64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • bardocz
    Ha a vag.ról lehúzom a tápcsatlakozókat, akkor ha bekapcsolom a gépet, felpörög azért minden ventilátor? Kíváncsi vagyok az-e a gyengepont hang szempotjából.
  • Tetsuo
    Na, nem mintha ez mentsége lehetne a Microsoftnak.
  • Pianista
    Köszönöm a tippet, sikerült megoldani, az volt a bánata hogy nem rendszergazdaként indítottam el a virtuális rendszert, most pöpecül működik.
  • gforce9
    Ez szimplán memóriahiba. Oda szeretne írni vagy onnan szeretne olvasni, ahonnan neki nem szabadna. Ha semmi más nincs a gépen akkor csak a virtuális gépet nem szereti, ha amúgy más gond nincs a gépeddel. A virtuális gép beállításaival el lehet kezdeni matatni, de hogy mit arról lövésem sincs. Monduk azt az advanced system akármit lepucolhatod próbaképp.
  • Pianista
    Üdv!

Nem igazán tudom hova kellene ezt írjam, így bízom benne hogy jó helyen járok.

A probléma a következő: Van egy virtuális XP-m, win10 alatt, amin a MasterCAM X4-es programot szeretném futtatni, de miegyenest betöltene, kékhalálozik, a következő üzenettel fogad: STOP: 0x0000007F (0x00000008, 0x80042000, 0x00000000, 0x00000000), okozó fájlt nem ír ki. Mi okozza ezt? Más program egyedül az Advanced Systemcare ami még rajt van XP-n.
  • bboyatty
    Helló! Le szeretném cserélni a wifi routerem, ez van most Link és elég gyengének tűnik, igazából nem is a sebességével van bajom, hanem a hatótávolsága. Nem tudom mi a véleményetek erről Link, amennyire én értek hozzá ez sokkal jobb mint ami nekem van. Ha ebben az árban tudtok ajánlani valamit azt is szívesen fogadom. Köszönöm!
  • nyirog
    Sziasztok 10 és 20 ezer Ft körüli Gamer billentyűzetet keresek, ami lehetőség szerint háttérvilágításos, magyar kiásztású; kérdésem az lenne hogy akik nálam tapasztaltabbak azok mit ajánlanának (én eddig ezt a kettőt néztem ki: Genius KM-G230, vagy Cooler Master Storm Octane ), szerintetek melyik lenne a jobb? Előre is köszi a tippeket :)
  • Baker1
    Szia! Amit monitort kinéztem, az ez lenne: http://computerimperium.hu/images/LG_27MP77HM-P_monitor.jpg
    Innen rendeltem a gépet is, fasza minden, most is arról írok. Ez a monitor akkor tökéletes lesz ahhoz a videokártyához?
  • gforce9
    használt laptop, amin van hdmi kimenet
  • bardocz
    Most nem találom, de láttam cikket valami mini pc szerűségről, tv-re rá lehet kötni szerintem, böngészésre meg ilyenekre jónak tűnt.
  • StephenKing
    Sziasztok!
    A szüleim vásároltak pár hónapja egy ledes tévét amin nincs semmilyen netes funkció, viszont szeretnének a tévén youtube videókat nézni.Milyen eszközt érdemes venni a tévéhez ami wifin keresztül csatlakozik a nethez.Viszonylag jó áron legyen -max:30ezer körül- és a kezelhetősége is egyszerű legyen. Lenne ilyen eszköz? Várom az ötleteket.
    Előre is kösz!
  • Dante73
    about:permissions Írd be címsorba, FF alatt, és nézz körbe, lehet jogosultsági porblema.
  • molnibalage83
    Nem tetszik a felülete. A cégnél egyébként az van, itthon FF. Ha ez sokáig így marad, akkor kénytelen leszek itthon is.
  • Tetsuo
    Hát igen, ez előfordul, de te miért nem használsz Chrome-ot? Biztos, hogy nem azért, amiért én sem. :-D
  • molnibalage83
    Hogy a frászba van az, hogy a Firefox esetén 1-2 hónapja nem lehet szöveget bemásolni a YT komment boxban? Találtam erre topikot és helpet, de amit ott leírnak az nekem nem működik...

