64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • gforce9
    Szerintem egyelőre érdemes win10 alatt a driver auto update-t letiltani. Ahogy olvastam, sokaknál egy ilyen update után volt gond az említett hangkártyával.
  • bardocz
    Találtam egy audio drivert hozzá, most úgy néz ki jó vele. De azért hosszabb teszt kell. És ahogy nézem win10-re nincs is driver ehhez, (ALC892), ami eléggé rossz hír.
  • gforce9
    Lehet kontaktos a frontpanel és folyamatosan megy az automata felismerés és amiatt laggol.
  • bardocz
    Megvan a probléma oka. Az alaplapomhoz semmi dirvert nem tudtam feltenni, mert csak win7hez valót találtam, és ha a frontpanelre kötöm a fejhallgatót, akkor szaggat minden, játék közben is néha elmegy a hang. Holnap majd kipróbálom mit csinál ha hátra van bekötve.
  • bardocz
    Hát na, este egy videót nem tudtam megnézni, mert pár másodpercenként laggolt, másnap meg frissen simán ment :DD
  • Blum
    Még a végén anyukámnak lesz igaza...:DDD

"Fiam...néha azért kapcsold ki azt a gépet, hát egész nap megy..nem fárad az el? Tönkremegy aztán majd megint szentségelsz.."
  • bardocz
    Na majd kiderül. Most jó, de tegnap délután is jó volt, aztán estére elfáradt, vagy nem tudom :DD És másoknak jó volt az a videó.
  • gforce9
    Próba
  • bardocz
    Use hardware acceleration when available kipipálva, igen. Kikapcsolva lehet jobb lenne?
  • Blum
    OMG...
    Akkor a Tor Browsert melyik kategóriába neveznéd? :)

Kérdésre: Hardveres gyorsítás engedélyezve van?
  • Tetsuo
    A Firefox az egyik legsz@rabb böngésző sajnos, mert náluk nincs rejtett adatgyűjtési érdek, amiből profitálhatnának.
  • bardocz
    Frissen telepített win8.1-em van, rajta firefox. Miért laggolnak a youtube videók? A nettel nincs gond. Igazából explorerben is csinálta. Ezt próbáltam, de nem segített.
  • gforce9
    Olybá tűnik, hogy az automata kijelző felismerés kutyul be valamit.

Ezt próbálnám ki

http://i.stack.imgur.com/fzONY.png

Ha nem segít is érdemes bogarászni:
    http://superuser.com/questions/120983/how-to-disable-monitor-auto-detection-in-windows-7

Több ötletem így hirtelen nincs :(
  • Vadnokedli
    Jel jön ha AMD Driverből kettőzöm, de ez mindig vissza áll kiterjesztettre ha bezárok egy teljes képernyős alkalmazást. Felbontás tuti jó.
    Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2015.09.08. 06:29:08
  • gforce9
    Oks csak az elején kifejezetten az adaptert mondtad és azt, hogyha kihúzod minden oké. Ezek szerint mégse minden oké.

Akkor a gond nagyobb mint sejthető volt az elején. Akkor vagy alaplap vagy táp. Egy friss tiszta telepítésnél nincs olyan, hogy az usb nem megy vagy rosszul működik. Ezeréves találmány, az windowsos alap driverek tökéletesen mennek. Amiket én megnéznék:

1. Alaplapon púpos kondi vagy egyéb áruló jel van e. Megpróbálnám úgy is, hogy a frontpanelt lehúzom az alaplapról.
    2. Kölcsöntáp. (ha az 5V-os kör vacakol tipikusan ilyen hibákat is okozhat)
    3. kölcsön USB kártya (ezzel ki lehet zárni az alaplapi usb áramkör jórészét.
  • hinote
    Előbb szeretném kiküszöbölni, hogy valóban a hw-nek van baja. Feleslegesen ne vásároljak már újat. Én valami beállításra, vagy driver ütközésre gondolnék először, hát ha volt már más is ilyen cipőben. Amúgy most néztem, ha pendriveről másolok, akkor is fennáll a hiba. Sőt, ha kihúzok minden USB-t, akkor is, csak sokkal kevésbé jön elő. :(
  • Blum
    Win10 install óta nálam is ezt csinálja a laptop, BIOS update sem segített. Majd biztos jön valami update.
    Linux alatt hibátlan.
  • Tetsuo
    Nekem még soha nem működött jól az alvó vagy a hibernáló mód egyik gépemen sem (kb. 5-6 különböző gép).
  • gforce9
    Ez nem egyedi hiba. Sok gépnél előfordul. Valamelyik program szarul kezeli az alvó módot. Hogy melyik lehet a ludas passz. Kísérletezd ki. Ha megvan a hibásan működő program, akkor lehet megoldást keresni.
  • würfel
    Help me!!! Alvó módot adtam meg a Vezérlőpult energiagazdálkodási lehetőségénél, ha lehajtom a latpop fedelét. Ha lehajtom a laptopom tetejét, akkor sokszor nem jön semmi elő, ha újból felhajtom. Csak a kikapcsolás/újraindítás segít. Nem találok összefüggést az alvó mód hossza és a renitenskedés között. Van hogy fél óra múlva, vagy akár 1 óra múlva is tudom folytatni a munkát, de 15 percnél is előfordul, hogy újra kell indítanom a göpzit, mert nagy sötétség lesz. A szervízben sem tudnak mit mondani. Most mát örökké így marad, hogy vagy műxik, vagy nem, ha felélesztem a gépet??? HELP.
  • gforce9
    Hmm azt kéne megnézni, hogyha kettőzés be van állítva, akkor a monitort átdugni a másik kimenetre ha van rá mód (vagy a tv-t) és megnézni, hogy ténylegesen jön e ki jel mindkét kimeneten. Ezzel el lehet dönteni, hogy jön ki jel csak nem megfelelő az adott megjelenítőhöz vagy jel sem jön ki. Valamint kettőzésnél, ha be van állítva a képernyőfelbontásokat nézd meg. Lehet valami hülyeséggel akarja meghajtani a második kijelzőt és azért nincs kép.
  • Vadnokedli
    De jó, tegnap elküldtem mi a státusz- de ma nem látom. :D Na. van opció rá át is váltok de nincs effektív hatása csak az UI-n látszik hogy oda váltott, ha újra előhívom a menüt ott már az előző beállítás van. Szóval- tehát Van ilyen lehetőség csak nem aktiválódik a válasz.
  • gforce9
    Szerintem a választ te is tudod. Ha egy hw-t leválasztva megszűnik a hibajelenség, akkor több mint valószínű, hogy az a hw hibás. Csere?
  • hinote
    Sziasztok!
    Volna egy kis problémám. Újratelepítettem a gépem, mivel elkezdett laggolni a youtube. A gond ott van, hogy telepítés után is fennáll ez a bibi. Sőt, ha olyanja van a gépnek, mp3 lejátszásnál is laggolgat. Nagynehezen rájöttem, hogy mikor nagyobb adatforgalom van, akkor akadozik a gép. DPC Latency Checher segített ebben. USB adapterrel csatlakozok a routerre. Próbáltam már drivereket cserélni, de semmi nem segít, csak az ha kihúzom az adaptert. Viszont így meg ugye nincs netem. Valakinek valami ötlet?
  • gforce9
    Mármint hogyan nem működik? Nincs ilyen lehetőség a w+p gombra? Van ilyen lehetőség csak nem aktiválódik? Aktiválódik, csak az egyik kijelzőn nincs kép? Kicsit pontosabb hibaleírást, ha lehet :)
  • Vadnokedli
    Lenne egy kis problémám. Win10-et használok. Windows + P gombnál lehet állítani ugye hogy Kettőzés- Kiterjesztés- Csak másodlagos. Na most nekem minden működik kivéve a kijelzés kettőzése. Ötletek hogy mi lehet a hiba? Elsődleges: DisplayPort - U2312HM Másodlagos: HDMI - Samsung UE32D5500
  • gergely1991
    Mivel sokat nem veszíthetsz:pl kapcsold ki a router tűzfalát vagy a router dhcp-jét( amennyiben a modem biztosítja pl a wi-fit vagy min 2 lan csatlakoztatását).
  • LeWyTy
    Tudom hogy nem teljesen idevaló a téma de végülis hardwareről lenne szó, és általános segítségről. ;)

Plz írjon rám valaki aki már rendelt DHLel csomagot külföldről és végigment a vámmal kapcsolatos szenvedésen. Mivel hétvége miatt nem tudom felvenni velük a kapcsolatot. Valahogy nem sikerül kivennem a hivatalos maszlagukból a nekem kellő információkat... Köszi... :)
  • Mészy
    Sziasztok.
    Van egy netgear wnr2200 n300 router és egy upc 240 megabites internet. A upc modemen keresztül 55-60 megabit a max sebesség wifin. A routeren át kb. 25 megabit. Hogyan lehetne a routerrel a sebességet a 60 as maximum felé emelni?
    Jó lenne, ha 100 megabit lenne legalább.
    Van erre valami esély ezekkel az eszközökkel?
    Köszönöm előre is.
    Üdv.
  • Tetsuo
    A prohardver.hu fórumán néhány kocka tolja az OC-t rendesen.
  • gforce9
    Hát ezt majd olyan ember fogja megválaszolni, aki a tunningal képben van, ebben sajna nem nagyon tudok segíteni.
  • molnibalage83
    Beröffentettem a Witcher 3-at fullra húzva. Úgy tűnik minden működik. :)

Az Nvidia-nál a VGA hőmérséklet és húzásra külön SW van?

