64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • donoki
    Hali all

Lehet nem a témába illőről fogok írni, de szerintem segítőkészek vagytok és segítetek (remélem:D).

Januárban vettem egy MSI DKA790GX PLATINUM alaplapot és elég sok probléma van vele:
    - Mikor megvettem a lapot, a játékok szaggattak, de ez megoldódott Vista-telepítéssel és néhány régi/új driver feltételével,
    - Köv. probléma: 2hetente kb 1x nem kapcsol be a billentyűzet... ami rég lappal nem volt soha,
    - És még ami nem volt soha a régi lappal: a hang mindennap első indításkor sípol és "rezonál" (nemtom máshogy megfogalmazni:S), ez újraindítással se oldódik meg, ki kell kapcsolni a gépet hozzá (de valamikor 2. bekapcsoláskor is sípol..), és akkor lesz jó.

Sokat haználok beszélgető programot (ventrilo/teamspeak) és sípol a hangom, meg rezonál a hang, nagyon idegesítő, hogy mindig ki kell kapcsolnom... nah röviden ennyi.

Ebből az akart kijönni, hogy a nyáron egyik nap visszavisszük a lapot, és valami másik alaplapot kérünk helyette ekkora összegben.

Milyen lapot ajánlanátok?

Kinéztem gigabyte-ból ezt a kettőt:
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=GA-MA790FX&x=0&y=0

- GA-MA790FX-DS5
    - GA-MA790FX-UD5P

40k körül mozog az ára, az enyém is 40k-ba került.

Előre is köszi a helpet.
  • Lacee86
    Igen, ez így van, de azért ha nekem választani kéne mondjuk egy E8500 (3,16 GHz) és egy Q8300 (2,5 GHz) között, akkor tuti utóbbit választom. (A 2 kb. egy áron van, azért ezeket hoztam.) A Quadból tuninggal lehet 3,5-öt is csinálni sztem, amiből még ha csak a mai játékok 2 magot használnak, még úgy is elég. Viszont gondolom egyre több játék/program fog tudni a jövőben 4 magot használni, ami meg nagyon hasznos lesz majd.
  • [HUN]FaTaL
    Játékra jelenleg ezt így ebben a formában nem állítanám. 2 magot használ a játékok 99,9%-a így egy nagyobb órajelű kétmagos leveri kisebb órajelű négymagos társát.
  • Lacee86
    Sztem bármilyen négymagos jobb, mint a legjobb kétmagos. Persze ha már proci, akkor Intel. :)
  • Csibusz
    nem sikerült, de tudod hogy oldottam meg? :) Mert az Application Data kellet, ezért beírtam keresőbe, nem találta, de segond, beállítottam azt hogy a rejtett mappákat is mutassa:) és így megtalálta:)
  • rooney8
    De azokkal nem játszok :) Jelen pillanatban csak a GTA IV van a gépemen... És ez jó ideig nem is fog változni :)
  • w77d
    milyen 4 magos procit tudtok ajánlani, ami jobban teljesítene a játékokban mint a jelenlegi szarrá húzott 2 magosom, de azért megfizethető??
  • Cyberdevil
    Nekem is lenne 1 nagy gondom, Zboardot használok és néha nem vesz be néhány betűt, kifújattam, stb, most meg néha beragad az s betű, illetve olyan érzékeny lett h ha lenyomok 1 billenyűt akkor is "leírodik". Vki tud segíteni?
  • Cyberdevil
    Próbáld az alapértelmezések visszaállítását, aztán ok, megint megnyitod, beállítod h mutassa és Oks,s ha ez nem müxik nesmtoms...
  • Csibusz
    Hellóó eléggé nagy bajom lenne.. egyszerűen a mappa beállításoknál nem tudom ráállítani hogy mutassa a rejtett fájlokat.. alkalmazom de visszaállítja.. van valami megoldás? a reinstallon kívül.. előre is köszönöm
  • fery02
    A Quake 3-as motorral készült játékok OpenGL-esek (Wolfenstein RtC, Jedi Knight 2, Call of Duty...)
  • rooney8
    Csak simán fölraktam, az előzőt nem töröltem le...
    Köszi, majd este kipróbálom :)
  • Lacee86
    A drivert úgy frissítetted, h a régit leszórtad először, vagy az előzőre? Sokan mondják, h először le kell csapni a régit. Én mondjuk sosem szoktam letörölni a régit előtte, és mégis simán műxik, de ha te is így tetted, lehet h esetleg ez okozza a bibit.
  • ewuk
    Hali!
    Van egy egyhetes msi notebookom és bár nem egy erőgép ezért a cod 4 minimumon jól megy rajta, azonban egy idő után újra indul a gép. Gondolom túlmelegszik, de normális ez? És nincs valami ami leszabályozná a túlhajtást? Előre is kösz a választ.
  • rooney8
    Hát... Photoshop-nál még elmenne (mert így is működnek azok a funkciók), de After Effects-nél ki kell kapcsolnom az OpenGL-t, mert ha be van kapcsolva és úgy nekikezdek a munkának kidob 500ezer ablakot hogy OpneGL hiba és a végén kilép. Így meg hogy ki van kapcsolva sokkal több idő kell míg "kiszámolja" a dolgokat. (Onnan tudom, mert mikor új op.rendszer van akkor egy ideig még jó, de aztán x nap, hét múlva kezdd el hülyülni).
    Más programoknál, játékoknál nem nagyon van hiba, mert nem használnak OpenGL-t...
  • Lacee86
    Azonkívül, h ugatnak ilyen-olyan programok, van vmi érezhető hiba, h vmilyen alkalmazás/játék stb. nem működik rendesen?
  • rooney8
    Valaki?
  • Lacee86
    Gondolom nem akar még erre is ezreket kifizetni. Csak hát igen, jogos a felvetés, mert így egy kissé rizikós.
  • TomBond
    Nem akarlak leszólni, de ha ennyire nem vagy képben akkor hogyan akarsz összeszerelni egy gépet?
  • norbi56
    Nem a venti,hanem a cpu foglalatra adapter.
  • xxxpaulxxx
    Hát elvileg a tápodra kell rákötni
  • norbi56
    Ha veszek egy ilyen procihűtőt,akkor kell venni külön adaptert vagy adnak hozzá?
  • setuh
    Sztem jobban passzolna hozza 1066mhz-es ddr2-es ram.Egyébként egyenlőre elég a 2gb is.
  • kifli
    mindkettő ugyanaz
  • Kongy
    Ja, és mégvalami az E8400-hoz szerintetek elegendő 2 Gb 800MHz-es DDR2 RAM?
  • Kongy
    Mert én nézegettem ár árakat egyik boltban az LGA775-ös E8400 olcsóbb, mint a másikban a Socket 775 jelzést kapott E8400. :S Amúgy van ennek a lapnak egy EP43-S3L változata, arra meg azt írják LGA775. :S
  • SrAta
    GA-EP43-DS3L (rev. 1.0)
    P43 / Socket 775
  • SrAta
    LGA az alaplap elnevezése olyan mint a gigabytenál a GA-
    s mint socket, az pedig a lábszámot jelöli
    Nos tehát socket 775 tehát 775 lába van lga 775 775 lábú proci megy bele
    én így tudom
  • Lacee86
    Sztem tök ugyanaz a kettő. :) Itt van amúgy, h milyen procik jók ahhoz a laphoz. De ez egy tök új, fasza lap, simán jó bele az E8400.
  • Lacee86
    Aki még soha nem látott ilyet, annak nagy élmény lehet. Nekem sem volt még benn részem, sima moziban is évek óta nem voltam, hát még ezen. :) De 1x kipróbálom mindenképp. Legfeljebb majd viszek zacskót.
  • Kongy
    Hello.

