64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • tmisi
    Először nekem sem ismerte fel a Chicony kamomat, de a Vista driver kereső talált hozzá D-Link-es drivert, mivel mindkettő CIF kamera. Magyarul ua. a belseje. Most jól jártam a gagyibb ocsó cuccal.

No de hogy panaszkodjak is, a k****g Sony már nem támogatja a régi DV kamera USB streamingjét Vistán, így mehettem nagybátyámékhoz az XP-hez, mert nem bírtam otthon átvenni a videómat.
  • DeerHunter01
    de most nem szeretnék új kamerát venni egyelőre,tehát jó lenne ha valamilyen megoldás létezne
  • akyyy
    valszeg 64 biten nem megy
  • DeerHunter01
    Hali.
    Van egy Genius Webcam Look webkamerám.
    Sehogyan sem akar képet adni a kamera.
    Felraktam hozzá a gyári cd-ről a drivert,úgyse jó.
    Szedtem le a hivatalos holnapról is drivert,az sem jó.
    64 Bites Vistam van.
    A cam-ba van beépitett mikrofon is és az tökéletesen müködik.
    Ha elinditom a programját azt irja hogy nincs csatalkoztatva a kamera.
    Próbáltam azt is hogy a Vista keressen hozzá illesztőprogit de nem talált.
    Mit csináljak?
  • kifli
    ha a könyvjelzőkre gondol akk
    könyvjelzők->könyvjelzők kezelés->importálás és mentés->html exportálás
  • Solten
    marmint a konyvjelzoket?
  • Metwork
    van progi amivel lehet backupolni, Mozbackup a neve
    vagy manuál is lehet, menj át a Mozilla totyikba, szerintem oldalanként megkérdezi valaki :)
  • tigeroo
    mozzilla kedvencek listáját hova menti a gép vagy hogy lehet kimenteni?? egy barátom kérdezi (nekem operám van)
  • Lacee86
    Jó rendben. Írj csak, szívesen segítünk.
  • htr93
    Hűű, még később:D még azt sem tom mennyit fogok dolgozni, meg hogy mennyit keresek... viszont ide fogok írni mindenképpen:D tehát ezt már inkább akkor hamár meglesz a pénz vagy pontosabban megtudom mondani milyen terveim lesznek vele.
  • Metwork
    Jó, nem ez volt a kérdés :)
    Nem az én gépem.
  • Solten
    Lol. Hasznalj kulonben is valami ertelmesebb bongeszot... ;)
  • Metwork
    Az miért van, hogy az IE csak bmp-be akarja menteni a képeket? Onnan is ahol régebben lehetett jpg-be menteni.
  • Bandi 18
    A tápot is cserélje, mert egy ilyen ősrégi konfignak, nem hiszem hogy valami hűdejó tápja van...
  • Lacee86
    Nézd már írtam neked korábban: alaplap + proci + Ram + VGA csere, ezt jelenti a szó szoros értelmében, mert a vinyó meg DVD író, gépház stb. attól még maradhat, nekem is úgy volt tavaly. Pl. egy új alaplap, egy E5200-as proci (ezzel már bőven játszani is lehet) plusz 2 GB DDR2-es Ram kerülne kb. 40 ezer Ft-ba. Ugye még VGA-t nem számoltunk: írtam h ha erre most nincs pénzed, vagy olyan alaplapot vegyél, amin van valamiféle integrált VGA (ezzel játszani nem fogsz tudni az igaz), vagy ideiglenesen vmi régi használt videokarit szerezz be pár ezer Ft-ért. Aztán a videokártya az sok féle lehet, nagyon széles a választék manapság. De egy 20 e Ft körül már egész jót lehet venni, amivel játszani is tudsz. Természetesen ezek, amiket leírtam, egy elég olcsó kategória, de lehet h nem lesz olyan időtálló, mint ha drágább CPU-t meg VGA-t vennél. Mérlegelni kell, h mennyit tudsz/akarsz rászánni. Esetleg ha egy konkrét összeghatárt írnál, talán jobban tudnánk segíteni.
  • Bandi 18
    Ebbe felesleges pénzt ölni. KB annyit tud mint az én 7 éves 1.3-as Athlonom. De netezésre kiváló.
  • Lacee86
    Hát a CPU és alaplap pontos ismeretében most már sztem tényleg egyértelmű a teljes csere. Ez a processzor és alaplap a mai igényeknek harmatgyenge sajnos. Még ha nem is játszol a gépen, sztem akkor is. Csak netezésre jó, vagy ha nagyon régi játékokkal játszol, de gondolom mivel az új videokártya felmerült, igényed van újabb játékokra is, nem?
  • htr93
    Mező Érték
    Alaplap tulajdonságai
    Alaplap azonosítója 62-1009-001131-00101111-040201-VIA_P6$P4VMM2_KOB P4M266 NDSUMX RELEASE 10/09/2002
    Alaplap neve ECS P4VMM2