• Baker1
    Mondhatjuk. Annyira nem vagyok benne a hardverekben. :P A max felbontása 1366*768, 70 HZ. LG Flatron E1941. :P
  • Tetsuo
    Mi az, hogy a monitor nem bírja a felbontást? :-O Milyen felbontású monitorod van, VGA? :-D
  • Baker1
    Rendben, vettem! Köszi még egyszer a segítséget! Ui.: BF 3 megy full ultrán, semmi szakadás vagy akadás. :P
  • Dante73
    Mielőtt jönne, hogy vettem új moncsit, miért nem fulfull, és a többi, Egy fhd monitort vegyél, IPS Led-eset, éri meg szerintem, bár játékra a TN-t ajánlják sokan, de az oldalról sokat veszít a képminőségből, akár, csak ha 5-10 fokkal üdébbről nézed, akkor is. Én ezt vettem, valami hasonlót ajánlok neked is. Azért ezüstkávás, mert a régim is ilyen volt, és nekem jobban bejön, de van hasonló feketében is, csak utána kell nézned.
  • Baker1
    Ja, igazad van bakker. :/ Próbáltam BF4-ezni ultrán azt nem bírja a monitor a játék által ajánlott felbontást. :D Direkt nem vettem monitort, mondom fasza lesz ez, minden játék full graf meg döccenésmentes lesz. Erre a monitor int be, mert azt írja, hogy out of range. :D Na jó, venni kell egy fasza monitort is.
  • pxxl
    "nyomokban mogyorót tartalmazhat" :D
  • bardocz
    Nekem a 970-hez adtak.
  • pxxl
    hát nemvót na dzsíforszék úgy gondolták, hogy egy 960-at csak nem fognak már d-subra kötni...whatever :D
  • gforce9
    Na látom tárgytalan lett mire begépeltem :D
  • gforce9
    Akkor azt történt amit írtam, rossz helyre dugtad a kábelt. A 960-asra kell dugni. Ahogy írták átalakítóval. Vagy a dobozban lesz vagy párszáz forintért lehet kapni.

Viszont ha 1 hosszú és több rövid sípolás van, akkor a vga el sem indul. Amíg ilyen furcsákat sípol és nem 1 db rövidet (ami azt jelenti minden okés) addig ne várj videojelet sehonnan.

Ha csak 1 rövidet sípol akkor minden okés és annak a 960-nak jelet kell adnia, amiből átalakítóval tudod kivarázsolni. Az alaplapra ne dugj monitort mert ott nem lesz jel semmikép, ha van dedikált vga-d. Az a csatlakozó csak akkor fog képet adni, ha kiveszed a 960-ast a gépből, ahogy írták is előttem.
  • Baker1
    Most már minden klappol, vettem átalakítót, mert nem volt a dobozában! :/ Én is azt kerestem, de semmi. :/ Kösz a tippet/tanácsot skacok! A legjobbakat!
  • Dante73
    Ahhoz átalakító kell, hogy legyen a vidkari dobozában....
    Ezért nem is értettem elsőre, mi a gond. Nagyon (facepalm) user error....
  • pxxl
    annak a "monitornak" csak d-sub bementete van. úgyhogy átalakító kellene. de szvsz egy ilyen konfigot nem ezzel a monitorral kellene használni...pláne nem d-sub-on
  • Dante73
    Akkor pedig, vegyél egy megfelelő kábelt.... (Am, kellene átalakítónak lennie a videókártya dobozában) Viszont, amíg nem veszel kábelt, vedd ki a videókártyát, és menni fog, amennyiben a procid megfelelő, mondjuk egy i5-ös.... (Ugyanis, a gép érzékeli a videókártyát, és azon át küldi a jelet, míg az alaplapi-t letiltja. Ha kiveszed a kártyát, menni fog, vagy akkor is, ha használod az átalakítót, vagy veszel egy hdmi kábelt, egy ezresért)
    Utoljára szerkesztette: Dante73, 2015.09.18. 11:07:45
  • Baker1
    Szia! Igen, jól érted! Az új gépben minden cucc teljesen új, a vidikártya GTX960 2GB DDR5. Most átnéztem mindent, bekapcsoláskor 1 hosszú és 2 rövid sípolás van, ami ha jól emlékszem, akkor videokártya problematika. Egyszerűen csatlakoztattam a VGA out kimenetbe (ez az alaplapon van) és van egy másik, ami a videókártyához megy, de arra azért nem tudom csatlakoztatni, mert ott a kimenet nem azonos a monitorból kijövő csatlakozóval. :/ Nem tudok semmit beállítani, mert még a BIOS-t sem tudom behozni. Írtam a boltnak is, várom a válaszukat. :P
  • gforce9
    Jól értem, csak a régi gépen van kép?