A gondom az, hogy foggalmam sincs mi a különbség a LGA775 és a Socket775 között. Most akkor s775-ös alaplapba nem megy bele az LGA775? Mert egy hardverbolt honlapján láttam, hogy egybeveszi a 775-ös foglalatos procikat, nem tesz különbséget. A másik honlapon meg igen. :S Fontos lenne a válasz, mert haveromnak állítanék össze egy gépet, csak az a baj, higy nem tudom merjek-e venni az adott s775ös alaplapba LGA775ös E8400at. Most akkor egy Gigabyte EP43-DS3L (s775) alaplapba Socket775 procit vegyek mindenképp?
  • SkylineGTR
    ezer köszi :)
  • josi
    ez kell neked.
  • SkylineGTR
    help kéne azonnal. hi :)
    ott nekem a start gomb mellett van gyorsinditás ami gondolom sok embernek van, és ott volt az asztal ikonja amire hogyha rámentem egyből ott voltam. de vhogy eltűnt onnan véletlenül kivehettem. és nem tudok sehonnan asztalt ikont szerezni hogy berakjam oda. help kéne. kell nekem oda az asztal ikon is.
  • Qwerty4
    Hello.

Montitor probléma.Montitorom:Belinea

Elindul, majd megjelenik a képerynő közepén egy leginkább narancs színű vonal és azután kb. 5 mp múlva kikapcsol.Szóval használhatatlan.
    Előjelei voltak:bekapcsoláskor a képernyő közepéről ment lassan a szélekig, majd egy idő után a fent említett állapot állt be.

Kérdés:Érdemes vele foglalkozni, esetleg alaktrészt kicserélni?Láttatok hasonló hibát, javítható volt?Vagy kuka?
  • josi
    akkor inkább ezt nézd meg!
  • ScarY MAN
    ez lesz az. tökéletes. köszönöm! :)
  • josi
    vagy ilyesmire gondoltál?
  • josi
    PL: de van belső rack is
  • ScarY MAN
    hali!
    azt szeretnem megkérdezni hogy hol és mennyiért kaphatnék(only bp) olyan átalakítót ami egy satas vinyot átrak usb-re :)

rem érthető voltam :D

köszönöm előre is