Front Side Bus tulajdonságai
    Busz típusa Intel NetBurst
    Busz szélessége 64 bit
    Valódi órajel 100 MHz (QDR)
    Effektív órajel 400 MHz
    Sávszélesség 3200 MB/mp

Lapkakészlet busz tulajdonságai
    Busz típusa VIA V-Link
    Busz szélessége 8 bit

Alaplap fizikai információk
    CPU foglalatok 1
    Bővítőhelyek 2 PCI, 1 AGP, 1 CNR
    RAM foglalatok 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM
    Integrált eszközök Audio, Video
    Fizikai formátum Micro ATX
    Alaplap mérete 240 mm x 240 mm
    Alaplapi lapkakészlet P4M266(A)

Alaplap gyártó
    Cégnév Elitegroup Computer Systems
    Termék információ http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Products/ProductList.aspx?CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0
    BIOS letöltés http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/Category_Download.aspx?Categoryid=1

egyébként, ha "az egész rendszert újítom" az anyit takar hogy tök új gépet veszek, vag ylegalább is uj alaplapot, provcit, ramot meg ilyenek, ami meg rohadt sok, nem?
  • htr93
    mármint CPU XD
  • htr93
    Proci, mint PCU ugye?:D

még jó hogy szedtem le everestetXD

CPU típusa Intel Celeron, 2000 MHz (20 x 100)

Alaplap neve ECS P4VMM2
  • Bandi 18
    Másik gépben próba, ha ott sem jó akkor gariba vissza.
  • Sati84
    Nekem szinte ugyanez volt nemrég, csak nekem nem kikapcsolt, hanem újraindulgatott. Szintén úgy, hogy ha sokat pihent, utána sokáig bírta, de ha egyszer újraindult, akkor már öt percen belül újraindult újra. És újra.

Én úgy jöttem rá, hogy a táppal van baj, hogy levágta az áramot egy párszor, de a végső lökés az az volt, amikor már úgy is levágta az áramot, hogy be se volt kapcsolva a gép! Amióta kihúztam a tápot, azóta nem tűnik el az áram, most fogom kipróbálni kölcsöntáppal a gépemet.

Szóval szerintem 99%, hogy a táp. Reinstall ide vagy oda, ez az lesz!
  • Falcon87
    USB-s billentyűzet nem megy. kaptam PS2 átalkítót, de azt se ismeri fel (a hozzászólás mindössze az egér gombjainak igénybevételével készült)
  • MR ME
    realtek integrált hangkarid van? mert akkor annak a programjában (realtek HD audio manager) át tudod állítani h melyik miként üzemeljen
  • MR ME
    vsyncet kapcsold be
  • Oldcool
    Bocsánat a pontatlanságom miatt a jack dugó ment tönkre.
  • Oldcool
    Heló abban kérnék segítsége hogy a az alaplapi hangkártyámon tönkrement a középső zöld.és azt mondták nekem hogy át kell raknom a mellete lévőbe és át állítani UAJ ra és akkor jó lessz de hol tudom át állítani?
  • adamq01
    Sziasztok! Van egy samsung 22" monitorom eddig analog csatlakozóval használtam, de néhány napja át áltam digitális jelűre és mikor járszom akkor a monitoron végig megy egy tört csík mintha el lenne visszintesen csúszva a kép. nem tudjátok mitől lehet?
  • MR ME
    hmmm késő van, olvasni nemtok :|

az a 70-75 fok kicsit talán soknak tűnik, de am ennek még nem kéne gondot okoznia
  • MR ME
    mit jelent az h felforr? terhelve nézd meg a hőfokokat, am ezek eddig teljesen normálisak...
  • SzocsA

Hőmérsékletek
    Alaplap 35 °C (95 °F)
    CPU 48 °C (118 °F) 60-65 körül játéknál orthossal 70-75
    1. CPU / 1. mag 32 °C (90 °F)
    1. CPU / 2. mag 32 °C (90 °F)
    GPU dióda 45 °C (113 °F) 65 játék Burnout Paradise alatt felforr! 15-30 perc után!
    SAMSUNG HD321KJ 30 °C (86 °F)

