64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
-
#47123 Most kihúztam én is a Maxtor-t és most nem ad ki hangot, de nekem még szükségem lenne arra a Maxtor vinyóra, mert még nincs is egy éves és 160 GB-ot nem szeretnék csak úgy kidobni. De az az érdekes, hogy egyszer elhalkul utána szépen folyamatosan felerősödik a rezgés. Ezt játssza folyamatosan ha 2 vincseszter van benne. -
#47122 Dettó ugyanez a problémám volt, mikor Maxtor mellé vettem egy Samsung vinyót. Nekem úgy oldódott meg, h kivettem a Maxtort, mivel kiderült róla, h haldoklik... (Azért vettem új vinyót, mert kicsi volt a régi, akkor még erről fogalmam sem volt). Azóta nem ad ilyen hangot. Sztem a 2 vinyó rezgése felerősítette egymást, vagy a fene tudja... De hát sok mindenkinek van 2 vinyó a gépébe, mégsincs ilyen panasz, úgyh igazából nem tudom mitől lehet. -
#47121 Üdv!
Nemrég raktam be a gépembe egy 500GB Western Digital Caivar Black vincsesztert. Ez a leggyorsabb fajtája. Most ahogy benne van a gépbe egy 160 GB-os kínai Maxtor vinyó mellett, elég furcsa hangok jönnek ki belőle. (Mármint a WD-ből) Szóval így folyamatosan elhalkul és felhangosodik a vinyó és mikor felhangosodik akkor marhára rezeg az egész asztal (azért nem földrengés de picivel gyengébb mint egy telefon). Amikor beraktam a szar gépház ahogy toltam befele a helyére szépen lehúzta egy helyen a festéket, így gondolom garanciának lőttek.
Tápom az egy 450 Wattos FPS táp szóval nem kínai codegen meg stb. gondolom nem a táp lehet a gondja. A konfigom a következő: Gigabyte EP31-es alaplat, E5200-es Intel proci 3500 MHZ-n járatva, 2GB Kingmax DDR2-es ram 1000MHZ-n járatva és egy HD3850-es MSI videókártya.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a problémája? -
Sybilla #47120 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrégen szereztem be egy Pioneer dvr116d típusú írót a gépembe. Írni tökéletesen ír, viszont beolvasni a világon semmit nem hajlandó. Mi lehet a probléma? -
#47119 Megtört kábel, rossz érintkezés talán. -
#47118 ok.
Mi okozhatta a problémát? Kicsúszott kábel? (Megigazgattam amikor irtátok, hogy cseréljem).
Megtört kábel? (nem feszül, nincs benne éles "kanyar") -
#47117 Pedig ez így rendben van. Azért a biztonság kedvéért dugd át másik tápkábelre a vinyót. -
#47116 A HDTune nem talált semmit kábé 1 hónapja.
Tápom chieftek 450-es körül van.
gigabyte ga-965p-ds4
intel core 2 duo 6400 (2.13Ghz)
2 Gb memória
Samsung 80-as vinyó
8800 GTS 320
-
#47115 Én még a helyedben futtatnék egy HDTune error scant hátha a vinyó a rossz.
Milyen tápod és milyen konfigod van? -
#47114 Ok.
Az alsó van nekem, pont ilyen színben!
Akkor azt majd kicserélem jól ha megint vacakolna...
Köszi! -
#47113 A szín az mind1 :D. Kis magyarázat mert látom félreértetted.
IDE: Adatot továbbít párhuzamosan:
Sata: Szintén adatot továbbít csak sorosan. (Gyorsabb és újabb manapság használt megoldás)
-
#47112 ok.
Akkor mit cseréljek ki? Sata adatkábelt, ami az alaplapra megy és adatot továbbít?
Másik kérdés:
Most egy piros színű kábel van a vinyóban, viszont nekem az alaplaphoz sárgát adtak. Az lehet gond, vagy tökmindegy, hogy milyen színű? -
#47111 Az a tápkábel :D. Az IDE kábel az alaplapra megy és adatot közvetít. Ma már nem IDE kábelek vannak hanem Sata kábelek. -
#47110 Bocsi, nem értek valamit. Az IDE kábel a tápból jön és kakaóval látja el a vinyót. Azt hogy tudnám kicserélni? -
#47109 Köszi, kipróbálom! -
#47108 cseréld ki az IDE kábelt -
#47107 Sziasztok megint.
Volt egy kékhalálom amikor megpróbáltam a netre kapcsolódni. Most megy normálisan, de valami rák biztos hogy van. Ötlet valaki?
