcsolva egy pár service (blackviper-féle tweaked opciót használva), de tippem sincs ezek közül mi kavarhat be, ha egyáltalán ilyenről van szó.

"The trees move. Do you not see it?"

desigo
megoldva win telepítő dvdvel javításra nyomva...
desigo
Üdv !

Kivennék egy 500-as winyót a gépből de azon vannak rendszerindító fájlok hiába,hogy a win8 nincs rajta.
Kivétel után Boot BCD hibát ír ki.
Miként tudom újratelepítés nélkül a Win-8-at tartalmazó winyóra másolni a régit vagy új rendszerindító fájlokat létrehozni ?

Az 500-as winyón van egy 17 megás Boot mappa plusz több írásvédett boot.. fájl is de nem engedi másolni mindet.
Calver
DVI vagy D-sub (aka VGA) csatival van bekötve? utóbbi esetén lehet, hogy nincs megfelelően beállítva, nézz szét a menüjében.

oneal1
hali!

Adott egy probléma:
olyan a kép a monitoron mintha 3x lenne mindennek "árnyéka" vagy hogy mondjam.
töltöttem fel róla egy képet:
kép

ötlet?

!Forza Ferrari!

Calver
yup, csak leolvad a molexed a picsába. de szerintem kellene rajta lennie egy 6-tűs pci-e tápcsatinak is.

Azóta kiderült, hogy 2 molex csatlakozó van a tápomban és a videókártyához 4 kell, ha elosztom a molex-et attól még ugyanannyit vesz fel a kari, igaz?
Sziasztok,

Kérdésem: Egy Thermaltake 500W-os táphoz alapból hány MOLEX konnektor jár?
Ha jól tudom 4 ugye mert újabb karikhoz pölö 1x 6 tűs és 1x 8 tűs pcie konnektor van mindkettő végén 2x molex konnektor.
Nem emlékszek és nem is tudom megnézni mert koliba vagyok ><
Na, úgy már más. Akkor hajrá! 😉

mint írtam, használtan venném (20-25k körül). köszi a választ.
Egyáltalán nem érdemes majd 50k-t elkölteni ősrégi cuccokra de ha szükség van rá és csak ez az opció játszik akkor hajrá. Szinte biztos, hogy működne 4 darab ilyen egymás mellett de a GEIL a DDR2 korszakban elég para volt. (bár nekem volt Black Dragon KIT-em, nem volt velük baj)

újra nincs pénzem, így csak a memóriabővítés jöhet szóba
Vadnokedli
Ennyiből én nem "újítanék" olyan koros konfigot.

hali!

a jelenlegi 4db kingmax 1gb-s memóriamoduljaimat szeretnél lecserélni 2gb-osakra. erre gondoltam, de máshonnan venném és használtan. konfigom: asus p5q, intel c2q q6600, asus radeon hd7700, chieftec 450w.

szóval az lenne a kérdés, hogy érdemes-e a linkelt ramból 4db-ot beszerezni, hogy szépen, dualban menjenek, mint a mostaniak? négy különböző noname modult nem szeretnék, mert a proci húzva van és úgy szerintem nem lenne stabil a rendszer.
Persze, csak még nem vettem meg az új videókártyát, de van benne egy GTX 650, szintén Gigabyte.
Vadnokedli
Korrekt- Ezek már mind megvannak? Össze vannak rakva és futnak VGA nélkül?