• Lacee86
    Igen, ezért vettem rá egy kicsit jobb hűtőt; vmi gagyi szart adtak hozzá eredetileg.
  • Bandi 18
    Ja én is ezt csinálom :). Mondjuk a te procid az elég forrófejű amúgy is :).
  • Lacee86
    Én nyárra a melegedés problémát olcsón megoldottam: a gépházam kivettem az íróasztal skatulyájából, és az oldalát levettem. Így nincs melegedési probléma. Eddig játék után alig akart lehűlni a proci meg vidkari, meg iszonyúan felmelegedett a proci közben. Most ez megszűnt, üresjáratban is jó pár fokot lement a hőmérséklet.
  • Bandi 18
    És a BIOS-ban minden rendben van? Memória kap elég feszt? Amúgy én is tápra gyanakodnék legelőbb.
  • Bandi 18
    Azért nem kell egyből vízhűtés. Alaplapi hőmérsékletnek simán jó a 40 sőt még a 45 is :D, nekem a régi lapomon van hogy 50 és semmi baja 7 éve :). VGA is mehet 75 fokig legalább. Inkább takarítsd ki a hűtőket mintsem egyből a boltba rohanni újakat venni...
    Az meg hogy a winfos újraindul megkergül nem csak melegedéstől lehet. Mondjuk pl rossz a memória időzítés beállításod, vírus, memhiba.
    Írd le mennyi az egyes alkatrészek hőmérséklete, mert így látatlanba semmit nem lehet mondani, hogy sok vagy kevés.
  • SzocsA
    nekem is hasonló problémám van
    ma játék közben újraindult a gép, és amikor megjelent a logó akkor is. kikapcsoltam és betöltött! meg múltkor is
    de ma is és anno nagy vihar volt erre! igaz van szünetmentes tápom de az is megkergült anno!

még valami az alaplap meddig melegedhet fel?? amit még elvisel?

de újraindulás után mérte az everest! lehet hogy melegebb volt!

Burnout(TM) Paradise The Ultimate alatt meg a videókari melegszik fel!
    a házba van venti

valami jó hűtést kéne néznem mert nyáron elég szar a helyzet mivel úgyis meleg van és a szobám is melegszik nagyon!

vízhűtés kéne vagy kompreszor! mert a ventik nem nagyon jók!

• Darkynt
    Gondoltam rá de akkor nem értem az összefüggést, hogy miért csak reinstall után hetekkel jelentkezik meg ilyenek...
  • Lacee86
    Én közel sem vagyok profi, de annyit mondok, én a helyedben kipróbálnám egy másik táppal a gépet. Sztem nem kizárt h azzal van a gond. De lehet h tévedek. Persze majd vki biztos ír jobbat is mint én.
  • Darkynt
    Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek a gépemmel kapcsolatosan.
    kb. fél éve jelentkezett egy számomra nagyon érdekes probléma.. A Gépem gondolt egyet és csak úgy minden ok nélkül hirtelen kikapcsolt..semmi előzmény, semmi hiba üzenet, semmi!
    A dolog a napok múlásával egyre rosszabb volt.. Minden egyes nap egyre kevesebb idő maradt a gépemnek és a kikapcsolások egyre gyakrabban történtek. Egyik nap a dolog nagyon elfajult, nem akart bekapcsolni a gép. Éppen bootolt be a rendszer és a szokásos logót látom a képen amikor egyszerűen kikapcsolt..és akárhányszor indítottam újra mindig itt halt meg.
    Sokat próbálkoztam és kb 15p múlva bekapcsolt rendesen ám ahogy betölt a rendszer kb 5 percem van és kikapcsol megint és a problémák újra jönnek. De ! Ha 5 perc alatt elindítom gyorsan a kedvenc játékomat akkor nem kapcsol ki a gép..volt hogy 12 óráig bekapcsolva volt a játék és nem halt meg. De ahogy kiléptem a játékból szinte azonnal meghalt.
    A jelenség persze egyre furcsább volt és már nem volt mit tenni újra kellet rakni az akkori Op.rendszert..Vistát cseréltem ugyan olyan Vistára...(kb 5 hónapig használtam a Vistát és csak ezután jelentkezett az első probléma)amikor újra raktam a rendszert hetekkel később újra kezdődött és pontosan úgy zajlott le ez a jelenség ahogyan elsőnek.. Még egy párszor eljátszottam ezt amikor is kb 1,5 hónapja felraktam
    a Win7-t. Azóta semmi gond nem volt minden ment simán..pár hete viszont megint jelentkezett egy tünet... játék közbe kikapcsolt magától a gép..Gyorsan újra indítottam és semmi gond nem volt ám vasárnaptól már megint komoly gondok vannak..ha egyszer kikapcsol a gép vagy újra indul akkor aznap tuti nemfog bekapcsolni..de ez is fura..ha kikapcsol és megpróbálom beindítani a bootolásnál meghal de ha várok egy napot akkor tökéletesen elindul..
    Mivel már ismerem a tüneteket ezért kitudom számolni hogy kb még 2 nap és a gép megint meghal..de már csak a Reinstal fog segíteni (itt jegyezném meg hogy a Vista DVD-t anno nem akarta be bootolni mert ugyan úgy meghalt a gép, ezért elsőnek fel kellett raknom az XP-t és csak utána a Vistat)
    Röviden ennyi... Ha valaki tudja mi a probléma az kérem segítsen... akárhány magát "profinak" hívó embernek elmondtam csak hülyeségeket beszélt.. (gondolok itt a " biztos a hűtés a rossz" nem rossz ötlet de ha belegondolunk az..)
    Nagyon fontos lenne már csak bennetek bízok! Segítsetek!