64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#47003 Sziasztok!
Van egy 5,5GBos iso fileom, azt hogyan darabolhatnám fel??
DVD-re akarom rátenni
Tudjátok olyasmi módszerrel akarom feldarabolni, mint a torrentből letöltött fájlokat.
Pl 100DB kis 50 megás fájlra hogy 2 DVD-re ráférjen ne kelljen 2rétegűt venni
ez hogy oldható meg?
Kösz
SrAta -
#47002 sziasztok! most hívott egy ismerősöm, ujrarakta a rendszerét de a helyi hálózatot nemtudja megcsinálni!
mindent úgy csinált ahogy kellett, beírta a nevet és jelszót, de porthibát ír ki. ez mit jelent? -
jómagam #47001 Sziasztok!
Nem olvas be a dvd íróm másik számítógépben jól működik most raktam fel egy gyári xp-ét igaz még más programot nem raktam fel semmilyet szerintetek mi lehet a probléma?? Ja az xp-t úgy raktam fel, hogy f8-cal boot-tam mert ha kiválasztottam a bootba, hogy az első számú hardver legyen az író úgy nem indult el a telepítés.
Aki tud segíthet.
köszi -
#47000 Second Generation Serial ATA (SATA II) hard drives are not detected when connected to a VIA or SIS Serial ATA controller. These First Generation Serial ATA (SATA I) controllers include the following chipsets:
* VT8237
* VT8237R
* VT6420
* VT6421L
* SIS760
* SIS964
Íme a válasz. A második gen-es Sata eszközök ezekkel a chipsetekkel nem tudnak együttműködni. A lapod chipsetje: VIA VT8237 ami a listában is benne van. Ezért nem megy. 2 megoldás létezik, veszel egy sata PCI kártyát, vagy átjumperolod Sata1-re a vinyót ha lehet. Ha nem akkor szerintem vidd vissza inkább és kérj egy olyan márkájút amit lehet így jumperleni (PL: WesternDigital) -
#46999 Sziasztok!
2 napja vettem egy 1TB-s vinyót, és akárhogy is próbálom, akárhova kötöm nem látja a gép. Se windowsban se BIOS-ban. Asus A8V alaplapom van, és azt szeretném kérdezni hogy lehet-e olyan, hogy egyszerűen a nagy kapacitást nem képes kezelni? -
#46998 Attól lefagyhat vagy újraindulhat a gép, hogy túllépi a TCP/IP kapcsolatok számát? Reggel csak a torrent futott elég nagy peer számmal és újraindult. A hiba naplóban TCP/IP hibás bejegyzés volt.
Xp 64 bit. -
#46997 #46986
Kössz! :) -
#46996 a 2-es monitor 1024-ben van, az lcd 1280-ban és tökéletesen működik a kiterjesztett mód -
#46995 Vagy mindkettő 1280ban, vagy mindkettő 1024ben, pontosan ezt mondtam. Ettől még látszik az egész a CRT-n csak maximum kiég a szemed az alacsony képfrissítéstől. :D -
#46994 -
#46993 Nem cloneban, kiterjesztettben. -
#46992 Ilyen nincsen. Összehúzza a képet, clone módban egyébként is csak két egyforma felbontású monitort lehet használni. -
#46991 akkor az miért van, hogy egy régebbi crt monitoromon betudtam állítani baromi nagy felbontást, de csak egy része látszott?:D -
#46990 Nem lehet ilyet. -
#46989 Hali!
Van egy lcd és egy crt monitorom egymás mellett. Az lcd 1280x1024-es felbontást bír, míg a crt 1024x768-t. Hogyan tudom az tmegoldani, hogy a crt monitoron az arányok ne változzanak az lcd-hez képest? Tehát ott is 1280x1024-es felbontás lenne, de csak 1024x768-as rész látszódna:)
Egyáltalán megoldható ez? Köszi előre is -
#46988 Legalább 15Gb-t hagyj az XP-nek. -
#46987 Ott kell igen, telepítőben partíció törlése majd létrehozol újakat. Minden adatod elvész, úgyhogy mentsél addig valahova. Ha nincs hova menteni akkor partition magic, de nem ajánlom. -
#46986 Megtudod csinálni ott is vagy pedig utánna programmal, amelyik szimpatikusabb :)
Én Állt programmal szoktam, mert az nekem kényelmesebb, addig úgysincs szükségem a többi partícióra amég nincs feltelepítve a win meg hozzá driverek stb, és inkább nem húzom ezzel az időt. -
#46985 Valaki leírná pontosan,hogyan kell particionálni?
Régen fel lett osztva a winchester,3 meghajtóra,részre,(azóta eltelt 3 év :))s a sok frissítés miatt alig van hely a C-n,ezért újra akarom osztani az egészet.Csak nem tudom,hogyan lássak hozzá,illetve hogyan kellene?
