64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • [HUN]FaTaL
    orthos, prime95, intel burn test, everest cpu teszt
  • MR ME
    cup teszt xD
    szal cpu
  • MR ME
    orthos vagy prime95 vagy everest cup teszt
  • norbi56
    Valaki tud nekem olyan programot adni ami CPU tesztelésre van?Olyan ami leterheli 100%-ra.
  • rooney8
    Amikor bedugod a mikrofon, akkor feljön egy ablak és megkérdezi, hogy "milyen módba" szeretnéd használni. Ott jelöld be a mikrofont és kész :)
  • SkylineGTR
    vki segítsen légyszi
  • SkylineGTR
    hát akkor írjon már egy realtek high pro :D. mert nem boldogulok
  • Garrett27
    ok de amit leírtál nekem csak az jön be, hogy az 5.1-es van nálad bekapcsolva, és nem a sztereó/mikrofon redszer, valszeg ezért a szürkület a mikrofonnál..
    Esetleg vmilyen realtekes mániás adhatna tanácsot..
  • Garrett27
    és Eventlog-ban milyen hibákat ír? Magukkal a játék.exe-kkel van gond, vagy valamilyen redszerhiba történik?
  • SkylineGTR
    hát újraraktam a realtekes progit, de most se jó a cucc. kb 1 hónapja raktam újra a windowst, asszem akkor az elején még jó volt.
  • Garrett27
    ha neked "olyasmi nem is volt", akkor mér nem próbálod telepíteni a Realtek saját hangkezelő szoftverét? Esetleg, mivel alaplapon integrált, akkor valszeg az alaplap driver-csomagja is kéne, hogy telepítés után megjelenítsen egy kis ikont a jobb alsó sarokban, amin egérrel áthaladva a Realtek Audio-micsoda íródik ki..
  • berlinboy6329
    Ma reggel bekapcsoltam a gépet és kiírta,hogy:CPU is unworkable or has been changed."
    Ezt miért írhatta ki?Lehet h egy szimpla reset is megoldotta volna,de azért nyomtam egy alap bios visszaállitást..Ugyis csak az alaplapi H.kari volt letiltva,semmi húzás..Csak érdekes volt,essig se csinált ilyet.
  • SkylineGTR
    47301-re vki tud mondani vmi okosat?
  • RETROB0Y
    #47305 HELP
  • ricska
    Problémám megoldódott! Csak azt nem értem hogy ezért miért kellett konzolba írogatni...
  • norbi56
    Akkor felejtsd is el a 2db VGA-t a P35-ös chipset-el nem lesz valami jó a 2 VGA inkább egy darab erőset vegyél.
  • ricska
    Sziasztok!
    Nekem is vinyó problémám van. Nekem az a gond hogy akárhogy próbálom, egyszerűen nem bírom formázni/particionálni. Már 4-5 féleképpen próbáltam de sehogy sem megy. Megjegyezném, hogy a vinyón a Windows 7 fájljai is rajta voltak töredékekben. (amit tudtam letöröltem) Ha valaki tudna segíteni, vagy valami jó progit mondani, esetleg valami bootolhatót, nagyon megköszönném!
  • [HUN]FaTaL
    google => hd sentinel
  • RETROB0Y
    SEmmi sincs tukhuzva
    Esetleg túlvan húzva a proci.Ment pü
  • potyi21
    Hellotok! letszives segitsetek valaki linkeljen be ide hdd smart figyelo programot,mert a 4 napos hddm fura hangokat ad,es nagyon lassan dolgozik!!
  • RETROB0Y
    nmtom hova irjam a gondom de hátha itt segit valaki

A kövi a nagy gondom:

Eddig "csak" 3gémnél Alone in the Dark Cryostasis és a most megjelent Call of Juarez 2 nél a következő történik