Van külön vga az új gépben? Nem egyszerűen arról van szó, hogy az integráltba csatlakoztattad, nem a dedikáltba? Mert ha egy rövidet sípol az azt jelenti hogy elindult minden alkatrész. (ritka, hogy a "mindenoké" sípolás után mégsincs kép)
  • Baker1
    Sziasztok! Tegnap vettem egy zsír új gépet, azonban az új gép és a monitor között nem megfelelő a kapcsolat. Mindent megfelelően csatlakoztattam, azonban bekapcsolást követően a monitoron semmi nem jelenik meg, olyan, mintha alvó állapotban lenne. Amint kihúzom a kábelét az új gépből, már írja, hogy ellenőrizzem a kábelt, végül ha visszacsatlakoztatom a régi gépre, újra minden klappol, fut le az önellenőrzés és töltődik a Win 7. Az új gépet megnéztem, minden rendben van vele, minden a helyén, de valami mégsem kóser. A monitor egyébként egy LG Flatron E1941, ezt nem cseréltem le, mert játékra nekem tökéletesen megfelel. :) Ui.: bekapcsoláskor egyet sípol, viszont rövidet, ami ha jól emlékszem, azt jelenti, hogy minden rendben. Szerintetek?
  • RAMyMamy
    igen, arra már rájöttem, hogy mire való, csak azt nem tudtam, hogy ez simán törölhető. köszönöm a válaszod.
  • gforce9
    Nem lesz baja. Azok a particiók arra valók, hogy a gyári windowst amivel kijött a gép és baja lesz, akkor onnan helyre tudod helyreállítani. Ha nem tervezed a visszatérést a win7-hez (illetve nem zavar az, hogy a gyári windows nem lesz helyreállítható) akkor teljesen nyugodtan törölhető.
  • RAMyMamy
    hali

szeretnék egy toshiba satellite l755-ös laptopot újratelepíteni windows 8-cal, leformázva az egész vinyót. alapból windows 7 volt rajta és a 640gb-os vinyóból csak 500gb használható, a többi az egy ilyen recovery disk, rejtett partíció. na, most ha ezt az utóbbit letörlöm, nem lesz baja?
  • gforce9
    Persze púpos kondi is lehet az oka. Amit ha ilyen macerás a helyzet kipróbálnék, hogy a frontcsatlakozókat lehúzom, usb-frontaudio, de még a ledeket bekapcsológombot is és úgy is próbálnám. Ritka eset de nem lehetetlen, hogy ez zárlatos frontpanel elem (akár a kapcsoló okoz ilyet)
  • Calver
    nekem is ez a nagy problémám... ram talán kideríthető egy memtest-el, integrált vga nincs, cpu ha halott akkor teljesen halott lenne, de ismételten volt oly' kedves elindulni. eszembe jutott hirtelenjében, hogy az alaplap lehet, hogy kis mozgatásnak hála rövidre zárt és ez okozta a problémát, most meg odébb rakva magához tért, de őszintén megvallva tököm tudja, és újra kibelezni a drágaságot kb a halálom lenne, nagyon pöccre van minden bepakolva egy ici-pici gépházba.

púpos kondikat azért kérdeztem, hogy vajon az okozhat-e ilyen sporadikus megdögléseket, de minden tanácsot szívesen várok természetesen.
  • gforce9
    " lehet ilyen pl alaplapon eldurrant/púpos kondiktól?"

De lényegében majdcsak bármelyik alkatrész okozhat ilyet (hdd, odd nem szokott).

Ha van integrált vga akkor vga-t ki tudod zárni, ha van több memóriamodul, azokat is ki tudod próbálgatni egyesével. A tápot tuti100%-ra csak cseretáppal lehet kizárni. Ha ezek mind jók, akkor az alaplap marad utoljára. (cpu sem szokott ilyesfélét okozni)

• Calver
    ötletet kérnék... adott egy számítógép, aminél nem tudom eldönteni a probléma forrását.

bekapcsoló gomb megnyom, ventik felpörögnek és ennyi, semmi sípolás, ventik pörögnek csak büszkén. máskor ventik felpörögnek, leállnak, majd újraindul a cucc, mintha rossz OC lenne. aztán jön a szokásos ventipörgetés. most gond nélkül elindult, és épp arról írok.

rossz táp? rossz alaplap? utóbbi kapott valaha egy túláramot, hozzám így került, szóval nem jelez vissza feszültségeket, de ettől pl lehet változtatni, most is egy L5410-es xeon pörög benne undervoltolva.

kibelezni annyira nem akarom, mert kurvanagy meló, lehet ilyen pl alaplapon eldurrant/púpos kondiktól?
  • bardocz
    Még nem raktam fel, elvileg 3 hónapig frissíthetek majd rá. De mindenképp meg kell majd tenni, mert csak azon lesz dx12 ha jól tudom.