XP-t sokszor telepítettem már,ott is volt olyan h partíciók törlése stb,ott meg lehet az egészet csinálni? Vagy külön program kell hozzá? Mert ezzel együtt az XP-t is újra akarom tenni,tehát mindent leformázni,s utána szétosztani mi hol legyen.Ha tud,valaki leírhatná nekem ezt részletesen :)
-
#46984 Nekem az még semmit nem oldott meg. De cmdből sokmindent lehet törölni, amit egyébként grafikus felület alatt valamiért nem enged. -
#46983 unlocker nevű progit próbáld ki, nemtom hogy vistához jó-e xp-n mindent töröl :) -
#46982 Próbáld meg cmdből törölni. -
0ckH4M #46981 Már próbáltam. Tudsz mondani ilyen progit? -
az a problémám, hogy mikor indíom a gépet, akkor mikor behozza az asztalt, in dítaná, akkor a hátteret látom, majd visszadob a bejelentkezési fiókomhoz. és nem tudok belépni sehogy. csökkentett módban is próbáltam és úgyse megy. akárhányszor bejelentkezek, látom egy percig a hátteret asztalomon, ikonok nincsenek és utána viszadob és, ha rákattolok megint, akkor kiírja, hogy belép, de nem lép be, majd menti a beállításokat és kijelentkezik a fiókhoz.
pls help
tegnap és előtte még minden jó volt. -
#46979 szerintem wevbcam-ből ez éri meg a legjobban:
microsoft Vx1000 -
#46978 2 éve vettem kb a camot.
akkoriban még 10 ezer volt .
most már 4 ezerért lehet vinni.
de a kép az szar rajta amúgyis, olyan sötét volt az egész kép mikor jól müködött.
rakás szar ez a Genius Webkamera.
inkább veszek majd egyszer egy Logitechet olyan 5 ezer körül.
Milyet ajánlotok? -
#46977 Hát sokat nem érsz vele... Egyébként bennem fel sem merülne, h egy mai készülék legalább XP 32-64 és Vista 32-64-et ne támogassa... -
#46976 nagy meglepetésemre visszairtak a Geniustól:
"we are sorry to tell you that update driver only works on Vista 32 bit system."
-
#46975 Próbáld restart után, ha úgy se megy, vannak progik, amikkel bármit tudsz törölni, amit nemenged az oprendszer. -
0ckH4M #46974 Sziasztok! Miért lehet, hogy a Vista nem enged egy mappát törölni? Nem írásvédett, tartalmát töröltem, de ha magát a mappát akarom törölni, Vista azt mondja, hogy zárjam be, és úgy próbáljam újra. Próbáltam Total Commanderrel is, az azt mondja rá, hogy nem törölhető. Valakinek valami ötlet? -
#46973 gen trójaim is volt de miért volt lassu a etem mint állat? mert az a rohadt torrent automata bekapcsol valamé'... akkor eesettle mikor jött a váratlan felirat hogy "letöltés befejeződött:enclave" -
#46972 asszem van trojai-m, ez azt állítják egy hasznos programnak álcázott vírus. nem lenne egyszerű letörölni vagy uninstallálni?XDDXXD -
#46971 És a boot sorrendet átállítod mikor telepíteni akarsz? -
#46970 akkor b@szhatom mert nincs 64 bites driver hozzá :S -
Oszy88 #46969 Hát átjumpereltem az 5-6 pin-re és ugy se működik :S -
Oszy88 #46968 A sata be van kapcsolva de nem jumpereltem át és anélkül is települt a winxp, mert felismerte a telepitő nem kellett f6-oznom. -
#46967 Ja még annyi hogy a lapod cska a Sat1-et ismeri fel. Átjumperelted a vinyód Sata1-re? (WD-nél van rá lehetőség, nekem is van). -
#46966 Be van kapcsolva Bios-ban a Sata? Ezeknél a lapoknál, kellhet floppy amire rá kell tenni a Sata drivert, amit az alaplapi cd-n találsz (egy ilyen önkicsomagoló egy floppy-s file) és mikor telepítesz F6-ot kell nyomni amikor kéri. -
Oszy88 #46965 Sziasztok!
Van egy Asrock K8Upgrade-NF3-as alaplapom eddig Pata-s merevlemez volt benne, de egy napja vettem egy WD300GB-os Satas merevlemezt.
Xp-t csak akkor enged rátelepíteni ha mellette megy a Pata-s is és csak akkor bootol be a sataról az xp ha mellette megy a patas és a két rendszer közzül kiválasztom a sata-n lévő xp-t bootoláskor. hogy lehetne azt megcsinálni h csak magában a Sata-smerevlemez bebootoljon a másik winyo nélkül? -
#46964 Keress a genius oldalán 64bites drivert. Ha nincs akkor venned kell másikat.