Ezeket az event-ek voltak a kékhalál időpontjában (kábé 2 atapi és 6-8 disk):
Error, atapi:
A parity error was detected on \Device\Ide\IdePort2.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Error, disk:
The driver detected a controller error on \Device\Harddisk0\DR0.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. -
tmisi #47106 Lehet, csak ne a HD Audiot tedd fel.
itt van a legújabb -
#47105 Fel lehet tenni Realtek AC 97-hez újabb progit is mint ami az alaplaphoz van? Asus A8n-sli-hez kellene, mert nem sikerül beállítanom h mindegyik hangszóró szóljon, csak a mélynyomó és 1 hangszóró szól...
Az alaplapi progija elég gyenge cucc, nem tudom pl beállítani egyenként h. ez a hangszoró első jobboldali stb... Az 5.1 jól működik, egy újabb gigabyte alaplapban pl tökéletesen lehetett beállítani a dolgokat, megszólaltatta minden hangszorót, de ez nem akarja :S -
#47104 hy lenne egy problem, hogy van egy beyerdynamic mikrofonom és azt szeretném elérni hogy amikor beszélek a mikrofonba az a hangszórómról szóljon
plz segítsetek előre is kösz -
#47103 Oks megtalaltam.Volt egy ilyen h cpu smart fan control disabled re tettem de tovabbra se tudtam kontrolalni speedfannal,aztan enabled-re tettem es most 1400rpm -re teszi ha nem jatszok mindjart kiprobalom jatekkal mennyire porog.Remelem mar nem fog ugy bugni.Koszi a tanacsot. -
#47102 Milyen lapod van? -
#47101 Így van. Egyszer én is felraktam egy ilyen buherált XP-t és az önkicsomagoló tömörített fájlokat nem kezelte. -
#47100 nem talaltam biosba ilyet:( -
#47099 *Szóval nem kell aggódnod, hogy elbírja-e az új hardvert. :) -
#47098 Azért is, meg mert a tápod egy márkás, megbízható fajta. Szóval nem kell aggódnod hogy bírja el az új hardvert. -
#47097 Windows-okból sohasem érdemes, kifejezetten gamer típusút használni, mert ezek ilyen buherált szarok, amik lehet tökéletesen működnek...míg pl rá nem csatlakoztatsz nyomtatót vagy esetleg webkamot vagy digitális fényképezőt. Akkor jöhet a meglepetés. Meg még ki tudja milyen hátrányai lehetnek az ilyen verzióknak. Mindig csak a gyárit érdemes használni. -
vizoo #47096 Köszönöm szépen. :) Ez a "kisebb is kiszolgálná" azért van, mert a proci egy régebbi fajta, és kevesebbet eszik, mint a maiak? -
#47095 O simán :D. Még egy kisebb is kiszolgálná :). -
vizoo #47094 egy amd 5200+ 64bites dualcore proci és egy chieftech táp -
#47093 És milyen procid van? És milyen az a márkás táp? Amúgy ha márkás simán el kell bírnia :). -
vizoo #47092 Sziasztok. Szeretnék venni egy Asus EAH4890 HTDI 1GB-os vga kártyát. A kérdésem, hogy a meglévő (márkás) 470 W-os tápom elbírja-e 2 sata hdd-vel és 1 dvd meghajtóval? A jelenlegi gép a meglévő táppal egy 8600 GTS-t és +1 HHD-t (össz. hármat), plusz a dvd-t látja el árammal. -
#47091 Biosban kikapcsolod az automata fordulatszám szabályzást, és a SpeedFan nevű ingyenes progival tudod szabályozni. -
#47090 Nekem van a hűtőhöz egy kis fordulatszámszabályozó kütyü. Nemtom h olyat lehet-e külön kapni, meg h lehet-e csatlakoztatni a gyári hűtödhöz, de esetleg próbálj érdeklődni ilyesmiről. -
#47089 Par honapos a procim...core 2 duo e7400-gyari hutovel. -
#47088 Hűtője tiszta? Lehet, h poros, és azért fúj jobban, mert kevésbé hatékony a hűtése már. -
#47087 Egy ideje ha tobbet jatszok nagyon el kezd bugni a procimon a venti.Szal azert gondolom h az mert 2100-as fordulatrol felmegy 3000-erre...3 ghz-en van most a procim ,lehet a meleg miatt is van de sztem ha nem fujna ugy akkor se melegedne kritikusan...igy 50-53 fok kozott van.Nincs vmi olyan progi amivel lehet manualisan kontrolalni a gyari coolert?Speedfann-al nem csinal semmit... -
#47086 Akkor nem. Passz. Lehet tápod döglődik akk. :/ -
BIZ0906 #47085 De nem akkor mikor itt hagyom a gépet hanem mikor everestben nézem a dolgokat és közben böngészek vagy játszok a hő meg bőven a melegnek mondható határérték alatt van. -
BIZ0906 #47084 De mi okbol? XP-m van