Intel Core i5-4690K esetén hol lehet húzni a CPU-t, ha ki akarom próbálni?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.14. 18:14:38
  • gforce9
    Legegyszerűbb mindenre kiterjedő teszt valami erősebb játék

A winyót hdd sentinellel lehet megnézni, a többire túlsok teszt nincs, ha működik minden ramteszt is felesleges, ha hibás úgyis fagyogatna. Ha valami kibukik akkor lehet különböző tesztekkel nekiesni, de míg minden jól fut addig nem érdemes. Nyúzd egy hétig, ha mód van rá és ha baja van valaminek úgyis kibukik.
  • molnibalage83
    Tárgytalan. Más kérdésem lenne.

Egy teljesen új gépet vettem és a Win7 újratelepítésé nélkül driverek felrakásával úgy tűnik, hogy hasít. Hogyan tudnám ellenőrizni, hogy tényleg minden faszán működik?
  • bardocz
    Nézd meg mekkora hűtő fér be, és aszerint válassz. De ez még lehet gyári hűtővel is meleg. A vga nem szokott belelógni a procihűtőbe. Újrapasztázást megpróbálhatod, nem körülményesebb, mint berakni egy új hűtőt.
  • wollnerd #62336
    Nos hát, már tegnapelőtt is beállítottam az UEFI bios-ban full speedre a venti sebességét, de nem lett változás, mert lehet hogy a normál érték is a (közel) maxon pörgött. (az alacsonyabb érték beállításával pedig láttam hogy alacsonyabb fokon pörgött, csak ugye ez nem jó...)
    A probléma hogy a nagy melegben könnyebben felkúszik proci hőmérséklete akár 85-90 fokra a komoly játékokban... :( Csak pár napja vettem észre ezt a jelenséget, tehát nem tudom hogy a hűvösebb napokon mi lehetett a helyzet...
    A házam akkora hogy nem tud beférni pl. a dark rock (és ahhoz hasonló) hütő(k)... csak a Freezer Xtreme :/ (valamint a gtx 970 is egy nagy kártya...)
    Utánanéztem hogy milyen megoldások vannak pl. paszta... de ez kicsit körülményes...
    De egy kisebb házhűtő (ha beleférhet) is segíthet? Pl. házam tetején van egy szellőző rács és a gép tuning előtt beraktattam még egy hűtőt pont a rács alá... csak most nem tudom hogy beleférne mert a Freezer Xtreme "magas" és lehet hogy pont a helyet foglalja...
    Ti milyen egyéb megoldásokat ajánlanátok?
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2015.08.14. 15:21:12
  • molnibalage83
    Van egy ilyenem. A SATA csatival ellenetétes oldalon van egy kör alakú csati, aminek a vége USB-s. Hova a francba és miért kellene bedugni azt? Hol a túróban van alaplapon BELÜL USB csati...?

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.08.14. 14:34:42
  • gforce9
    Ezt leltem róla. 60C-ig garantáltan üzemképes, szóval a melegedés nem fogja meghatni, de hogy ez természetes e, az passz.

Kingston MobileLite G4 Specifications & Features:

Operating Temperature: 0°C to 60°C
    Storage Temperatures: -20°C to 70°C

• potyoro potyka
    Adott egy Kingston MobileLite G4 3.0 kártyaolvasó, és egy 64Gb Kingstone ultimate Class 10 UHS-I SDHC/SDXC kártya. USB 3.0-án csuda gyorsan másol, viszont a kártyaolvasó
    NAGYON MELEGSZIK!
    Inkább forró, mint meleg. Ez a melegedés természetes? Üzemen kívül is felhevül simán usb-n csatlakoztatva. Köszönöm a segítséget!
  • Vadnokedli
    Ha 3 Pin es a ventillátor akkor mindegy mennyire állítod mert nem fogja befolyásolni. De ha 4 pin-es akkor azt állíthatod. Az én alaplapomon ahol 4pin-esek vannak oda be tudom állítani hogy a CPU hőfoka alapján emelkedjen az RPM- szerintem nálad is belehet állítani.