jáccok jáccok 1szer csak kikapcsol a monitor a hang akad és a gépem lefagy

Ezt a hibát már több vista ujrarakás meg monitor csere se oldotta neg

Mi lehet a baj?
  • SkylineGTR
    hello. vmiért nem müködik egyik mikrofon se a gépembe, mert van el van állítva a hangkártya progival.integrált hangkártyám van, és realtek audio progi.próbáltam mindent állítani de semmi se segít. újraraktam a progit de az se. vki mondta hogy állítsam be a realtek progiba a ott a keverőnél a felvételnél vmit, de nekem olyanom nem is volt. meg a vezérlőpultba is a felvételnél ki van szürkézve a mikrofon hogy nem is tudok állítani rajta. pls help. aki szeretne segíteni annak küldök privátba képet, csak ide nem tudom berakni
  • balcsi70
    Sziasztok, A felhasználói programok-Segítséget kérek rovatban leirtam egy két dolgot a #15763-as hozzászólástol felfele.Nem akartam ide is leírni.Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
    Helósztok a floppyra bejelöltem azt hogy not installed,a kezdés kurvagyors lett de amikor kiválasztottam a nyelvet meg a billenytyűkiosztást akkor utána kiírja please wait,ott sokat kell várni?
    Mert nálam eléggé:S
  • levelamester
    + OCZ mint táp.... bocsi a doubleért.
  • levelamester
    AsRock 4Core P35+WiFi az alapom.
    Na a floppyra 1.44 volt bejelölve és bejelöltem helyette a not installedet
    Jól csináltam?
    és köszi a helpeket kiprobálom bár nincs floppym:DXD
    msi k9 neo v3 azthiszem nforce
  • norbi56
    Milyen az alaplapod?Nem mindegy a 2 VGA-nak hogy milyen a chipset
  • [HUN]FaTaL
    delta nem csak belet gyárt?
  • kifli
    delta
  • [HUN]FaTaL
    hipro? noname lehet. FSP/Enermax/Corsair/Chieftec/Gigabyte/Zalman nagjyából ezek a jók, de lehet hogy még kihagytam 1-2-t.

Vista/W7hez: Tiltsd le BIOSban a floppyt (ne csak a bootnál hanem magát a meghajtót!!!). Két hónapig szoptunk emiatt a cégnél, mire rájöttünk. :)

Némelyik gép csinálta, némelyik nem. Persze mert én tiltottam a floppyt, kollega nem. :D
    Amúgy szerintetek a hipro tápok jók?
    Mert én most akarok 1-et venni!
    császtok kéne 1 kis help
    A konfigom:amd dualcore 4800
    40 giga ide hdd sok bad sectorral:(
    és teljesen jó 160-as samsung winyó
    3 giga csx ram
    400 wattos táp
    asus ati eah 4770 ddr5 512mb rammal!
    a lapim msi k9 neo v3
    És az a gondom hogyha vistát vagy win 7-et telepítenék bootolásnál akkor kurvalassú az egész folyamat!
    De ha bekapcsolom az xpz és úgy telepítem akkor meg atomgyors minden!!!
    Mégis mi lehet a gond?
    Aki segít annak nagyon hálás lennék!
    az xpt pedig normálisan telepíti:S
  • Lacee86
    Hát sztem, mindenképp vegyél vmi jó tápot, ez a konfig megérdemli (meg a pénztárcád is, h a Codegen ne tegye haza a géped...) Videokártya: sztem jobb lenne egy 4890, mint 2 4850, de lehet h tévedek.
  • levelamester
    Üdvözletem!

Rögtön egy kérdészuhataggal nyitnék:

A tápom mostanság elég erőteljesen döglődik, egy Codegen tápról van szó. A ventillátora difis, zúg, kerreg, kattog amíg meg nem basztatja az ember.
    Ez még oké, de már nagyon irritál, és most attól félek hogy aluláramot ad a memóriáknak: http://img199.yfrog.com/i/cpuzjpg.jpg/

Meg ugyebár a táppal nagyon kell vigyázni.

Milyen tápot vegyek? Kinéztem magamnak egy OCZ 500W StealXStream-et.

A jelenlegi konfigom:
    Intel Core2Duo E8200 (Wolfdale, OC)
    2Gb Geil RAM
    NVidia 8800 GS
    1 DVD író
    250 Gb Csamcsung winyó

2. kérdés: Mit érdemes ezen a gépen fejleszteni? Gondolkoztam azon, hogy eladom ezt a 2 Gb Ramot, veszek 4 Gb 1066-osat, az alaplapom bírja.
    A 8800 GSem helyére pedig gondoltam 2 4850-et.. Progamingre használom a gépemet, a szponzor pedig a gépfejlesztést nem állja... Rohadjon meg.

Minden segítséget köszönök!

összefoglalva: Tápot cseréljek, vagy csak ventit benne, ha igen akkor milyet? +Mit érdemes fejleszteni?
  • [HUN]FaTaL
    Mire nagyon hasznos lesz addigra már rég kijön az i5 és szarért húgyért fogják dobálni használtan a quadokat, majd akkor váltok egy Q9xx-re.
  • [HUN]FaTaL
    Utóbbival jól rá is baszol, még VT sincs benne. :D Q-ból maximum Q9xxx-et vennék, semmi mást. 3,5 ghz-ig húzható igen, az E8500 meg 4,5re :D